Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    To już też sporo... Ale morfologia tak zupełnie 0%? Różne cuda się zdarzają, wystarczy że raz ten jeden dojrzeje i zaskoczy... Widzę, że miałaś dwie inseminacje, czyli jakichś żołnierzy udało się wyłuskać... Może coś z implantacją po drodze? U nas też badania wskazywały czasem na czynnik męski (morfologia 3% i teratozoospermia), a po latach okazało się, że problem był z zagnieżdżeniem... A mówili nam, że młodzi jesteśmy, że mamy już dziecko. Potem kasa wydana na suple i badania męża i rezygnacja, że niby wszystko ok, a nie idzie... W tym cyklu lekarz wdrożył mi heparynę i acard i od razu zaskoczyło... Po tylu latach...
    Oj kochana u nas jest mała ilość plemników, morfologia po operacji żylaków 3% ale ilość dalej kiepska.Dosta teraz clo, ovritelle, że jeszcze jeden lek (nie wykupiłam jeszcze,dzisiaj miałam jechać). Po kuracji z pregnyl em u niego dwa lata temu miałam cb. Tak do iui były plemniki ale ilościowo mało i jak widać bez skutku.
    Czasem są tacy jak ja co nie doczekają się cudu 😉 Albo ilość cudów został wyczerpana. Mam 2 dzieci, no już młodzież. Też wyczekane i wystarane 😘 wykupie leki mojemu, poczekam 3 miesiące i jak się nic nie zadzieje to odpuszczam. Już miało być do grudnia ale mąż jeszcze chciał spróbować. A ja no cóż chyba mi entuzjazm mocno opadł. Nie mam żalu, chyba to już w sobie przepracowałam.Dziekuje, 😘

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak to jest... Też po 3 latach starań stwierdziłam, że jak w ciągu pół roku nie wyjdzie to odpuszczam. W ogóle jakoś tak za wszelką cenę nigdy nie cisnęłam. Teraz poszłam do lekarza, bo rozregulowały mi się cykle i ostatnie pół roku miałam tak różnie, raz 26 raz 32, a do tej pory jak w zegarku. Lekarz uznał, że skoro są raz w miesiącu to są regularnie, ale tyle lat starań to już normalne nie jest z takimi wynikami. I tak w sumie przypadkiem dostałam te leki i zastrzyki 🤷. Z tym, że nie wierzę w przypadki. W końcu jest nasz czas :).
    Wierzę, że jeśli Bóg złożył w nas to pragnienie, to jakoś je wypełni. Nie zawsze wiemy co dla nas najlepsze.

Swoją drogą @ przyszła?

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Wiem jak to jest... Też po 3 latach starań stwierdziłam, że jak w ciągu pół roku nie wyjdzie to odpuszczam. W ogóle jakoś tak za wszelką cenę nigdy nie cisnęłam. Teraz poszłam do lekarza, bo rozregulowały mi się cykle i ostatnie pół roku miałam tak różnie, raz 26 raz 32, a do tej pory jak w zegarku. Lekarz uznał, że skoro są raz w miesiącu to są regularnie, ale tyle lat starań to już normalne nie jest z takimi wynikami. I tak w sumie przypadkiem dostałam te leki i zastrzyki 🤷. Z tym, że nie wierzę w przypadki. W końcu jest nasz czas :).
    Wierzę, że jeśli Bóg złożył w nas to pragnienie, to jakoś je wypełni. Nie zawsze wiemy co dla nas najlepsze.

Swoją drogą @ przyszła?
    Ja właśnie ostatnio miałam krótki cykle a owulacje od 9 do 14dc. Faza lutealna zawsze 13dni trwała i lekarz uznał, że to ok. Dziś teoretycznie mam 15dpo ale to tylko z obserwacji więc owulacja mogła być nie w 11dc a później. Piersi już totalnie miękkie i nie bolą a brzuch od czasu do czasu cmi. Czekam jeszcze bo czuje, że w każdej chwili może nadejść.
    Edit. Jak to napisałam to zaczęłam plamić 😉 także do wieczora się rozkręci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 11:07

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, proza życia :/ przytulam Cię w tym 🤗.

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko przyzwyczaiłam się 😉

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ♥️, czekam i czekam na Twoje wyniki... 🙆

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest beta! Wynosi 38,27! 🙏🥰
    Progesteron 44,74. Dziś 15 dpo

Zagadka919, Pszczolka36l, Paulina666, Kasiastaraczka, Trzcina, Izi, Gwiazdeczka 93, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, piękny cud ❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super, gratuluję ❤️😍😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za niska? 😘 Jejku dziewczyny mąż jechał po wyniki to zaczęłam następna nowennę odmawiać i mega się bałam.. A tu taka niespodzianka 😍

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili zawsze zaczyna rosnąć od p 😉 zrób pojutrze jeszcze raz i sprawdź przyrost. Jak wcześnie wyłapałaś ciążę to będzie niższa i rosła w miarę upływającego czasu 🤗

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Lili zawsze zaczyna rosnąć od p 😉 zrób pojutrze jeszcze raz i sprawdź przyrost. Jak wcześnie wyłapałaś ciążę to będzie niższa i rosła w miarę upływającego czasu 🤗
    Rozumiem. Tak idę na betę za 3 dni. Tak mi napisał lekarz 😘

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny jest beta! Wynosi 38,27! 🙏🥰
    Progesteron 44,74. Dziś 15 dpo
    Gratuluję!😄🎉

Lili❤️ lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje 😍

My wigilię i pierwszy dzień świąt spędziliśmy u teściów,a w drugi dzień świąt po śniadaniu wyjechaliśmy do mojej mamy. Najpierw poszliśmy na obiad do babci, później kolacja u mamy. Przyjechali też moi bracia. Jeden ma dwóch synów,ja jestem chrzestną u starszego,a mój mąż u młodszego. Super chłopaki 🥰
    Ja mam katar i słabo się czuję.. głowa mnie boli. Dobrze,że spakowałam sprzęty typu nebulizator
    W ogóle to siedzimy u mojej mamy do trzech króli,a później to już przyjedziemy na Wielkanoc z Tadzikiem 💙 jednak to ponad 200 km jazdy

Trzcina, Pszczolka36l, Lili❤️, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie :) Gratuluję! Ale masz ładny progesteron :). Musi być dobrze :).

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Rozumiem. Tak idę na betę za 3 dni. Tak mi napisał lekarz 😘
    No i super. Będzie dobrze. Proga masz super ❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Lili gratulacje 😍

My wigilię i pierwszy dzień świąt spędziliśmy u teściów,a w drugi dzień świąt po śniadaniu wyjechaliśmy do mojej mamy. Najpierw poszliśmy na obiad do babci, później kolacja u mamy. Przyjechali też moi bracia. Jeden ma dwóch synów,ja jestem chrzestną u starszego,a mój mąż u młodszego. Super chłopaki 🥰
    Ja mam katar i słabo się czuję.. głowa mnie boli. Dobrze,że spakowałam sprzęty typu nebulizator
    W ogóle to siedzimy u mojej mamy do trzech króli,a później to już przyjedziemy na Wielkanoc z Tadzikiem 💙 jednak to ponad 200 km jazdy
    To odpoczniesz trochę. Zdrówka. 😘

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odcięłam na święta od telefonu praktycznie i dziś wracam :)

Lili cudowne wieści <3 Beta ładna na prawdę, czekamy na wyniki kolejnej i piękny przyrost <3

Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️!Jesteś w ciąży! Gratuluje ślicznie! Prawdziwy cud 🙌💕

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja się odcięłam na święta od telefonu praktycznie i dziś wracam :)

Lili cudowne wieści <3 Beta ładna na prawdę, czekamy na wyniki kolejnej i piękny przyrost <3
    Jutro ide na kolejną bęte i już stresuje się, ale wierzę ze Pan Bóg zadziałał 🙏❤️
    Jak ci minęły święta? 😊

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ