Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
melisa wrote:Dziewczyny mogę dołączyć?
Ostatnio u mnie był duży kryzys modlitwy, ale dziś tak ważny dzień Święto Milosierdzia Bożego, Jezusowi powierzyłam swoje rozterki, pamiętajcie o godz. 15.00 i koronce do Bożego Milosierdzia.
Super, że coraz więcej nas tu- taka nasza mała wspólnota,staraczek, ciążowek i mamuś 🥰
Tak, pamiętam dziś o 15🙏💙melisa lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u lekarza- z małą wszystko jest dobrze, chociaż ponoć nie jest wcale taka mała- ma już 0,5 kilograma🙈😅. Trochę TSH mi się podniosło i mam wdrożone tabletki, no i znów usłyszałam, że muszę pilnować wagi. A tak trudno mi się powstrzymać od jedzenia 🙈🙈🙈. Od początku ciąży przytyłam już 7 kg i to ponoć dużo. Aplikacja pokazuje, że przyrost w 23tc z moim wzrostem jest ok, ale lekarz mówi co innego 🙈. Mój wewnętrzny głodomór szuka jakiegoś usprawnienia 😅😁😁😁. Za chwilę majówka! Jedziemy z chłopakami pociągiem do dziadka- cieszą się na podróż pociągiem, bardzo rzadko korzystamy z tej formy podróżowania 😅. Pozdrowienia dla Was, dziewczyny!
Kasiastaraczka, JJ., Izi, Gwiazdeczka 93, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 😊
Trzcina😘 7kg to nie tak dużo 😁 ale malutka już pięknie waży!
Piękna pogoda w majówkę więc przejażdżka pociągiem będzie w sam raz, aby podziwiać widoczki 😁
dziękuję za pozdrowienia i również was pozdrawiam! 👌💋
Dziewczyny chciałabym zaadoptować duchowo dzieciątko. Możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić, po kolei.
Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Trzcina- nie martw się wagą i gadaniem innych🙂jak tylko z dzieckiem jest dobrze to nie ma co się stresować niepotrzebnie. U mnie z kolei na odwrót ...czepiają się wszyscy (lekarz, położna, dietetyk), że za mało przybralam na wadze. 33tc a u mnie 6.5 kg od początku ciąży...a mały nie taki mały, kawał chłopska 💖 waży już 2300 🙂gdzie wg normy powinno być minimum pół kg mniej. Wiadomo waga dziecka jest orientacyjna - to statystyki wyliczone na podstawie długości. Wszystko będzie dobrze 💖
Trzcina, Izi, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Lili❤️ wrote:Cześć Dziewczyny 😊
Trzcina😘 7kg to nie tak dużo 😁 ale malutka już pięknie waży!
Piękna pogoda w majówkę więc przejażdżka pociągiem będzie w sam raz, aby podziwiać widoczki 😁
dziękuję za pozdrowienia i również was pozdrawiam! 👌💋
Dziewczyny chciałabym zaadoptować duchowo dzieciątko. Możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić, po kolei.
Warto też rozpytać w parafii, u nas co jakiś czas się odbywają takie przyrzeczenia.
Powodzenia, kochana! -
Trzcina wrote:Hej, Lili ❤️, dziękuję za dobre słowa! Piękna inicjatywa z duchową adopcją dziecka poczętego. Jest strona temu poświęcona, może znajdziesz tam informacji, których szukasz: https://www.duchowa-adopcja.pl/jak-przystapic-254
Warto też rozpytać w parafii, u nas co jakiś czas się odbywają takie przyrzeczenia.
Powodzenia, kochana!
U nas w parafii z tego co wiem nie ma tego.. Ale podpytam 😊 będę 8 mają na mszy o potomstwo w innej miejscowości to zapytam 😊
Trzcina lubi tę wiadomość
-
JJ. wrote:Trzcina- nie martw się wagą i gadaniem innych🙂jak tylko z dzieckiem jest dobrze to nie ma co się stresować niepotrzebnie. U mnie z kolei na odwrót ...czepiają się wszyscy (lekarz, położna, dietetyk), że za mało przybralam na wadze. 33tc a u mnie 6.5 kg od początku ciąży...a mały nie taki mały, kawał chłopska 💖 waży już 2300 🙂gdzie wg normy powinno być minimum pół kg mniej. Wiadomo waga dziecka jest orientacyjna - to statystyki wyliczone na podstawie długości. Wszystko będzie dobrze 💖
-
Początek ciąży mi się dłużył
...a teraz chce czas zatrzymac. Strasznie to przyspieszyło....torba poniekąd gotowa a znając życie i tak jeszcze nie raz trzeba będzie ją przepakować 🙂 nie mamy też wszystkiego dla małego ale ....pocieszam się, że w każdej chwili można dokupić. 💖 Oczywiście zaczyna mnie stresować coraz bliższe rozwiązanie 💖JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Kasiastaraczka wrote:Lili ile masz zwolnienia? Najlepsza regeneracja w domku 🥰
Trzymam kciuki 🙏😚
Edka,Izi wyszlyscie już do domu?
Dzisiaj dopiero weszłam tutaj, 19go wyszłyśmy.
Mamy już pierwsze kryzysy za sobą, ja trochę problemów z gojeniem się i kroczem- uczę się dużo pokory, cierpliwości i proszenia o pomoc.Ana.Ta lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi, przy pierwszym dziecku takie kryzysy są normalne. Przy kolejnych dzieciach człowiek ma już grubszą skórę
Izi lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że przy kolejnych pójdzie szybciej, a potem uniknę wizyt na IP, rozchodzących się ran i szwów i zakazu siadania od położnej bo idzie oszaleć czasami 😂 swoją droga okazuje się, że na leżąco i stojąco można na prawdę zrobić dużo rzeczy 😄 ale mogło być gorzej i najważniejsze, że z małą jest wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 02:47
Ana.Ta lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi przykro mi,że Cię boli,przytulam 😚 oj tak,trzeba mieć w sobie dużo cierpliwości i pokory
Trzcina nie ma co się przejmować waga, oby tylko z dzieciątkiem było wszystko dobrze. A waga w jednym tygodniu może stać,w innym iść do przodu podwójnie
Mam nadzieję,że wasza wycieczka pociągiem udana 🥰
Lili jest też aplikacja, która przypomina o modlitwie za zaadoptowane dziecko, polecam 🥰
My majówkę spędziliśmy u mojej mamy 🥰 trochę mnie odciążyła, spacerowała z Tadziem
Nam z mężem udało się wyjść sam na sam na spacer 🥰 dziwne uczucie,ale było super
Taki mały człowiek,a tak potrafi zmienić nastawienie, myślisz przede wszystkim o nim,czy płacze,czy nie głodny
Izi, Trzcina lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziękuję Wam bardzo ❤♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Cześć dziewczyny! myślami z Wami podczytując zleciał mi prawie.. 9 miesiąc 🙈
Przewijał się temat wymodlenia dzieciątka... Ja czuję, że dzięki nowennie pompejańskiej udało mi się zajść w ciąże... miałam kobiece problemy zdrowotne z polipami, ogólnie złe wyniki, anemia plus okazało się że mam mutację mthfr... do tego pierwszy zabieg nieudany, przed drugim i w okresie kiedy dochodziłam do siebie po zabiegu odmówiłam dwie nowenny w intencji możności zajścia w ciążę, a później jak ujrzałam II zdrowia dzieciątka.
Przez mutację bałam się, czy uda mi się donosić ciąże... Jak sobie przypomnę kiedy w połowie września zaczęłam krwawić robi mi się słabo.. ale wiem, że gdyby nie moja wiara i różaniec w ręku mogłoby być różnie. Czuje się dzięki temu zaopiekowana... Kiedy się boję zawsze mam przed sobą różaniec... Jeśli macie tylko chwile zwątpienia zacznijcie go odmawiać 😘
Jakże gratuluję nowym mamusiom, które urodziły i które ujrzały II 😍 Dziewczyny mega się cieszę- życzę Wam dużo sił w nowej przygodzie życia 😘
Mam nadzieje, że u Mnie również wszystko szczęśliwie się skończy 🙏
Pozdrawiam Was cieplutko💛
Kasiastaraczka, JJ., Trzcina, Izi lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta, dzięki za świadectwo! 🤩🤩
Potrzeba tu takich 😍 szczególnie kiedy rozpacz akurat chwilowo przegrywa walkę z nadzieja.
Pamiętajmy dziewczyny nich się trzyma nas poniższa myśl💪🍀
"Módl się tak, jakby wszystko zależało od Boga, a działaj, jakby wszystko zależało tylko od ciebie.“
To musi działać ✊😊JJ., Trzcina, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hejo
Kasiastaraczka- o wyczekiwanej podróży pociągiem nawet nie będę wspominać, dość powiedzieć, że dwa razy się popłakałam z frustracji i strachu, że ktoś mnie uderzy w brzuch... Koszmar. Zatłoczony pociąg i przez godzinę stałam w strachu, aż jakaś pani zauważyła mnie i mi zeszła. A i chłopaki dwie godziny stania w ścisku nie wspominają jeszcze z sentymentem 🙈. Cieszę się, że miałaś chwilę na spacer z mężem. Pamiętam to dziwne uczucie jak pierwszy raz wyszliśmy z mężem bez małego, z tęsknoty i ku pamięci pojechaliśmy do galerii kupić pieluchy 🤣.
Mała kopie coraz częściej i coraz mocniej, od ostatniej wizyty biorę lek na tarczycę i mam nadzieję, że ta mała dawka będzie wystarczająca.
Ana.Ta- piękne świadectwo! Dziękuję Ci za nie! Już ostatnie dni i utulisz Oliwię 🥰. Wiecie, marzy mi się świat, w którym każde dziecko jest takie wymarzone i wyczekane (no, może bez tego bólu czekania), ale żeby dzieci przychodziły na świat tam, gdzie się je pragnie i kocha jeszcze przed poczęciem. Czy nie byłoby piękniej? Świat bez traum pokoleniowych byłby chyba rajem .
Izi, a jak Ty się masz? Myślę o Tobie i się zastanawiam czy miałaś poród SN czy CC i które rany tak bardzo nie chcą współpracować...
Lili, a jak na Waszym froncie?
Edka, jak to jest z trójką maluchów? 🙈Nie osiwiałaś jeszcze? 😁JJ., Ana.Ta lubią tę wiadomość