Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Słyszałam o shotach z imbiru😍 ale nie próbowałam bo nie mam jak soku zrobić 🤷🙈 ale pierwszy dzień okresu mam zawsze bolesny, drugi czasem też. Nie biorę jakiejś garści tabletek, czasem wystarczy jedna ale zazwuczaj musi być;(

A-6 a bierzesz inozytol? Bardzo ładnie reguluje on PCOS. Moja kuzynka miała jajniki jak szwajcarski ser, tyle pęcherzyków, a po braniu inozytolu już naprawdę ładny obraz na USG😊
    Mnie zawsze wkurzało to ścieranie imbiru na tarce,bo tak można zrobić i później przecisnąć przez gaze
    Polecam imbir z oleofarm,na przeziębienie i do herbaty super,ma trochę cytryny

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 4 października 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah a co Mąż na tę propozycję pracy?
    Ja się zastanawiam nad tą Twoja pracą, nad tym co napisałaś i nie jestem przekonana.. juz teraz masz wątpliwości, gdy praca sie jeszcze nie zaczęła. Jak sie zacznie, emocje opadną i te negatywne strony będą jeszcze bardziej odczuwalne.. Mam nadzieje, ze Sw.Józef pomoże Ci znaleźć pracę, która w pełni będzie Ci odpowiadać 😊 niech prowadzi 🙂

hannah_92 lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 ojj mi też pomaga termofor, w nocy właśnie z nim spałam i było ok😊
    Polecam Fertistim, ma dużo lepszy skład. 2 saszetki to aż 4000mg mio-inozytolu, do tego ma jeszcze di-chiro-inozytol. Jak znajdę link to wrzucę wam ciekawe zestawienie inozytoli dostępnych na rynku.
    Krótka f.utealna to niedomoga lutealna, czyli niski poziom progesteronu, bardzo możliwe że w ogóle nie ma owylacji. Ile to faza u ciebie trwa, 8-9 dni?

Kasiu, dziekuje za polecenie 💓

A-6 lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hannah a co Mąż na tę propozycję pracy?
    Ja się zastanawiam nad tą Twoja pracą, nad tym co napisałaś i nie jestem przekonana.. juz teraz masz wątpliwości, gdy praca sie jeszcze nie zaczęła. Jak sie zacznie, emocje opadną i te negatywne strony będą jeszcze bardziej odczuwalne.. Mam nadzieje, ze Sw.Józef pomoże Ci znaleźć pracę, która w pełni będzie Ci odpowiadać 😊 niech prowadzi 🙂

Wiesz, że o tym samym pomyślałam. Niby nowa praca, nowe środowisko ale ten stres z tymi dojazdami mógłby mi nieźle dać w kość. Bije się z myślami, pójdę dziś na różaniec do kościoła, to pomodlę się też w tej intencji. Niech Maryja i św. Józef prowadzą 🙏

Mój mąż bardzo mnie wspiera we wszystkim. Mam przecudownego męża, serio! To on mnie motywuje, pociesza, pomaga, zawsze jest obok. Cokolwiek postanowie to mnie w tym wesprze i ciągle mi powtarza, że pieniędzmi mam się nie przejmować, że damy radę nawet jeśli przez kilka miesięcy byłabym w ogóle bez pracy. Od zawsze pokłada we mnie nadzieję i we mnie wierzy, to jest aż niesamowite. Mam obok siebie prawdziwy skarb i każdego dnia dziękuję Bogu za to, że mi go dał 💓🙏

Gwiazdeczka 93, IlonaQ lubią tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porównanie inozytoli:
    https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODQ1MDM2MTE4MzAwNDkz?story_media_id=2363212034589691878_21222878383&igshid=MDJmNzVkMjY=

dominikawa, A-6 lubią tę wiadomość

• A-6 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Mnie zawsze wkurzało to ścieranie imbiru na tarce,bo tak można zrobić i później przecisnąć przez gaze
    Polecam imbir z oleofarm,na przeziębienie i do herbaty super,ma trochę cytryny
    Kiedyś przeciskałam przez praskę do czosnku, i potem zaparzałam, ale zepsulam tą praskę szybko 😅

Hannah, tak, nawet i 7 dni miewam często.
    Dziękuję za porównanie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 17:08

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poszłam dziś na bęte! Jest 159.06 🥺🙏
    Przyrost 257, 4 %🙏❤️ Chwała Jezusowi Chrystusowi 🙏❤️

JJ., eRKow., hannah_92, A-6, edka85, IlonaQ, Kasiastaraczka, Zagadka919, dominikawa, Trzcina, Żonkil, Gwiazdeczka 93, Paulina666, nesairah lubią tę wiadomość

• paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Kochane poszłam dziś na bęte! Jest 159.06 🥺🙏
    Przyrost 257, 4 %🙏❤️ Chwała Jezusowi Chrystusowi 🙏❤️
    Hej dziewczyny. Jestem nowa, ale staram się już rok. Ten cykl pierwszy na stymulacji. Lametta i zastrzyk. Testuję w piątek, ale coś czuję, że cykl nieudany...objawy jak na okres comiesięczny. Ból podbrzusza, piersi bolały, ale dzisiaj już słabiej 💔 już czasem nie wiem co robię źle...tak bardzo bym chciała to dzieciątko.
    Lili cudowna wiadomość 🙏. Ile się staracie ? Jakieś objawy u siebie zauważyłaś ?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina9408 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem nowa, ale staram się już rok. Ten cykl pierwszy na stymulacji. Lametta i zastrzyk. Testuję w piątek, ale coś czuję, że cykl nieudany...objawy jak na okres comiesięczny. Ból podbrzusza, piersi bolały, ale dzisiaj już słabiej 💔 już czasem nie wiem co robię źle...tak bardzo bym chciała to dzieciątko.
    Lili cudowna wiadomość 🙏. Ile się staracie ? Jakieś objawy u siebie zauważyłaś ?

Witaj Paulina ☺️ bądź przy nadziei.. Jeszcze może okazać się inaczej ❤️ trzymam kciuki ☺️
    Staramy się ponad 3 lata.. Objawy to osłabienie i ból w podbrzuszu takie ciągnięcie.

Trzcina lubi tę wiadomość

• paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Witaj Paulina ☺️ bądź przy nadziei.. Jeszcze może okazać się inaczej ❤️ trzymam kciuki ☺️
    Staramy się ponad 3 lata.. Objawy to osłabienie i ból w podbrzuszu takie ciągnięcie.
    Pięknie, że w końcu Wam się udało, trzymam kciuki żeby wszystko pięknie się rozwijało ❤️
    Jeszcze mam nadzieję że może jednak się udało i u nas...zobaczymy ✊

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili piękna wiadomość!😍😍 Niech wasz cud rośnie i zdrowo się rozwija! 💓💓

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina9408 wrote:

Cześć. Często niestety towarzyszą nam takie myśli, że coś źle robimy itd., ale pamiętaj o tym, że nie mamy na wszystko wpływu. Wbrew pozorom czasem wszystko jest w porządku, staramy się w dobrym czasie, wyniki badań są ok a ciąży nie ma i nie wiemy dlaczego tak się dzieje. Tak jest np u mnie. Staramy się z mężem 3,5 roku i nadal nie wiemy gdzie tkwi problem. Być może to jeszcze nie nasz czas... Tak to sobie tłumacze.
    Wiem jakie to ciężkie, nie zawsze mi to wychodzi, ale trzeba starać się z całych sił uspokoić myśli i nie wpadać w panikę. Modlitwa tutaj może bardzo pomóc. Dobrze, że trafiłaś na ten wątek, tutaj wiele swiadectw daje ogrom nadziei 💓 Lili też się długo starała, jest przykładem na to, że cuda się zdarzają w określonym czasie i warto czekać na ten cud. Zobaczysz, że Wam też sie w końcu uda🤗

Jakie macie za sobą badania zrobione? Czy mąż się badał? Jak wyglądają twoje cykle, owulacje? Mierzysz temperaturę? Masz IO, PCOS czy tego typu zaburzenia? Może będziemy mogły coś doradzić😊

• paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Cześć. Często niestety towarzyszą nam takie myśli, że coś źle robimy itd., ale pamiętaj o tym, że nie mamy na wszystko wpływu. Wbrew pozorom czasem wszystko jest w porządku, staramy się w dobrym czasie, wyniki badań są ok a ciąży nie ma i nie wiemy dlaczego tak się dzieje. Tak jest np u mnie. Staramy się z mężem 3,5 roku i nadal nie wiemy gdzie tkwi problem. Być może to jeszcze nie nasz czas... Tak to sobie tłumacze.
    Wiem jakie to ciężkie, nie zawsze mi to wychodzi, ale trzeba starać się z całych sił uspokoić myśli i nie wpadać w panikę. Modlitwa tutaj może bardzo pomóc. Dobrze, że trafiłaś na ten wątek, tutaj wiele swiadectw daje ogrom nadziei 💓 Lili też się długo starała, jest przykładem na to, że cuda się zdarzają w określonym czasie i warto czekać na ten cud. Zobaczysz, że Wam też sie w końcu uda🤗

Jakie macie za sobą badania zrobione? Czy mąż się badał? Jak wyglądają twoje cykle, owulacje? Mierzysz temperaturę? Masz IO, PCOS czy tego typu zaburzenia? Może będziemy mogły coś doradzić😊
    Tak, tak jesteśmy ogólnie w klinice od maja. Mąż się suplementuje, brał też antybiotyk na zapalenie. Trochę nas jak i ginekolog zaskoczyło to że po tym antybiotyku miał trochę gorsze wyniki niz przed ale kazała się nie stresować tym, zmieniła suplement i mamy się starać a za dwa miesiące znowu zobaczymy jak te wyniki jeśli że starań nic by nie wyszło. Ja ogólnie mam Hashimoto i pcos, wszystkie wyniki ładnie unormowane, ale ze względu na pcos miałam właśnie stymulację w tym cyklu i zastrzyk. Niby wszystko poszło tak jak miało pójść czułam owulację, śluzu miałam naprawdę sporo chyba nigdy aż tyle go nie było, ale dzisiaj 13 dni po zastrzyku jakby czuje że okres się zbliża... No chyba, że sama sobie wkręcam, ale czuję się jak to przed nim. Bóle podbrzusza, piersi i ten piękny śluz niestety zanikł całkiem co też mnie martwi 😔 ale zobaczymy w ten piątek, nie tracę tej nadziei tak całkiem, całkiem 🤗

• A-6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratulacje przyrostu, rośnijcie zdrowo!

Lili❤️ lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, tak się cieszę! 😍
    Boże, dziękuję Ci, że okazałeś jej swą łaskawość!

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratuluje! Potwierdzilas w dzień wspomnienia Sw.Siostry Faustyny, a więc swiadectwa milosierdzia Bożego:)
    Probuje sobie wyobrazić Twoje szczęście, Twoje myśli, że oto dziecko, którego tak pragnęliście jest juz z wami. Bardzo sie ciesze 🥰❤

hannah_92, Trzcina, Lili❤️ lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wspaniała wiadomość ❤️🙏

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ❤️ ale się ubeczałam ❤️. Chwała Panu! Dbaj o siebie mamo i niczym się nie przejmuj. Bóg jest dobry, a teraz czas na uwielbienie Go w Waszym dziecku 🙏❤️. Alleluja! 😁

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, tak się cieszę! Pamiętaj Igi czeka na swojego imiennika lub imienniczkę:) dokładnie 5 października to dzien Świętej siostry Faustyny ....rowno rok temu, właśnie 5 października zrobiłam test ciążowy i ....teraz II kreski tulimy w ramionach. A Faustyna to moje imię z bierzmowania:)

edka85, Lili❤️ lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję Panu Bogu za to że was postawił na mojej drodze ❤️ jesteście wielkim wsparciem ❤️
    Ja jutro idę ponownie na bęte 🙏
    W sobotę jedziemy na msze do Św. Józefa i będziemy mieć wręczany obraz Matki Bożej z Guadalupe na miesiąc do domku aby się modlić przy nim 🙏💚

Płaczę ze szczęścia 🥺 jestem wzruszona.. Każdego dnia dziękuję Bogu za dar Życia ❤️💚

Wierzę że każda z was doczeka się Cudu! 🙏🥰

Trzcina, Kasiastaraczka, A-6, Żonkil lubią tę wiadomość

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ