X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    To już też sporo... Ale morfologia tak zupełnie 0%? Różne cuda się zdarzają, wystarczy że raz ten jeden dojrzeje i zaskoczy... Widzę, że miałaś dwie inseminacje, czyli jakichś żołnierzy udało się wyłuskać... Może coś z implantacją po drodze? U nas też badania wskazywały czasem na czynnik męski (morfologia 3% i teratozoospermia), a po latach okazało się, że problem był z zagnieżdżeniem... A mówili nam, że młodzi jesteśmy, że mamy już dziecko. Potem kasa wydana na suple i badania męża i rezygnacja, że niby wszystko ok, a nie idzie... W tym cyklu lekarz wdrożył mi heparynę i acard i od razu zaskoczyło... Po tylu latach...
    Oj kochana u nas jest mała ilość plemników, morfologia po operacji żylaków 3% ale ilość dalej kiepska.Dosta teraz clo, ovritelle, że jeszcze jeden lek (nie wykupiłam jeszcze,dzisiaj miałam jechać). Po kuracji z pregnyl em u niego dwa lata temu miałam cb. Tak do iui były plemniki ale ilościowo mało i jak widać bez skutku.
    Czasem są tacy jak ja co nie doczekają się cudu 😉 Albo ilość cudów został wyczerpana. Mam 2 dzieci, no już młodzież. Też wyczekane i wystarane 😘 wykupie leki mojemu, poczekam 3 miesiące i jak się nic nie zadzieje to odpuszczam. Już miało być do grudnia ale mąż jeszcze chciał spróbować. A ja no cóż chyba mi entuzjazm mocno opadł. Nie mam żalu, chyba to już w sobie przepracowałam.Dziekuje, 😘

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak to jest... Też po 3 latach starań stwierdziłam, że jak w ciągu pół roku nie wyjdzie to odpuszczam. W ogóle jakoś tak za wszelką cenę nigdy nie cisnęłam. Teraz poszłam do lekarza, bo rozregulowały mi się cykle i ostatnie pół roku miałam tak różnie, raz 26 raz 32, a do tej pory jak w zegarku. Lekarz uznał, że skoro są raz w miesiącu to są regularnie, ale tyle lat starań to już normalne nie jest z takimi wynikami. I tak w sumie przypadkiem dostałam te leki i zastrzyki 🤷. Z tym, że nie wierzę w przypadki. W końcu jest nasz czas :).
    Wierzę, że jeśli Bóg złożył w nas to pragnienie, to jakoś je wypełni. Nie zawsze wiemy co dla nas najlepsze.

Swoją drogą @ przyszła?

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Wiem jak to jest... Też po 3 latach starań stwierdziłam, że jak w ciągu pół roku nie wyjdzie to odpuszczam. W ogóle jakoś tak za wszelką cenę nigdy nie cisnęłam. Teraz poszłam do lekarza, bo rozregulowały mi się cykle i ostatnie pół roku miałam tak różnie, raz 26 raz 32, a do tej pory jak w zegarku. Lekarz uznał, że skoro są raz w miesiącu to są regularnie, ale tyle lat starań to już normalne nie jest z takimi wynikami. I tak w sumie przypadkiem dostałam te leki i zastrzyki 🤷. Z tym, że nie wierzę w przypadki. W końcu jest nasz czas :).
    Wierzę, że jeśli Bóg złożył w nas to pragnienie, to jakoś je wypełni. Nie zawsze wiemy co dla nas najlepsze.

Swoją drogą @ przyszła?
    Ja właśnie ostatnio miałam krótki cykle a owulacje od 9 do 14dc. Faza lutealna zawsze 13dni trwała i lekarz uznał, że to ok. Dziś teoretycznie mam 15dpo ale to tylko z obserwacji więc owulacja mogła być nie w 11dc a później. Piersi już totalnie miękkie i nie bolą a brzuch od czasu do czasu cmi. Czekam jeszcze bo czuje, że w każdej chwili może nadejść.
    Edit. Jak to napisałam to zaczęłam plamić 😉 także do wieczora się rozkręci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 11:07

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, proza życia :/ przytulam Cię w tym 🤗.

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko przyzwyczaiłam się 😉

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ♥️, czekam i czekam na Twoje wyniki... 🙆

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest beta! Wynosi 38,27! 🙏🥰
    Progesteron 44,74. Dziś 15 dpo

Zagadka919, Pszczolka36l, Paulina666, Kasiastaraczka, Trzcina, Izi, Gwiazdeczka 93, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, piękny cud ❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super, gratuluję ❤️😍😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za niska? 😘 Jejku dziewczyny mąż jechał po wyniki to zaczęłam następna nowennę odmawiać i mega się bałam.. A tu taka niespodzianka 😍

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili zawsze zaczyna rosnąć od p 😉 zrób pojutrze jeszcze raz i sprawdź przyrost. Jak wcześnie wyłapałaś ciążę to będzie niższa i rosła w miarę upływającego czasu 🤗

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Lili zawsze zaczyna rosnąć od p 😉 zrób pojutrze jeszcze raz i sprawdź przyrost. Jak wcześnie wyłapałaś ciążę to będzie niższa i rosła w miarę upływającego czasu 🤗
    Rozumiem. Tak idę na betę za 3 dni. Tak mi napisał lekarz 😘

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny jest beta! Wynosi 38,27! 🙏🥰
    Progesteron 44,74. Dziś 15 dpo
    Gratuluję!😄🎉

Lili❤️ lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje 😍

My wigilię i pierwszy dzień świąt spędziliśmy u teściów,a w drugi dzień świąt po śniadaniu wyjechaliśmy do mojej mamy. Najpierw poszliśmy na obiad do babci, później kolacja u mamy. Przyjechali też moi bracia. Jeden ma dwóch synów,ja jestem chrzestną u starszego,a mój mąż u młodszego. Super chłopaki 🥰
    Ja mam katar i słabo się czuję.. głowa mnie boli. Dobrze,że spakowałam sprzęty typu nebulizator
    W ogóle to siedzimy u mojej mamy do trzech króli,a później to już przyjedziemy na Wielkanoc z Tadzikiem 💙 jednak to ponad 200 km jazdy

Trzcina, Pszczolka36l, Lili❤️, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie :) Gratuluję! Ale masz ładny progesteron :). Musi być dobrze :).

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Rozumiem. Tak idę na betę za 3 dni. Tak mi napisał lekarz 😘
    No i super. Będzie dobrze. Proga masz super ❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Lili gratulacje 😍

My wigilię i pierwszy dzień świąt spędziliśmy u teściów,a w drugi dzień świąt po śniadaniu wyjechaliśmy do mojej mamy. Najpierw poszliśmy na obiad do babci, później kolacja u mamy. Przyjechali też moi bracia. Jeden ma dwóch synów,ja jestem chrzestną u starszego,a mój mąż u młodszego. Super chłopaki 🥰
    Ja mam katar i słabo się czuję.. głowa mnie boli. Dobrze,że spakowałam sprzęty typu nebulizator
    W ogóle to siedzimy u mojej mamy do trzech króli,a później to już przyjedziemy na Wielkanoc z Tadzikiem 💙 jednak to ponad 200 km jazdy
    To odpoczniesz trochę. Zdrówka. 😘

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odcięłam na święta od telefonu praktycznie i dziś wracam :)

Lili cudowne wieści <3 Beta ładna na prawdę, czekamy na wyniki kolejnej i piękny przyrost <3

Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️!Jesteś w ciąży! Gratuluje ślicznie! Prawdziwy cud 🙌💕

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja się odcięłam na święta od telefonu praktycznie i dziś wracam :)

Lili cudowne wieści <3 Beta ładna na prawdę, czekamy na wyniki kolejnej i piękny przyrost <3
    Jutro ide na kolejną bęte i już stresuje się, ale wierzę ze Pan Bóg zadziałał 🙏❤️
    Jak ci minęły święta? 😊

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ