Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
hannah_92 wrote:Ostatnio mieliśmy imprezę w rodzinie. Podczas tego spotkania rozmawiałam sobie z moją ciocią, bo zapytała co u nas słychać. Ja odpowiedziałam, że jest różnie. Raz lepiej raz gorzej, ale wiadomo na co najbardziej czekamy. Ciocia mnie przytuliła, powiedziała, że zna ten ból, bo kilka dobrych lat starała się z wujkiem o dziecko. Powiedziała, że mnie rozumie, że ten kto tego nie przeżył nie wie co to znaczy. Dokładnie pamięta, że mój tata przyszedł do niej w dniu moich narodzin pochwalić się, że się urodziłam (moi rodzice mieli już nas 3 a mieli krótszy staż małżeński niż moja ciocia), a ona akurat w ten dzień zrobiła test ciążowy i był pozytywny!!! Kochane, ja mam urodziny 8 maja w Święto matki Bożej Pompejańskiej! Wzruszyłam się jak mi to powiedziała. Rozmawiałyśmy o Nowennie Pompejańskiej. Ciocia dodała, że się za nas mocno modli, że mamy ufać i wierzyć, bo oni też długo się starali, wiele modlitw i się udało, że nam się też uda tylko mamy nie tracić nadziei. Na koniec imprezy przytuliła mnie i powiedziała, że będzie się modlić za nas cały czas i życzy nam wszystkiego dobrego. Cały wieczór przepłakałam z emocji i wzruszenia. Jestem wrażliwcem. Ciocia jest takim moim Aniołem Stróżem🙏 Czasem nie wiemy jak dobre osoby mamy wokół siebie i kto się za nas modli. To była najcudowniejsza wiadomość w tym dniu❤️❤️
Od tego momentu mam w sobie więcej wiary i ufności, że i nam się uda w jakimiś tylko Bogu znanym czasie 😊
Pięknie napisane... też łezki mi popłynęły. Fajną masz Ciocię, faktycznie taką dobrą, rozumiejącą duszę obok siebie. Takimi ludzmi trzeba się otaczać, którzy dają nadzieję, podnoszą w zwątpieniu i dodają wiaryhannah_92, dominikawa lubią tę wiadomość
-
Hannah cudownie,że w rodzinie masz taką ciocię 💝🌟❤️🌷Twój Anioł Stróż ❤️🌸❤️
A propo testów na nietolerancję glutenu i celiakię również robiłam z Test DNA ☺️ u mnie wynik negatywny 😉ale lepiej sprawdzić ☺️hannah_92, Miphuhiz lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
hannah_92 wrote:erkow jak duże te skoki prolaktyny po obciążeniu? Może warto zrobić rezonans przysadki mózgowej? Ja mam często prolaktyne wysoko górnej granicy normy, ale nigdy nie badałam jej po obciążeniu.
Rezonans miałam robiony jakieś 2-3 lata temu że względu na bóle głowy migrenowe. Było czysciutko. Myślałam że może od tarczycy, ale w sumie mam w normie 2.34 TSH...
Dziś mam wizytę u lekarza więc może coś mi podpowie. -
eRKow. wrote:Normalnie bez obciążenia wyszla mi górna granica 443mlU/l po obciążeniu wyskoczyło 6665mlU/l, a po dwóch godzinach 4879mlU/l gdzie w normach jest po obciążeniu maksymalnie 6x więcej niż przed podaniem leku. U mnie wyszło ponad 15 razy więcej.
Rezonans miałam robiony jakieś 2-3 lata temu że względu na bóle głowy migrenowe. Było czysciutko. Myślałam że może od tarczycy, ale w sumie mam w normie 2.34 TSH...
Dziś mam wizytę u lekarza więc może coś mi podpowie.
Kochana, ale Ty niedawno miałaś poronienie - bardzo mi przykro, też przez to przeszłam. A po ciąży prolaktyna przez 3 miesiące bywa rozchwiana. Tak że popytaj lekarza, ale to powinno się wynormować po jakimś czasie. -
Magda25 wrote:Kochana, ale Ty niedawno miałaś poronienie - bardzo mi przykro, też przez to przeszłam. A po ciąży prolaktyna przez 3 miesiące bywa rozchwiana. Tak że popytaj lekarza, ale to powinno się wynormować po jakimś czasie.
Ale faktycznie zanim się zacznę sama diagnozować to lepiej porządnie wypytać lekarza.
Tylko czytałam właśnie że jak jest norma przy normalnym badaniu (ja się mieszcze e normie) a po obciążeniu tak skacze to nie wróży dobrze, stąd chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was może coś na ten temat powiedzieć.
Mam nadzieję że dziś lekarz mnie trochę uspokoi -
Kasiu, np. tu.: https://lokalninaturalni.pl/zagroda-pod-lasem
Ja ostatnio kupilam ten fromage z czosnkiem niedzwiedzim i jest bardzo dobry.
Hannah, robiłam ten test ze 2 lata temu, ale chyba to było IgG. Pobierali krew z palca.
Czy ciocia ma jedno dziecko czy więcej? Ile czekali?
Ogolnie to Pan Bóg nam przysyła takie osoby jako pocieszenie, wiec dziekujmy Jemu za tę łaskę.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Starania od Września 2018❤️🩹 -
Wracając do prolaktyny. Po wizycie w Instytucie dostałam od razu lek dostinex.
No i właśnie trochę mnie to rozbiło bo ja bym chciała jak tutaj któraś z Was pisała znaleźć przyczynę i nad nią pracować, a nie działać doraźnie lekami. Skończy się leczenie i problem wróci.
No ok, prolaktyna sama w sobie jest w normie (górna granica, ale jednak norma) tylko te wyrzuty takie wysokie. Dr stwierdziła na podstawie wyników czynnościowa hiperprolaktymie i przepisała te leki, w mikroskopijnej dawce, bo tylko ćwiartka tabletki na tydzień. -
erkow kurcze, może faktycznie ta prolaktyna tak wyskoczyła po poronieniu. Jednak w czasie ciąży prolaktyna rośnie, może potrzeba czasu aby się to wyrównało... Ja bym chyba powtórzyła to badanie. Co do samego badania z obciążeniem, to wiem, że wielu lekarzy odchodzi już od tego badania i go nie zleca wcale. Jeśli masz swoje owulacje to może nie ma się czym martwić, jeśli na czczo jest ok? Jeśli miałaś rezonans i tam też jest w porządku. Masz może ostatnio dużo stresu albo źle sypiasz? To też może mieć wpływ, ale pytanie czy aż tak, bo miałaś mocno przekroczone normy. Ciężko mi coś doradzić Może warto to skonsultować jeszcze z jakimś innym lekarzem?
Mi lekarz kazał brać Dostinex w dawce pół tabletki na tydzień przy prolaktynie 21. Pobrałam to miesiąc-dwa i odstawiłam. Może do końca roku uda mi się pójść na badanie i sprawdzić jak to teraz u mnie wygląda."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
IlonaQ wrote:Kasiu, np. tu.: https://lokalninaturalni.pl/zagroda-pod-lasem
Ja ostatnio kupilam ten fromage z czosnkiem niedzwiedzim i jest bardzo dobry.
Hannah, robiłam ten test ze 2 lata temu, ale chyba to było IgG. Pobierali krew z palca.
Czy ciocia ma jedno dziecko czy więcej? Ile czekali?
Ogolnie to Pan Bóg nam przysyła takie osoby jako pocieszenie, wiec dziekujmy Jemu za tę łaskę.
Masz mieszane uczucia co do testów Ig, wiele osób je odradza twierdząc, że to tylko nabijanie kieszeni pieniędzmi, bo badania są drogie a nie ma jednoznacznych badań czy one faktycznie są właściwe. Każde laboratorium kieruje się innymi wytycznymi, nie ma ogólnych norm tak jak w innych badaniach. Jest dużo nieścisłości co do tych badań. Jednak może bym spróbowała zrobić nie jakiś drogi pakiet, ale pojedyncze badania 3-4 na wybrane produkty. To nie byłby głupi pomysł Spróbować nie zaszkodzi. dzięki:)
Ciocia ma dwie córki, o drugą też się starała trochę bo jest 5 lat różnicy i miała zagrożoną ciążę, musiała ciągle leżeć, także naprawdę nie miała lekko. Tak, dziękuję Bogu za każda osobę w moim życiu która jest na tej mojej drodze niepłodności<3 Nawet tu na forum spotkałam dwie super duszyczki. Z jedną już nie mam póki co kontaktu, ale miałyśmy okazję się kiedyś spotkać i dużo nagrywałyśmy się na whattappie. Z drugą mam kontakt do dziś, ciągle gadamy na whhatappie:d Właśnie we wrześniu urodziła córeczkę, starała się też ok 3 lat. Dzieli nas wiele kilometrów, ale czuję że to moja bratnia dusza. To jest niesamowite ile wsparcia dostałam od tych kobietek i jak jestem Panu Bogu wdzięczna za nie:) Tak samo za ten wątek, za Was. Macie w sobie dużo wiary i siły i super się tym dzielicie, wspieracie. Dla mnie to naprawdę wiele znaczy<3Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Wiesz co, ja robilam je ponad 2 lata temu, w tym samym dniu, w którym lekarz kazal nam je wykonać, wiec nawet nie sprawdzalam opinii na ich temat. W moim przypadku nie były zbyt drogie, przynajmniej tak mi się wydaje. Zapłaciłam 500 zl za sprawdzenie 30 produktów.
Hannah ciesze sie, ze masz wokół siebie ludzi, którzy podnoszą Cię na duchu
U mnie, wg aplikacji miesiączka 07.10. Tak bardzo bym chciała zeby już nie przyszła... tak juz bym chciala zeby na świecie pojawiło się nasze dzieciątko...
Starania od Września 2018❤️🩹 -
Cześć, dziewczyny! Podczytuję Was czasami, ale w kwestii badań to nie mam zbyt wiele do powiedzenia, a Wasze rozmowy są dla mnie zupełnie niezrozumiałe 😅. U nas już 6 tygodni szczęścia i nadal podczas nocnych karmień dziękuję Bogu, że mogę się nie wysypiać i trzymać ten cud w ramionach . Dzięki Bogu wszystko jest dobrze.
Lili wyłapałam, że była owulka i czekasz- czekam z Wami! :*
Trzymam kciuki kochane za każdą z Was. Nie traćcie nadziei, w odpowiednim czasie się uda. Mam nadzieję, że nie będziecie musiały czekać tyle co ja, ale jeśli taka jest wola Boża to warto ją cierpliwie znosić, bo nagroda jest tego warta. Każdego dnia czekania, każdej łzy, każdego zastrzyku i wszystkich innych trudów i rozgoryczenia przez 7lat... Warto było ❤️. Przesyłamy wam ogrom miłości i nadziei 😘Kasiastaraczka, Magda25, edka85, Lili❤️ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o modlitwę was! 🥺💚
Dziś ok 9 dni po owulacji beta 12.59. Od wczoraj test pozytywny 🙏💚❤️
Jezu ufam tobie 🙏Magda25, edka85, Trzcina, Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, IlonaQ, Zagadka919, hannah_92, dominikawa, Gwiazdeczka 93, Paulina666 lubią tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Dziewczyny proszę o modlitwę was! 🥺💚
Dziś ok 9 dni po owulacji beta 12.59. Od wczoraj test pozytywny 🙏💚❤️
Jezu ufam tobie 🙏Lili❤️ lubi tę wiadomość
-
Lili, niech Matka Boża Różańcowa ma Ciebie w opiece! 🙏
Lili❤️ lubi tę wiadomość
-
hannah_92, Lili❤️, IlonaQ, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Trzcina lubią tę wiadomość
-
Aż się wzruszyłam 🥺🥰
Gabryś słodziaku 💚 przepięknie wygląda jak taki maluszek trzyma w ręku różaniec 🙏❤️
Dziewczyny dziękuję wam za modlitwy 🥰 Bóg zapłać 💚🙏
Na bęte idę za 5 dni 🥰edka85 lubi tę wiadomość