Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu, cieszę się, że już udało Ci się zorganizować w tej nowej rzeczywistości
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, wstyd mi się przyznać do tego co się u mnie dzieje, dlatego założyłam specjalnie nowe konto i chciałabym się podzielić z Wami linkiem, który opisuje w jakiej sytuacji się znajduję. Głupio mi się przyznać, że ja to ja i że pisałyśmy tu od miesięcy ze sobą na forum nie raz i udawałam taką szczęśliwą, bezproblemową i w ogóle... Oczywiście żadna z was nie musi nic wpłacać, bo wiem, że same macie swoje problemy i wydajecie pieniądze na procedury, ciąże, dzieci, gdzie ja swoje po prostu przepieprzyłam brzydko mówiąc. Zebrałam się po prostu do tego wszystkiego, jako że nowy rok to stwierdziłam, że pora szukać pomocy, bo lepiej już nie będzie, a może być tylko gorzej...
pomagam.pl/yhfc9n -
Kasiu, ogromnie się ciesze, że mimo długiego porodu czułaś się zaopiekowana. Serce się kraje, że chorowałaś w szpitalu, że Henio teraz choruje… ale chwała Bogu, że masz wsparcie męża. Otaczam modlitwą 🫶 Uściskaj Henia, ale również Tadzia, bo zmiana roli dziecka w rodzinie na “brat” nie musi być dla niego oczywista i prosta ❤️
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Kasiu, ogromnie się ciesze, że mimo długiego porodu czułaś się zaopiekowana. Serce się kraje, że chorowałaś w szpitalu, że Henio teraz choruje… ale chwała Bogu, że masz wsparcie męża. Otaczam modlitwą 🫶 Uściskaj Henia, ale również Tadzia, bo zmiana roli dziecka w rodzinie na “brat” nie musi być dla niego oczywista i prosta ❤️Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
U mnie "po staremu". Okres mi jeszcze nie wrócił, więc nawet nie mogę nic kombinować 😆
Kasia, jak sobie dajesz radę?Kasiastaraczka, Żonkil lubią tę wiadomość
-
U nas wszystko dobrze. Janek rośnie zdrowy i mądry 🥰 W styczniu wrócił mi okres. Marzymy o rodzeństwie dla Jasia, ale zawierzamy to Bogu, On zna najlepszy czas 🙏🏻😇 Co u Was?
-
edka85 wrote:U mnie "po staremu". Okres mi jeszcze nie wrócił, więc nawet nie mogę nic kombinować 😆
Kasia, jak sobie dajesz radę?
Jak rozszerzanie diety?
Hi hi kombinujecie nad 5?😀
U nas raz lepiej,raz gorzej,ale wszyscy żyją 🙃
Tadzio miewa gorsze chwile,ale zupełnie go rozumiem
Staramy się z mężem dawać mu czas sam na sam bez Henia
Ostatnio lubi zasypiać ze mną, opowiadamy sobie cały dzień,przytulamy się,on lubi do cyca choć nie je
Henio to gęsty zawodnik jak to mówi mąż -w czwartek skończy 2 miesiące, waży 6,3 kgŻonkil lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiara Nadzieja Miłość wrote:U nas wszystko dobrze. Janek rośnie zdrowy i mądry 🥰 W styczniu wrócił mi okres. Marzymy o rodzeństwie dla Jasia, ale zawierzamy to Bogu, On zna najlepszy czas 🙏🏻😇 Co u Was?
Jak idzie rozszerzenie diety?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Super, cieszę się 🥰
Jak idzie rozszerzenie diety?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Lepiej niż się spodziewałam, dziękuję 🫶 Jaś nie siedzi jeszcze stabilnie w krzesełku, więc karmimy się na kolanach i wyłącznie papkami. Ale smaka ma niesamowitego. Zabawne, ale paradoksalnie woli słoiczki wytrawne. Obiadki wsuwa tak, że mu się uszy trzęsą, a do owocków od miesiąca nie udaje mi się go przekonać 😅 Cieszy mnie, że ma ochotę na RD, bo wreszcie - po półtoramiesięcznej przerwie - zaczął znów przybierać. Nadal to raczej okruszek (waży dopiero 6600g), ale przynajmniej z powrotem regularnie przybiera. Jest cudem, naprawdę, kochamy go całym sercem ❤️
Ile ważył jak się urodził?
Henio jutro skończy 2 miesiące i waży 6300... Tadzik tak nie przybierałSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ważył 2800. Przy 52cm, wiec Jaś jest raczej z tych malutkich. Stresowałam się trochę tym brakiem przybierania, ale pediatra uspokajała, że tak czasem bywa z przybieraniem skokowym. Na szczęście teraz już ruszył, a mi nieco ulżyło 😇
-
Ja rzadko zaglądam, ale donoszę, że u nas szykuje sie 3cia córeczka
Jest momentami ciężko, momentami wesoło, jak w kalejdoskopie. Dziewczynki się uwielbiają, ale równocześnie rywalizują - jeśli chodzi o spanie obie koniecznie muszą obok mnie. Jedna po jednej, druga po drugiej stronie. Paulinka chyba bunt 2latka ma już za sobą - a przynajmniej epicentrum. Za to Karolinka to jest zawodnik... Jak jest coś nie po jej myśli - wrzask, odginanie do tyłu, turlanie po podłodze, co tam sobie chcecie.... Trzeba mega cierpliwości i siły fizycznej z nią, bo naprawdę przy tych akcjach może sobie coś zrobićKasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Ważył 2800. Przy 52cm, wiec Jaś jest raczej z tych malutkich. Stresowałam się trochę tym brakiem przybierania, ale pediatra uspokajała, że tak czasem bywa z przybieraniem skokowym. Na szczęście teraz już ruszył, a mi nieco ulżyło 😇
Właśnie spojrzałam jak T.przybieral i on jak miał 4 miesiące to ważył 6,4 kg,a H. ma 2 m-ce 😁. Tadzik też urodził się mniejszy 53 cm i 3140 gSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Karmisz Agę piersią?
Jak rozszerzanie diety?
Hi hi kombinujecie nad 5?😀Żonkil, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Hej Wam! Miło się czyta wasze wypowiedzi. U nas zdecydowanie za szybko czas leci, praca,dom, praca, dom. Ignacy chodzi do żłobka, rośnie jak na drożdżach, jest go wszędzie pełno...czasami poprostu brakuje sił aby go okiełznać 😉a po całym dniu w pracy(przedszkole i szkoła) nie marzę o niczym innym jak położyć się spać i zregenerować zszargane "nerwy"🤭 co do naszych starań o rodzeństwo dla małego...temat nie ruszony i jakoś nie widzę aby się ruszył. Mąż wogole omija ten temat, ba...wręcz mam wrażenie kontroluje mój kalendarzyk owulacyjny. No cóż...pożyjemy, zobaczymy.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Żonkil wrote:Ja rzadko zaglądam, ale donoszę, że u nas szykuje sie 3cia córeczka
Jest momentami ciężko, momentami wesoło, jak w kalejdoskopie. Dziewczynki się uwielbiają, ale równocześnie rywalizują - jeśli chodzi o spanie obie koniecznie muszą obok mnie. Jedna po jednej, druga po drugiej stronie. Paulinka chyba bunt 2latka ma już za sobą - a przynajmniej epicentrum. Za to Karolinka to jest zawodnik... Jak jest coś nie po jej myśli - wrzask, odginanie do tyłu, turlanie po podłodze, co tam sobie chcecie.... Trzeba mega cierpliwości i siły fizycznej z nią, bo naprawdę przy tych akcjach może sobie coś zrobić
Mąż co na to?
Ciekawe czy u nas kiedyś będzie trzeci chłopiec 🙃Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
edka85 wrote:Haha, u nas już zapadła decyzja o piątym, ale jak na razie bez konkretów, bo @ nie mam 😜 Tak, jest kp wciąż, dieta też rozszerzona i to na maksa. Je codziennie dwie porcje kaszki, obiadek i deser. Karmię w zasadzie jeden raz w dzień i na żądanie w nocy (za każdym razem jak się obudzi).
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
JJ. wrote:Hej Wam! Miło się czyta wasze wypowiedzi. U nas zdecydowanie za szybko czas leci, praca,dom, praca, dom. Ignacy chodzi do żłobka, rośnie jak na drożdżach, jest go wszędzie pełno...czasami poprostu brakuje sił aby go okiełznać 😉a po całym dniu w pracy(przedszkole i szkoła) nie marzę o niczym innym jak położyć się spać i zregenerować zszargane "nerwy"🤭 co do naszych starań o rodzeństwo dla małego...temat nie ruszony i jakoś nie widzę aby się ruszył. Mąż wogole omija ten temat, ba...wręcz mam wrażenie kontroluje mój kalendarzyk owulacyjny. No cóż...pożyjemy, zobaczymy.
Trzymam kciuki ❤️
Ty rozumiem chciałabyś, a on jakie ma zdanie?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87