Wszystkie z Poznania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej Ksosia!
Celiakia nie leczona czyli bez diety lub jezeli o nią ktos słabo dba moze powodowac problemy z płodnoscia u obu płci.U mezczyzn moze dojsc do zaburzen np zbyt mała ilosci plemników w ejakulacie. Niestety jest to choroba stosunkowo niedawno rozpoznana i badania jeszcze trwaja i nikt tego na 100 % nie potwierdzi iż jest tylko wina celiaki bo moze byc tez inna przyczyna.
Jezeli jednak mezczyzna choruje na celiakie to juz przed staraniami powinien porzadnie zadbac o diete.
Dzieki wielkie za pomoc Inessa.
Moj maz ma z tym ogromny problem... Niestety farmakoterapii ufa bardziej niz kuchni bg...
Trzymam kciuki za Ciebie!:* -
nick nieaktualnyKsosia tak szczerze to niedobrze bo leki to ostatecznosc ale dieta to podstawa przy tej chorobie!!!!
Dziekuje za kciuki
Ja czekam na histeroskopie na Polnej juz ja mialam miec ale musiałm odwołac bo sie rozchorowałam i teraz w tym cyklu mam nadzieje,ze sie odbedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:47
-
nick nieaktualny
-
bejbik wrote:Dariaa, ja czekam na @ i jak się tylko pojawi to mam zadzwonić i się umówić na termin. Masz wiedzę jak ten zabieg ma wyglądać ?
-
inessa wrote:Ksosia tak szczerze to niedobrze bo leki to ostatecznosc ale dieta to podstawa przy tej chorobie!!!!
Dziekuje za kciuki
Ja czekam na histeroskopie na Polnej juz ja mialam miec ale musiałm odwołac bo sie rozchorowałam i teraz w tym cyklu mam nadzieje,ze sie odbedzie.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Daria ja chodze do lekarza Jakuba Wozniaka ale chodze prywatnie bo On nie przyjmuje na NFZ ale badania wieksze robi mi u siebie na oddziale.
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hejka! ja pochodze z okolic Poznania ale obecnie mieszkam dosc daleko lecz lecze sie w Poznaniu. Przeszłam leczenie u wielu lekarzy i z Poznania i z okolic mojego obecnego zamieszkania. Leczylam sie rowniez u lekarza w InviMed i byłam zadowolona ale z przyczyn na tamten czas niezaleznych ode mnie musiałam zrezygnowac z leczenia tam. Obecnie lecze sie u dr. J.Wozniaka który równiez pracuje na Polnej i jestem mega zadowolona.Jest to pierwszy lekarz który zajał sie mna bardzo,bardzo porzadnie po tylu poronieniach i z takimi problemami zdrowotnymi jakie mam.
Wiem,ze kazdy lekarz ma rózne opinie od pacjentek ale wydaje mi sie,ze kazda z nas powinna sprawdzic sama lekarza którego wybrała albo który był jej polecony wtedy dopiero mozna cos wiecej powiedziec i polecic innym :)dobrze,ze tutaj polecacie lekarzy bo,ze tak powiem jest to polecanie z pierwszej reki
życze Wam owocnych poszukiwan i oczywiscie staraninessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybejbik wrote:Cześć wszystkim nowym dziewczynom
U mnie bez zmian. Hormony nadal lepiej niż ok. Wyniki męża skonsultowane z innym lekarzem i ma się morfologią nie martwić bo wszystko inne jest bardzo dobre. Ja teraz czekam na przyjęcie na Polną. Idę na histerolaparoskopią. -
PrimaSort wrote:Jak po badaniu? Ja miałam w zeszłym miesiącu histeroskopię na Polnej
mu po tym siedziałaś? bolało? napisz proszę coś więcej...PrimaSort lubi tę wiadomość
-
@Dariaa - dziękuję za odpowiedź :)nie wygląda to źle. Z jednej strony jestem nerwowa, a z drugiej się cieszę że się coś ruszy do przodu
Trzymam mocno kciuki!!!!
@PrimaSort - idę w przyszłym tygodniu. Właśnie, napisz coś więcej, ile trwało,czy bolało, kiedy wróciłaś "do siebie" i do pracy ?
-
nick nieaktualnyHejka!
Ja juz mialam jedna histeroskopie ale wtedy byla operacyjna a za tydzien ide na histeroskopie diagnostyczna czekam na wiadomosc w który dzien ja bede miec!
A ja ja bede miec w 2 fazie cyklu troche inaczej niz zwykle sie robi ale lekarz chce zobaczyc jak to wszystko wyglada. A teraz sie troche ułozyło nie po Jego mysli bo raczej nie mam owulacji i sluzówka nie przyrosnie odpowiednio do biopsji. W sobote jeszcze raz jade na potwierdzenie czy była czy nie ale lekarz nie chce kolejny miesiac odkładac badania.
W nowym cyklu jak nic nie wyjdzie złego w badaniu zaczynam starania w koncu tym razem ze stymulacja i to wg lekarza bardzo konkretna i pod scislym monitoringiem.
Stymulacje bede miec aby wzmocnic jajeczko i endometrium ze wzgledu na poronienia i mój wiek.
A sama histeroskopia diagnostyczna trwa krótko ok 10-20 minut w znieczuleniu ogólnym i tego samego dnia wychodzi sie do domu!
Zwykle troszke sie plami ale to tez ponoc jest róznie u kazdej pacjentki!
Trzymam kciuki za WasWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:19
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariaa wrote:PrimaSort i jak po histeroskopii ile w do
mu po tym siedziałaś? bolało? napisz proszę coś więcej...
A i byłam pod narkozą więc nic nie bolało. Po wybudzeniu za to ból w dole brzucha okropny ale od razu dali kroplówkę i przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hejka!
Ja juz mialam jedna histeroskopie ale wtedy byla operacyjna a za tydzien ide na histeroskopie diagnostyczna czekam na wiadomosc w który dzien ja bede miec!
A ja ja bede miec w 2 fazie cyklu troche inaczej niz zwykle sie robi ale lekarz chce zobaczyc jak to wszystko wyglada. A teraz sie troche ułozyło nie po Jego mysli bo raczej nie mam owulacji i sluzówka nie przyrosnie odpowiednio do biopsji. W sobote jeszcze raz jade na potwierdzenie czy była czy nie ale lekarz nie chce kolejny miesiac odkładac badania.
W nowym cyklu jak nic nie wyjdzie złego w badaniu zaczynam starania w koncu tym razem ze stymulacja i to wg lekarza bardzo konkretna i pod scislym monitoringiem.
Stymulacje bede miec aby wzmocnic jajeczko i endometrium ze wzgledu na poronienia i mój wiek.
A sama histeroskopia diagnostyczna trwa krótko ok 10-20 minut w znieczuleniu ogólnym i tego samego dnia wychodzi sie do domu!
Zwykle troszke sie plami ale to tez ponoc jest róznie u kazdej pacjentki!
Trzymam kciuki za Was -
nick nieaktualny