Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje wszystkim !!! Do mnie to nadal nie dociera...30 czerwca mija 10 lat naszego małżeństwa i taki oto dostaliśmy prezent od Boga ! 😉
Kasiastaraczka, hannah_92, Gwiazdeczka 93, Trzcina, Żonkil, Izi, Britta lubią tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Ooo Hej moje kochane.
Weszłam po nie wiem już jak długim czasie.Mam Was wszystkie cały czas w serduchu i modlę się za wszystkie starające się,które stanęły na mojej drodze.
JJ. Gratuluję.Niech dzieciątko zdrowo się chowa ♥️
Wszystkim z II spokojnych ciąż 🥰
Czekające przytulam i jestem 😘
Gwiazdeczko kochana wierzę mocno,że zabieg dał pozytywne rezultaty ✊
Lili kiedy po zabiegu i leczeniu zaczniesz starania?
Dziękuję,że o mnie pamiętacie 😘
U mnie totalny brak starań.Tak odstawiliśmy wszystkie leki,diety,cuda na kiju.Nie ma bzykow bo dni płodne. Czy jestem pogodzona? Jeszcze nie do końca.Ciesze się z tego co mam,skupiam na studiach.Gwiazdeczka 93, Lili❤️, Trzcina lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pszczołko miło, że się odezwałaś 😘☺😚 jak studia?? 🤗
U nas póki co wyniki są bardzo słabe,wszystko wciąż dużo poniżej normy, HBA 14%, także czekamy teraz na wrześniowe badania, wcześniej na wizyty u męża Androloga, u nas bez pomocy medycznej będzie ciężko o ciążę..
JJ otrzymaliscie piękny prezent na 10lecia małżeństwa 🥰😇💞Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka 93 wrote:Pszczołko miło, że się odezwałaś 😘☺😚 jak studia?? 🤗
U nas póki co wyniki są bardzo słabe,wszystko wciąż dużo poniżej normy, HBA 14%, także czekamy teraz na wrześniowe badania, wcześniej na wizyty u męża Androloga, u nas bez pomocy medycznej będzie ciężko o ciążę..
JJ otrzymaliscie piękny prezent na 10lecia małżeństwa 🥰😇💞
A studia super 😜 choć ciężko ciężko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 23:18
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pszczolka36l wrote:Zróbcie za kolejne trzy miesiące i koniecznie hormony. Ja tam wierzę,że po wakacjach już wizyty nie będą potrzebne 😘
A studia super 😜 choć ciężko ciężko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 07:54
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Pszczółko nasze starania możliwe że ruszą w lipcu bądź w sierpniu 😊 dostałam od immunologa acoffil i encorton od owulacji oraz reszta leków zostaje jak była 🥰 teraz czekam za wynikami z posiewów.. strasznie się boję starań.. I brania takich leków. Obym dobrze czuła się w pracy po nich.
Dzisiaj podpisałam umowę o pracę na pełen etat do końca grudnia 2023 😊🥳🥳 cieszę się bardzo, oby tak praca nadal mi się podobała tak jak teraz 😊
Pszczółko cieszę się że ze się odezwałaś, często myślami jestem co u was.. Dobrze że odpoczywacie z mężem, cały czas jestem przy nadziei że uda wam się ❤️ dobrze ze studia sprawiają ci przyjemność mimo że jest ciężko na nich 💚 .
Gwiazdeczko zobaczysz, uda wam się, mocno w to wierzę. Wyniki będą lepsze 🙏❤️ razem nie długo zobaczymy ll 💚
Dziękuje ogromnie za modlitwę 🥰 każdej z was! To mi dodało siły, będąc tutaj z wami nabrałam innego myślenia ❤️ dziękuję 🥰 -
Trzcina wrote:Lili, kochana, ja jakoś bardzo czuję, że Wam się uda. Zachodzicie w ciążę, a leki pozwolą wyciszyć reakcję obronną Twojego organizmu i dzidziuś będzie się dobrze rozwijał. Znam te rozterki i cierpienia... Ale już samo to, że zachodzisz w ciążę jest w tym wszystkim dużym zasobem.
Cieszę się, że odważyłaś się na zmianę pracy i jesteś z niej zadowolona 😘🥰.
Pomysł z wakacjami wielu osobom wydaje się szalony, ale lekarz uznał, że jeśli nie zapomnę leków i nie będę za dużo chodzić to nie widzi przeciwskazań . Zamierzam trzymać się zaleceń, przygotowałam się do podróży- mam adapter do pasów dla ciężarnych i poduszkę z dziurą pod tyłek, będzie dobrze . Raczej mam tak, że jak mi się nic nie składa, to na siłę nie działam. A tu nam wszystko sprzyja, sprawnie załatwiliśmy wszystkie sprawy związane z autem, ubezpieczeniem, itp. i za tydzień wyruszamy .
Praca jest dla mnie odskocznią, narazie jest fajnie w niej, choć i już słyszę opinie pozostałych pracowników - tak to wszędzie jest, zawsze coś 🙈
Kochana w takim razie życzę udanej i bezpiecznej podróży, 🏖️🌅🚙 niech to będą nie zapomniane wakacje dla was i córeczka będzie miała pamiątkę, była na wakacjach będąc u mamusi w brzuszku 💚💚Trzcina lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Co u Was słychać? Ja melduję, że wróciliśmy z wakacji cali i zdrowi 😁. To było trochę szalone, ale piękne doświadczenie i świat nam sprzyjał . Brzuszek coraz większy, to już 32tc, jeszcze chwilka i zobaczę ten mój Cud wytęskniony 🙆❤️. Za tydzień wizyta u gina, jestem ciekawa jak urosła . Czuję już kopniaki pod żebrami i cieszę się jak wariat z każdego bolącego kopniaka 😅😁. Teraz intensywny czas przede mną, bo muszę się uwinąć z napisaniem trzech rozdziałów pracy do połowy sierpnia, żeby zdążyć przed narodzinami ale czuję radość i motywację, więc wierzę, że dam radę .
A jak Wasze szkraby, brzuszki i starania?
Buziaki dla Was wszystkich 😘❤️ -
Cześć dziewczyny ☺️
Jestem nowa na tym forum, więc nie zauważyłam wcześniej, że jest tutaj w ogóle taki wątek. Co za miłe zaskoczenie! Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie napisać i się nie przywitać 😇
Jestem szczęśliwą żoną od dwóch lat. Głęboka wiara i wspólna małżeńska modlitwa trzymają Nas nadal przy nadziei. Staramy się już półtora roku. Przebadaliśmy się, teoretycznie wszystko jest ok. A jednak nadal czekamy na Nasz mały cud. Będę ogromnie wdzięczna, jeśli wspomnicie Nas w swoich modlitwach 🙏
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło; cieszcie się swoimi brzuszkami i maleństwami, to ogromny dar ❤️Żonkil, eRKow., Przytulasek, JJ., Lili❤️ lubią tę wiadomość
-
Trzcina wrote:Cześć dziewczyny! Co u Was słychać? Ja melduję, że wróciliśmy z wakacji cali i zdrowi 😁. To było trochę szalone, ale piękne doświadczenie i świat nam sprzyjał . Brzuszek coraz większy, to już 32tc, jeszcze chwilka i zobaczę ten mój Cud wytęskniony 🙆❤️. Za tydzień wizyta u gina, jestem ciekawa jak urosła . Czuję już kopniaki pod żebrami i cieszę się jak wariat z każdego bolącego kopniaka 😅😁. Teraz intensywny czas przede mną, bo muszę się uwinąć z napisaniem trzech rozdziałów pracy do połowy sierpnia, żeby zdążyć przed narodzinami ale czuję radość i motywację, więc wierzę, że dam radę .
A jak Wasze szkraby, brzuszki i starania?
Buziaki dla Was wszystkich 😘❤️
Trzcina super ze dobrze się czujesz i pozytywnie spędziliście wakacje 🥰 najważniejsze że jesteście zadowoleni 😊 teraz tylko czekać na dzidzie 😁
Oczywiście życzę Ci powodzenia w pisaniu prac 🤗
U mnie się dzieje teraz.. Brat trafił do szpitala, okazało się że ma Zapalenie opon mózgowo rdzeniowych bakteryjne.. I jest stan ciężki i teraz jest w śpiączce farmakologicznej na intensywnej terapi.. Szukają przyczyn od czego to jest. Ponoć w zatokach ma coś.. Dziewczyny proszę o modlitwę 🙏
Z dobrych wieści jest to że wyleczyłam bakterie ❤️ -
Lili❤️ ojej +++ pamiętam w modlitwie, wierzę, że będzie dobrze!
Wiara Nadzieja Miłość witaj
My po połówkowych wszystko dobrze, dzidzia pięknie rośnie, wszystko w normie. Jestem też po krzywej cukrowej, wyszła bardzo dobrze. Z tym, że żeby zrobić 3 pobrania krwi, pielęgniarki musiały mnie w sumie 8 razy kłuć. Taki jest problem u mnie, pielęgniarka mi powiedziała, że to przez niskie ciśnienie. Niemniej, naprawdę powiem wam - zawsze mówię i ostrzegam, że jest problem z pobraniem to i tak dopiero po 1 czy 2 wkłuciu mówią "ooo faktycznie jest u pani problem". No a co ja mówiłam...
Martwi mnie tylko poziom progesteronu, biorę luteinę a mimo to jak na ten tydzień ciąży to jest nieco mniej. I tak nie wiem co o tym myśleć, czy to coś z łożyskiem... -
Witaj, Wiara Nadzieja Miłość
Dobrze, że tu z nami jesteś. Mam nadzieję, że niedługo będziemy się wspólnie cieszyły z Twoich kresek .
Lili, kochana, obiecuję modlitwę... Wierzę, że Bóg już tam jest i ma plan. Przykro mi, że takie cierpienia są waszym udziałem...
Sprawa brzmi bardzo poważnie, lekarze mają jakiś plan na leczenie? Tulę Cię w tym mocno...
Cieszę się z tego promyczka światła, który prześwituje, że Ty jesteś zdrowa 😘
Żonkilku, cieszę się, że dziecina zdrowo rośnie. Trochę się nie rozeznaję, ale luteina nie wychodzi w badaniach, więc skoro ją bierzesz to uzupełnia niedobory. W sumie mi lekarz odstawił po 1 trymestrze końskie dawki progesteronu i nawet nie badałam jaki jest... Tych ukłuć i badań jeszcze trochę przed Tobą... Ja jestem honorowym krwiodawcą i mam dobre żyły ale jak przy krzywej mi się wbijała trzeci raz w tę samą (bo tak z tej strony krzesełko jest:)) to też już czułam odrazę, więc tym bardziej współczuję tych kłuć...Żonkil lubi tę wiadomość
-
Trzcina super że wakacje się udały i tak wiele energii w Tobie! Na pewno poradzisz sobie z tym pisaniem. Na jaki temat masz pracę?
Lili to bardzo smutna wiadomość, wierzę że będzie dobrze i wspomnę w modlitwie za Twojego brata.
Żonkil po połówkowych to już z górki myślę, że wybieramy wszystkie lekarzy, którzy wiedzą co robią i w razie złych wyników będą podejmowane właściwe kroki, a bez lekarskiej interpretacji nie ma co się zamartwiać na zapas.
Wiara nadzieja miłość miło że odwiedziłas wątek trzymam kciuki za wasze starania.
U mnie w 6tyg po badaniach TSH wyszła niedoczynność, od razu lekarz wdrożył mi leczenie letroxem. Dodatkowo trochę się martwię bo jestem dziś 6+1 i nie odczuwam jeszcze żadnych mdłości, zachcianek, no gdyby nie brak miesiączki i wizyta u lekarza tydzień temu (5+1) gdzie widział pęcherzyk ciążowy 3.8mm to nie uwierzyłbym że to ciąża 🤣 troche mniej energii ale to równie dobrze może być przez tą wykryta niedoczynnośc jak i przez ostatnie upały. Martwi mnie to trochę, ale staram się nie okazywać tego mężowi żeby chociaż on się nie martwił. Kolejna wizytę u gin mam dopiero 26lipca.Żonkil lubi tę wiadomość
-
Trzcina toż to już zaraz będzie maluch, matko jak to szybko zleciało, pamiętam Twój pozytywny test 😍
JJ gratulacje i gratulacje dla każdej, która w czasie gdy mnie nie było usłyszała jakiekolwiek dobre wieści, dostała dobre wyniki. Przytulam za każdy smutek.
Dbajcie o siebie i pijcie dużo wody!♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Lili to straszne, trzymajcie się. Będę pamiętała w modlitwie o Twoim bracie♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Żonkil - ja całą ciążę nie miałam zbyt wysokiego progesteronu, raczej w dolnej granicy pomimo bardzo wysokich dawek luteiny, a lekarz zawsze mi mówił abym nie interpretowała tego wyniku bo wszystko jest w porządku, a luteina nie wychodzi w badaniach.
Lili - pamiętam w modlitwie....Żonkil lubi tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
eRKow. wrote:Trzcina super że wakacje się udały i tak wiele energii w Tobie! Na pewno poradzisz sobie z tym pisaniem. Na jaki temat masz pracę?
Zamierzam badać potrzeby dzieci w młodszym wieku szkolnym- jak są zaspokajane w rodzinie, w szkole i w grupie rówieśniczej .
Ja na początku ciąży też się chciałam doszukiwać objawów w końcu było mi niedobrze, ale to przez ten progesteron, który suplementowałam. Nie ma co się stresować na zapas, bo nikomu to nie służy:) ciesz się, że czujesz się okej i korzystaj z sił i małego brzuszka .
Lili, cały czas mam w sercu intencje o ratunek dla Twojego brata. Trzymajcie się mocno. Dziś idziemy do spowiedzi i na mszę, będę się modliła- poproszę też moich chłopaków o wspomnienie przed ołtarzem na Waszą tragedię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 12:25