Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć wam! 🥰
    Ja po wizycie. Docent P. Zlecił acoffil od owulacji i steryd też od owulacji. W lipcu bądź w sierpniu będziemy się starać bo chce mieć umowę małe też powiedział by odpocząć po tym usunięciu migdałek by organizm się uspokoił. Powiedział że problem jest od początku i że to wszystko narobiło spustoszenia w organizmie - Stany zapalne. Ze tymi lekami oszukamy organizm by nie odrzucał ciąży ❤️ jejku dziewczyny jestem pozytywnie nastawiona. Dziękuję wam za wsparcie ❤️ i Bogu za to że jest teraz lepszy czas dla nas i że mam nowa spokojniejsza pracę ❤️❤️ wiele lepszych zmian w naszym życiu ❤️ Duchowa adopcja - czujemy oboje że opiekujemy się dzieckiem ❤️
    Ohh, Lili, jak cudownie to czytać 🥰😘 Czuję tę Waszą nadzieję i cieszę się z Wami! Będzie dobrze, musi być 😘😘. Jak będziecie się starać w lipcu/ sierpniu to może się wymienimy i zwolnię Ci brzuszek 😅😁.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Wydaje się, że accofil i encorton u nas pomogły i doszło do ciąży :) Życzę Wam tego !
    Jejku cudownie że u was pomogły 🥰 oby Teraz u nas tak było 🙏

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Ohh, Lili, jak cudownie to czytać 🥰😘 Czuję tę Waszą nadzieję i cieszę się z Wami! Będzie dobrze, musi być 😘😘. Jak będziecie się starać w lipcu/ sierpniu to może się wymienimy i zwolnię Ci brzuszek 😅😁.

Oj tak! Wymienimy się napewno! ❤️
    Jejku było by pięknie urodzić w kwietniu /maju 🤗🥺🥰

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil a podczas adopcji dziecka poczętego odmawiałaś dziesiątkę różańca świętego? Czy całe tajemnice?

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Żonkil a podczas adopcji dziecka poczętego odmawiałaś dziesiątkę różańca świętego? Czy całe tajemnice?
    Ja (nie żonkil) ale też mam adopcje i odmawiam modlitwę codzienna z aplikacji + dziesiątkę różańca.
    Choc codziennie jedna część różańca odmawiam w różnych intencjach i też dokładam adoptowane dzieci :-)

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Ja (nie żonkil) ale też mam adopcje i odmawiam modlitwę codzienna z aplikacji + dziesiątkę różańca.
    Choc codziennie jedna część różańca odmawiam w różnych intencjach i też dokładam adoptowane dzieci :-)
    No to super 😁 czyli dobrze odmawiamy 😊
    Piękny uczynek robimy 💚

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Odmawiałam dziesiątkę z pierwszej tajemnicy części, która na dany dzień przypadała, czyli poniedziałek, 1 radosna. Ale to można sobie po swojemu dobierać :) W każdym razie 10. No i też polecam aplikację, można obserwować sobie jak dzidziuś się rozwija :)

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Odmawiałam dziesiątkę z pierwszej tajemnicy części, która na dany dzień przypadała, czyli poniedziałek, 1 radosna. Ale to można sobie po swojemu dobierać :) W każdym razie 10. No i też polecam aplikację, można obserwować sobie jak dzidziuś się rozwija :)
    Oj tak mamy ta aplikacje i patrzymy jak się rozwija 🥰 piękne uczucie ❤️ czyli dobrze zrozumiałam że odmawia się dziesiątkę 😊

Miłej niedzieli Dziewczyny 😊

Żonkil, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna sprawa z tą adopcją...zawsze chciałam się podjąć tego zadania jednak obecnie od kilku lat odmawiam Nowennę Pompejańską i zwyczajnie już brakuje czasu na duchową adopcję. Muszę jednak i w tej sprawie się zorganizować :D

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a jak odmawiacie różaniec? Z rozważaniami? Klęczycie, czy może przy obowiązkach domowych?
    Ja odmawiam na spacerze z Paulinką, ale trochę moje skupienie jest godne pożałowania. Zastanawiam się, jak wy odmawiacie modlitwy.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Kochane, a jak odmawiacie różaniec? Z rozważaniami? Klęczycie, czy może przy obowiązkach domowych?
    Ja odmawiam na spacerze z Paulinką, ale trochę moje skupienie jest godne pożałowania. Zastanawiam się, jak wy odmawiacie modlitwy.
    Najczęściej w autobusie miejskim w drodze do pracy, skupienie pewnie też mizerne, ale za to świadectwo dla tych dookoła.
    Kiedyś miałam wyrzuty że nie na kolanach i nie zatrzymuje się nad nim, tylko w biegu. Mąż się śmieje że czasami podświadomie mówię, bo w domu zdarza zasnąć mi się z różańcem, ale nie puszczam go z ręki, po np. godzinie się budzę i odmawiam dalej od paciorka na którym skończyłam.

Żonkil lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to mi się często zdarza odmawiać w biegu, np.w trakcie kąpania dzieci 🤦‍♀️

Żonkil lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Najczęściej w autobusie miejskim w drodze do pracy, skupienie pewnie też mizerne, ale za to świadectwo dla tych dookoła.
    Kiedyś miałam wyrzuty że nie na kolanach i nie zatrzymuje się nad nim, tylko w biegu. Mąż się śmieje że czasami podświadomie mówię, bo w domu zdarza zasnąć mi się z różańcem, ale nie puszczam go z ręki, po np. godzinie się budzę i odmawiam dalej od paciorka na którym skończyłam.

Jak odmawiałam Nowennę Pompejańska miałam to samo :D

edka85
    Pocieszające :) Czyli liczy się po prostu wytrwałość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 15:28

edka85 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil ja zazwyczaj modlę się w łóżku,a różaniec na spacerach. O skupienie trochę ciężko u mnie... zauważyłam to po porodzie,dużo myśli, jakiś natłok...
    Podczas NP też zdarzało mi się przysypiać i po obudzeniu modliłam się dalej,ale jakoś nie czułam tego i starałam się podczas codziennych obowiązków

Trzcina lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Ja odmawiam różaniec często idąc, do pracy, na spacerze, w komunikacji miejskiej, czasem w pracy jak nic się nie dzieje. Czasem przy sprzątaniu, ale wtedy mylę się albo odchodzę myślami, więc wolę wyższe opcje. 😄Również często przed snem w łóżku, bardzo mnie wycisza po odlozeniu książki 😊
    Żonkil liczy się świadectwo, nie zawsze udaje nam się robić wszystko na 1000%😊☺

Jak się czujecie dziewczyny?co słychać??
    Trzcina chyba za chwilę Twoja córeczka będzie z Tobą na świecie 😊😙

U mnie Mąż jutro powtarza badania nasienia, pierwszy raz po operacji, także jeśli któraś z Was znajdzie chwilę to bardzo proszę o modlitwę 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 16:16

Miphuhiz, edka85, Trzcina lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka mocne kciuki i zdrowaśka za badanie 🙏
    U nas coraz fajniej 🥰Tadzio lepiej śpi,tzn ma drzemki w ciągu dnia, śpimy trochę razem, trochę w dostawce
    Jest takim kochanym smieszkiem ❤️
    Chodzimy na rehabilitację,bo ma obniżone napięcie mięśniowe,ale jest duuuzo lepiej

Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko...wczoraj tj. 8 czerwca o 11.35 powitaliśmy na świecie naszego syna...Ignacy to prawdziwy cud od Boga...właśnie się karmimy, a między czasie odmawiam Nowennę Pompejanska 😀

hannah_92, edka85, Kasiastaraczka, Zagadka919, eRKow., Trzcina, Lili❤️, Pomarańczowa, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Tak na szybko...wczoraj tj. 8 czerwca o 11.35 powitaliśmy na świecie naszego syna...Ignacy to prawdziwy cud od Boga...właśnie się karmimy, a między czasie odmawiam Nowennę Pompejanska 😀

Ogromne, ogromne gratulacje ❤️❤️❤️ Dużo zdrówka dla Was, niech Wam Pan Bóg błogosławi 🤗🙏

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. Gratulacje ❤️ chwała Panu 🙏💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ gratulacje!

Kasia, nareszcie znaleźliście z Tadziem swój rytm. Teraz już będzie coraz lepiej.

A to mój 7-tygodniowy śmieszek. Dziś pierwszy raz świadomie zaserwował mi zacny uśmiech 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 21:26

Kasiastaraczka, Trzcina, Gwiazdeczka 93, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ