Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • JusMal Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Cudny wątek jak dobrze że na niego trafiłam.
    Właśnie zaczęłam nowy cykl i już od kilku dni chodzi za mną głos Pana Boga który upomina się ode mnie gorliwszej modlitwy. W ostatnim czasie słyszałam kilk świadectw przypadkowo spodkanych ludzi o sile modlitwy pompejańskiej a do tego trafiłam na Wasz wątek. To nie przypadek🥰 Postanowiłam zatem na ten głos odpowiedzieć 🙏. Od dziś dołączam do Was z wiarą i nadzieją zobaczenia ⏸️

Wiara Nadzieja Miłość, Kasiastaraczka, farfalla92 lubią tę wiadomość

• Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Cudny wątek jak dobrze że na niego trafiłam.
    Właśnie zaczęłam nowy cykl i już od kilku dni chodzi za mną głos Pana Boga który upomina się ode mnie gorliwszej modlitwy. W ostatnim czasie słyszałam kilk świadectw przypadkowo spodkanych ludzi o sile modlitwy pompejańskiej a do tego trafiłam na Wasz wątek. To nie przypadek🥰 Postanowiłam zatem na ten głos odpowiedzieć 🙏. Od dziś dołączam do Was z wiarą i nadzieją zobaczenia ⏸️

Ta modlitwa ma WIELKA moc, spójrz na moja stopkę. Ogromnie Ci dopinguje - na takie wołanie od Ducha Świetego naprawdę warto odpowiadać. Matka Boża słucha, pociesza, utula, uspokaja. Niech zadzieją się cuda 🤞🏻🍀❤️

JusMal lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal witaj, my się już znamy :) I nie dodałaś, że to silne pragnienie dotyczy ósmego dziecka! Niektórzy nie potrafią się zmobilizować do nowenny marząc o pierwszym, a ty potrafisz mając już siódemkę. To niesamowite :)

JusMal, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • JusMal Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    JusMal witaj, my się już znamy :) I nie dodałaś, że to silne pragnienie dotyczy ósmego dziecka! Niektórzy nie potrafią się zmobilizować do nowenny marząc o pierwszym, a ty potrafisz mając już siódemkę. To niesamowite :)

Ach jak miło Cię tu spotkać. Jakby mogło być inaczej. Cudny wątek = cudna grupa= cudni ludzie.
    Tak faktycznie pragnienie dotyczy ósmego dzieciątka. Wierzę że jeśli taka będzie wola Pana Boga to obdarzy mnie jeszcze jednym skarbem do kochania🙏❤️ . Nowenna to moc, ale wierzę też, że moje trzy aniołki w niebie wyproszą tę łaskę u Pana Boga. Działamy ze zdwojoną siłą 😅 ja tu na ziemi a one w niebie🙏.
    Fakt że pierwszy raz mam możliwość wykazania się gorliwą modlitwą w intencji poczęcia. Wszystkie moje dzieci do tej pory były z pierwszego cyklu starań i nie było problemu. Teraz to dla mnie nowość, że nie udaje się tak odrazu . Jak wiadomo my możemy planować a Bóg tylko się uśmiechać. Bez Niego nie możemy nic.
    Jakbym mogła nie odpowiedzieć nowenną na natchnienia Ducha Świętego jak dziś moje dzieci wracając do domu z rorat na które wstały na 6.00 ustaliły że przez cały adwent będą modlić się na różańcu aby Bóg dał im jeszcze rodzeństwo. One potrafią się tak zmobilizować to i ja muszę 😉 no i pierwszy dzień nowenny już za mną 🙏

Trzcina, Wiara Nadzieja Miłość, edka85, IlonaQ, nesairah lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal wrote:
    Ach jak miło Cię tu spotkać. Jakby mogło być inaczej. Cudny wątek = cudna grupa= cudni ludzie.
    Tak faktycznie pragnienie dotyczy ósmego dzieciątka. Wierzę że jeśli taka będzie wola Pana Boga to obdarzy mnie jeszcze jednym skarbem do kochania🙏❤️ . Nowenna to moc, ale wierzę też, że moje trzy aniołki w niebie wyproszą tę łaskę u Pana Boga. Działamy ze zdwojoną siłą 😅 ja tu na ziemi a one w niebie🙏.
    Fakt że pierwszy raz mam możliwość wykazania się gorliwą modlitwą w intencji poczęcia. Wszystkie moje dzieci do tej pory były z pierwszego cyklu starań i nie było problemu. Teraz to dla mnie nowość, że nie udaje się tak odrazu . Jak wiadomo my możemy planować a Bóg tylko się uśmiechać. Bez Niego nie możemy nic.
    Jakbym mogła nie odpowiedzieć nowenną na natchnienia Ducha Świętego jak dziś moje dzieci wracając do domu z rorat na które wstały na 6.00 ustaliły że przez cały adwent będą modlić się na różańcu aby Bóg dał im jeszcze rodzeństwo. One potrafią się tak zmobilizować to i ja muszę 😉 no i pierwszy dzień nowenny już za mną 🙏
    Cześć! Ale piękna historia! Kibicuję i pomodlę się za Was! ❤️🙏

JusMal lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah przytulam mocno ❤️🙏

nesairah lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal wow! ❤️ Fajnie,że tu jesteś z nami 😁 trzymam kciuki za kolejne dzieciątko 🙏

JusMal lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 listopada 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal wrote:

Coś pięknego ❤️❤️❤️ Trzymam ogromnie kciuki! I błogosławię Twoją gromadkę 🫶

JusMal lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenie z nowenną! Powiem Wam że idzie mi jakoś lekko! Myślałam że będą opory, trudności i szybkie zniechęcenie, ale wręcz przeciwnie, te 3 różańce mijają błyskawicznie i to prawda... Zostaje jeszcze mnóstwo czasu na inne rzeczy.
    Chciałam się z Wami podzielić, nie wiem czy słuchacie konferencji/audycji/rozważań, ale w niedzielę zaczęły się rekolekcje prowadzone przez franciszkanina o. Mateusza Stachowskiego (tytuł: On przyjdzie). Wiadomo że Słowo do każdego inaczej przemawia ale mi dwa odcinki które się pojawiły mówią dużo na temat oczekiwania i staran o dziecko. Może którejś z Was przypadnie do gustu. Jest tam rozważanie fragmentów PŚ które będą w Liturgii Słowa w 3 niedzielę Adwentu.

Miłego wieczoru!

JusMal, Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, edka85 lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • szafirek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi wyjątkowo ciężko idzie ta nowenna, poprzednie też były różne - jedne przyjemne a inne trudniejsze. I ta zdecydowanie zalicza się do tej drugiej grupy :) Dawno mi się tak ciężko nie modliło jak teraz. Ale mimo to staram się trwać i iść dalej dzień po dniu. Choć czasem się zastanawiam czy moja modlitwa ma sens, jeśli w sercu czuje, że i tak to nic nie da, że Bóg mnie nie wysłucha. Mam nadzieje że te zwątpienie minie jak najszybciej.

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal,
    "Gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich”. Twoja modlitwa oraz dzieci zostanie wysłuchana :) Chyba nic bardziej nie kruszy serca Boga jak dziecięca modlitwa. Pamiętam jak starałam się o drugie dziecko. Zaszłam wtedy w ciążę pozamaciczna i przeżyłam dwa miesiące koszmaru. Po tym wszystkim znów ukleklismy z mężem do modlitwy, ale uklęknął też nasz synek i na swój sposób pomagał. Myślę, że miało to ogromne znaczenie w niebie.
    A tak w ogóle to w drodze do przedszkola mamy figurkę Maryi i codziennie obowiązkowo musi być przystanek na krótką modlitwę :)
    07cb3aaffe1c.jpg

Kasiastaraczka, Trzcina, IlonaQ, JusMal, A-6 lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • JusMal Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirek o ile dobrze interpretuję Twoja stopkę to widzę że spodziewasz się dzieciątka, więc bardzo serdecznie Ci gratuluję i westchnę za Tobą i maleństwem 🙏 aby wszystko dobrze się układało.

Co do modlitwy to kiedyś mądry zaprzyjaźniony ksiądz powiedział mi, że im ciężej jest na modlitwie tym większe będą owoce. Tak więc kochana wierz, walcz i otwórz się na łaski Pana Boga. 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 21:52

• szafirek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusMal wrote:
    Szafirek o ile dobrze interpretuję Twoja stopkę to widzę że spodziewasz się dzieciątka, więc bardzo serdecznie Ci gratuluję i westchnę za Tobą i maleństwem 🙏 aby wszystko dobrze się układało.

Co do modlitwy to kiedyś mądry zaprzyjaźniony ksiądz powiedział mi, że im ciężej jest na modlitwie tym większe będą owoce. Tak więc kochana wierz, walcz i otwórz się na łaski Pana Boga. 🙏

Dziękuję Ci bardzo ♥️🙏

♀️ 25 ♂️ 25

15.08.2022 ⏸

age.png

Wysłany: 28 listopada 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafirek wrote:
    To mi wyjątkowo ciężko idzie ta nowenna, poprzednie też były różne - jedne przyjemne a inne trudniejsze. I ta zdecydowanie zalicza się do tej drugiej grupy :) Dawno mi się tak ciężko nie modliło jak teraz. Ale mimo to staram się trwać i iść dalej dzień po dniu. Choć czasem się zastanawiam czy moja modlitwa ma sens, jeśli w sercu czuje, że i tak to nic nie da, że Bóg mnie nie wysłucha. Mam nadzieje że te zwątpienie minie jak najszybciej.

Mama na pewno słucha i cieszy się z każdej chwili, którą Jej dajesz. Ja z kolei usłyszałam ostatnio od duchownego inne bardzo mądre słowa: Matka Boża ma inna miarę od naszej ludzkiej względem naszej modlitwy. Coś, co nam po ludzku może się wydawać bez sensu, dla Matki Bożej może być kompletnie inne. Matka Boża widzi Nasze serce, Nasze intencje, Nasze prawdziwe chęci, a z taka wiedza ocenienie, czy Nasza modlitwa jest „jakościowa”, jest skrajnie inne. To nie mieści się w naszym ludzkim pojmowaniu, ale mnie bardzo uspokoiło. Ona mierzy mnie inną miarą niż skupienie/brak rozpraszaczy/nieustanna ekscytacja. Ona wie, co naprawdę nosze w sercu i jak ważna jest dla mnie ta Nowenna. Wierze cała mocą, że to Jej wystarcza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 22:13

JusMal lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • JusMal Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    JusMal,
    "Gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich”. Twoja modlitwa oraz dzieci zostanie wysłuchana :) Chyba nic bardziej nie kruszy serca Boga jak dziecięca modlitwa. Pamiętam jak starałam się o drugie dziecko. Zaszłam wtedy w ciążę pozamaciczna i przeżyłam dwa miesiące koszmaru. Po tym wszystkim znów ukleklismy z mężem do modlitwy, ale uklęknął też nasz synek i na swój sposób pomagał. Myślę, że miało to ogromne znaczenie w niebie.
    A tak w ogóle to w drodze do przedszkola mamy figurkę Maryi i codziennie obowiązkowo musi być przystanek na krótką modlitwę :)
    07cb3aaffe1c.jpg

Edka 85 dziękuję za te słowa. Miód na moje serce. Teraz to już jestem tak zmotywowana jak nigdy do modlitwy 🥰.
    Jeszcze to zdjęcie dzieci przy kapliczce ❤️❤️. Ufam że Pan Bóg wysłucha naszych modlitw. My codziennie z mężem i całą gromadką klękamy do modlitwy i już dłuższy czas słyszę jak dzieci wypowiadają swoje prośby dotyczące min. rodzeństwa ale dziś mnie zwalili z nóg. Gdy skończyłam im czytać bajkę a one padły na kolana i zaczęły mówić różaniec. Wytrwały na całej części radosnej. Prowadziła córka 12 latka a reszta dzielnie się włączyła. Tylko 2latek padł 😅. Nie wiem jak długo wytrwają ale popłakałam się dziś na ten widok.

Kasiastaraczka, IlonaQ, edka85, Trzcina lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też zaczęłam odmawiać nowennę :) daje mi dużo spokoju ducha. Wierzę, że modlitwa ma moc!

Dziewczyny, tak przy okazji natknęłam się na taką stronę: https://wirtualnachoinka.pl/
    Może któraś z Was może pomóc spełnić dziecięce marzenia?

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że w niedzielę mój M poinformował swoją matke o dobrej nowinie, czyli o czwartym dziecku. Jej reakcja? Wpadła w złość, nawrzucala mu, że jest nieodpowiedzialny, żeby w takich czasach ładować się w takie kłopoty finansowe. Ze dzieci to duże wydatki. Że to było do przewidzenia, że ja nie zechcę wrócić do pracy, bo jestem nierobem... W każdym razie od niedzieli się do nas nie odzywa. Nie może przetrawic tego, że znów będziemy mieli bobo. Czuję, że takim zachowaniem już niejako źle życzy temu dziecku. Bo jeśli ktoś nie cieszy się z nowego życia, a wręcz przeciwnie - jest wściekły na jego istnienie, to nie ma w tym udziału Boga, lecz jest to działanie szatana. No niestety, mój M ma taką rodzinę. Mi pozostaje tylko ufać, że Matka Boża uchroni to maleństwo przed złymi językami.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018

Wysłany: 30 listopada 2022, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A ja wam powiem, że w niedzielę mój M poinformował swoją matke o dobrej nowinie, czyli o czwartym dziecku. Jej reakcja? Wpadła w złość, nawrzucala mu, że jest nieodpowiedzialny, żeby w takich czasach ładować się w takie kłopoty finansowe. Ze dzieci to duże wydatki. Że to było do przewidzenia, że ja nie zechcę wrócić do pracy, bo jestem nierobem... W każdym razie od niedzieli się do nas nie odzywa. Nie może przetrawic tego, że znów będziemy mieli bobo. Czuję, że takim zachowaniem już niejako źle życzy temu dziecku. Bo jeśli ktoś nie cieszy się z nowego życia, a wręcz przeciwnie - jest wściekły na jego istnienie, to nie ma w tym udziału Boga, lecz jest to działanie szatana. No niestety, mój M ma taką rodzinę. Mi pozostaje tylko ufać, że Matka Boża uchroni to maleństwo przed złymi językami.

Otocz to Maleństwo modlitwa, ona może być genialna tarcza. Jestem z Tobą w tej trudnej sytuacji i utulam. Faktycznie wydaje się, ze Zły próbuje namieszać u Was w niektórych sercach, ale pamiętaj, ze ciąża to stan błogosławiony. My jesteśmy tylko udziałem tego cudu rąk Bożych. Bóg pokochał Twoje maleństwo jeszcze zanim się poczęło, doskonale zna jego drogę i jego imię. Maleństwo jest kochane i akceptowane w pełnej okazałości, na miłość Boża nie trzeba zasłużyć. Będę się za Was modlić. ❤️

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Dzieci przede wszystkim potrzebują miłości, nie pieniędzy. Bardzo Ci współczuję, domyślam się, że to sytuacja bardzo ciężka, ale pamiętaj, że to Wasze życie, które Wam Bóg zaplanował właśnie tak ❤️Niestety wielu nie rozumie, albo po prostu nie mają w sercu Jezusa... pomódl się za teściową, za Wasze poczęte dzieciątko i dalej trwaj w woli Bożej. Jestem z Wami.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka, przykro mi 😔 też mysle, ze kieruje nią zly duch. Nie ma w niej Ducha Świętego. Ale to bardziej trzeba współczuć takiej duszy, która jest daleko od Boga i modlic się za nią.
    Ja tez mam średnią rodzinę. Tesc w ogóle nie wierzy i boje się o niego. Tesciowa nie korzysta regularnie z sakramentów. Mama nie wiem kiedy ostatni raz byla u spowiedzi.. modle się za nich. Wiem, ze ta modlitwa jest slaba, nieudolna, tak jak ja.. ale jak już tu pisałyście wierze, ze Pan Bog patrzy na intencje.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ