X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, najważniejsze że jesteście razem i teraz już będzie tylko lepiej :)

Z kolei moja panna postanowiła urodzić się dzisiaj o godz. 1.45 w nocy. Wszystko u niej dobrze :)
    87a90380a6c6.jpg

Wiara Nadzieja Miłość, Kasiastaraczka, JJ., IlonaQ, Lili❤️, Marzycielka, Milixx, aldonaviktoria, Atopikowa, eRKow. lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wielkie gratulacje ❤️ śliczna
    Mam nadzieję, że macie się dobrze
    Rodziłas na karowej?
    Jak było tym razem?

Lili współczuję tego co musiałaś przejść w szpitalu... dobrze, że teraz wszystko jest ok 🥰
    Piękny Synuś ❤️

Lili❤️, edka85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili cudowny chłopak! I bardzo przypomina mi mojego Ignacego 🙂 oni chyba tak mają 😉teraz będzie tylko lepiej...a nieprzyjemne wspomnienia ze szpitala powoli zatrą się w pamięci.

Edka piękna dziewczynka! Cieszę się ogromnie, że wszystko u Was dobrze😀

Mamy na forum parę wymodlonych cudów ❤️

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, Lili❤️, edka85 lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Mamy na forum parę wymodlonych cudów ❤️
    Teraz chyba ja najbliższa do rozpakowania z moim cudem pod sercem? ❤️
    O, padło pytanie o Karową, czyli Warszawa. Nie wiedziałam, że jesteście z moich okolic 🙂 My chcemy rodzić na Żelaznej. Ostatnio udało Nam się wziąć udział w tzw. spacerze po szpitalu. Bóg mi pobłogosławił, że zdążyłam się zapisać; liczba miejsc była niewielka. Szpital zrobił na mnie dobre wrażenie, ale co ważniejsze położne odpowiedziały na wszystkie moje pytania, rozterki i obawy. Więc liczę, że to dobry wybór 🙂
    W niedzielę byliśmy na Jasnej Górze wypraszać u Mamy o łaskawy poród i dobre przeżycia w szpitalu. Bardzo ufam i oddaję to w pełni, chyba nic więcej mi nie pozostało 🙏🏻

Kasiastaraczka, aldonaviktoria lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶

Wysłany: 20 czerwca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Teraz chyba ja najbliższa do rozpakowania z moim cudem pod sercem? ❤️
    O, padło pytanie o Karową, czyli Warszawa. Nie wiedziałam, że jesteście z moich okolic 🙂 My chcemy rodzić na Żelaznej. Ostatnio udało Nam się wziąć udział w tzw. spacerze po szpitalu. Bóg mi pobłogosławił, że zdążyłam się zapisać; liczba miejsc była niewielka. Szpital zrobił na mnie dobre wrażenie, ale co ważniejsze położne odpowiedziały na wszystkie moje pytania, rozterki i obawy. Więc liczę, że to dobry wybór 🙂
    W niedzielę byliśmy na Jasnej Górze wypraszać u Mamy o łaskawy poród i dobre przeżycia w szpitalu. Bardzo ufam i oddaję to w pełni, chyba nic więcej mi nie pozostało 🙏🏻
    Tak,teraz chyba na Was kolej 😁
    Ja rodziłam Tadzia na żelaznej i tam też wybieram się w grudniu
    My z Warszawy 🙃
    Ooo super, że brałaś udział w tym spacerze
    Ja byłam ostatnio na spotkaniu z dr Puzyna od vbac
    Pięknie, że prosiliscie na jasnej górze 🙏💙
    My wybierzemy się do góry kalwarii,tam są nabożeństwa dla ciężarnych,z błogosławieństwem

Prowadzicie ciążę u dr Natalii S.? Czy poza IR?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 13:14

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 20 czerwca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Prowadzicie ciążę u dr Natalii S.? Czy poza IR?
    O! I jak oceniasz szpital? Mogłabyś krótko opisać swoje doświadczenia? Zdecydowaliśmy się dodatkowo na umowę z położną Angeliką N., bo czuję, że potrzebuję takiego wsparcia przy pierwszym razie 🙂 Ale ze spaceru, owszem, jestem mega wdzięczna, bo mam to szczęście w życiu, że jeszcze nigdy nie byłam pacjentką żadnego szpitala. Ale przez to mam mnóstwo obaw i pytań.

Nie nie, jestem tak naprawdę z miejscowości 60km od W-wy, więc prowadzę ciążę tu u siebie. Ale z dr Natalią wiąże mnie sentymentalna historia - czekaliśmy na pierwszą wizytę do niej ws. niepłodności dokładnie pół roku i dokładnie w tym samym dniu, gdy mieliśmy wreszcie jechać, rano wyszły nam ⏸️. Napisaliśmy do Niej bezpośrednio - ucieszyła się i odpisała, że często Jej się to zdarza 😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28

Wysłany: 20 czerwca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    O! I jak oceniasz szpital? Mogłabyś krótko opisać swoje doświadczenia? Zdecydowaliśmy się dodatkowo na umowę z położną Angeliką N., bo czuję, że potrzebuję takiego wsparcia przy pierwszym razie 🙂 Ale ze spaceru, owszem, jestem mega wdzięczna, bo mam to szczęście w życiu, że jeszcze nigdy nie byłam pacjentką żadnego szpitala. Ale przez to mam mnóstwo obaw i pytań.

Nie nie, jestem tak naprawdę z miejscowości 60km od W-wy, więc prowadzę ciążę tu u siebie. Ale z dr Natalią wiąże mnie sentymentalna historia - czekaliśmy na pierwszą wizytę do niej ws. niepłodności dokładnie pół roku i dokładnie w tym samym dniu, gdy mieliśmy wreszcie jechać, rano wyszły nam ⏸️. Napisaliśmy do Niej bezpośrednio - ucieszyła się i odpisała, że często Jej się to zdarza 😊
    Ja polecam szpital, nie miałam wykupionej położnej,teraz też nie. Opieka była w porządku,ja nie mogłam narzekać. Niektóre położne były bardziej oschłe,ale ok, byliśmy po porodzie tylko 2 doby. Pojechaliśmy nad ranem po odejściu wód,a o 16.20 było CC,bo odkleiło mi się łożysko i była zagrażająca zamartwica. Dziękuję lekarzom, że w odpowiednim momencie zaproponowali CC, choć ja nie chciałam,ale to uratowało synka.
    Ja bardzo chciałam rodzić u nich w domu narodzin i nawet przeszłam kwalifikacje,ale poród był przedwczesny i niestety nie mogłam skorzystać. Teraz też już nie będę mogła,bo jestem po cc

To super, że udało Wam się bez wizyty
    Ja bardzo miło wspominam usg u dr Natalii, zarówno połówkowe jak i w III trymestrze
    Chodzę do dr Maksyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 14:24

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość...tak, dokładnie teraz czekamy na kolejne dzieciątko u Ciebie 😀 a później grudzień należy do Kasia staraczka. 😉 codziennie tu zaglądam i czekam z Wami wszystkimi na Małe Wielkie Cudy 😍

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka piękna córcia ! Dużo zdrówka dla was ☺️

JJ Ignasie to takie prawdziwe wojowniki ☺️

Wiara Nadzieja Miłość ☺️ już nie długo zobaczysz swoje maleństwo 😍 teraz z górki !mimo wszystko będzie dobrze ☺️

Ja do dziś uwierzyć nie mogę że jestem mamą !💙🥺
    To najpiękniejsze co mogło mnie w życiu spotkać oraz was kochane ❤️🙏

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, JJ., edka85 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was 🥰
    Modlę się codziennie, aby Bóg pozwolił mi zostać jeszcze raz mamą. To jest najcudowniejsza rola na świecie ☺️

Kasiastaraczka, JJ., aldonaviktoria lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat

Wysłany: 21 czerwca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Witam Was 🥰
    Modlę się codziennie, aby Bóg pozwolił mi zostać jeszcze raz mamą. To jest najcudowniejsza rola na świecie ☺️
    Witaj Marzycielko 🥰
    Trzymam kciuki za powodzenie 🙏
    Ile razy zostałaś już mamą?
    Opowiedz coś o sobie

Marzycielka, JJ. lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Witaj Marzycielko 🥰
    Trzymam kciuki za powodzenie 🙏
    Ile razy zostałaś już mamą?
    Opowiedz coś o sobie

Zostałam mamą 3 razy. Mam córcię i dwóch synków ☺️ córcia marzy o siostrze. Może Bóg pozwoli, aby córcia doczekała się siostry ☺️
    Dla mnie najważniejsze, abym w ogóle doczekała się jeszcze dzieciątka i aby było zdrowe 🙏

Kasiastaraczka, JJ. lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, oficjalnie wam przedstawiam maryjną kruszynke.
    c59b1c79e6bed.jpg

I powiem wam jako ciekawostkę, że w trakcie porodu, mimo tego bólu, odmawiałam różaniec w intencji szczęśliwego jej przyjścia na świat. Sama jestem zdziwiona, że można się w takich warunkach modlić :)

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, JJ., Lili❤️ lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • aldonaviktoria Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LICh!
    oh jakże się cieszę że nie dość iż tyle tu Warszawianek – proszę się nie obrażać ale jestem nie tylko katolikiem i Polakiem ale i warszawianinem, dlatego zwyczajnie bliżej mi do "rozmów" w których przewijają się znajome miejsca, ulice😊
    ...a dziś tak sobie myślałam: "wielka szkoda że na OvuFriend tak nas mało, że tak pomija się BOGA w staraniach o dziecko a przecież od NIEGO wszystko zależy❕️
    wchodzę na forum a tu taka niespodzianka – jesteście Wy😍
    to takie zwyczajne (gdy żyjesz Wiarą - cuda po prostu są widoczne na codzień) ale za każdym razem tak samo zaskakuje mnie precyzja i szybkość działania BOGA❣️
    nie jestem internetowa – daaawno temu mi przeszło dlatego nie odnajduję się [już] jako osoba aktywna na wątkach etc., ale widocznie mam jakąś potrzebę kontaktu skoro jednak tu jestem🤷🏻‍♀️

serduho r👀śnie gdy widzi się tyle Małych Cudów – Dziewczyny, zdjęcia Waszych Maluchów cuudne🥰

jeśli mogłabym prosić Was o modlitwę za mnie – niechże Dobry BÓG wynagrodzi za każde westchnienie w mojej/naszej [z Mężem] intencji🙏🏻

ja jestem Żoną [wczoraj obchodziliśmy drewniane gody✊🏻] a przedwczoraj VI rocznicę cywilnego
    jestem Mamą 4 wspaniałych Dzieci z których przy sobie mam 18letnią Córę, pozostała Trójka jest już zaopiekowana przez NAJWYŻSZEGO 👼🏻👼🏼👼
    z Mężem nie mamy tu na 🌏 potomstwa więc wiadomo już co tu robię i łatwo policzyć lata starań.

i wybaczcie że tak se po prostu wlazłam w Wasze rozmowy ale jakoś tak bliżej do ... [wieelce upraszczając] do Was🤗

ściskam 🤗 poniedziałkovo

Kasiastaraczka, Czkawka lubią tę wiadomość

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
    👩🏼‍🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Witam Was 🥰
    Modlę się codziennie, aby Bóg pozwolił mi zostać jeszcze raz mamą.
    Łączę się z Tobą – pragnę by mój Mąż poznał i poczuł swoje powołanie – jest meega ciepłym człowiekiem o wieelkim ❤ i WIEM że byłby wspaniałym Tatą❣️ to czego nie wiem to czy pokrywa się to z Wolą BOŻĄ ale prosić zawsze można, a nawet trzeba✊🏻❣️

ściskam 🤗
    A.M.D.G.

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka cudna jest malutka 🥰
    Jesteś wielka, że w takich okolicznościach dało radę mówić różaniec 🙏

aldonaviktoria lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hej, oficjalnie wam przedstawiam maryjną kruszynke.
    c59b1c79e6bed.jpg

I powiem wam jako ciekawostkę, że w trakcie porodu, mimo tego bólu, odmawiałam różaniec w intencji szczęśliwego jej przyjścia na świat. Sama jestem zdziwiona, że można się w takich warunkach modlić :)
    😃😃😃
    jest piękna❣️
    niech Matka BOŻA skrywa Ją pod Swym płaszczem [przed złym] a Święty Patron będzie Jej opiekunem i przewodnikiem do Nieba, nakłania Jej cudne rączki do dobrych uczynków, niechże cieszy się zdrowiem i BOŻYM Błogosławieństwem 🙏🏻
    to niesamowite że odmawiałaś różaniec podczas porodu✊🏻❣️
    ja [kiedyś] nawet bym na to nie wpadła...

edka85 lubi tę wiadomość

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bardzo proszę, wspomnijcie o nas w Waszych modlitwach 🙏🏻📿 Z powodu podejrzenia o FGR, jutro stawiamy się na oddziale na indukcję. Po ludzku zrobiłam chyba wszystko co mogłam, by się przygotować, choć jest inaczej niż to sobie wymarzyłam. Teraz już w pełni oddaję się Matce Bożej. Oby wyposażyła mnie w swoją siłę i odwagę, bo bardzo tego aktualnie potrzebuję 🙂

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka piękna córeczka! Gratulacje!

WiaraNadziejaMilosc powierzamy Ciebie i dzieciątko we wspólnej modlitwie (z mężem). Wierzę że wszystko pójdzie dobrze!

U nas tez jest na razie w porządku. Okres dla mnie najtrudniejszy (okolice tygodni poprzednich strat) już chyba minął w większej części. Wierzę, że po tylu doświadczeniach i nam przyjdzie się w końcu ucieszyć.
    Choć... Objawów ciążowych raczej nie mam, raz na jakiś czas zgaga i mniej energii, to na tyle... Codzienne zastrzyki to dla mnie i męża (on robi) taki moment odliczania (jeszcze 29 tygodni...), Pierwszy siniak, jaki się pojawił na brzuchu po zastrzyku był w kształcie serca 🙂

Ja też jestem z okolic Warszawy, a na Żelaznej byłam w szpitalu przy drugiej stracie (dwa razy po 3 dni) - mimo że to mało radosny czas, to mimo wszystko położne i lekarze zrobili na mnie świetne wrażenie. Naprawdę opieka była znakomita, empatia lekarzy na których trafiłam - zupełnie naturalna, okazali się ludźmi i rozumieli sytuację.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość jak sytuacja u Was ? Trzymam kciuki 🙏💙

eRKow. Myślę o Was ciepło 💙🙏❤️

U nas będzie drugi Synek 💙

Wiara Nadzieja Miłość, JJ., Lili❤️ lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ