Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie, jeśli mogę Was prosić - wspomnijcie o mnie/o nas w swoich modlitwach. Dziś ujrzeliśmy kolejne dwie kreski na teście 🥹 Nasz Jasio ma aktualnie niecałe 10 miesięcy. Jesteśmy lekko przerażeni, nie będę ukrywać. Ale przede wszystkim jesteśmy przeszczęśliwi i turbo wdzięczni za te łaski. Po 2 latach starań o synka nie wierzyliśmy, że teraz może udać się szybciej 🥹 Proszę, pomódlcie się za nas, by dzieciątko było zdrowe i silne, na chwałę Pana ❤️
JJ., elektro96, Speranza :), BillieJean, edka85, Kasiastaraczka, dorkaa, Wenecja24, pp2018, eRKow., Britta, Miphuhiz lubią tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Drogie, jeśli mogę Was prosić - wspomnijcie o mnie/o nas w swoich modlitwach. Dziś ujrzeliśmy kolejne dwie kreski na teście 🥹 Nasz Jasio ma aktualnie niecałe 10 miesięcy. Jesteśmy lekko przerażeni, nie będę ukrywać. Ale przede wszystkim jesteśmy przeszczęśliwi i turbo wdzięczni za te łaski. Po 2 latach starań o synka nie wierzyliśmy, że teraz może udać się szybciej 🥹 Proszę, pomódlcie się za nas, by dzieciątko było zdrowe i silne, na chwałę Pana ❤️
To cudownie!
Życzę dużo zdrowia, siły i wiary w to, że będzie dobrze musi być ! Wysyłam wsparcie modlitewneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 03:44
Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Drogie, jeśli mogę Was prosić - wspomnijcie o mnie/o nas w swoich modlitwach. Dziś ujrzeliśmy kolejne dwie kreski na teście 🥹 Nasz Jasio ma aktualnie niecałe 10 miesięcy. Jesteśmy lekko przerażeni, nie będę ukrywać. Ale przede wszystkim jesteśmy przeszczęśliwi i turbo wdzięczni za te łaski. Po 2 latach starań o synka nie wierzyliśmy, że teraz może udać się szybciej 🥹 Proszę, pomódlcie się za nas, by dzieciątko było zdrowe i silne, na chwałę Pana ❤️
Pomodlę się za Was 🙏
Wyobrażam sobie, że myśli i uczucia mieszają się na początku,ale będzie pięknie ❤️Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
BillieJean wrote:To cudownie!
Życzę dużo zdrowia, siły i wiary w to, że będzie dobrze musi być ! Wysyłam wsparcie modlitewne
Gratulacje!
Powierzałam wszystkie owu-siostry na Jasnej Górze.BillieJean, elektro96, dorkaa, Wiara Nadzieja Miłość, edka85, Marta.R., Lilinka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
edka85 wrote:Dorka, sw. Józef to chyba najmocniejszy patron jaki ma "siłę przebicia" u Boga Bo to jego właśnie Bóg wybrał na oblubieńca Maryi i opiekuna samego Jezusa. Dlatego jemu niczego Bóg nie odmówi. Musisz tylko gorliwie mu zaufać, że stanie w twojej sprawie przed Bogiem i zobaczysz - spełni się Twoje marzenie. Bardzo polecam 30 dniowa nowennę z rozważaniami dotyczącymi jego życia.
Hmmm... Feliks od pierwszych dni mocno przyglądał się wnniebo przez okna, pomyślałam że patrzy za swoimi braćmi. Od tamtej pory codziennie rano z Felciem na rękach stoimy przy oknie, ja albo mąż i patrząc w niebo witamy się że Sławkiem i Joziem prosząc ich żeby opiekowali się i wstawiali za swoim bratem Felciem. 🥰BillieJean, edka85, dorkaa, pp2018, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
erkow, znam twoja historię, wiem przez co przeszłaś i bardzo się cieszę, że doczekałas swojego cudu ❤️
Mój najstarszy syn ma na drugie imię Józef, właśnie na cześć sw Józefa 🙂
Przyznam się wam, że rozpoczęliśmy modlitwy w intencji daru życia dla kolejnego dziecka w naszym małżeństwie oraz o powołanie dla tego dziecka. Bardzo bym chciała zostać matką kapłana 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 12:54
BillieJean, eRKow., pp2018, Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:erkow, znam twoja historię, wiem przez co przeszłaś i bardzo się cieszę, że doczekałas swojego cudu ❤️
Mój najstarszy syn ma na drugie imię Józef, właśnie na cześć sw Józefa 🙂
Przyznam się wam, że rozpoczęliśmy modlitwy w intencji daru życia dla kolejnego dziecka w naszym małżeństwie oraz o powołanie dla tego dziecka. Bardzo bym chciała zostać matką kapłana 😉
Edka życzę Ci tego ❤️ powołania się przydadzą bo czasy są bardzo trudne dla kościoła,
Ja też planowałam dać synkowi na drugie Józef gdybym miała syna św Józef to mój ukochany święty, za dwa dni kończę 30dniową nowennę, ale ofiarowałam ją bardziej za zmarłego przyjaciela a następną ofiaruje za dar kolejnego/kolejnych dzieci w naszej rodzinie. Józef mnie nigdy nie zawiódł ❤️
edka85, pp2018, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Piękne są te wasze świadectwa!
Edka, niech tak się stanie!
My dołączyliśmy do modlitwy o pierwsze potomstwo, prośbę o dobre rozeznanie co do spędzenia czasu wakacyjnego. Czujemy, że to już czas na Oazę Rodzin I stopnia.BillieJean lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:Piękne są te wasze świadectwa!
Edka, niech tak się stanie!
My dołączyliśmy do modlitwy o pierwsze potomstwo, prośbę o dobre rozeznanie co do spędzenia czasu wakacyjnego. Czujemy, że to już czas na Oazę Rodzin I stopnia.
Kochana gratuluję i wierzę, że Twoje modlitwy będą wysłuchane (widziałam na innym wątku że ujrzałaś dwie kreski) św, Stanisław Papczynski dopomógł cudownie niech się dalej ciąża pięknie rozwija !pp2018 lubi tę wiadomość
-
Co tam u was słychać? My planujemy jechać w piątek do Niepokalanowa i tam zawierzyć Matce Bożej nasze starania. Akurat w sobotę jest święto Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny (a my od jakiegoś czasu odmawiamy właśnie nowennę do Niepokalanego Serca Maryi w intencji kolejnego dziecka), ale w sobotę musielibyśmy jechać ze wszystkimi dziećmi, co z pewnością nie pomogłoby w skupieniu modlitewnym. Dlatego pojedziemy w piątek, gdy trójka dzieci będzie w przedszkolu. Z jednym dzieckiem jakoś uda się nam skupić na modlitwie 😉 Bardzo mi zależy na adoracji w tej kaplicy Wiecznej Adoracji. Wystawiony tam Najświętszy Sakrament robi naprawdę duże wrażenie.
W piątek zresztą też jest święto kościelne - wspomnienie Najświętszego Serca Pana Jezusa. No i pierwszy piątek miesiąca 😁pp2018, BillieJean lubią tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Kochana gratuluję i wierzę, że Twoje modlitwy będą wysłuchane (widziałam na innym wątku że ujrzałaś dwie kreski) św, Stanisław Papczynski dopomógł cudownie niech się dalej ciąża pięknie rozwija !
Tak! W trakcie majowego wątku staraczkowego
Byłam na becie 29 maja i dzisiaj raz jeszcze - będą wynik po 18.BillieJean, dorkaa lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
edka85 wrote:Co tam u was słychać? My planujemy jechać w piątek do Niepokalanowa i tam zawierzyć Matce Bożej nasze starania. Akurat w sobotę jest święto Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny (a my od jakiegoś czasu odmawiamy właśnie nowennę do Niepokalanego Serca Maryi w intencji kolejnego dziecka), ale w sobotę musielibyśmy jechać ze wszystkimi dziećmi, co z pewnością nie pomogłoby w skupieniu modlitewnym. Dlatego pojedziemy w piątek, gdy trójka dzieci będzie w przedszkolu. Z jednym dzieckiem jakoś uda się nam skupić na modlitwie 😉 Bardzo mi zależy na adoracji w tej kaplicy Wiecznej Adoracji. Wystawiony tam Najświętszy Sakrament robi naprawdę duże wrażenie.
W piątek zresztą też jest święto kościelne - wspomnienie Najświętszego Serca Pana Jezusa. No i pierwszy piątek miesiąca 😁
To prawda, piękny dzień zapowiada się i w piątek i w sobotę.
Piękna jest ta kaplica, rzeczywiście robi wrażenie. Kiedyś byliśmy wspólnotą na dniach skupienia tam i był to bardzo dobry czas! A jeździcie na zawierzenia w pierwsze soboty?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Edka super plan z wyjazdem do Niepokalanowa! Niech Wasze modlitwy zostaną wysłuchane 😌
Pp2018 trzymam kciuki za dzisiejszą betę !
U nas nic w sumie się nie dzieje, zaczęłam drugą nowennę do Św Józefa i skończę akurat w Dzień Ojca tak jakoś symbolicznie się złożyłopp2018, edka85 lubią tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Edka super plan z wyjazdem do Niepokalanowa! Niech Wasze modlitwy zostaną wysłuchane 😌
Pp2018 trzymam kciuki za dzisiejszą betę !
U nas nic w sumie się nie dzieje, zaczęłam drugą nowennę do Św Józefa i skończę akurat w Dzień Ojca tak jakoś symbolicznie się złożyło
Pięknie. Niech będzie wspaniała niespodzianka!BillieJean lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:To prawda, piękny dzień zapowiada się i w piątek i w sobotę.
Piękna jest ta kaplica, rzeczywiście robi wrażenie. Kiedyś byliśmy wspólnotą na dniach skupienia tam i był to bardzo dobry czas! A jeździcie na zawierzenia w pierwsze soboty?
Dlatego jestem ciekawa, jakie owoce przyniesie tym razem wizyta w Niepokalanowie.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Och to piękne jak u Ciebie Niebo dziala w życiu
Ja po poronieniu miałam wiele lat taki lęk przed ciążą … i myślę że Maryja mi pomogła to przezwyciężyć jakoś .. pracowałam w kościele przy konserwacji polichromii przez pół roku, to była w ogóle praca marzeń dla mnie duszy artystycznej i już po całej skończonej robocie, jak już wszyscy współpracownicy wyjechali to pomodliłam się przed obrazem Matki Bożej żeby mi zabrała ten lęk przed ciążą, macierzyństwem i niespodziewanie zaszłam w ciążę miesiąc później.. obawy jeszcze miałam, jak to będzie itd ale szybko przyszedł spokój i naprawdę podziwiałam siebie, że dałam sobie ze wszystkim rade a tak się bałam kiedyś no i to że ciąża była praktycznie bezproblemowa i dziecko zdrowe to wielka łaska. A kościół ten, był we Wrociszewie i jest mocno związany ze Stefanem Wyszyńskim, gdyż jego Tata był tam organistą i Prymas tam często przyjeżdżał, nawet jest pamiątkowe zdjęcie u tutejszego proboszcza, na którym przed tym samym obrazem modlą się Karol Wojtyła (wtedy kardynał) i prymas Wyszyński
Wzrusza mnie to jak sobie przypomnę tę modlitwę do Maryi w pustym kościele
Pokażę Wam to zdjęcie i jak nam się udało odnowić polichromie, zachęcam do odwiedzenia kiedyś tego kościoła okolice Warki, Grójca - Wrociszew
https://zapodaj.net/plik-EmUyI7qdIo
https://zapodaj.net/plik-0HKuLu88Kw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 23:24
Kasiastaraczka, edka85, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Wow, ale różnica! Mega ładnie ten ołtarz teraz wygląda 😮
No i Billie doświadczyłas namacalnie tego, że modlitwa nawet taka najprostsza potrafi być wysłuchana. Czasami wystarczy akt strzelisty, zamiast wielu godzinnych modlitw. Taki przykład mamy np w księdze Samuela czy księdze Tobiasza. Wszystko zależy od tego, co jest w sercu w czasie takiej krótkiej adoracji.BillieJean, pp2018, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
-
Nieźle, pięknie to wygląda! Niesamowita historia działania Bożej łaski 🥰
Wczoraj bliska mi osoba opowiadała jakie rzeczy Bóg dla niej uczynił ostatnio w ciągu tygodnia, jak jej potwierdzał w znakach, obrazach i słowach czy ma wziąć propozycje wyższego stanowiska w najgłośniejszej inwestycji w Polsce... to jest po prostu niewiarygodne! 🥰 aż tak po ludzku poczułam zazdrość z tej relacji jaką Kasia ma z Panem i sama zapragnęłam takiej 🥰🤩🥰🤩BillieJean lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA