Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy stymulacji powinno się brać zastrzyk na pęknięcie. Ba! Czasami podaje się go nawet przy własnej owu. Generalnie można popracować nad jakością komórek. Q10 i mioinozotyl.
    Też wczoraj byłam na mszy. W mojej parafii tego dnia, oprócz mszy, jest odprawiane całe nabożeństwo fatimskie. Trwa to aż do apelu jasnogórskiego, czyli 21. A tak w ogóle, to wiecie po jakim wezwaniem jest moja parafia? Matki Bożej Pompejanskiej :)

hannah_92, Kasiastaraczka, Żonkil, dorkaa lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Przy stymulacji powinno się brać zastrzyk na pęknięcie. Ba! Czasami podaje się go nawet przy własnej owu. Generalnie można popracować nad jakością komórek. Q10 i mioinozotyl.
    Też wczoraj byłam na mszy. W mojej parafii tego dnia, oprócz mszy, jest odprawiane całe nabożeństwo fatimskie. Trwa to aż do apelu jasnogórskiego, czyli 21. A tak w ogóle, to wiecie po jakim wezwaniem jest moja parafia? Matki Bożej Pompejanskiej :)
    Mioinozytol biorę,Q10 nie.
    Niby mój doktorek specjalista,a mam coraz większe wątpliwości

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Izi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś przyszły wyniki badań nasienia... Myślałam, że będą bardziej optymistyczne. Ale staram się nie wpadać ani w smutek ani w myślenie, że może się nie udać, zaczynamy szukać jakiegoś dobrego lekarza i diagnozować :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • JastrzabKas Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobre podejście! Trzeba myśleć pozytywnie i nastawiać się na dobre rozwiązanie sprawy. Teraz są takie możliwości medyczne, że naprawdę z wielu sytuacji różnych i trudnych można wyjść z maluszkiem w rękach :) Głowa do góry i pamiętaj nie jesteś sama, jest nas w podobnej sytuacji całe mnóstwo, mnie to zawsze pociesza ;)

Wysłany: 24 maja 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    U nas dziś przyszły wyniki badań nasienia... Myślałam, że będą bardziej optymistyczne. Ale staram się nie wpadać ani w smutek ani w myślenie, że może się nie udać, zaczynamy szukać jakiegoś dobrego lekarza i diagnozować :)
    Izi a co macie do poprawienia? Jak z morfologia?
    Jakaś dietke zarzuccie-sok pomidorowy,olej z czarnuszki,orzechy brazylijskie,jakieś witaminy, będzie dobrze :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Izi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Izi a co macie do poprawienia? Jak z morfologia?
    Jakaś dietke zarzuccie-sok pomidorowy,olej z czarnuszki,orzechy brazylijskie,jakieś witaminy, będzie dobrze :)

W diagnozie mamy teratozoospermie.
    Obniżona morfologia (3%), podwyższona liczba komórek okrągłych (plemników o złej budowie) w tym leukocytów. Do tego wzmożona lepkość i obniżona objętość (0,7ml).
    Odżywianie już zmieniliśmy kilka miesięcy temu, ale musimy do tego radykalniej podejść, suple też wdrożyliśmy jakieś 2-3 miesiące temu (Fermentil, Mac).
    Do tego moje długie cykle, dziwne zachowanie prolaktyny (ale narazie gin kazała się nie przejmować).

Zobaczymy co powie nam ktoś kto się zna mam nadzieję, że się uda to jakoś podreperować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 16:10

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 24 maja 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Obniżona morfologia (3%), podwyższona liczba komórek okrągłych (plemników o złej budowie) w tym leukocytów. Do tego wzmożona lepkość i obniżona objętość (0,7ml).
    Odżywianie już zmieniliśmy kilka miesięcy temu, ale musimy do tego radykalniej podejść, suple też wdrożyliśmy jakieś 2-3 miesiące temu (Fermentil, Mac).
    Do tego moje długie cykle, dziwne zachowanie prolaktyny (ale narazie gin kazała się nie przejmować).

Zobaczymy co powie nam ktoś kto się zna mam nadzieję, że się uda to jakoś podreperować :)
    To w takim razie trzymam za Was kciuki :*

Izi lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi trzymam kciuki za lepsze wyniki, będzie dobrze❤ na lekkość ponoć pomaga picie syropu, nie pamiętam jak nazwa ale wiele dziewczyn polecało i faktycznie wyniki się poprawiły. Mój mąż idzie 31 maja na badanie, też jestem dobrej myśli i wierzę, ze będzie ok😊

Ja się meczę ze złym samopoczuciem. Zero energii, brak sił, senność, wczoraj nie mogłam spać i dziś chodziłam jak zombie plus konno bolą mnie jelita, więc się męczę.

Mam nadzieję, ze u nas lepiej dziewczyny:)

Chciałam się jeszcze podzielić z czymś z Wami. Należymy z mężem do wspólnoty małżeństw starających się o potomstwo, raz w miesiącu jest msza a po niej nabożeństwo wraz z indywidualnym blogoslawienstwem. Ksiądz w ostatnia sobotę takie piękne kazanie powiedział. Mówił o tym, aby pomimo tego całego bólu i trudności nie zazdrościć innym i nie porównywać się z nikim, tylko ufać i iść zawsze za Jezusem. Wspomniał też o tym, aby nie żyć przeszłością i nie patrzeć w przyszłość z drżeniem czy się uda czy nie. Mamy być tu i teraz i iść za Jezusem, bo On zawsze przy nas jest, gotowy nam pomóc w naszych trudnościach. Tak mnie to poruszyło, dało do myślenia. Polecam szukac takich parafii, miejsc, gdzie można pójść na msze w intencji niepłodności i spotkać się z ludźmi, którzy przeżywają to samo. Niekoniecznie na spotkaniach rozmawia się o problemach, ale czuć wzajemne zrozumienie, człowiek nie czuje się skrępowany. Bardzo lubię te comiesięczne spotkania na Eucharystii i we wspólnocie.

Izi, Kasiastaraczka, Pia88, Maciejka🌸, edka85, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) po moim ostatnim świadectwie byłam u lekarza i wg OM było 7t+1 a USG zarodek 6t+4 ale martwi mnie pęcherzyk ciążowy, bo jest dużo mniejszy niż powinien. Zarodek ma 0,56cm, a pęcherzyk 0,78 (5t+4). Za 4dni kończę nowennę pompejańska. Proszę Was o modlitwę, żeby pęcherzyk nadrobił i było okej. Chociaż ginekolog (bardzo dobry) mówił że to "defekt, czyli nieważny szczegół" 🤷 serduszko bije 117. Pozdrawiam Was, trzymajcie się ciepło.

relgh371eque54k9.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

Jeśli są leukocyty to pewnie stan zapalny a od tego mogą być gorsze wyniki. Niech zrobi posiew, Ty też zrób na muchę, ureoplasme bo jeśli to to, to możesz mieć problem właśnie z zajściem a mąż gorsze wyniki nasienia. Wiem że to badanie musi być przeprowadzone w jak najkrótszym czasie od pobrania, inaczej ginie w drodze.
    Trzymam kciuki.
    Mój bierze supramen, olej z czarnuszki z sokiem pomidorowym, i miał zabieg na żylaki. Za miesiąc kontrolne badanie.

AnnWer trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, będę pamiętać w modlitwie.

Hanna to co ksiądz powiedział to bardzo mądre słowa i ja je zrozumiałam po 3 prawie latach. A że wspólnota super

Izi lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.

Wysłany: 27 maja 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Hannah współczuję takiego złego samopoczucia :(
    Bardzo mądre słowa księdza
    W jakim mieście mieszkacie?

AnnWer trzymam kciuki +

U mnie wczoraj nadeszła@ ...niby nowy cykl, nowa szansa

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu tulę Cię mocno ❤️

Hannah bardzo fajnie że macie taką wspólnotę! Zazdroszczę... Jesteśmy z małej miejscowości i niestety nie działają u nas żadne wspólnoty przyparafialne:(

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    U mnie wczoraj nadeszła@ ...niby nowy cykl, nowa szansa
    To zupełnie jak u mnie, wczoraj w Dzień Matki :)

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018

Wysłany: 27 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To zupełnie jak u mnie, wczoraj w Dzień Matki :)
    Co za synchronizacja :D
    Ale jednak u mnie wygląda to ciut inaczej...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Co za synchronizacja :D
    Ale jednak u mnie wygląda to ciut inaczej...
    E tam, co niby ma być inaczej... Wczoraj zaczęłyśmy pierwszy dzień ciąży i tego się trzymajmy :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018

Wysłany: 27 maja 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    E tam, co niby ma być inaczej... Wczoraj zaczęłyśmy pierwszy dzień ciąży i tego się trzymajmy :)
    Ok :) muszę zmienić nastawienie,bo się wykoncze

edka85 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka jestem z Rybnika (Śląsk). Wiem, ze w Krakowie jest taka wspólnota, nazywa się Abraham i Sara. Warto szukać takich miejsc:)

Ja też niedawno zaczęłam nowy cykl, dokładnie 23 maja. Niepokoi mnie mój stan zdrowia ostatnio. Ciągle wzdety brzuch, ból jelit, jestem bez energii i bez sił😟😟 Modlę się o uzdrowienie tych problemów. Zapiszę się znowu do gastrologa, pomimo że wyniki w grudniu miałam bardzo dobre, to czuję że coś jest nie tak.
    Kasiu życzę Tobie siły na ten cykl i wiary w to, ze z każdym cyklem są nowe szanse❤

AnnWer wysyłam pozytywne i dobre myšli w Twoja stronę, pomodlę się za Ciebie. Będzie dobrze, zobaczysz😊😊

Pszczolka wierzę, ze wyniki się poprawia. Mocne kciuki✊✊❤ mój mąż idzie na badanie w poniedziałek, stresuje się, ale mam ogromną nadzieję, ze wszystko wyjdzie dobrze.

Wysłany: 28 maja 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah czy robiłaś jakieś badania na nietolerancję pokarmowe? Jesz gluten?
    Koniecznie zatroszcz się o swoje zdrowie,bo to najważniejsze co mamy! :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Kasiastaraczka jestem z Rybnika (Śląsk). Wiem, ze w Krakowie jest taka wspólnota, nazywa się Abraham i Sara. Warto szukać takich miejsc:)

Ja też niedawno zaczęłam nowy cykl, dokładnie 23 maja. Niepokoi mnie mój stan zdrowia ostatnio. Ciągle wzdety brzuch, ból jelit, jestem bez energii i bez sił😟😟 Modlę się o uzdrowienie tych problemów. Zapiszę się znowu do gastrologa, pomimo że wyniki w grudniu miałam bardzo dobre, to czuję że coś jest nie tak.
    Kasiu życzę Tobie siły na ten cykl i wiary w to, ze z każdym cyklem są nowe szanse❤

AnnWer wysyłam pozytywne i dobre myšli w Twoja stronę, pomodlę się za Ciebie. Będzie dobrze, zobaczysz😊😊

Pszczolka wierzę, ze wyniki się poprawia. Mocne kciuki✊✊❤ mój mąż idzie na badanie w poniedziałek, stresuje się, ale mam ogromną nadzieję, ze wszystko wyjdzie dobrze.
    A czy nie zapetlilas się w jakimś problemie ? Pracowałam trochę w szpitalu, często takie objawy są powodem stresu i generalnie złego samopoczucia. Oczywiście zrobienie wyników nie zaszkodzi. Teraz niestety mamy taką pogodę, że sprzyja depresji, zamartwianiu się i problemom z samopoczuciem. Sama jak jest brzydko, nie mam pogody ducha to gorzej się czuje i się tak zapętla ta karuzela bez dobrego humoru. Buziaki

relgh371eque54k9.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hannah czy robiłaś jakieś badania na nietolerancję pokarmowe? Jesz gluten?
    Koniecznie zatroszcz się o swoje zdrowie,bo to najważniejsze co mamy! :)

Wiesz co Kasiu, badań na nietolerancje nie robiłam, bo im więcej przeczytałam na ten temat, to zrozumiałam, że to tylko nabijanie kapsy ludziom. Nie ma żadnych ogólnie przyjętych norm, każde laboratorium robi to "po swojemu". Ponoć takie badania nie pokazują całe prawdy, a są bardzo drogie. Czytając takie opinie w internecie i słysząc wielu dietetyków klinicznych stwierdziłam, że chyba faktycznie to nie ma sensu... Ale mętlik w głowie mam, nie powiem. Tak, jem gluten. Miałam robione badania na transglutaminazę tkankową, endomysium, oba w klasie IgA. Do tego badanie na Helicobacter Pylori, pasożyty, Lambię i do tego kalprtoektyna. Wszystko wyszło ok. A Ty miałaś to badanie? Mogłabyś coś więcej na ten temat powiedzieć? Kusi mnie badanie genetyczne pod kątem celiakii. Generalnie mam zdiagnozowane IBS, ale sama podejrzewam u siebie SIBO. Problemy z jelitami to koszmar:(( bardzo ciężko jest się zdiagnozować. Już wykluczyłam mleko krowie, staram się nie podjadać słodyczy, bo po nich źle się czuję, mam zdrową dietę, ale nadal jest coś co mi nie służy i ciężko to znaleźć. Może Ty mi Kasiu powiesz coś więcej na temat badań, to może się skuszę:)

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ