Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina już lepiej, rana wygląda lepiej niż na początku i to o wiele, położona mówi, że widać dużo pielęgnacji włożonej ale jeszcze muszę uważać i jeszcze jest niestety zarówno szew jak i podkrwawiająca rana, pobolewa ale też czuje, że jest lepiej nawet pozwalam sobie już siadać czasami 😂 do tego hemoroidy nie chcą odejść 🙈

Trzcina to pokrótce opowiem jak to było może jak ktoś nie chce niech nie czyta bo to takie streszczenie porodowe 😀

Poród SN, pierwsze skurcze w domu o 22, o 1 jakoś wzięłam kąpiel, udało mi się usnąć na 40 minut, potem posiedziałam na piłce, przed 4tą zaczęłam dzwonić do położnej i zbierać się do szpitala, położona nie odbierała bo w kościele wyciszyła telefon i zapomniała włączyć, napisałam więc, że jade na IP. Po 4tej byłam w szpitalu, przyjęła mnie niemiła położona, nastraszyła, że z dzieckiem może być coś nie tak... Na szczęście moją w tym czasie jak byłam badana na IP obudził deszcz i już do mnie pędziła. Mimo skurczy nie miałam postępu porodu, ciągle 3cm, byłam wykończona bo z czwartku na piątek słabo spałam bo mnie przepowiadające meczyly, a z piątku na sobotę nic nie spałam. Prysznic, tens, gaz rozweselajacy, wszystko po kolei szło, lekka dawka Oxy.. Pęcherz nie pękał i mocno napierała stąd duży ból. W końcu dostałam znieczulenie, udało mi się usnąć, podkrecili Oxy, maz mówi, że każdy sprawdzał czy śpię takie piki skurczy szły, i dzięki temu akcja poszła ale mała nie chciała jeszcze zejść... Pokrecili mną na boki i zaczęła schodzić. Tak urodziłam 17.57 😂
    Zajęło mi trochę dojście do siebie psychicznie po tym jeszcze jak wjechał baby blues i problemy z KP wiedziałam, że to będzie emocjonalnie ciężki czas ale nie spodziewałam się takiej huśtawki nastrojów.

Nie udało się bez nacięcia, położna długo walczyła bo już podkrwawiałam i mogło być duże pekniecie, jak mała wyszła powiedziała od razu, że dobrze, że nacięł bo by mnie ładnie porobiło, wychodziła z obiema rękami rozłożonymi przy uszach, położona środowiskowa mówi patrząc na cięcie, że mogło się skończyć jedym z tych gorszych pęknięć... Zaszyte zostało ładnie aż za starannie bo dużo nici i wgl ale no niestety przeciążyłam krocze siedzeniem, przez przeciwbólowe nie czułam za dużo a w szpitalu jak karmilam na leżąco kazali mi na siedząco efektem czego cała noc siedziałam a to najmocniej obciąża krocze. Obrzęk po powrocie że szpitala był ogromny, opuchlizna, wystające nici i rozchodząca się w 1 miejscu rana.

Generalnie bez męża nie dałabym tam rady sobie. Teraz jest dużo lepiej, czeka mnie na pewno fizjoterapia bo już położna mówi, że widzi, że będzie po połogu trzeba ćwiczyć mięśnie kegla, dobrze, że zaczyna lepiej to wyglądać bo to krok w dobrą stronę.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili duchowa adopcja piękna sprawa ❤
    Kiedyś myślałam ale jakoś się w końcu nie zebrałam w sobie. Powodzenia :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi aż mam ciarki jak czytam co przeszłaś. Aż mnie boli jak czytam.. Podziwiam i życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka i oczywiście zdrówka dla malutkiej no i szczęśliwego macierzyństwa ❤️ cieszcie się sobą... Po takich przejściach teraz to jest wynagrodzenie ❤️wycałuj malutką od cioci Lili 😊

Trzcina o matko w tym pociągu to ale biedna Sie nastałas 😔 nie potrzebny stres. Niestety w tych czasach ludzie nie wszyscy są życzliwi nawet dla ciężarnych.. Dobrze że zlitowała się nad tobą ta kobieta 🙏
    Malutka daje się we znaki, cudownie ❤️
    Chłopcy jeszcze trochę i będą opiekować się siostrzyczką😊

U nas narazie antybiotyki na te bakterie, poza tym przełożyli mi wizytę do immunologa i czekam do 25 maja 😑 pisałam maila i dał mi steryd Encorton 10mg od owulacji. Mimo i tak pojadę do niego i będę chciała acoffil profilaktycznie chociaż bo i tak brak u mnie trzech kirów implantacyjnych.. Koleżancę pomógł 🙏 szczepień limfocytami narazie nie chcemy.. Nie wiem czy nam pomogą.. No i też cena kosmos. Teraz tyle wydatków mamy 😑
    Po migdałkach się zagoiło ładnie, 26 maja kontrola 😊
    Jeśli chodzi o duchową adopcję dziecka to jeszcze się nie podjęłam. Ponieważ napisałam do Dziewczyny która organizuje msze święte o potomstwo i dowie się czy są organizowane takie przyrzeczenia 😊
    Dziewczyny a bez takiego przyrzeczenia w kościele jak podejmę się adopcji to to coś da? Czy trzeba w kościele? 🤔

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, Izi, ale historia 🙈. Cieszę się, że jest już lepiej i że z malutką wszystko jest w porządku 😘. Też pamiętam baby bluesa i że było bardzo trudno... Liczę, że w kolejnej ciąży natura to inaczej rozplanuje 😅🙈. Wyobraziłam sobie ile musiałaś wycierpieć i trochę mnie strach obleciał 🙈. Pocieszam się tym, że każdy poród jest inny i że to "tylko" jeden dzień a dziecko zostaje z nami na całe życie. No i chyba już czas, żeby rozejrzeć się za położną 😅.
    Trzymaj się dzielnie, najgorsze za Wami! 😘

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie wiem jak to jest z tymi przyrzeczeniami. Wierzę, że Bóg nas słucha zawsze, ale z drugiej strony: "Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię moje..." Nie chcę dawać odpowiedzi na widzimisię, bo nie znam się zupełnie.
    Możecie brać encorton od owulacji, to znaczy, że możecie już działać powoli?
    Maj ma to do siebie, że dni są tak piękne i mijają tak szybko... A wizyta w dzień matki brzmi obiecująco, hehe :).

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wiele przeszłaś. Dobrze, że dzieciątko wynagradza ten cały trudny czas 💛

Ja zostałam już mamą duchową Jasia:) Bardzo Mi się ta aplikacja podobała. Ciekawe.. może kiedyś się spotkamy😘

Tak u Mnie już tuż, tuż. Mam nadzieje że zachowam spokój w tym czasie. I będę miała wsparcie od męża. On nie uczestniczy na 100% w przygotowaniach itd dlatego zastanawiam się jak to będzie przy dziecku.

Miłego dnia! U mnie deszczowo się zapowiada, ale i tak jest pięknie, to wkońcu m a j ! 😘

Lili❤️, Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Lili, nie wiem jak to jest z tymi przyrzeczeniami. Wierzę, że Bóg nas słucha zawsze, ale z drugiej strony: "Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię moje..." Nie chcę dawać odpowiedzi na widzimisię, bo nie znam się zupełnie.
    Możecie brać encorton od owulacji, to znaczy, że możecie już działać powoli?
    Maj ma to do siebie, że dni są tak piękne i mijają tak szybko... A wizyta w dzień matki brzmi obiecująco, hehe :).
    Jak skończymy antybiotyki czyli koniec maja i wyjdzie posiew ujemny to myślę że dostaniemy zielone światło 😊 tak od owulacji Encorton, ale dał go immunolog więc czekamy za ginekologiem co powie na całokształt bo trochę się nazbierało 😊 jaką miałaś dawkę? I też od owulacji?
    To prawda maj jest piękny i ten miesiąc daje siły! Jakos ostatnio śnią mi się malutkie dzieci.. I to jest przyjemne 😁

Ana. Ta a ty miałaś Przyrzeczenia aby adoptować duchowo dzieciątko.? Czy sama sobie? Muszę obczaić koniecznie tą aplikację 😊

Trzymam kciuki za Was, za waszą rodzinkę, aby mąż jak urodzi się dziecko był dla was wsparciem ❤️

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Edka, jak to jest z trójką maluchów? 🙈Nie osiwiałaś jeszcze? 😁
    Właśnie będę farbować włosy w sobotę 😁 No jest hardcore, gwarno i głośno 🤭

Jak czytam opis porodu Izi, to aż mam ciarki. U mnie to było zupełnie inaczej. O godz 23 zaczął mnie pobolewać brzuch, niewielkie skurcze, ale włączyłam stoper i okazało się, że pojawiają się one częściej niż 5 min. Tak więc o godz. 1 pojechałam na IP sprawdzić, co się dzieje. Tam okazało się, że mam już 6cm rozwarcia. Szybko zawieźli mnie na salę i po dwóch godzinach mały był już na świecie. Wychodzi na to, że gdybym te dwie godziny jeszcze przeczekała w domu, to tam bym urodziła. Druga faza porodu czyli parte trwały u mnie 9 minut. Mąż na samą myśl, że mogłabym nie zdążyć do szpitala i urodzić w domu, prawie osiwial 😅

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi gratuluję ale też współczuję... nie mniej jednak bylas bardzo dzielna, wielkie gratulacje! Wazne ze dochodzisz do siebie.

Edka gratulacje kolejnego maleństwa, jestescie już razem :), przy kolejnych dzieciaczkach tak to wlasnie jest szybciuteńko ;) ja swoje rodziłam w domu i akurat polecam :p z tym ze u nas byla polozna.

Dawno nie zagladalam bo zawsze coś. Paulinka pełza, mozna sie z nia fajnie bawic w chowanego albo straszyć. Smiesznie jest. W brzuszku rosnie malenstwo jeszcze plci nie znamy ale wszystko jest na razie dobrze :)
    Mamy piekny Maryjny miesiac, mam nadzieje ze jutro uda sie nam pojechac na Zawierzenie do Niepokolanowa.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że było okropnie to fakt ale wsparcie bliskich dużo mi pomogło i już psychicznie prawie do siebie doszłam a było po powrocie do domu ciężko więc jak wszystko trzeba przeczekać i przetrwać. :)

Żonkil super, że wszystko ok ❤

Maj jest piękny to prawda, mam nadaje, że wiele z Was zaskoczy pozytywnie czymś pięknym 🙂

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was w parafiach wygladaja nabozenstwa majowe? U nas jest tylko litania i tyle. Z kolei w parafii z ktorej pochodze jest litania a potem caly zestaw piesni Maryjnych. No i tez przy kapliczkach sa spiewy. Troche mi tego brakuje tutaj w Warszawie.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór 😚
    Ana.Ta piękne świadectwo 💙

Trzcina ojej, współczuję tej podróży...i jeszcze ten brak empatii,dobrze, że wkońcu zostałaś zauważona
    Cieszę się,że mała jest aktywna🥰

Izi dobrze,że skończyło się pozytywnie i jesteście już razem ❤️

Lili mocne kciuki za Was 😚🙏💙

Edka ha ha udało się zamaskować siwiznę? 😁

Żonkil fajnie,że zajrzałas 😚
    Ogromnie się cieszę,że dzieciątko rośnie pod sercem ❤️
    Dzisiaj byliśmy w parafii teściów i tam majowka była po sumie, więc tylko litania
    Nie byłam w naszej warszawskiej parafii...

Maj zeszłego roku,a konkretnie 26 był pierwszym dniem cyklu, pierwszym dniem okresu...ale też pierwszym dniem ciąży 🥰do tej pory ciężko mi uwierzyć,że Tadzik jest już z nami,że mamy nasz wymodlony cud💙 choć bywa ciężko to rodzicielstwo jest naszym powołaniem i nie zamieniłabym tego na nic innego

Życzę Wam abyśmy wszystkie mogły doświadczyć tego pięknego uczucia bycia mamą ❤️ mocno wierzę w to 💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Izi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil u mnie na wiosce była pieśń litanie pieśń i pod kapliczką podobnie dosyć. W mieście teraz tak samo.

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka ha ha udało się zamaskować siwiznę? 😁
    Tak, udało 😁
    Kasiastaraczka wrote:
    Maj zeszłego roku,a konkretnie 26 był pierwszym dniem cyklu, pierwszym dniem okresu...ale też pierwszym dniem ciąży 🥰
    Sama ci wtedy mówiłam, że to pierwszy dzień twojej ciąży 😜

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 9 maja 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Sama ci wtedy mówiłam, że to pierwszy dzień twojej ciąży 😜
    Oj tak, pamiętam Kochana i dziękuję za wsparcie, które dostałam 🥰❤️
    Niby ktoś pomyśli,że to tylko jakieś zdanie napisane w internecie,ale dla staraczek to ważne 😚

edka85 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

Ten wątek czasami przeglądam. Od niedawna w ogóle udzielam się na forum.
    Też mam już drugie dzieciątko z duchowej adopcji, ale chciałam się podzielić z Wami historia mojej teściowej.
    Otóż opowiadała jak to pierwszy raz usłyszała o duchowej adopcji, postanowiła modlić się za jedno dzieciątko. Było to jakieś 17 lat temu. Kobieta wierząca, praktykująca, rodzina niezamożna, dzieci już były. Ale modląc się dopowiadała że jeśli ktoś nie chce dziecka to ona przyjmie, a przy samych chłopakach w domu zawsze marzyła o dziewczynce. No ale chłopaki już podrośnięte, ona też już miała latka. Z dniem ostatnim duchowej adopcji, dowiedziała się że jest w ciąży. Córeczka.
    Oczywiście w tamtych czasach i rodzina i lekarze mówili "usuń, kolejne? To nie jest właściwy wiek, dziecko będzie z wadami itp". Ona postawiła na swoim, wierząc że to wymodlone dziecko.
    I dziś jest dziewczyna zdrowa, mądra, 16 lat. Oczko w głowie starszych braci :-)
    Od tamtej pory kobieta ma duchową adopcje i właściwie to ona mnie to tego wsparcia modlitewnego przekonała. Także polecam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 14:29

JJ., Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Izi wrote:

Ten wątek czasami przeglądam. Od niedawna w ogóle udzielam się na forum.
    Też mam już drugie dzieciątko z duchowej adopcji, ale chciałam się podzielić z Wami historia mojej teściowej.
    Otóż opowiadała jak to pierwszy raz usłyszała o duchowej adopcji, postanowiła modlić się za jedno dzieciątko. Było to jakieś 17 lat temu. Kobieta wierząca, praktykująca, rodzina niezamożna, dzieci już były. Ale modląc się dopowiadała że jeśli ktoś nie chce dziecka to ona przyjmie, a przy samych chłopakach w domu zawsze marzyła o dziewczynce. No ale chłopaki już podrośnięte, ona też już miała latka. Z dniem ostatnim duchowej adopcji, dowiedziała się że jest w ciąży. Córeczka.
    Oczywiście w tamtych czasach i rodzina i lekarze mówili "usuń, kolejne? To nie jest właściwy wiek, dziecko będzie z wadami itp". Ona postawiła na swoim, wierząc że to wymodlone dziecko.
    I dziś jest dziewczyna zdrowa, mądra, 16 lat. Oczko w głowie starszych braci :-)
    Od tamtej pory kobieta ma duchową adopcje i właściwie to ona mnie to tego wsparcia modlitewnego przekonała. Także polecam :-)
    eRKow dziękuję za podzielenie się pięknym świadectwem. A czy miałyście w kościele przyrzeczenia? Czy tak poprostu zaczęłyście adopcję? Ja chce zacząć ale nie wiem jak powinnam zrobić

Wysłany: 21 maja 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja adoptowałam dzieciątko bez przyrzeczenia. Może tak nie powinno się,ale tak właśnie zrobiłam

Jutro wielki dzień naszego Tadeuszka💙 Tadzio będzie małym chrześcijaninem,przyjmie Sakrament Chrztu Świętego
    Prosimy o modlitwę 🥰🙏❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    eRKow dziękuję za podzielenie się pięknym świadectwem. A czy miałyście w kościele przyrzeczenia? Czy tak poprostu zaczęłyście adopcję? Ja chce zacząć ale nie wiem jak powinnam zrobić
    Pierwsza adopcje miałam z przyrzeczeniem. Poprosiłam księdza z parafii i po mszy przed obrazem Matki Bożej dokonałam przyrzeczenia. Druga adopcje podjęłam sama, od razu po zakończeniu pierwszej.
    Jest bardzo fajna aplikacja "adoptuj życie" - tam Jet chyba też treść przyrzeczenia.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Lili ja adoptowałam dzieciątko bez przyrzeczenia. Może tak nie powinno się,ale tak właśnie zrobiłam

Jutro wielki dzień naszego Tadeuszka💙 Tadzio będzie małym chrześcijaninem,przyjmie Sakrament Chrztu Świętego
    Prosimy o modlitwę 🥰🙏❤️
    Kochany Tadzio pomodlę się za Ciebie 💙💚
    Życzę Ci zdrówka i szczęśliwego dzieciństwa w rękach Bożych pełnych miłości. Rośnij z uśmiechem na twarzy 💙a Pan Bóg napełni cie życiem pełnych łask 💙

Chyba ściągnę aplikacje i zobaczę to przyrzeczenie. ☺️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ