Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, dużo zdrówka i błogosławieństwa Bożego 💓🎉🥳🥳🥳
    Super zdjęcie, szczęśliwa rodzinka😍

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, bardzo mi przykro, że wyniki nie uległy poprawie😢😢 to takie niesprawiedliwe. Pomodlę się za Ciebie dziś, chociaż tak mogę cię wesprzeć, w duchowy sposób. Wierzę, że Wam teraz bardzo ciężko z tą wiadomością. Mam nadzieję, że chociaż w miarę szybko dostaniecie się do lekarza, że będzie miał dalszy plan działania. Całym sercem z tobą❤️

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Słyszałyście o nabożeństwie 20 sobót? Ja zaczynam w tę sobotę 1 października.
    https://krolowa.pl/laskami-slynace-nabozenstwo-dwudziestu-sobot/

Nie słyszałam 😊
    Ja nadal Nowennę Pompejańska odmawiam, teraz lada dzień mamy październik więc będę chodziła na Nabożeństwa różańcowe🥰 zaczęłam też Nowennę do sw. Józefa, aby mi pomógł znaleźć nową pracę 🙏🙏

Lili❤️, edka85 lubią tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 27 września 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, cudowne zdjecie 🤩

Gwuazdeczko, muszą być sterydy? Nie da się tego poprawić naturalnie? Dieta, antyoksydanty?

Lili, Hannah, bardzo sie ciesze,ze rozpoczęliście Nowenne! Teraz juz mizecie być spokojne 🙂

My z Męzem mielismy dzis wizyte u naszego lekarza. Podbudował nas swoimi świadectwami, polecił prosić naszego Patrona o dzidziusia, wiec pozytywnie.
    Jeśli w tym cyklu sie nie uda to w kolejnym wjeżdża antybiotyk, bo mozemy mieć z Mezem stan zapalny. Ten antybiotyk nie szkodzi dziecku, wiec bedziemy mogli się starać:)
    Pan doktor rozwiał tez moje wątpliwości nt.diety. mam się jej trzymac + jesc kiszonki.
    Następna wizyta początek grudnia.
    Jestem pozytywnie nastawiona :)

Lili❤️, Kasiastaraczka, edka85 lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Kasiu, cudowne zdjecie 🤩

Gwuazdeczko, muszą być sterydy? Nie da się tego poprawić naturalnie? Dieta, antyoksydanty?

Lili, Hannah, bardzo sie ciesze,ze rozpoczęliście Nowenne! Teraz juz mizecie być spokojne 🙂

My z Męzem mielismy dzis wizyte u naszego lekarza. Podbudował nas swoimi świadectwami, polecił prosić naszego Patrona o dzidziusia, wiec pozytywnie.
    Jeśli w tym cyklu sie nie uda to w kolejnym wjeżdża antybiotyk, bo mozemy mieć z Mezem stan zapalny. Ten antybiotyk nie szkodzi dziecku, wiec bedziemy mogli się starać:)
    Pan doktor rozwiał tez moje wątpliwości nt.diety. mam się jej trzymac + jesc kiszonki.

Brzmi bardzo pozytywnie! Z całego serca życzę wam by patron was wysłuchał! 🤗 Zobaczysz że jeszcze trochę i cud się stanie 🥰🙏
    Każdej z was tego życzę ❤️

Gwiazdeczka 93, hannah_92, IlonaQ lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za wsparcie💝❤️💖

Zobaczymy co lekarz powie ☺️😘🌷to były sugestie mojej pani ginekolog, ale zobaczymy co powie nowa Pani doktor ☺️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Kasiu, cudowne zdjecie 🤩

Super, że jest plan💪❤️ Ilonko, a skąd wiecie, że może być jakiś stan zapalny? Ten antybiotyk to na podstawie jakiś badań, wyników czy od tak?🤔
    U mnie dieta ostatnio szwankuje;( a w drugiej fazie cyklu, w której aktualnie jestem jelita szaleją;(

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 27 września 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, np.z tego, że po okresie mam dlugie plamienia, które trwają zwykle 3-4 dni i są brązowe lub czasem aż czarne. Poza tym w trakcie cyklu zółte, grudkowate plamienie, a Mąż po obniżonym parametrze nasienie, chyba chodziło o ruchliwość.

Co to znaczy, że jelita szaleją?

U mnie niestety jest tak, ze jak jem rzeczy, których nie toleruje to mam bóle brzucha, rozwolnienia etc i dlatego lekarz każe mi ją prowadzić.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili,Gwiazdeczko, Hanah, IlonaQ dziękuję 😚❤️

Gwiazdeczko mówisz o instytucie rodziny? Do którego lekarza nie ma zapisów?
    Współczuję tej sytuacji zdrowotnej...mam nadzieję, że leczenie pomoże

JJ. Ja też tak zawsze mówiłam 🙃

Edka ja nie słyszałam o tej praktyce 💙

Ilona cieszę się, że po wizycie pozytywnie. Trzymam kciuki ❤️
    Z dietą na początku jest bardzo ciężko,ale warto, będziesz się lepiej czuła
    Ja zawsze kochałam bułeczki, świeże chleby,a teraz...bez glutenu... ciężko,ale da się! 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hannah, np.z tego, że po okresie mam dlugie plamienia, które trwają zwykle 3-4 dni i są brązowe lub czasem aż czarne. Poza tym w trakcie cyklu zółte, grudkowate plamienie, a Mąż po obniżonym parametrze nasienie, chyba chodziło o ruchliwość.

Co to znaczy, że jelita szaleją?

U mnie niestety jest tak, ze jak jem rzeczy, których nie toleruje to mam bóle brzucha, rozwolnienia etc i dlatego lekarz każe mi ją prowadzić.

A to rzeczywiście objawy mogą wskazywać na infekcje.
    Jelita szaleją, bo mam zawsze mega wzdęty brzuch, gazy, ból jelit i ogólnie cokolwiek zjem to mi ciężko. W I fazie cyklu aż takiego czegoś nie mam. Musiałabym chyba zrobić jakieś testy alergiczne czy na nietolerancję glutenu i laktozy, może to też by pomogło. Ogólnie mam stwierdzone IBS, możliwe że mam SIBo także ciągle się mecze, ale druga faza cyklu to dla mnie w ogóle masakra 😔

• edka85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Marianna de Fusco, żona bł. Bartolo Longo, po żarliwej modlitwie przeżyła widzenie Matki Bożej Pompejańskiej i usłyszała następujące słowa: „Praktykujcie piętnaście sobót, a otrzymacie wielkie łaski.” Papież Jan Paweł II wprowadził tajemnicę światła. Od tego czasu odprawia się nabożeństwo 20 sobót. Niezwykła praktyka Dwudziestu Sobót obejmuje udział w Eucharystii (do pełnego uczestnictwa potrzebna jest spowiedź i komunia św.) oraz rozpamiętywanie wraz z Matką Bożą życia, męki i chwały Jezusa Chrystusa pogłębione w każdą kolejną sobotę przez odmówienie całego różańca lub przynajmniej jednej części, których całość stanowi ewangeliczną historię naszego życia".

Zainteresowało mnie to nabożeństwo. Z mężem postanowiliśmy je odprawić przez kolejnych 20 sobót w intencji daru życia dla kolejnego dziecka.

Lili❤️, hannah_92, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 28 września 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia właśnie się zastanawiam nad zakupem diety z Akademii płodnosci- bez jajek, mleja i glutenu 🤔 co myślicie?

Hannah powiem Ci, że Twoje objawy tez wskazują na to, ze cos się dzieje z jelitami. Czy w Twoim przypadku również nie pomogłaby dieta?

Edka trzymam kciuki w modlitwie i wytrwaniu do końca. Ja naraz mam nowennę pomoejańską i inne zobowiązania duchowe, wiec dla mnie to byłoby juz za dużo. Ale wam życzę powodzenia!

I ciekawostka. Czy słyszałyście, ze mleko od krowy jersey ma inne bialko i jest dobre dla osób z nietolerancją laktozy? Wczoraj chcialam kupic twarozek kozi, nie było. Pani poleciła ten powyższy. Powiedziała, że synek tez ma nietolerancje i po zjedzeniu takiego serka, czy wypiciu mleka nie ma żadnych objawow. Powiem wam ze zjadłam go wczoraj i nic mi nie było, żadnych wzdec, bóli , siec jestem skłonna przetestować mleko. Jakby faktycznie to nie szkodziło to mam hit na talerzu:D i urozmaicenie od napojów roślinnych :)

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, wiadomo od progesteronu ten brzuszek może być w drugiej fazie cyklu wzdęty...ale to rzeczywiście może wina jakieś nietolerancji pokarmowej 🤔 Hannah ja nowennę zaczynam od 01.10☺️☺️

Kasiu tak,do doktora Młodożeńca,ale już ostanio nam tłumaczył,że zaczyna wykładać na uczelni i nie wie kiedy będzie przyjmować,a kontaktowałam się 4 razy i pan z recepcji ma nas zapisać na połowę października ☺️chociaz już podjęliśmy decyzję,że pójdziemy do innej kliniki i lekarza ☺️

hannah_92 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko ja słyszałam o tym mleku 😊
    Tak, ja wiem że mam problemy jelitowe. One trwają już chyba z 10 lat, no ale nie meik trzymać diety. Tak naprawdę nie wiem nawet co mi szkodzi a co nie. To jest metodą prób i błędów, to jest bardzo trudne. Zwłaszcza jak mąż może jeść wszystko, bo mu nic nie dolega. Ciężko gotować dla każdego z osobna. Badania nie wskazują na stany zapalne w jelitach itd. Mam jeszcze kilka badań do zrobienia a potem ewentualne testy alergiczne lub tylko metodą prób i błędów.
    Jelita to temat rzeka i trudny temat. Ciężko się leczy zaburzenia jelitowe.

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, super postanowienie 😍😍❤️

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah doskonale Cię rozumiem, też mam problem z jelitami, ale nic nie mam zdiagnozowane. Ja teoretycznie robiłam badania na gluten, ale nie wiem czy one jednoznacznie wykluczyły, że nie jestem na niego uczulona i z własnych obserwacji odstawiłam mleko krowie, ale ze względu na białko, a nie laktozę, bo kozie już jest dla mnie ok, choć i tak staram się go łączyć z roślinnymi. Co do gotowania wspólnego, to my jedynie śniadania czasami jemy różne, bo mąż je owsianki ze swoim mlekiem, a obiady robię tak, żeby każdy mógł jeść.
    W sumie moja siostra przestała jeść gluten i teraz u niej w rodzinie wszyscy się prawie przestawili, na wakacjach częstowała nas nawet makaronem kukurydzianym i muszę przyznać, że był smaczny :)
    Najgorsze jest to, że wg mnie jelita reagują też bardzo na stres, a jak dobrze wiemy, chyba to jest bardzo trudno wyeliminować (przynajmniej u mnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 20:42

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że wcześniej też się pytałyście o diagnostykę u nas, jeszcze nic nie ruszyliśmy, bo pomimo, że pisałam, że małżeństwem już jesteśmy 4 lata, to zawsze coś było ważniejszego i dopiero niedawno zaczęliśmy się starać na poważnie. Ale cieszę się, bo widzę, że Mąż się bardzo zaangażował i bardzo mnie teraz wspiera, więc to już duży sukces, a po wielu Waszych historiach wiem, że po prostu jeśli ma przyjść do nas ten Dar, to nadejdzie to w odpowiednim czasie :)
    Ostatnie wypowiedzi Wasze wprowadziły bardzo dużo ciepła tutaj, tak potrzebnego kiedy nadchodzą te chłodniejsze miesiące. Bardzo lubię Was czytać, tak dużo tu spokoju i mądrości, z chęcią bym z Wami osobiście porozmawiała 🤗 Dziękuję Wam bardzo za ciepłe przyjęcie :)
    Gwiazdeczka może i ja się zdecyduje, to piękny miesiąc październik, może dzięki temu będzie jeszcze bardziej piękniejszy i wartościowy :)

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 28 września 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah ja na przyklad mialam robione podstawowe testy na nietolerancje pokarmowe i tam mi wyszly nietolerancje na mleko krowie, jajka i drożdże. Czy w Twoim przypadku takie testy byłyby przydatne?

Dominika, super, ze Mąż Cię wspiera, to bardzo pomaga i buduje relacje. Dzieciątko na pewno się pojawi w najlepszym czasie, ale warto też zrobic podstawowe badania, bo może akurat wydzie cos prostego co można będzie szybko wyeliminować:) Pan Bóg posługuje się też ludźmi, w tym naszymi lekarzami :)

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oczywiście, ja nie neguję badań, tylko do końca roku damy sobie pewnie czas, żeby spróbować tak po prostu, a od nowego roku ruszymy z badaniami pełną parą :)

👩30👨35 WROCŁAW

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    28.02 🍀
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja nie wykupowalam tej diety od AP,ale możesz spróbować. Mam inne jak jeszcze nie byłam na diecie BG. Ogólnie to niektóre dania dobre,a inne nam nie podeszły...
    Ja robię tak,że jak mam na coś ochotę to szukam zamienników
    Udało mi się zrobić tort bezglutenowy i pierogi, naleśniki,a inne dania to pikuś przy tym
    Wow,nie słyszałam o takim mleku. Gdzie to można kupić?

Gwiazdeczko to trzymam kciuki za to, żeby w innej klinice Wam pomogli ❤️

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ