Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, najważniejsze że jesteście razem i teraz już będzie tylko lepiej :)

Z kolei moja panna postanowiła urodzić się dzisiaj o godz. 1.45 w nocy. Wszystko u niej dobrze :)
    87a90380a6c6.jpg

Wiara Nadzieja Miłość, Kasiastaraczka, JJ., IlonaQ, Lili❤️, Marzycielka, Milixx, aldonaviktoria, Atopikowa, eRKow. lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wielkie gratulacje ❤️ śliczna
    Mam nadzieję, że macie się dobrze
    Rodziłas na karowej?
    Jak było tym razem?

Lili współczuję tego co musiałaś przejść w szpitalu... dobrze, że teraz wszystko jest ok 🥰
    Piękny Synuś ❤️

Lili❤️, edka85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili cudowny chłopak! I bardzo przypomina mi mojego Ignacego 🙂 oni chyba tak mają 😉teraz będzie tylko lepiej...a nieprzyjemne wspomnienia ze szpitala powoli zatrą się w pamięci.

Edka piękna dziewczynka! Cieszę się ogromnie, że wszystko u Was dobrze😀

Mamy na forum parę wymodlonych cudów ❤️

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, Lili❤️, edka85 lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Mamy na forum parę wymodlonych cudów ❤️
    Teraz chyba ja najbliższa do rozpakowania z moim cudem pod sercem? ❤️
    O, padło pytanie o Karową, czyli Warszawa. Nie wiedziałam, że jesteście z moich okolic 🙂 My chcemy rodzić na Żelaznej. Ostatnio udało Nam się wziąć udział w tzw. spacerze po szpitalu. Bóg mi pobłogosławił, że zdążyłam się zapisać; liczba miejsc była niewielka. Szpital zrobił na mnie dobre wrażenie, ale co ważniejsze położne odpowiedziały na wszystkie moje pytania, rozterki i obawy. Więc liczę, że to dobry wybór 🙂
    W niedzielę byliśmy na Jasnej Górze wypraszać u Mamy o łaskawy poród i dobre przeżycia w szpitalu. Bardzo ufam i oddaję to w pełni, chyba nic więcej mi nie pozostało 🙏🏻

Kasiastaraczka, aldonaviktoria lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶

Wysłany: 20 czerwca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Teraz chyba ja najbliższa do rozpakowania z moim cudem pod sercem? ❤️
    O, padło pytanie o Karową, czyli Warszawa. Nie wiedziałam, że jesteście z moich okolic 🙂 My chcemy rodzić na Żelaznej. Ostatnio udało Nam się wziąć udział w tzw. spacerze po szpitalu. Bóg mi pobłogosławił, że zdążyłam się zapisać; liczba miejsc była niewielka. Szpital zrobił na mnie dobre wrażenie, ale co ważniejsze położne odpowiedziały na wszystkie moje pytania, rozterki i obawy. Więc liczę, że to dobry wybór 🙂
    W niedzielę byliśmy na Jasnej Górze wypraszać u Mamy o łaskawy poród i dobre przeżycia w szpitalu. Bardzo ufam i oddaję to w pełni, chyba nic więcej mi nie pozostało 🙏🏻
    Tak,teraz chyba na Was kolej 😁
    Ja rodziłam Tadzia na żelaznej i tam też wybieram się w grudniu
    My z Warszawy 🙃
    Ooo super, że brałaś udział w tym spacerze
    Ja byłam ostatnio na spotkaniu z dr Puzyna od vbac
    Pięknie, że prosiliscie na jasnej górze 🙏💙
    My wybierzemy się do góry kalwarii,tam są nabożeństwa dla ciężarnych,z błogosławieństwem

Prowadzicie ciążę u dr Natalii S.? Czy poza IR?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 13:14

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 20 czerwca 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Prowadzicie ciążę u dr Natalii S.? Czy poza IR?
    O! I jak oceniasz szpital? Mogłabyś krótko opisać swoje doświadczenia? Zdecydowaliśmy się dodatkowo na umowę z położną Angeliką N., bo czuję, że potrzebuję takiego wsparcia przy pierwszym razie 🙂 Ale ze spaceru, owszem, jestem mega wdzięczna, bo mam to szczęście w życiu, że jeszcze nigdy nie byłam pacjentką żadnego szpitala. Ale przez to mam mnóstwo obaw i pytań.

Nie nie, jestem tak naprawdę z miejscowości 60km od W-wy, więc prowadzę ciążę tu u siebie. Ale z dr Natalią wiąże mnie sentymentalna historia - czekaliśmy na pierwszą wizytę do niej ws. niepłodności dokładnie pół roku i dokładnie w tym samym dniu, gdy mieliśmy wreszcie jechać, rano wyszły nam ⏸️. Napisaliśmy do Niej bezpośrednio - ucieszyła się i odpisała, że często Jej się to zdarza 😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28

Wysłany: 20 czerwca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    O! I jak oceniasz szpital? Mogłabyś krótko opisać swoje doświadczenia? Zdecydowaliśmy się dodatkowo na umowę z położną Angeliką N., bo czuję, że potrzebuję takiego wsparcia przy pierwszym razie 🙂 Ale ze spaceru, owszem, jestem mega wdzięczna, bo mam to szczęście w życiu, że jeszcze nigdy nie byłam pacjentką żadnego szpitala. Ale przez to mam mnóstwo obaw i pytań.

Nie nie, jestem tak naprawdę z miejscowości 60km od W-wy, więc prowadzę ciążę tu u siebie. Ale z dr Natalią wiąże mnie sentymentalna historia - czekaliśmy na pierwszą wizytę do niej ws. niepłodności dokładnie pół roku i dokładnie w tym samym dniu, gdy mieliśmy wreszcie jechać, rano wyszły nam ⏸️. Napisaliśmy do Niej bezpośrednio - ucieszyła się i odpisała, że często Jej się to zdarza 😊
    Ja polecam szpital, nie miałam wykupionej położnej,teraz też nie. Opieka była w porządku,ja nie mogłam narzekać. Niektóre położne były bardziej oschłe,ale ok, byliśmy po porodzie tylko 2 doby. Pojechaliśmy nad ranem po odejściu wód,a o 16.20 było CC,bo odkleiło mi się łożysko i była zagrażająca zamartwica. Dziękuję lekarzom, że w odpowiednim momencie zaproponowali CC, choć ja nie chciałam,ale to uratowało synka.
    Ja bardzo chciałam rodzić u nich w domu narodzin i nawet przeszłam kwalifikacje,ale poród był przedwczesny i niestety nie mogłam skorzystać. Teraz też już nie będę mogła,bo jestem po cc

To super, że udało Wam się bez wizyty
    Ja bardzo miło wspominam usg u dr Natalii, zarówno połówkowe jak i w III trymestrze
    Chodzę do dr Maksyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 14:24

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość...tak, dokładnie teraz czekamy na kolejne dzieciątko u Ciebie 😀 a później grudzień należy do Kasia staraczka. 😉 codziennie tu zaglądam i czekam z Wami wszystkimi na Małe Wielkie Cudy 😍

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka piękna córcia ! Dużo zdrówka dla was ☺️

JJ Ignasie to takie prawdziwe wojowniki ☺️

Wiara Nadzieja Miłość ☺️ już nie długo zobaczysz swoje maleństwo 😍 teraz z górki !mimo wszystko będzie dobrze ☺️

Ja do dziś uwierzyć nie mogę że jestem mamą !💙🥺
    To najpiękniejsze co mogło mnie w życiu spotkać oraz was kochane ❤️🙏

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, JJ., edka85 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was 🥰
    Modlę się codziennie, aby Bóg pozwolił mi zostać jeszcze raz mamą. To jest najcudowniejsza rola na świecie ☺️

Kasiastaraczka, JJ., aldonaviktoria lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat

Wysłany: 21 czerwca 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Witam Was 🥰
    Modlę się codziennie, aby Bóg pozwolił mi zostać jeszcze raz mamą. To jest najcudowniejsza rola na świecie ☺️
    Witaj Marzycielko 🥰
    Trzymam kciuki za powodzenie 🙏
    Ile razy zostałaś już mamą?
    Opowiedz coś o sobie

Marzycielka, JJ. lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Witaj Marzycielko 🥰
    Trzymam kciuki za powodzenie 🙏
    Ile razy zostałaś już mamą?
    Opowiedz coś o sobie

Zostałam mamą 3 razy. Mam córcię i dwóch synków ☺️ córcia marzy o siostrze. Może Bóg pozwoli, aby córcia doczekała się siostry ☺️
    Dla mnie najważniejsze, abym w ogóle doczekała się jeszcze dzieciątka i aby było zdrowe 🙏

Kasiastaraczka, JJ. lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, oficjalnie wam przedstawiam maryjną kruszynke.
    c59b1c79e6bed.jpg

I powiem wam jako ciekawostkę, że w trakcie porodu, mimo tego bólu, odmawiałam różaniec w intencji szczęśliwego jej przyjścia na świat. Sama jestem zdziwiona, że można się w takich warunkach modlić :)

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, JJ., Lili❤️ lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • aldonaviktoria Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LICh!
    oh jakże się cieszę że nie dość iż tyle tu Warszawianek – proszę się nie obrażać ale jestem nie tylko katolikiem i Polakiem ale i warszawianinem, dlatego zwyczajnie bliżej mi do "rozmów" w których przewijają się znajome miejsca, ulice😊
    ...a dziś tak sobie myślałam: "wielka szkoda że na OvuFriend tak nas mało, że tak pomija się BOGA w staraniach o dziecko a przecież od NIEGO wszystko zależy❕️
    wchodzę na forum a tu taka niespodzianka – jesteście Wy😍
    to takie zwyczajne (gdy żyjesz Wiarą - cuda po prostu są widoczne na codzień) ale za każdym razem tak samo zaskakuje mnie precyzja i szybkość działania BOGA❣️
    nie jestem internetowa – daaawno temu mi przeszło dlatego nie odnajduję się [już] jako osoba aktywna na wątkach etc., ale widocznie mam jakąś potrzebę kontaktu skoro jednak tu jestem🤷🏻‍♀️

serduho r👀śnie gdy widzi się tyle Małych Cudów – Dziewczyny, zdjęcia Waszych Maluchów cuudne🥰

jeśli mogłabym prosić Was o modlitwę za mnie – niechże Dobry BÓG wynagrodzi za każde westchnienie w mojej/naszej [z Mężem] intencji🙏🏻

ja jestem Żoną [wczoraj obchodziliśmy drewniane gody✊🏻] a przedwczoraj VI rocznicę cywilnego
    jestem Mamą 4 wspaniałych Dzieci z których przy sobie mam 18letnią Córę, pozostała Trójka jest już zaopiekowana przez NAJWYŻSZEGO 👼🏻👼🏼👼
    z Mężem nie mamy tu na 🌏 potomstwa więc wiadomo już co tu robię i łatwo policzyć lata starań.

i wybaczcie że tak se po prostu wlazłam w Wasze rozmowy ale jakoś tak bliżej do ... [wieelce upraszczając] do Was🤗

ściskam 🤗 poniedziałkovo

Kasiastaraczka, Czkawka lubią tę wiadomość

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
    👩🏼‍🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Witam Was 🥰
    Modlę się codziennie, aby Bóg pozwolił mi zostać jeszcze raz mamą.
    Łączę się z Tobą – pragnę by mój Mąż poznał i poczuł swoje powołanie – jest meega ciepłym człowiekiem o wieelkim ❤ i WIEM że byłby wspaniałym Tatą❣️ to czego nie wiem to czy pokrywa się to z Wolą BOŻĄ ale prosić zawsze można, a nawet trzeba✊🏻❣️

ściskam 🤗
    A.M.D.G.

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka cudna jest malutka 🥰
    Jesteś wielka, że w takich okolicznościach dało radę mówić różaniec 🙏

aldonaviktoria lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hej, oficjalnie wam przedstawiam maryjną kruszynke.
    c59b1c79e6bed.jpg

I powiem wam jako ciekawostkę, że w trakcie porodu, mimo tego bólu, odmawiałam różaniec w intencji szczęśliwego jej przyjścia na świat. Sama jestem zdziwiona, że można się w takich warunkach modlić :)
    😃😃😃
    jest piękna❣️
    niech Matka BOŻA skrywa Ją pod Swym płaszczem [przed złym] a Święty Patron będzie Jej opiekunem i przewodnikiem do Nieba, nakłania Jej cudne rączki do dobrych uczynków, niechże cieszy się zdrowiem i BOŻYM Błogosławieństwem 🙏🏻
    to niesamowite że odmawiałaś różaniec podczas porodu✊🏻❣️
    ja [kiedyś] nawet bym na to nie wpadła...

edka85 lubi tę wiadomość

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 21 lipca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bardzo proszę, wspomnijcie o nas w Waszych modlitwach 🙏🏻📿 Z powodu podejrzenia o FGR, jutro stawiamy się na oddziale na indukcję. Po ludzku zrobiłam chyba wszystko co mogłam, by się przygotować, choć jest inaczej niż to sobie wymarzyłam. Teraz już w pełni oddaję się Matce Bożej. Oby wyposażyła mnie w swoją siłę i odwagę, bo bardzo tego aktualnie potrzebuję 🙂

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka piękna córeczka! Gratulacje!

WiaraNadziejaMilosc powierzamy Ciebie i dzieciątko we wspólnej modlitwie (z mężem). Wierzę że wszystko pójdzie dobrze!

U nas tez jest na razie w porządku. Okres dla mnie najtrudniejszy (okolice tygodni poprzednich strat) już chyba minął w większej części. Wierzę, że po tylu doświadczeniach i nam przyjdzie się w końcu ucieszyć.
    Choć... Objawów ciążowych raczej nie mam, raz na jakiś czas zgaga i mniej energii, to na tyle... Codzienne zastrzyki to dla mnie i męża (on robi) taki moment odliczania (jeszcze 29 tygodni...), Pierwszy siniak, jaki się pojawił na brzuchu po zastrzyku był w kształcie serca 🙂

Ja też jestem z okolic Warszawy, a na Żelaznej byłam w szpitalu przy drugiej stracie (dwa razy po 3 dni) - mimo że to mało radosny czas, to mimo wszystko położne i lekarze zrobili na mnie świetne wrażenie. Naprawdę opieka była znakomita, empatia lekarzy na których trafiłam - zupełnie naturalna, okazali się ludźmi i rozumieli sytuację.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość jak sytuacja u Was ? Trzymam kciuki 🙏💙

eRKow. Myślę o Was ciepło 💙🙏❤️

U nas będzie drugi Synek 💙

Wiara Nadzieja Miłość, JJ., Lili❤️ lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ