Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Dziewczyny mogę dołączyć?
    Ostatnio u mnie był duży kryzys modlitwy, ale dziś tak ważny dzień Święto Milosierdzia Bożego, Jezusowi powierzyłam swoje rozterki, pamiętajcie o godz. 15.00 i koronce do Bożego Milosierdzia.
    Jasne 🥰
    Super, że coraz więcej nas tu- taka nasza mała wspólnota,staraczek, ciążowek i mamuś 🥰
    Tak, pamiętam dziś o 15🙏💙

melisa lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa, my się przecież znamy :)

melisa lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • melisa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Melisa, my się przecież znamy :)
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :-) chce napisać priv

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u lekarza- z małą wszystko jest dobrze, chociaż ponoć nie jest wcale taka mała- ma już 0,5 kilograma🙈😅. Trochę TSH mi się podniosło i mam wdrożone tabletki, no i znów usłyszałam, że muszę pilnować wagi. A tak trudno mi się powstrzymać od jedzenia 🙈🙈🙈. Od początku ciąży przytyłam już 7 kg i to ponoć dużo. Aplikacja pokazuje, że przyrost w 23tc z moim wzrostem jest ok, ale lekarz mówi co innego 🙈. Mój wewnętrzny głodomór szuka jakiegoś usprawnienia 😅😁😁😁. Za chwilę majówka! Jedziemy z chłopakami pociągiem do dziadka- cieszą się na podróż pociągiem, bardzo rzadko korzystamy z tej formy podróżowania 😅. Pozdrowienia dla Was, dziewczyny! :)

Kasiastaraczka, JJ., Izi, Gwiazdeczka 93, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Trzcina😘 7kg to nie tak dużo 😁 ale malutka już pięknie waży!
    Piękna pogoda w majówkę więc przejażdżka pociągiem będzie w sam raz, aby podziwiać widoczki 😁
    dziękuję za pozdrowienia i również was pozdrawiam! 👌💋

Dziewczyny chciałabym zaadoptować duchowo dzieciątko. Możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić, po kolei.

Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina- nie martw się wagą i gadaniem innych🙂jak tylko z dzieckiem jest dobrze to nie ma co się stresować niepotrzebnie. U mnie z kolei na odwrót ...czepiają się wszyscy (lekarz, położna, dietetyk), że za mało przybralam na wadze. 33tc a u mnie 6.5 kg od początku ciąży...a mały nie taki mały, kawał chłopska 💖 waży już 2300 🙂gdzie wg normy powinno być minimum pół kg mniej. Wiadomo waga dziecka jest orientacyjna - to statystyki wyliczone na podstawie długości. Wszystko będzie dobrze 💖

Trzcina, Izi, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Trzcina😘 7kg to nie tak dużo 😁 ale malutka już pięknie waży!
    Piękna pogoda w majówkę więc przejażdżka pociągiem będzie w sam raz, aby podziwiać widoczki 😁
    dziękuję za pozdrowienia i również was pozdrawiam! 👌💋

Dziewczyny chciałabym zaadoptować duchowo dzieciątko. Możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić, po kolei.
    Hej, Lili ❤️, dziękuję za dobre słowa! Piękna inicjatywa z duchową adopcją dziecka poczętego. Jest strona temu poświęcona, może znajdziesz tam informacji, których szukasz: https://www.duchowa-adopcja.pl/jak-przystapic-254
    Warto też rozpytać w parafii, u nas co jakiś czas się odbywają takie przyrzeczenia.
    Powodzenia, kochana!

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Hej, Lili ❤️, dziękuję za dobre słowa! Piękna inicjatywa z duchową adopcją dziecka poczętego. Jest strona temu poświęcona, może znajdziesz tam informacji, których szukasz: https://www.duchowa-adopcja.pl/jak-przystapic-254
    Warto też rozpytać w parafii, u nas co jakiś czas się odbywają takie przyrzeczenia.
    Powodzenia, kochana!
    Dziękuję, poczytałam i już wiem. 3 Maja chce zacząć 🙏 ❤️
    U nas w parafii z tego co wiem nie ma tego.. Ale podpytam 😊 będę 8 mają na mszy o potomstwo w innej miejscowości to zapytam 😊

Trzcina lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Trzcina- nie martw się wagą i gadaniem innych🙂jak tylko z dzieckiem jest dobrze to nie ma co się stresować niepotrzebnie. U mnie z kolei na odwrót ...czepiają się wszyscy (lekarz, położna, dietetyk), że za mało przybralam na wadze. 33tc a u mnie 6.5 kg od początku ciąży...a mały nie taki mały, kawał chłopska 💖 waży już 2300 🙂gdzie wg normy powinno być minimum pół kg mniej. Wiadomo waga dziecka jest orientacyjna - to statystyki wyliczone na podstawie długości. Wszystko będzie dobrze 💖
    No właśnie, każda sytuacja jest inna- najważniejsze, że z dziećmi jest okej 💗. Zazdroszczę, że macie już 33tc, to już tak blisko spotkania 🥰. Jak się z tym czujesz? Torba do szpitala spakowana? 😁 My jeszcze mamy 4 miesiące czekania, więc jeszcze my chwilę na skompletowanie tych wszystkich przedmiotów 😅. Chociaż mam poczucie, że bez większości można by się obyć 😅.

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję, poczytałam i już wiem. 3 Maja chce zacząć 🙏 ❤️
    U nas w parafii z tego co wiem nie ma tego.. Ale podpytam 😊 będę 8 mają na mszy o potomstwo w innej miejscowości to zapytam 😊
    Podziwiam Cię!! Piękna sprawa! ❤️🙏🥰

• JJ. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek ciąży mi się dłużył
    ...a teraz chce czas zatrzymac. Strasznie to przyspieszyło....torba poniekąd gotowa a znając życie i tak jeszcze nie raz trzeba będzie ją przepakować 🙂 nie mamy też wszystkiego dla małego ale ....pocieszam się, że w każdej chwili można dokupić. 💖 Oczywiście zaczyna mnie stresować coraz bliższe rozwiązanie 💖

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Izi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Lili ile masz zwolnienia? Najlepsza regeneracja w domku 🥰
    Trzymam kciuki 🙏😚

Edka,Izi wyszlyscie już do domu?

Dzisiaj dopiero weszłam tutaj, 19go wyszłyśmy.
    Mamy już pierwsze kryzysy za sobą, ja trochę problemów z gojeniem się i kroczem- uczę się dużo pokory, cierpliwości i proszenia o pomoc.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, przy pierwszym dziecku takie kryzysy są normalne. Przy kolejnych dzieciach człowiek ma już grubszą skórę :)

Izi lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że przy kolejnych pójdzie szybciej, a potem uniknę wizyt na IP, rozchodzących się ran i szwów i zakazu siadania od położnej bo idzie oszaleć czasami 😂 swoją droga okazuje się, że na leżąco i stojąco można na prawdę zrobić dużo rzeczy 😄 ale mogło być gorzej i najważniejsze, że z małą jest wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 02:47

Ana.Ta lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, Izi, przykro mi, że takie trudy przypadły Ci w udziale. Mam nadzieję, że jak najszybciej się wygoi wszystko. Długo już się męczysz... Pomodlę się za Ciebie. Trzymaj się dzielnie 🤗😘.

Izi, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi przykro mi,że Cię boli,przytulam 😚 oj tak,trzeba mieć w sobie dużo cierpliwości i pokory

Trzcina nie ma co się przejmować waga, oby tylko z dzieciątkiem było wszystko dobrze. A waga w jednym tygodniu może stać,w innym iść do przodu podwójnie
    Mam nadzieję,że wasza wycieczka pociągiem udana 🥰

Lili jest też aplikacja, która przypomina o modlitwie za zaadoptowane dziecko, polecam 🥰

My majówkę spędziliśmy u mojej mamy 🥰 trochę mnie odciążyła, spacerowała z Tadziem
    Nam z mężem udało się wyjść sam na sam na spacer 🥰 dziwne uczucie,ale było super
    Taki mały człowiek,a tak potrafi zmienić nastawienie, myślisz przede wszystkim o nim,czy płacze,czy nie głodny ;)

Izi, Trzcina lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo ❤

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! myślami z Wami podczytując zleciał mi prawie.. 9 miesiąc 🙈

Przewijał się temat wymodlenia dzieciątka... Ja czuję, że dzięki nowennie pompejańskiej udało mi się zajść w ciąże... miałam kobiece problemy zdrowotne z polipami, ogólnie złe wyniki, anemia plus okazało się że mam mutację mthfr... do tego pierwszy zabieg nieudany, przed drugim i w okresie kiedy dochodziłam do siebie po zabiegu odmówiłam dwie nowenny w intencji możności zajścia w ciążę, a później jak ujrzałam II zdrowia dzieciątka.
    Przez mutację bałam się, czy uda mi się donosić ciąże... Jak sobie przypomnę kiedy w połowie września zaczęłam krwawić robi mi się słabo.. ale wiem, że gdyby nie moja wiara i różaniec w ręku mogłoby być różnie. Czuje się dzięki temu zaopiekowana... Kiedy się boję zawsze mam przed sobą różaniec... Jeśli macie tylko chwile zwątpienia zacznijcie go odmawiać 😘

Jakże gratuluję nowym mamusiom, które urodziły i które ujrzały II 😍 Dziewczyny mega się cieszę- życzę Wam dużo sił w nowej przygodzie życia 😘

Mam nadzieje, że u Mnie również wszystko szczęśliwie się skończy 🙏

Pozdrawiam Was cieplutko💛

Kasiastaraczka, JJ., Trzcina, Izi lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Krasnalowa Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, dzięki za świadectwo! 🤩🤩
    Potrzeba tu takich 😍 szczególnie kiedy rozpacz akurat chwilowo przegrywa walkę z nadzieja.

Pamiętajmy dziewczyny nich się trzyma nas poniższa myśl💪🍀
    "Módl się tak, jakby wszystko zależało od Boga, a działaj, jakby wszystko zależało tylko od ciebie.“

To musi działać ✊😊

JJ., Trzcina, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Kasiastaraczka- o wyczekiwanej podróży pociągiem nawet nie będę wspominać, dość powiedzieć, że dwa razy się popłakałam z frustracji i strachu, że ktoś mnie uderzy w brzuch... Koszmar. Zatłoczony pociąg i przez godzinę stałam w strachu, aż jakaś pani zauważyła mnie i mi zeszła. A i chłopaki dwie godziny stania w ścisku nie wspominają jeszcze z sentymentem 🙈. Cieszę się, że miałaś chwilę na spacer z mężem. Pamiętam to dziwne uczucie jak pierwszy raz wyszliśmy z mężem bez małego, z tęsknoty i ku pamięci pojechaliśmy do galerii kupić pieluchy 🤣.
    Mała kopie coraz częściej i coraz mocniej, od ostatniej wizyty biorę lek na tarczycę i mam nadzieję, że ta mała dawka będzie wystarczająca.
    Ana.Ta- piękne świadectwo! Dziękuję Ci za nie! Już ostatnie dni i utulisz Oliwię 🥰. Wiecie, marzy mi się świat, w którym każde dziecko jest takie wymarzone i wyczekane (no, może bez tego bólu czekania), ale żeby dzieci przychodziły na świat tam, gdzie się je pragnie i kocha jeszcze przed poczęciem. Czy nie byłoby piękniej? Świat bez traum pokoleniowych byłby chyba rajem :).
    Izi, a jak Ty się masz? Myślę o Tobie i się zastanawiam czy miałaś poród SN czy CC i które rany tak bardzo nie chcą współpracować...
    Lili, a jak na Waszym froncie?
    Edka, jak to jest z trójką maluchów? 🙈Nie osiwiałaś jeszcze? 😁

JJ., Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ