Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
O rety dziewczyny, ale cuda się dzieją tutaj 🙆💚.
J.J. serdecznie gratuluję! Bądźcie zdrowi i szczęśliwi 🙏🥰. 08.06 to piękna data, kojarzy mi się z Matemblewem i modlitwą o potomstwo❤️🙏.
Gwiazdeczko, mam termin na koniec sierpnia, więc jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość 😁. Szczęśliwie, ta ciąża jest cudowna, malutka rośnie zdrowo, ma już 1300g . Nie możemy się doczekać, aż ją w końcu przytulimy, ale póki co niech sobie zdrowo rośnie w brzuszku .
Chcemy wykorzystać ostatni dzwonek na wakacje i wybieramy się w rodzinną podróż do Chorwacji 🙆😅. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i damy radę (ja i dzieciaki) wysiedzieć w aucie wiele godzin 🙈. Cieszymy się na ten czas i wszyscy potrzebujemy złapać oddech. Chociaż z tym to mi coraz trudniej ostatnio 😅. Ale plan jest taki, żeby leżeć pod parasolem i cieszyć oczy i duszę 😁.
Kasiastaraczka- cieszę się, że macie z Tadziem porozumienie . Uwielbiałam karmić piersią i chyba za tym najbardziej tęsknię- już się nie mogę doczekać tej bliskości 🥰. To już 4 miesiące... Ale ten czas ucieka...
Edka, ale masz słodziaka 🥰. Patrzę i się szczerzę do telefonu 😁. Cudny chłopak ❤️.
Hannah- dobrze Cię tu widzieć! Jak Wasze starania? Ruszyło się coś z badaniami? Jak się masz?
Lili, a jak u Was?
Pozdrowienia dziewczyny! Bądźcie z Bogiem 🙏❤️Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka, Lili❤️ lubią tę wiadomość
-
JJ gratuluję ślicznie 💞wspaniały cud 😄🥰😘
Trzcina mam nadzieję, że podróż przeminie sprawnie 😊😘 Chorwacja piękny kraj 🌴🌼
Kasiastaraczka jak ten czas leci, radość bije od Twojej wiadomosci 😙🤗
Edka jaki słodziak! Teraz przy trojce to masz wesołe przedszkole 😄🥰
Lili❤, Hannah co u Was ? 😘
Bardzo dziękuję za kciuki i modlitwy, Mąż już po badaniu,część badań ma być dziś-te podstawowe, A rozszerzone do trzech tygodni czas oczekiwania
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Edka jaki fajny wesołek 💙 jak sobie radzicie?
Mamy jeszcze problem z zasypianiem,że często jest przed płacz... widać,że zmęczony,a jednak chyba za dużo atrakcji? Choć ma tylko kilka zabawek, które są na zmianę, zabawy na macie i ćwiczenia od fizjo,raczej taka rutyna codzienna
Może to taki czas...
Trzcina zazdroszczę tych wakacji w Chorwacji 💙kocham ten kraj, byliśmy 2 tygodnie na objazdowce,ale to było 5 lat temu 🙃
Jedziecie w jedno miejsce?
O tak, super jest karmienie piersią ❤️
Już niedługo i u Was 🥰
Taak czas leci jak szalony,już 4,5 miesiąca 💙
Gwiazdeczka 😚🥰❤️Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny❤️ ❤️
Ja powoli staję na nogi. Staram się cieszyć tym, co mam. Zadbałam bardziej o swoja psychikę, chodzę na psychoterapię, regularnie ćwiczę od kilku tygodni, mam wdrożony plan leczenia i zaczynam w lipcu. Będę brała accofil. Dostałam tez inne zalecenia, ale póki co skupie się na accofilu, jak nie będzie dalej ciąży to zobaczymy... Póki co, żyję wakacjami które już za tydzień! Nie chcę żyć tylko ciągle staraniami i potencjalną ciążą, powiedziałam sobie DOŚĆ. Pragnę być mamą najmocniej na świecie, ale nie za wszelka cenę, nie za cenę mojego zdrowia fizycznego i psychicznego. Moja lista badan jest długa, bo mam problemy jelitowe, doszły jeszcze sprawy z zębami. Bedę się po kolei tez na tym skupiać, a nie tylko na badaniach pod kątem starań. Wchodzę już i tak w badania immunologiczne, które sa bardzo drogie, tak samo leczenie w razie czego. Mąż w ramach akcji "TATA" powtarza badanie nasienia. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku:)Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Trzcina, podziwiam, że dajesz radę wybrać się do Chorawacji na końcówce ciąży już praktycznie:D także życzę dobrej i spokojnej podróży i udanego wypoczynku ❤️
Gwiazdeczka mocne kciuki za badanie nasienia męża! Musi być dobrze❤️
Edka piękny uśmiech synka! Niech zdrowo rośnie:)
Kasiastaraczka pamiętam jak jeszcze się starałaś, a tymczasem Twój synek ma juz 4,5 miesiąca:) Ten czas leci ogromnie!
Dlatego nie ukrywam, że ciężko mi już na forum, bo jak widzę, że większość kobiet z którymi zaczynałam starania już ma dzieci i starają się o 2 i kolejne, to zwyczajnie robi mi się smutno i uważam się za gorszą. Psychika i głowa nie raz dalej swoje... Ale walczę z tym. Już nawet zauważyłam, że otwieram się na ten temat i pewnie już za niedługo będę w stanie o tym normalnie rozmawiać i niczego nie ukrywać."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
A co do Nowenny Pompejańskiej, to skończyłam na 13 i nie potrafię dalej... Póki co! Bo wiem, że wrócę. Modlitwa ta dawała mi niesamowitą siłę, ale muszę przyznać, że wymaga poświęcenia. Często tak jak wy dziewczyny, odmawiałam ją w drodze do pracy np. czy przy sprzątaniu, czasem na kolanach przed obrazem św. Rodziny, czasem w kościele. Naprawdę różnie, często też niestety w pośpiechu, bez skupienia. Bardzo często odpalałam sobie modlitwę na youtube i to tę wersje szybką, bo ja ogólnie jestem taki choleryk i lubię szybko różne rzeczy robić. Najważniejsze to nie ustawać w modlitwie. Maryja widzi nasz trud i nam pomaga. Jak było mi ciężej to modliłam się o siłę i światło Ducha Świętego. Pierwsza Nowennę Pompejańską odmawiałam często w płaczu, bo tak było mi ciężko, a potem każda kolejna już szła mi coraz lepiej. Powodzenia dla Was❤️
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
JJ. wrote:Tak na szybko...wczoraj tj. 8 czerwca o 11.35 powitaliśmy na świecie naszego syna...Ignacy to prawdziwy cud od Boga...właśnie się karmimy, a między czasie odmawiam Nowennę Pompejanska 😀
-
Cześć Dziewczyny 😊 u mnie raz lepiej, raz gorzej.. Ciagle dowiaduje się o ciążach i nadzwyczajnie w świecie mi przykro-teraz moja dobra koleżanka jest w ciąży i jakoś mnie to dobiło 😔
Hannah rozumiem cię doskonale.. Też walczę z samopoczuciem ostatnio.. Również dostałam acoffil oraz Encorton od owulacji. W sierpniu prawdopodobnie będziemy się starać 🙏🙏 boje się 😔 proszę was o modlitwę 🙏
Ogólnie mam nową pracę.. Nawet fajnie jest. Praca w hotelu - wydaje gościom hotelowym śniadania.. Tzw szwedzki stół oraz uczę się w recepcji 😊 od poniedziałku podpisuje umowę na pełen etat 😊 trzymajcie kciuki 🥰
Trzcina do końca sierpnia przeleci i zaraz będziemy tobie gratulować. Cudownie że jedziecie na wakacje, chociaż i tak podziwiam bo chyba bym się nie odważyła, ale ja to już wgl mam inne podejście po moich przejściach 🙈🥰 taka wycieczka napewno dobrze wam zrobi 🙂
Edka słodziak ten twój bąbelek 🙂
Kasiastaraczka cieszę się że lepiej u was i że tak dobrze sobie radzicie 😊
Gwiazdeczka trzymam mocno kciuki aby badania wyszły dobrze 💚
Ostatnio gdy się modliłam również płakałam.. Byliśmy na weselu Teraz w sobotę to każdy dzieci i po ślubie. A my już prawie 4 lata po ślubie i bez dzieci. Normalnie wyłam cały poniedziałek... Modląc się i błagając Boga.. 🙏
Teraz 8 czerwca byliśmy z mężem na mszy o potomstwo. Połączona z Matemblewa.. Było pięknie ❤️
Nasze duchowe dziecko ma dziś 21 dni 💚 codziennie wieczorem modlimy się z mężem róża różańcową oraz za dzieciątko..
Gwiazdeczka 93, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Lili ❤, Hannah jestescie bardzo silne i wierze, że zostaniecie mamami ❣❣❣
Ja również nieraz w czasie modlitwy daje upust swoim emocjom i płacze, często uronię łzę w kościele w czasie mszy świętej, gdy ja chodzę mnie myśli związane ze staraniami.
Modlę się o Was Dziewczyny, o wszytskie,które się wciąż starają, o kochaną Pszczółkę, (mam nadzieję, że czasem się odezwie🤗🌼) o wszytskie Mamuśki, by były dzielne w macierzyństwie i żeby ich dzieciaczki były zdrowe ❣❤hannah_92, Lili❤️ lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Lili❤️ wrote:Cześć Dziewczyny 😊 u mnie raz lepiej, raz gorzej.. Ciagle dowiaduje się o ciążach i nadzwyczajnie w świecie mi przykro-teraz moja dobra koleżanka jest w ciąży i jakoś mnie to dobiło 😔
Hannah rozumiem cię doskonale.. Też walczę z samopoczuciem ostatnio.. Również dostałam acoffil oraz Encorton od owulacji. W sierpniu prawdopodobnie będziemy się starać 🙏🙏 boje się 😔 proszę was o modlitwę 🙏
Ogólnie mam nową pracę.. Nawet fajnie jest. Praca w hotelu - wydaje gościom hotelowym śniadania.. Tzw szwedzki stół oraz uczę się w recepcji 😊 od poniedziałku podpisuje umowę na pełen etat 😊 trzymajcie kciuki 🥰
Trzcina do końca sierpnia przeleci i zaraz będziemy tobie gratulować. Cudownie że jedziecie na wakacje, chociaż i tak podziwiam bo chyba bym się nie odważyła, ale ja to już wgl mam inne podejście po moich przejściach 🙈🥰 taka wycieczka napewno dobrze wam zrobi 🙂
Ostatnio gdy się modliłam również płakałam.. Byliśmy na weselu Teraz w sobotę to każdy dzieci i po ślubie. A my już prawie 4 lata po ślubie i bez dzieci. Normalnie wyłam cały poniedziałek... Modląc się i błagając Boga.. 🙏
Teraz 8 czerwca byliśmy z mężem na mszy o potomstwo. Połączona z Matemblewa.. Było pięknie ❤️
Nasze duchowe dziecko ma dziś 21 dni 💚 codziennie wieczorem modlimy się z mężem róża różańcową oraz za dzieciątko..
Lili kochana, będę się modlić za Was❤️❤️ aby te leki pomogły i pojawiła się ciąża. Ja bardzo boję się tego accofilu, przeraża mnie to odlewanie leku do ampułek, strzykawki, możliwe skutki uboczne, ciągle badanie morfologii... Na samą myśl mi słabo. Właśnie dziś muszę wykupić receptę żeby mi nie przepadła. Ja pierwszy wlew mam mieć domaciczny, a potem już co 3 dni podskórnie. Oczywiście mąż mi to musi robić 🙈Lili❤️ lubi tę wiadomość
Lili my w tym roku 6 lat po ślubie! Zamiast cieszyć się ta liczba to ja przeżywam, że nadal bez dzieci😢 czuję jakiś taki wstyd z tego powodu. Także w 100% cię rozumiem i mocno przytulam! Cieszę się, że masz fajna pracę. Ja w mojej się mecze, nic mnie tu nie satysfakcjonuje a ciężko mi podjąć ten krok, rzucić to i iść dalej.
Piękne jest to, że modlicie się razem😍❤️
Ja z moim mężem się nie modlimy razem, muszę to wprowadzić.
My jutro mamy u siebie mszę o potomstwo, będę Was miała w swoim sercu i będę pamiętała w modlitwie 🙏💓Lili❤️ lubi tę wiadomość
Dziękuję wam Hanahh i Gwiazdeczko ❤️ ja również modlę się za Was kochane staraczki oraz pomodlę się za Was mamusie 💚
Pszczółko odezwij się, brakuje nam tutaj ciebie 🤗
Hannah 😘 jeśli chodzi o pracę to też się bałam, ale jednak zrobiłam bardzo dobry krok bo się przestałam stresować... Tamta praca narobiła mi mega dużego stresu... Więc przemysl to, bo warto 🥰
Ja również boję się acoffilu.. Tych skutków ubocznych i tego przelewania.. Masakra. Ale jak ma pomoc to warto. Właśnie koleżanka dzięki acoffilu jest w 18tc a tak to miska stratę... Wierzę że i nam pomoże 🙏 też mam co 3 dni pod skórnie.. A wlewu nie mam..
Dokładnie czuje się jak ty.. Wstyd że nie mam dzieci.. Ze jesteśmy inni i każdy tak spogląda jak bawimy się z dziećmi.. I już swoje myślą 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 16:13
-
Gwiazdeczka 93 wrote:Lili ❤, Hannah jestescie bardzo silne i wierze, że zostaniecie mamami ❣❣❣
Ja również nieraz w czasie modlitwy daje upust swoim emocjom i płacze, często uronię łzę w kościele w czasie mszy świętej, gdy ja chodzę mnie myśli związane ze staraniami.
Modlę się o Was Dziewczyny, o wszytskie,które się wciąż starają, o kochaną Pszczółkę, (mam nadzieję, że czasem się odezwie🤗🌼) o wszytskie Mamuśki, by były dzielne w macierzyństwie i żeby ich dzieciaczki były zdrowe ❣❤
Oj tak takie wzruszenia i momenty mam teraz cały czas.. Nie wiem.. Nie miałam tak kiedyś 🥰 może to jakiś znak że jesteśmy takie wrażliwe 🤗🤗 -
Kasiastaraczka wrote:Edka jaki fajny wesołek 💙 jak sobie radzicie?
Mamy jeszcze problem z zasypianiem,że często jest przed płacz... widać,że zmęczony,a jednak chyba za dużo atrakcji? Choć ma tylko kilka zabawek, które są na zmianę, zabawy na macie i ćwiczenia od fizjo,raczej taka rutyna codzienna
Może to taki czas...
PS. Te 3 drzemki funkcjonowały tak do 10 miesiąca, potem były dwie, a w okolicach 1,5 roku już jedna.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziś pierwszy raz zobaczyłam cień na teście. Zrobiony wcześnie bo 11dpo i w dodatku nie z pierwszego moczu. Jestem nim tak wzruszona! Nie wiem czy to nie moja głowa widzi ta jasną kreseczkę, ale na majówkę wyjechaliśmy z mężem na wyjazd rowerowy, okazało się, że w miejscowości w której się zatrzymaliśmy była parafia sw Józefa i akurat odpust w niedzielę. Będąc na takiej uroczystości oboje prosiliśmy o łaskę potomstwa dla nas. Ja już tam byłam przekonana że będziemy mieć dzieciątko.
Dziś postanowiłam zrobić test bo poranna kawa miała dla mnie dziwnie nieprzyjemny smak, a jestem kawoszką.
Proszę wspomnijcie za mnie:-)edka85, Lili❤️, Trzcina, hannah_92, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Dziś pierwszy raz zobaczyłam cień na teście. Zrobiony wcześnie bo 11dpo i w dodatku nie z pierwszego moczu. Jestem nim tak wzruszona! Nie wiem czy to nie moja głowa widzi ta jasną kreseczkę, ale na majówkę wyjechaliśmy z mężem na wyjazd rowerowy, okazało się, że w miejscowości w której się zatrzymaliśmy była parafia sw Józefa i akurat odpust w niedzielę. Będąc na takiej uroczystości oboje prosiliśmy o łaskę potomstwa dla nas. Ja już tam byłam przekonana że będziemy mieć dzieciątko.
Dziś postanowiłam zrobić test bo poranna kawa miała dla mnie dziwnie nieprzyjemny smak, a jestem kawoszką.
Proszę wspomnijcie za mnie:-) -
eRKow. wrote:Dziś pierwszy raz zobaczyłam cień na teście. Zrobiony wcześnie bo 11dpo i w dodatku nie z pierwszego moczu. Jestem nim tak wzruszona! Nie wiem czy to nie moja głowa widzi ta jasną kreseczkę, ale na majówkę wyjechaliśmy z mężem na wyjazd rowerowy, okazało się, że w miejscowości w której się zatrzymaliśmy była parafia sw Józefa i akurat odpust w niedzielę. Będąc na takiej uroczystości oboje prosiliśmy o łaskę potomstwa dla nas. Ja już tam byłam przekonana że będziemy mieć dzieciątko.
Proszę wspomnijcie za mnie:-)
-
Lili❤️ wrote:Cześć Dziewczyny 😊 u mnie raz lepiej, raz gorzej.. Ciagle dowiaduje się o ciążach i nadzwyczajnie w świecie mi przykro-teraz moja dobra koleżanka jest w ciąży i jakoś mnie to dobiło 😔
Cieszę się, że odważyłaś się na zmianę pracy i jesteś z niej zadowolona 😘🥰.
Pomysł z wakacjami wielu osobom wydaje się szalony, ale lekarz uznał, że jeśli nie zapomnę leków i nie będę za dużo chodzić to nie widzi przeciwskazań . Zamierzam trzymać się zaleceń, przygotowałam się do podróży- mam adapter do pasów dla ciężarnych i poduszkę z dziurą pod tyłek, będzie dobrze . Raczej mam tak, że jak mi się nic nie składa, to na siłę nie działam. A tu nam wszystko sprzyja, sprawnie załatwiliśmy wszystkie sprawy związane z autem, ubezpieczeniem, itp. i za tydzień wyruszamy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2022, 20:36
-
Kochane staraczki dziś na spacerze z Tadziem odmówiłam w Waszej intencji dziesiątkę różańca, często też Was wspominam w modlitwie 💙 wierzę,że wszystkie tu doczekacie się swojego cudu 🙏❤️
hannah_92, Zagadka919, Gwiazdeczka 93, Lili❤️ lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Edka staram się działać z tą rutyną,ale jeszcze mi nie wychodzi na 100% 🙃
Super,że będziesz włączać w to małego 😙 przy gromadce to naprawdę ważne,by mieć tę chwilę dla siebie,dla Męża 🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87