Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Już prenatalne? Jej...jak szybko ten czas biegnie. Na kiedy masz termin? Jejku...może pisałaś ale nie pamiętam 😀
    Taak,leci czas,a jeszcze z Tadzikiem u boku to już w ogóle 😁
    Chyba nie pisałam na kiedy termin
    17 grudnia, zobaczymy czy nic nie zmieni się po tym usg
    Ogólnie to mamy już plany na święta 😁

A co u reszty dziewczyn?

Edka Ty zaraz rodzisz, niesamowite 🥰

JJ. lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 grudnia masz termin, a ja 19 grudnia kończę 30 lat. Na pewno będę Was nosić w grudniu w moich myślach i modlitwach ☺️

JJ., Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Taak,leci czas,a jeszcze z Tadzikiem u boku to już w ogóle 😁
    Chyba nie pisałam na kiedy termin
    17 grudnia, zobaczymy czy nic nie zmieni się po tym usg
    Ogólnie to mamy już plany na święta 😁

A co u reszty dziewczyn?

Edka Ty zaraz rodzisz, niesamowite 🥰

Grudzień będzie jeszcze bardziej magiczny i piękny niż zazwyczaj 😊 Cudownie!

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Grudzień będzie jeszcze bardziej magiczny i piękny niż zazwyczaj 😊 Cudownie!
    Tak❤️
    Napisz co u Was,jak Ignas? Zaraz roczek skończy, niesamowite,prawda? Jak z mobilnością u niego?
    Mój Tadzik 2 tygodnie temu postawił pierwsze kroki,czyli miał 15,5 mca. Teraz bardzo jakoś się nie robrykal,bo jest taki ostrożny 🙃 woli za rączkę 😁 ale motywujemy go do tuptanka

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    17 grudnia masz termin, a ja 19 grudnia kończę 30 lat. Na pewno będę Was nosić w grudniu w moich myślach i modlitwach ☺️
    Dziękuję ❤️
    Jak się masz?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Tak❤️
    Napisz co u Was,jak Ignas? Zaraz roczek skończy, niesamowite,prawda? Jak z mobilnością u niego?
    Mój Tadzik 2 tygodnie temu postawił pierwsze kroki,czyli miał 15,5 mca. Teraz bardzo jakoś się nie robrykal,bo jest taki ostrożny 🙃 woli za rączkę 😁 ale motywujemy go do tuptanka

Dokładnie...już rok....jestem w takim szoku,że ten czas tak szybko umyka...I już tęsknię za tym malutkim dzieckiem bo patrząc na Igancego to kawał chłopa hihi. Zaczął raczkować w 11 miesiecu, teraz samodzielnie wstaje (sprawia mu to wiele frajdy) plus próbuje tuptać. Jest żywym srebrem, wszystko musi zobaczyć i wszystkiego dotknąć. Jednym słowem biegam za nim krok w krok(co to będzie pozniej) 😉 A jak się czujesz w ciąży? Lepiej, gorzej czy może tak samo jak w pierwszej? Kurcze u mnie nadal balansuje tarczyca, nie może się wyrównać tsh w jednym poziomie ...no i mam krotkie cykle (krotkie fazy lutealne) jednak przy karmieniu piersią chyba tak może być....

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...

Wysłany: 2 czerwca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziękuję ❤️
    Jak się masz?
    Świetnie, dziękuję. Grzechem byłoby narzekać. Jestem już nieco mniej mobilna, czasami pobolewa mnie kręgosłup, ale na tym etapie to zupełnie normalne, więc się nie stresuję. Na szczęście Mały rozwija się cało i zdrowo, więc kompletujemy sobie powoli wyprawkę i czekamy 😊

JJ., Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28

Wysłany: 3 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Dokładnie...już rok....jestem w takim szoku,że ten czas tak szybko umyka...I już tęsknię za tym malutkim dzieckiem bo patrząc na Igancego to kawał chłopa hihi. Zaczął raczkować w 11 miesiecu, teraz samodzielnie wstaje (sprawia mu to wiele frajdy) plus próbuje tuptać. Jest żywym srebrem, wszystko musi zobaczyć i wszystkiego dotknąć. Jednym słowem biegam za nim krok w krok(co to będzie pozniej) 😉 A jak się czujesz w ciąży? Lepiej, gorzej czy może tak samo jak w pierwszej? Kurcze u mnie nadal balansuje tarczyca, nie może się wyrównać tsh w jednym poziomie ...no i mam krotkie cykle (krotkie fazy lutealne) jednak przy karmieniu piersią chyba tak może być....
    Hi hi ja też jak patrzę na Tadzia to już taki chłopczyk,a nie bobo - waży 12 kg
    Ha ha noo robi się coraz ciekawiej,a i charakterek pewnie zaraz będzie pokazywał 🙃

Ja czuję się podobnie jak w pierwszej ciąży- jestem senna i mam mało siły,tyle że teraz nie mogę spać i leżeć ile chcę 🙃
    Ale już czuję, że siły wracają
    Masz to poporodowe zapalenie ciążowe?
    Mi się ciągnęło od sierpnia do grudnia, jakoś tak
    Samo się wyregulowalo
    Po jakim czasie dostałaś okres?
    Ja sobie dawałam 3 cykle na uregulowanie i chciałam iść do lekarza,ale w drugim cyklu udało się zajść w ciążę, więc poszłam już na wizytę ciążową 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 3 czerwca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Świetnie, dziękuję. Grzechem byłoby narzekać. Jestem już nieco mniej mobilna, czasami pobolewa mnie kręgosłup, ale na tym etapie to zupełnie normalne, więc się nie stresuję. Na szczęście Mały rozwija się cało i zdrowo, więc kompletujemy sobie powoli wyprawkę i czekamy 😊
    To super, cieszę się, że nic poważnego Ci nie dolega😙

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niby mam poporodowe zapalenie tarczycy....w jednym miesiącu jest wynik ok, w kolejnym leci w dół, potem zaś w górę i tak co miesiąc mamy coś innego 🤨ale liczę po cichu,że dojdziemy do ładu....no i liczę na regualcje okresu....a jak nie to czeka nas wizyta u lekarza (chyba się odzwyczaiłam od takich wizyt).

Fajnie dziewczyny, że czujecie się dobrze. Czas płynie jak szalony i niebawem będziecie tulić malotki😍

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

Wysłany: 4 czerwca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Tak, niby mam poporodowe zapalenie tarczycy....w jednym miesiącu jest wynik ok, w kolejnym leci w dół, potem zaś w górę i tak co miesiąc mamy coś innego 🤨ale liczę po cichu,że dojdziemy do ładu....no i liczę na regualcje okresu....a jak nie to czeka nas wizyta u lekarza (chyba się odzwyczaiłam od takich wizyt).

Fajnie dziewczyny, że czujecie się dobrze. Czas płynie jak szalony i niebawem będziecie tulić malotki😍
    Trzymam kciuki, żeby tarczyca unormowała się sama🙏😚
    Nooo na pewno szybko zleci i zaraz będzie grudzień

JJ. lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, dopiero tu weszłam, a taka nowina - poród na dzień dziecka :) Lili, pokazuj zdjęcie malucha! 😁
    Ja oczywiście w dwupaku, tp mam na 15.06,ale fajnie by było jakbym wcelowala w 17.06. Bo to akurat święto Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny. No i sobota. A ja przecież odprawiałam nabożeństwo dwudziestu sobót w intencji tego dziecka. No ale wiadomo - Bóg tutaj o wszystkim decyduje 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 15:07

JJ., Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, aldonaviktoria lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratulacje!
    Edka85 coś czuję że to może być sobota... :-) już koncoweczka!
    Przychodzę do Was z wieścią. Niedawno tu mnie wspieralyscie po stracie Józia. Dziś, odebrałam wynik bety, ponad 5tys., Progesteron ponad 40... Mamy trzecie dzieciątko! 🥰

JJ., edka85, Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, aldonaviktoria lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Was !

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• edka85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erkow, super! Jak to się mówi - do trzech razy sztuka ;) Teraz już musi być dobrze.

No zobaczymy jak z tą sobotą 😹 lekarz jednak przewiduje, że rozpakuję się najpóźniej do czwartku. W sumie jutro jest również niejako maryjne wspomnienie, bo kolejny dzień objawień fatimskich 😏 Ale co ja tam gadam - nie mogę przecież tak żonglować terminami. To Bóg decyduje o tym, kiedy ma to nastąpić. 🙄

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 13 czerwca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow chwała Panu 🙏

Ja się witam w drugim trymestrze 🥰

edka85, JJ. lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 13 czerwca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    erkow, super! Jak to się mówi - do trzech razy sztuka ;) Teraz już musi być dobrze.

No zobaczymy jak z tą sobotą 😹 lekarz jednak przewiduje, że rozpakuję się najpóźniej do czwartku. W sumie jutro jest również niejako maryjne wspomnienie, bo kolejny dzień objawień fatimskich 😏 Ale co ja tam gadam - nie mogę przecież tak żonglować terminami. To Bóg decyduje o tym, kiedy ma to nastąpić. 🙄
    To u Was już jak na szpilkach 😁
    Czekamy na wieści 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ! Witamy was z Ignasiem !💙❤️
    Jest cudowny ! Wszystko nam wynagradza .. aż uwierzyć nie mogę że już go mam przy sobie 🥺🥰

Urodził się 1 czerwca , z wagą 3430 gram i 53.5cm 💙❤️
    Cesarka z dnia na dzień robiona ..byliśmy trzeci raz w szpitalu ..tym razem dwa tygodnie.. cały czas w stresie jak na bombie ..
    Ignacy w szóstej minucie został podłączony pod tlen..zobaczyłam go na chwilę i daliśmy sobie buziaczka 🥺🥰 potem był na neonatologi nadal pod tlenem ..ale o 17 tego samego dnia już oddychał sam 💙❤️
    Ja tak naprawdę poszłam do niego następnego dnia i już zostaliśmy razem bo od razu go przywieźli do mnie na oddział 🥰😍 jejku pisze i płacze 🥺 tyle emocji nadal..
    Strasznie ciężko przeszłam ten poród no był ciężki ..znieczulenie do końca nie zadziało na mnie ..mimo trzech podań ..potem ledwo usłyszałam płacz dziecka ..na końcu nie miałam go przy sobie ..personel na sali po porodowej nie miły się trafił i nie chcieli udzielić mi informacji co z małym ..mąż chodził i nagrywał filmiki i na neonatologi wszystko się dowiadywał i mnie uspokajał ❤️🥰

Teraz już w domku jesteśmy i cieszymy się sobą 💙❤️🥰

Ogólnie nie jestem zadowolona ze szpitala w którym rodziłam .. chcieli mnie na tydzień do domu wypuścić bo brak rozwarcia ..a ja uparłam się na badania bo nie czułam się już dobrze ..i nagle decyzja że cesarka następnego dnia rano bo nie podoba się pępowina i wody ..😱🥺 ogólnie cesarka trwała długo i nastraszyli mnie że rzadko tak się zdarza żeby dziecko miało problemy z oddechem i wina mojego lekarza bo dał mi takie leki ..a na neonatologi mówili że to problem z adaptacją bo mały urodził się na zimno przez cesarskie cięcie ..i to się często zdarza u maluszków ..a ja skurczy nie miałam i rozwarcia więc on nie był przygotowany do wyjścia na świat ..mimo że urodził się w 38+3 . .. nie potrzebnie mi na końcu mówili że nie wiadomo co będzie z dzieckiem .. gdy na neonatologi mówili że wszystko dobrze jest.. ja popadłam w taki płacz bo już myślałam że się zmieniło u małego coś i z płaczem tam do niego pojechałam ..
    Ehh dużo by pisać . Pewnie wszystkiego nie jestem w stanie wam opisać ..ale przeżyliśmy dużo w szpitalu ..

Najważniejsze że Ignacy jest zdrowy ! Jest naszym promyczkiem 💙❤️🙏
    Codziennie dziękuję Bogu że go mamy 🙏❤️
    Przybiera bardzo ładnie ! ☺️😘😍

JJ. lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/d70d29af1b1c.jpg.html

JJ. lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 czerwca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jest absolutnie idealny. Przesłodki chłopak 😍

A Ty jesteś mega dzielna! Bardzo współczuję Ci przejść w szpitalu, ale dobrze, że jesteście już razem w domku i że Ignaś zdrowo rośnie. Bóg jest wielki, na pewno cały czas był przy Was. Chwała Panu za ten wielki dar 😇🕊️🤍

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ