SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć wam! 🥰
    Ja po wizycie. Docent P. Zlecił acoffil od owulacji i steryd też od owulacji. W lipcu bądź w sierpniu będziemy się starać bo chce mieć umowę małe też powiedział by odpocząć po tym usunięciu migdałek by organizm się uspokoił. Powiedział że problem jest od początku i że to wszystko narobiło spustoszenia w organizmie - Stany zapalne. Ze tymi lekami oszukamy organizm by nie odrzucał ciąży ❤️ jejku dziewczyny jestem pozytywnie nastawiona. Dziękuję wam za wsparcie ❤️ i Bogu za to że jest teraz lepszy czas dla nas i że mam nowa spokojniejsza pracę ❤️❤️ wiele lepszych zmian w naszym życiu ❤️ Duchowa adopcja - czujemy oboje że opiekujemy się dzieckiem ❤️
    Ohh, Lili, jak cudownie to czytać 🥰😘 Czuję tę Waszą nadzieję i cieszę się z Wami! Będzie dobrze, musi być 😘😘. Jak będziecie się starać w lipcu/ sierpniu to może się wymienimy i zwolnię Ci brzuszek 😅😁.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Wydaje się, że accofil i encorton u nas pomogły i doszło do ciąży :) Życzę Wam tego !
    Jejku cudownie że u was pomogły 🥰 oby Teraz u nas tak było 🙏

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Ohh, Lili, jak cudownie to czytać 🥰😘 Czuję tę Waszą nadzieję i cieszę się z Wami! Będzie dobrze, musi być 😘😘. Jak będziecie się starać w lipcu/ sierpniu to może się wymienimy i zwolnię Ci brzuszek 😅😁.

Oj tak! Wymienimy się napewno! ❤️
    Jejku było by pięknie urodzić w kwietniu /maju 🤗🥺🥰

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil a podczas adopcji dziecka poczętego odmawiałaś dziesiątkę różańca świętego? Czy całe tajemnice?

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Żonkil a podczas adopcji dziecka poczętego odmawiałaś dziesiątkę różańca świętego? Czy całe tajemnice?
    Ja (nie żonkil) ale też mam adopcje i odmawiam modlitwę codzienna z aplikacji + dziesiątkę różańca.
    Choc codziennie jedna część różańca odmawiam w różnych intencjach i też dokładam adoptowane dzieci :-)

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Ja (nie żonkil) ale też mam adopcje i odmawiam modlitwę codzienna z aplikacji + dziesiątkę różańca.
    Choc codziennie jedna część różańca odmawiam w różnych intencjach i też dokładam adoptowane dzieci :-)
    No to super 😁 czyli dobrze odmawiamy 😊
    Piękny uczynek robimy 💚

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Odmawiałam dziesiątkę z pierwszej tajemnicy części, która na dany dzień przypadała, czyli poniedziałek, 1 radosna. Ale to można sobie po swojemu dobierać :) W każdym razie 10. No i też polecam aplikację, można obserwować sobie jak dzidziuś się rozwija :)

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Odmawiałam dziesiątkę z pierwszej tajemnicy części, która na dany dzień przypadała, czyli poniedziałek, 1 radosna. Ale to można sobie po swojemu dobierać :) W każdym razie 10. No i też polecam aplikację, można obserwować sobie jak dzidziuś się rozwija :)
    Oj tak mamy ta aplikacje i patrzymy jak się rozwija 🥰 piękne uczucie ❤️ czyli dobrze zrozumiałam że odmawia się dziesiątkę 😊

Miłej niedzieli Dziewczyny 😊

Żonkil, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna sprawa z tą adopcją...zawsze chciałam się podjąć tego zadania jednak obecnie od kilku lat odmawiam Nowennę Pompejańską i zwyczajnie już brakuje czasu na duchową adopcję. Muszę jednak i w tej sprawie się zorganizować :D

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a jak odmawiacie różaniec? Z rozważaniami? Klęczycie, czy może przy obowiązkach domowych?
    Ja odmawiam na spacerze z Paulinką, ale trochę moje skupienie jest godne pożałowania. Zastanawiam się, jak wy odmawiacie modlitwy.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Kochane, a jak odmawiacie różaniec? Z rozważaniami? Klęczycie, czy może przy obowiązkach domowych?
    Ja odmawiam na spacerze z Paulinką, ale trochę moje skupienie jest godne pożałowania. Zastanawiam się, jak wy odmawiacie modlitwy.
    Najczęściej w autobusie miejskim w drodze do pracy, skupienie pewnie też mizerne, ale za to świadectwo dla tych dookoła.
    Kiedyś miałam wyrzuty że nie na kolanach i nie zatrzymuje się nad nim, tylko w biegu. Mąż się śmieje że czasami podświadomie mówię, bo w domu zdarza zasnąć mi się z różańcem, ale nie puszczam go z ręki, po np. godzinie się budzę i odmawiam dalej od paciorka na którym skończyłam.

Żonkil lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to mi się często zdarza odmawiać w biegu, np.w trakcie kąpania dzieci 🤦‍♀️

Żonkil lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Najczęściej w autobusie miejskim w drodze do pracy, skupienie pewnie też mizerne, ale za to świadectwo dla tych dookoła.
    Kiedyś miałam wyrzuty że nie na kolanach i nie zatrzymuje się nad nim, tylko w biegu. Mąż się śmieje że czasami podświadomie mówię, bo w domu zdarza zasnąć mi się z różańcem, ale nie puszczam go z ręki, po np. godzinie się budzę i odmawiam dalej od paciorka na którym skończyłam.

Jak odmawiałam Nowennę Pompejańska miałam to samo :D

edka85
    Pocieszające :) Czyli liczy się po prostu wytrwałość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 15:28

edka85 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil ja zazwyczaj modlę się w łóżku,a różaniec na spacerach. O skupienie trochę ciężko u mnie... zauważyłam to po porodzie,dużo myśli, jakiś natłok...
    Podczas NP też zdarzało mi się przysypiać i po obudzeniu modliłam się dalej,ale jakoś nie czułam tego i starałam się podczas codziennych obowiązków

Trzcina lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Ja odmawiam różaniec często idąc, do pracy, na spacerze, w komunikacji miejskiej, czasem w pracy jak nic się nie dzieje. Czasem przy sprzątaniu, ale wtedy mylę się albo odchodzę myślami, więc wolę wyższe opcje. 😄Również często przed snem w łóżku, bardzo mnie wycisza po odlozeniu książki 😊
    Żonkil liczy się świadectwo, nie zawsze udaje nam się robić wszystko na 1000%😊☺

Jak się czujecie dziewczyny?co słychać??
    Trzcina chyba za chwilę Twoja córeczka będzie z Tobą na świecie 😊😙

U mnie Mąż jutro powtarza badania nasienia, pierwszy raz po operacji, także jeśli któraś z Was znajdzie chwilę to bardzo proszę o modlitwę 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:16

Miphuhiz, edka85, Trzcina lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka mocne kciuki i zdrowaśka za badanie 🙏
    U nas coraz fajniej 🥰Tadzio lepiej śpi,tzn ma drzemki w ciągu dnia, śpimy trochę razem, trochę w dostawce
    Jest takim kochanym smieszkiem ❤️
    Chodzimy na rehabilitację,bo ma obniżone napięcie mięśniowe,ale jest duuuzo lepiej

Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko...wczoraj tj. 8 czerwca o 11.35 powitaliśmy na świecie naszego syna...Ignacy to prawdziwy cud od Boga...właśnie się karmimy, a między czasie odmawiam Nowennę Pompejanska 😀

hannah_92, edka85, Kasiastaraczka, Zagadka919, eRKow., Trzcina, Lili❤️, Pomarańczowa, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Tak na szybko...wczoraj tj. 8 czerwca o 11.35 powitaliśmy na świecie naszego syna...Ignacy to prawdziwy cud od Boga...właśnie się karmimy, a między czasie odmawiam Nowennę Pompejanska 😀

Ogromne, ogromne gratulacje ❤️❤️❤️ Dużo zdrówka dla Was, niech Wam Pan Bóg błogosławi 🤗🙏

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. Gratulacje ❤️ chwała Panu 🙏💙

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ gratulacje!

Kasia, nareszcie znaleźliście z Tadziem swój rytm. Teraz już będzie coraz lepiej.

A to mój 7-tygodniowy śmieszek. Dziś pierwszy raz świadomie zaserwował mi zacny uśmiech 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 21:26

Kasiastaraczka, Trzcina, Gwiazdeczka 93, Lili❤️ lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ