Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili przytulam Cię mocno i modlę się za Waszą rodzinę oraz brata 🙏
Żonkil super,że na połówkowych wszystko dobrze!
I ogtt wyszło ok 🙂
Trzcina zazdroszczę wakacji w Chorwacji 😍 gdzie byliście?
Czekamy na wieści z wizyty
Trzymam kciuki za napisanie pracy,dasz radę 💪😚
Wiara Nadzieja Miłość witaj na wątku 😚
eRKow. Czekamy razem z Tobą na wizytę ❤️
Jeju ja miałam pozytywny test 20.06., więc w podobnym czasie jak Ty
Więc bobo będzie lutowe 😍 mój Tadzik też miał być lutowy,ale ciut pospieszył się
Izi,JJ, Edka jak u Was?
Mój Tadzio skończył już 5 miesięcy, idzie 6 😯🙃ale kiedy to zleciało,ale jak to?
Jest slodziakiem, uśmiecha się dużo, śmieje w głos,lubi spacery,z dnia na dzień tej miłości jest jeszcze więcej ❤️
Przewraca się już na brzuszek,zaczyna pełzać,ale jeszcze sporo siły i nerwów go to kosztuje
Za miesiąc zaczniemy rozszerzać dietę, ciekawe jak to będzie
Jutro jedziemy do babci na urodziny,to już 86 lat. Tadzio jest jej 12 prawnukiem 🥰
Miłego weekendu 😙
P.s. nareszcie jest czym oddychać 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 10:35
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Mój Tadzio skończył już 5 miesięcy, idzie 6 😯🙃ale kiedy to zleciało,ale jak to?
Jest slodziakiem, uśmiecha się dużo, śmieje w głos,lubi spacery,z dnia na dzień tej miłości jest jeszcze więcej ❤️
Przewraca się już na brzuszek,zaczyna pełzać,ale jeszcze sporo siły i nerwów go to kosztuje
Za miesiąc zaczniemy rozszerzać dietę, ciekawe jak to będzie
Dziękuję za ciepłe powitanie! 😊
Właśnie doczytałam w Twoim opisie - Tadzio jest owocem 23cs? Czy mogę spytać, jak to było? Czekaliście na Wasz cud „naturalnie”, czy historia była bardziej zawiła? Dopytuję, bo u Nas już 15cs, nadzieja umiera ostatnia, kiedy oddajemy to wszystko Panu 🙏🏻❤️ -
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Dziękuję za ciepłe powitanie! 😊
Właśnie doczytałam w Twoim opisie - Tadzio jest owocem 23cs? Czy mogę spytać, jak to było? Czekaliście na Wasz cud „naturalnie”, czy historia była bardziej zawiła? Dopytuję, bo u Nas już 15cs, nadzieja umiera ostatnia, kiedy oddajemy to wszystko Panu 🙏🏻❤️
Taak, udało nam się w 23 cyklu starań
Leczyliśmy się u naprotechnologie
Trochę tego było...za wysoka prolaktyna,niedomoga lutealna, endometrioza, mam też dietę bezglutenową
Przed tym szczęśliwym cyklem miałam też robione sono hsg i jeden jajowód prawdopodobnie mam niedrożny
Modlitwa bardzo pomaga 🙏my byliśmy w górze Kalwarii u sw. Stanisława Paczyńskiego prosić o dziecko, później też w ciąży i w czerwcu odwiedziliśmy to miejsce we trójkę 💙
A Wy leczycie się u jakiegoś specjalisty czy pod okiem zwykłego ginekologa?
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jejku, Twoje świadectwo napełniło mnie teraz taką nadzieją i ciepłem… dziękuję! ❤️
My zaczęliśmy od naprotechnologa, ale nie podpasował Nam swoim podejściem „macie jeszcze czas”. Ale nie ma tego złego, bo z kolei Instytut Rodziny, w którym pracował, bardzo podpasował Nam swoimi wartościami, wiec później wszystkie badania nasienia robiliśmy właśnie tam
Następnie trafiliśmy do specjalisty ginekologa+androloga, który konsultuje pary pod kątem płodności. On prowadził Nas później przez wszystkie badania - najpierw przebadał wzdłuż i wszerz mnie, wyszła jedynie zawyżona prolaktyna, którą udało się wygasić Dostinexem, cykle jak w zegareczku, co miesiąc naturalna, prawidłowa owulacja; później badania nasienia, parametry były średnie, ale udało się je poprawić suplementami i dietą; na koniec u mnie badanie drożności jajowodów, oba perfekcyjnie drożne. Po tym wszystkim kazał znów dać sobie 3-4 cykle, bo podobno prawdopodobieństwo ciąży po badaniu drożności wzrasta. Właśnie kończymy 3 cykl… Póki co bez dobrych wiadomości. Po badaniu drożności, lekarz sugerował, że kolejnym krokiem będzie już inseminacja, a na to nie godzimy się z Mężem moralnie. Wiec dochodzimy do pewnej ściany, kończą Nam się po ludzku pomysły, teraz już wszystko oddajemy w ręce Pana Boga.
Tak jak mówisz, wspólna modlitwa ogromnie Nam pomaga. Widzimy w tej trudnej drodze mnóstwo pięknych owoców. Spokornieliśmy, zbliżyliśmy się do siebie przez fakt, ze codziennością stały się rozmowy na trudne tematy. Walczyliśmy i nadal walczymy z grzechem zazdrości, kiedy widzimy ciąże wśród Naszych bliskich. Inaczej tez rozmawiamy z Bogiem w Naszych modlitwach. To straszliwie trudna droga i zupełnie nie taka, jaką sobie wymarzyliśmy/wymyśliliśmy, ale obiektywnie rzecz biorąc, widzę w niej ogrom dobra 🙂 -
Wiara Nadzieja Miłość my też leczyliśmy się w IR i prowadziliśmy ciążę ❤️
Ooo a który to tak powiedział? Możesz na priv mi napisać, żeby nie rzucać nazwiskami
Myślę,że powinniście wrócić do napro i działać 😁🙂 i być dobrej myśli
Doskonale Cię rozumiem z tą zazdrością, miałam taki czas,że w szczególności ciąże w rodzinie bardzo przeżywałam.... później jakoś przedstawiłam myślenie
Modlitwa daje ukojenie,można też przy tym popłakać...mi pomagało
Bardzo trudna to droga,ale dzięki niej inaczej przeżywam macierzyństwo 🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia dobrze całkiem, mam trochę "trudności" Ale jakoś powoli idziemy do przodu.
Wzmożone napięcie, asymetria, za małe napięcie w buzi, teraz zaczynam dietę eliminacyjną bo jest podejrzenie alergii 🙈
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Kasia staraczka, wiara nadzieja miłość, też jestem z instytutu rodziny
Wierzę że to dla nas, i ciąża będzie dobrze prowadzona choć Pani Ginekolog u której jestem pacjentka czasami mnie denerwuje swoim błahym podejściem (wiadomo, ja mam wiele pytań a często mam odpowiedź, tym się proszę nie przejmować, na to jeszcze przyjdzie czas). Ale staram się ufać. Tym bardziej że z mężem braliśmy ślub 16 października wybierając tym samym Sw Jana Pawła II na patrona naszego małżeństwa, a szukając lekarza ginekologa do badań przy planowaniu ciąży, w IR rozbaczylam relikwie naszego Papieża, uznałam że to znak i lepiej trafić nie mogłam. No i faktycznie lekarka wykryła przyczynę naszego problemu, szybko dała skierowanie na zabieg do szpitala, (na NFZ więc tu czekaliśmy 3 cykle) i po zabiegu 2 cykl staran się udało. Więc ufam że Pani Doktor dalej będzie nas dobrze prowadziła.
Wiara nadzieja miłość, wierzę że Wam też się uda! -
Izi przechodziliśmy przez podobne trudności...
U nas przez cc było obniżone napięcie mięśniowe,pani fizjo też mówiła,że widać po Tadziu,że brakuje mu tych dwóch tygodni w brzuszku
Nadrobił teraz i szaleje że hej 💙
Wymaga to dużo poświęcenia i pracy w domu
Asymetria też była
Mieliśmy ogromne trudności w kp,a teraz już super,ale mieliśmy podcięcie wędzidełko i z 5 spotkań z cdl,a później konsultacje mailowe
Oj,dieta eliminacyjna to coś strasznego...u nas bez bmk,bj, orzechów i kakao. Obecnie już jesteśmy po prowokacji, przeszło już wszystko
A u Was jakie są objawy alergii?
W razie czego służę pomocą i dobrym słowem -dacie radę 💪🙏❤️
Ech ja na tej diecie dużo schudłam i obecnie ważę 4 kg mniej niż jak zaczynałam ciążę...
eRKow. O proszę ❤️ super
Czy jesteście u dr S.? My od dr M. Specyficzny gość,ale dobry specjalista
U dr S. Byłam na USG ciąży i bardzo dokładnie badała, później objaśniała i była miła, zupełnie inaczej niż u mojego doktorkaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
eRKow. wrote:Kasia staraczka, wiara nadzieja miłość, też jestem z instytutu rodziny
Wierzę że to dla nas, i ciąża będzie dobrze prowadzona choć Pani Ginekolog u której jestem pacjentka czasami mnie denerwuje swoim błahym podejściem (wiadomo, ja mam wiele pytań a często mam odpowiedź, tym się proszę nie przejmować, na to jeszcze przyjdzie czas). Ale staram się ufać. Tym bardziej że z mężem braliśmy ślub 16 października wybierając tym samym Sw Jana Pawła II na patrona naszego małżeństwa, a szukając lekarza ginekologa do badań przy planowaniu ciąży, w IR rozbaczylam relikwie naszego Papieża, uznałam że to znak i lepiej trafić nie mogłam. No i faktycznie lekarka wykryła przyczynę naszego problemu, szybko dała skierowanie na zabieg do szpitala, (na NFZ więc tu czekaliśmy 3 cykle) i po zabiegu 2 cykl staran się udało. Więc ufam że Pani Doktor dalej będzie nas dobrze prowadziła.
Wiara nadzieja miłość, wierzę że Wam też się uda!
No właśnie, czy mogłabyś polecić, która doktor z IR tak szybko i celnie Was zdiagnozowała? Może być na priv 😊 -
Ja chodzę do Pani dr Aleksandy Baryły, myślę że z racji tego że to nie hejt tylko pozytywna opinia to mogę przekazać na forum. Od listopada się u niej leczyłam, w planie po zabiegu było staranie 3-4 cykle i gdyby nic to badania męża (nie chciała tego od razu, bo na początku znalazła przyczynę u mnie i uznala że bez sensu żebyśmy wydawali znowu pieniądze na leczenie męża, jak może się okazać że to tylko był mój problem). No i właściwie się cieszę że nas nie naciągnęła na koszty badań, bo się udało choć na początku myślałam że to bez sensu odwlekać diagnozę.
Kasiastaraniowa, a mogę zapytać gdzie miałaś poród? Tez prywatnie czy na NFZ?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Lili, pomodliłam się w waszej intencji. W różnych chorobach proszę o wstawiennictwo o. Pio. Często mi pomaga. Lekarze nie wiedzą skąd ta bakteria? Ja bym podejrzewała meningokoki.
U nas jakoś leci. Najmłodszy rośnie, lubi oglądać świat z pozycji na brzuchu, coraz częściej coś do mnie gada w stylu "bu", śmieje się. Właśnie ostatnio śmiał się na głos w kościele. W trakcie podniesienia Najświętszego Sakramentu, cisza jak makiem zasiał, a on śmiech.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
eRKow. Cieszę się,że się udało 🥰
Rodziłam na NFZ na żelaznej
Bardzo chciałam w domu narodzin, nawet byłam na kwalifikacji i pozytywnie przeszłam,ale poród zaczął się wcześniej i nawet sn się nie udało no i wcześniakSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Lili❤️ wrote:Dziewczyny dziękuję za wsparcie i modlitwy 🙏
Z moim bratem gorzej. Udar zrobił się rozległy i jeszcze doszło zapalenie płuc 😔 brak sił 😔
Jestem z Tobą w modlitwie...Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Jejku, Twoje świadectwo napełniło mnie teraz taką nadzieją i ciepłem… dziękuję! ❤️
My zaczęliśmy od naprotechnologa, ale nie podpasował Nam swoim podejściem „macie jeszcze czas”. Ale nie ma tego złego, bo z kolei Instytut Rodziny, w którym pracował, bardzo podpasował Nam swoimi wartościami, wiec później wszystkie badania nasienia robiliśmy właśnie tam
Następnie trafiliśmy do specjalisty ginekologa+androloga, który konsultuje pary pod kątem płodności. On prowadził Nas później przez wszystkie badania - najpierw przebadał wzdłuż i wszerz mnie, wyszła jedynie zawyżona prolaktyna, którą udało się wygasić Dostinexem, cykle jak w zegareczku, co miesiąc naturalna, prawidłowa owulacja; później badania nasienia, parametry były średnie, ale udało się je poprawić suplementami i dietą; na koniec u mnie badanie drożności jajowodów, oba perfekcyjnie drożne. Po tym wszystkim kazał znów dać sobie 3-4 cykle, bo podobno prawdopodobieństwo ciąży po badaniu drożności wzrasta. Właśnie kończymy 3 cykl… Póki co bez dobrych wiadomości. Po badaniu drożności, lekarz sugerował, że kolejnym krokiem będzie już inseminacja, a na to nie godzimy się z Mężem moralnie. Wiec dochodzimy do pewnej ściany, kończą Nam się po ludzku pomysły, teraz już wszystko oddajemy w ręce Pana Boga.
Tak jak mówisz, wspólna modlitwa ogromnie Nam pomaga. Widzimy w tej trudnej drodze mnóstwo pięknych owoców. Spokornieliśmy, zbliżyliśmy się do siebie przez fakt, ze codziennością stały się rozmowy na trudne tematy. Walczyliśmy i nadal walczymy z grzechem zazdrości, kiedy widzimy ciąże wśród Naszych bliskich. Inaczej tez rozmawiamy z Bogiem w Naszych modlitwach. To straszliwie trudna droga i zupełnie nie taka, jaką sobie wymarzyliśmy/wymyśliliśmy, ale obiektywnie rzecz biorąc, widzę w niej ogrom dobra 🙂Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Gwiazdeczka 93, trzymam kciuki za Waszą drogę w IR. Obyście jak najszybciej doczekali się swojego małego cudu ❤️❤️❤️
Dostaliśmy sporą listę badań, więc cały lipiec i sierpień przeznaczamy na diagnostykę ✊🤗😊Wiara, Nadzieja, Miłość u kogo byłaś w IR ? Wiem,że za nami dopiero jedna wizyta u doktora Młodorzeńca,ale zrobił bardzo dobre wrażenia. Jest andrologiem klinicznym, a z wykształcenia internista i od kilku lat zajmuje się naprotechnologia 😊byliśmy u niego 2,5 godziny na wizycie, przejrzał wszystkie nasze badania, zrobił wywiad, odpowiadał cierpliwie na nasze pytania. 😊Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Cześć dziewczyny! Melduję, że wakacje nam nie zaszkodziły- mała zdrowo rośnie, póki co jest chuda i długa- ma 1900g. Trochę mi hemoglobina spadła i muszę brać żelazo, ale to tłumaczy czemu ostatnie dni chodziłam tak całkiem bez sił. Tłumaczyłam sobie to szybkim tempem ostatnich dwóch tygodni i upałami, a tu jeszcze jakieś anemie chcą się mnie imać 😅. Powoli sobie uszykowałam wyprawkę- dla małej mam wszystko, dla siebie jeszcze kilka przedmiotów muszę dopakować .
Widzę, że macie tutaj wspólne doświadczenia z instututem- fajnie .
Noszę w sercu Wasze maluszki, brzuszki i starania.
Myślę też Lili co z Twoim bratem... Przerażające te doświadczenia Twoje -
Trzcina❣⚘bardzo się cieszę,że wyjazd udany 🌺💐🌹🥰 rośnie Ci w brzuszku mała modelka 😄🤩
Lili❤ jak sytuacja z Twoim Bratem?? Mam nadzieję, że jego stan jest stabilny 🙌🙏 mam Was cały czas w modlitwie 🙏🌹🥰Trzcina lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia