X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie i modlitwy 🙏
    Z moim bratem gorzej. Udar zrobił się rozległy i jeszcze doszło zapalenie płuc 😔 brak sił 😔

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili przytulam Cię mocno i modlę się za Waszą rodzinę oraz brata 🙏

Żonkil super,że na połówkowych wszystko dobrze!
    I ogtt wyszło ok 🙂

Trzcina zazdroszczę wakacji w Chorwacji 😍 gdzie byliście?
    Czekamy na wieści z wizyty
    Trzymam kciuki za napisanie pracy,dasz radę 💪😚

Wiara Nadzieja Miłość witaj na wątku 😚

eRKow. Czekamy razem z Tobą na wizytę ❤️
    Jeju ja miałam pozytywny test 20.06., więc w podobnym czasie jak Ty
    Więc bobo będzie lutowe 😍 mój Tadzik też miał być lutowy,ale ciut pospieszył się ;)

Izi,JJ, Edka jak u Was?

Mój Tadzio skończył już 5 miesięcy, idzie 6 😯🙃ale kiedy to zleciało,ale jak to?
    Jest slodziakiem, uśmiecha się dużo, śmieje w głos,lubi spacery,z dnia na dzień tej miłości jest jeszcze więcej ❤️
    Przewraca się już na brzuszek,zaczyna pełzać,ale jeszcze sporo siły i nerwów go to kosztuje ;)
    Za miesiąc zaczniemy rozszerzać dietę, ciekawe jak to będzie

Jutro jedziemy do babci na urodziny,to już 86 lat. Tadzio jest jej 12 prawnukiem 🥰

Miłego weekendu 😙

P.s. nareszcie jest czym oddychać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 10:35

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Mój Tadzio skończył już 5 miesięcy, idzie 6 😯🙃ale kiedy to zleciało,ale jak to?
    Jest slodziakiem, uśmiecha się dużo, śmieje w głos,lubi spacery,z dnia na dzień tej miłości jest jeszcze więcej ❤️
    Przewraca się już na brzuszek,zaczyna pełzać,ale jeszcze sporo siły i nerwów go to kosztuje ;)
    Za miesiąc zaczniemy rozszerzać dietę, ciekawe jak to będzie

Dziękuję za ciepłe powitanie! 😊

Właśnie doczytałam w Twoim opisie - Tadzio jest owocem 23cs? Czy mogę spytać, jak to było? Czekaliście na Wasz cud „naturalnie”, czy historia była bardziej zawiła? Dopytuję, bo u Nas już 15cs, nadzieja umiera ostatnia, kiedy oddajemy to wszystko Panu 🙏🏻❤️

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛

Wysłany: 2 lipca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Dziękuję za ciepłe powitanie! 😊

Właśnie doczytałam w Twoim opisie - Tadzio jest owocem 23cs? Czy mogę spytać, jak to było? Czekaliście na Wasz cud „naturalnie”, czy historia była bardziej zawiła? Dopytuję, bo u Nas już 15cs, nadzieja umiera ostatnia, kiedy oddajemy to wszystko Panu 🙏🏻❤️
    :*
    Taak, udało nam się w 23 cyklu starań
    Leczyliśmy się u naprotechnologie
    Trochę tego było...za wysoka prolaktyna,niedomoga lutealna, endometrioza, mam też dietę bezglutenową
    Przed tym szczęśliwym cyklem miałam też robione sono hsg i jeden jajowód prawdopodobnie mam niedrożny
    Modlitwa bardzo pomaga 🙏my byliśmy w górze Kalwarii u sw. Stanisława Paczyńskiego prosić o dziecko, później też w ciąży i w czerwcu odwiedziliśmy to miejsce we trójkę 💙
    A Wy leczycie się u jakiegoś specjalisty czy pod okiem zwykłego ginekologa?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 2 lipca 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Twoje świadectwo napełniło mnie teraz taką nadzieją i ciepłem… dziękuję! ❤️

My zaczęliśmy od naprotechnologa, ale nie podpasował Nam swoim podejściem „macie jeszcze czas”. Ale nie ma tego złego, bo z kolei Instytut Rodziny, w którym pracował, bardzo podpasował Nam swoimi wartościami, wiec później wszystkie badania nasienia robiliśmy właśnie tam :)
    Następnie trafiliśmy do specjalisty ginekologa+androloga, który konsultuje pary pod kątem płodności. On prowadził Nas później przez wszystkie badania - najpierw przebadał wzdłuż i wszerz mnie, wyszła jedynie zawyżona prolaktyna, którą udało się wygasić Dostinexem, cykle jak w zegareczku, co miesiąc naturalna, prawidłowa owulacja; później badania nasienia, parametry były średnie, ale udało się je poprawić suplementami i dietą; na koniec u mnie badanie drożności jajowodów, oba perfekcyjnie drożne. Po tym wszystkim kazał znów dać sobie 3-4 cykle, bo podobno prawdopodobieństwo ciąży po badaniu drożności wzrasta. Właśnie kończymy 3 cykl… Póki co bez dobrych wiadomości. Po badaniu drożności, lekarz sugerował, że kolejnym krokiem będzie już inseminacja, a na to nie godzimy się z Mężem moralnie. Wiec dochodzimy do pewnej ściany, kończą Nam się po ludzku pomysły, teraz już wszystko oddajemy w ręce Pana Boga.

Tak jak mówisz, wspólna modlitwa ogromnie Nam pomaga. Widzimy w tej trudnej drodze mnóstwo pięknych owoców. Spokornieliśmy, zbliżyliśmy się do siebie przez fakt, ze codziennością stały się rozmowy na trudne tematy. Walczyliśmy i nadal walczymy z grzechem zazdrości, kiedy widzimy ciąże wśród Naszych bliskich. Inaczej tez rozmawiamy z Bogiem w Naszych modlitwach. To straszliwie trudna droga i zupełnie nie taka, jaką sobie wymarzyliśmy/wymyśliliśmy, ale obiektywnie rzecz biorąc, widzę w niej ogrom dobra 🙂

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛

Wysłany: 2 lipca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość my też leczyliśmy się w IR i prowadziliśmy ciążę ❤️
    Ooo a który to tak powiedział? Możesz na priv mi napisać, żeby nie rzucać nazwiskami

Myślę,że powinniście wrócić do napro i działać 😁🙂 i być dobrej myśli
    Doskonale Cię rozumiem z tą zazdrością, miałam taki czas,że w szczególności ciąże w rodzinie bardzo przeżywałam.... później jakoś przedstawiłam myślenie
    Modlitwa daje ukojenie,można też przy tym popłakać...mi pomagało
    Bardzo trudna to droga,ale dzięki niej inaczej przeżywam macierzyństwo 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze całkiem, mam trochę "trudności" Ale jakoś powoli idziemy do przodu.
    Wzmożone napięcie, asymetria, za małe napięcie w buzi, teraz zaczynam dietę eliminacyjną bo jest podejrzenie alergii 🙈

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia staraczka, wiara nadzieja miłość, też jestem z instytutu rodziny :-)
    Wierzę że to dla nas, i ciąża będzie dobrze prowadzona choć Pani Ginekolog u której jestem pacjentka czasami mnie denerwuje swoim błahym podejściem (wiadomo, ja mam wiele pytań a często mam odpowiedź, tym się proszę nie przejmować, na to jeszcze przyjdzie czas). Ale staram się ufać. Tym bardziej że z mężem braliśmy ślub 16 października wybierając tym samym Sw Jana Pawła II na patrona naszego małżeństwa, a szukając lekarza ginekologa do badań przy planowaniu ciąży, w IR rozbaczylam relikwie naszego Papieża, uznałam że to znak i lepiej trafić nie mogłam. No i faktycznie lekarka wykryła przyczynę naszego problemu, szybko dała skierowanie na zabieg do szpitala, (na NFZ więc tu czekaliśmy 3 cykle) i po zabiegu 2 cykl staran się udało. Więc ufam że Pani Doktor dalej będzie nas dobrze prowadziła.

Wiara nadzieja miłość, wierzę że Wam też się uda!

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png

Wysłany: 2 lipca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi przechodziliśmy przez podobne trudności...
    U nas przez cc było obniżone napięcie mięśniowe,pani fizjo też mówiła,że widać po Tadziu,że brakuje mu tych dwóch tygodni w brzuszku
    Nadrobił teraz i szaleje że hej 💙
    Wymaga to dużo poświęcenia i pracy w domu
    Asymetria też była
    Mieliśmy ogromne trudności w kp,a teraz już super,ale mieliśmy podcięcie wędzidełko i z 5 spotkań z cdl,a później konsultacje mailowe
    Oj,dieta eliminacyjna to coś strasznego...u nas bez bmk,bj, orzechów i kakao. Obecnie już jesteśmy po prowokacji, przeszło już wszystko
    A u Was jakie są objawy alergii?
    W razie czego służę pomocą i dobrym słowem -dacie radę 💪🙏❤️
    Ech ja na tej diecie dużo schudłam i obecnie ważę 4 kg mniej niż jak zaczynałam ciążę...

eRKow. O proszę ❤️ super
    Czy jesteście u dr S.? My od dr M. Specyficzny gość,ale dobry specjalista
    U dr S. Byłam na USG ciąży i bardzo dokładnie badała, później objaśniała i była miła, zupełnie inaczej niż u mojego doktorka

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 2 lipca 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Kasia staraczka, wiara nadzieja miłość, też jestem z instytutu rodziny :-)
    Wierzę że to dla nas, i ciąża będzie dobrze prowadzona choć Pani Ginekolog u której jestem pacjentka czasami mnie denerwuje swoim błahym podejściem (wiadomo, ja mam wiele pytań a często mam odpowiedź, tym się proszę nie przejmować, na to jeszcze przyjdzie czas). Ale staram się ufać. Tym bardziej że z mężem braliśmy ślub 16 października wybierając tym samym Sw Jana Pawła II na patrona naszego małżeństwa, a szukając lekarza ginekologa do badań przy planowaniu ciąży, w IR rozbaczylam relikwie naszego Papieża, uznałam że to znak i lepiej trafić nie mogłam. No i faktycznie lekarka wykryła przyczynę naszego problemu, szybko dała skierowanie na zabieg do szpitala, (na NFZ więc tu czekaliśmy 3 cykle) i po zabiegu 2 cykl staran się udało. Więc ufam że Pani Doktor dalej będzie nas dobrze prowadziła.

Wiara nadzieja miłość, wierzę że Wam też się uda!

No właśnie, czy mogłabyś polecić, która doktor z IR tak szybko i celnie Was zdiagnozowała? Może być na priv 😊

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2022, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Pani dr Aleksandy Baryły, myślę że z racji tego że to nie hejt tylko pozytywna opinia to mogę przekazać na forum. Od listopada się u niej leczyłam, w planie po zabiegu było staranie 3-4 cykle i gdyby nic to badania męża (nie chciała tego od razu, bo na początku znalazła przyczynę u mnie i uznala że bez sensu żebyśmy wydawali znowu pieniądze na leczenie męża, jak może się okazać że to tylko był mój problem). No i właściwie się cieszę że nas nie naciągnęła na koszty badań, bo się udało choć na początku myślałam że to bez sensu odwlekać diagnozę.

Kasiastaraniowa, a mogę zapytać gdzie miałaś poród? Tez prywatnie czy na NFZ?

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, pomodliłam się w waszej intencji. W różnych chorobach proszę o wstawiennictwo o. Pio. Często mi pomaga. Lekarze nie wiedzą skąd ta bakteria? Ja bym podejrzewała meningokoki.

U nas jakoś leci. Najmłodszy rośnie, lubi oglądać świat z pozycji na brzuchu, coraz częściej coś do mnie gada w stylu "bu", śmieje się. Właśnie ostatnio śmiał się na głos w kościele. W trakcie podniesienia Najświętszego Sakramentu, cisza jak makiem zasiał, a on śmiech.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 4 lipca 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. Cieszę się,że się udało 🥰
    Rodziłam na NFZ na żelaznej
    Bardzo chciałam w domu narodzin, nawet byłam na kwalifikacji i pozytywnie przeszłam,ale poród zaczął się wcześniej i nawet sn się nie udało :( no i wcześniak

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie i modlitwy 🙏
    Z moim bratem gorzej. Udar zrobił się rozległy i jeszcze doszło zapalenie płuc 😔 brak sił 😔
    Lili tak mi przykro😭😭....
    Jestem z Tobą w modlitwie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Twoje świadectwo napełniło mnie teraz taką nadzieją i ciepłem… dziękuję! ❤️

My zaczęliśmy od naprotechnologa, ale nie podpasował Nam swoim podejściem „macie jeszcze czas”. Ale nie ma tego złego, bo z kolei Instytut Rodziny, w którym pracował, bardzo podpasował Nam swoimi wartościami, wiec później wszystkie badania nasienia robiliśmy właśnie tam :)
    Następnie trafiliśmy do specjalisty ginekologa+androloga, który konsultuje pary pod kątem płodności. On prowadził Nas później przez wszystkie badania - najpierw przebadał wzdłuż i wszerz mnie, wyszła jedynie zawyżona prolaktyna, którą udało się wygasić Dostinexem, cykle jak w zegareczku, co miesiąc naturalna, prawidłowa owulacja; później badania nasienia, parametry były średnie, ale udało się je poprawić suplementami i dietą; na koniec u mnie badanie drożności jajowodów, oba perfekcyjnie drożne. Po tym wszystkim kazał znów dać sobie 3-4 cykle, bo podobno prawdopodobieństwo ciąży po badaniu drożności wzrasta. Właśnie kończymy 3 cykl… Póki co bez dobrych wiadomości. Po badaniu drożności, lekarz sugerował, że kolejnym krokiem będzie już inseminacja, a na to nie godzimy się z Mężem moralnie. Wiec dochodzimy do pewnej ściany, kończą Nam się po ludzku pomysły, teraz już wszystko oddajemy w ręce Pana Boga.

Tak jak mówisz, wspólna modlitwa ogromnie Nam pomaga. Widzimy w tej trudnej drodze mnóstwo pięknych owoców. Spokornieliśmy, zbliżyliśmy się do siebie przez fakt, ze codziennością stały się rozmowy na trudne tematy. Walczyliśmy i nadal walczymy z grzechem zazdrości, kiedy widzimy ciąże wśród Naszych bliskich. Inaczej tez rozmawiamy z Bogiem w Naszych modlitwach. To straszliwie trudna droga i zupełnie nie taka, jaką sobie wymarzyliśmy/wymyśliliśmy, ale obiektywnie rzecz biorąc, widzę w niej ogrom dobra 🙂
    Witaj wiara nadzieja miłość ❤😘 ja też zaczęłam przygodę w IR, jesteśmy po pierwszej wizycie u dr Przemysława Mlodorzeńca 😉wrażenia bardzo pozytywne 😊

Wysłany: 5 lipca 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93, trzymam kciuki za Waszą drogę w IR. Obyście jak najszybciej doczekali się swojego małego cudu ❤️❤️❤️

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

age.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - M. (2cs) 💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93, trzymam kciuki za Waszą drogę w IR. Obyście jak najszybciej doczekali się swojego małego cudu ❤️❤️❤️
    Tego samego Wam życzę ❤❤❤
    Dostaliśmy sporą listę badań, więc cały lipiec i sierpień przeznaczamy na diagnostykę ✊🤗😊Wiara, Nadzieja, Miłość u kogo byłaś w IR ? Wiem,że za nami dopiero jedna wizyta u doktora Młodorzeńca,ale zrobił bardzo dobre wrażenia. Jest andrologiem klinicznym, a z wykształcenia internista i od kilku lat zajmuje się naprotechnologia 😊byliśmy u niego 2,5 godziny na wizycie, przejrzał wszystkie nasze badania, zrobił wywiad, odpowiadał cierpliwie na nasze pytania. 😊

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję, że wakacje nam nie zaszkodziły- mała zdrowo rośnie, póki co jest chuda i długa- ma 1900g. Trochę mi hemoglobina spadła i muszę brać żelazo, ale to tłumaczy czemu ostatnie dni chodziłam tak całkiem bez sił. Tłumaczyłam sobie to szybkim tempem ostatnich dwóch tygodni i upałami, a tu jeszcze jakieś anemie chcą się mnie imać 😅. Powoli sobie uszykowałam wyprawkę- dla małej mam wszystko, dla siebie jeszcze kilka przedmiotów muszę dopakować :).
    Widzę, że macie tutaj wspólne doświadczenia z instututem- fajnie :).
    Noszę w sercu Wasze maluszki, brzuszki i starania.
    Myślę też Lili co z Twoim bratem... Przerażające te doświadczenia Twoje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina❣⚘bardzo się cieszę,że wyjazd udany 🌺💐🌹🥰 rośnie Ci w brzuszku mała modelka 😄🤩

Lili❤ jak sytuacja z Twoim Bratem?? Mam nadzieję, że jego stan jest stabilny 🙌🙏 mam Was cały czas w modlitwie 🙏🌹🥰

Trzcina lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lipca 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina super,że z malutką wszystko dobrze:)
    Dostałaś jakieś żelazo ma receptę? Możesz też pić zakwas z buraka jeśli lubisz

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ