Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaaa rozumiem. wszędzie na wszystko się trzeba naczekać. i tak że Cię skierował, bo u mnie w przychodni to na nic skierowania nie chcą dawać. nawet jak masz na wypisie ze szpitala, że musisz iść do jakieś poradni gdzie jest skierowanie potrzebne, żeby nie płacić nie wiadomo ile to u mnie lekarze i tak wiedzą lepiej że Ty nie musisz tam iść
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle wiecie co jest najgorsze? ze naprawde oni od pazdziernika wiedzieli ze wszystko to dlatego ze chce sie starac o dziecko bylo ze nie ma problemow i w ogole... a tu takie kwiatki i to na kilometr widac ze robia to specjalnie, a nawet mam podejrzenie dla czego...
kurwa zazdrosc tej przelozonej samej jej sie z facetami nie uklada jak zaczelo jej sie ukladac to on trafil do szpitala a nagle wyskakuje ze jestem w ciazy (musiala wiedziec bo nasz przelozony musial jej powiedziec bo ona uklada grafik a ja jestem zwolniona z nocek) i od tamtej pory sie zaczelo.. przeciez jemu nie powiem ze jego ulubiony pracownik sie na mnie uwziol bo bedzie tylko gorzej. mama to kazal mi isc na l4 narazie chociaz na 2tygodnie zobaczyc czy sprawa sie unormuje... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak naprawde nie wiem, co miesiac podpuje umowe na wykonane zlecenie oraz rachunek, ale na poczatku pracy podpisywalam umowe ramowa ktora okresla moje obowiazki ona jest bezterminowa, do tego jeszcze jesli ktos rezygnuje z pracy musi podpisac rezynacje czyli wychodzi na to ze umowa ramowa jest moja umowa... ALe ja to kurwa juz to pomieszalam..
-
orientujesz sie jakie skłądki masz potrącane z?
na umowie zlecenie opłacają Ci społeczne i zdrowotne, ubezpieczenie chorobowe nie jest przy tego typu umowach nie ma obiązku opłacania chorobowego chyba ze sobie zażyczysz.
A jak nie masz opłacanych składek na chorbowe to jak pójdziesz na L4 to będzie bezpłatne. W dodatku musisz miec te składki na chorobowe płacone dłużej niż 90 dni. Zostanie Ci wypłacone za l4 z podstawy średnich wypłat z ostatnich 12 meiisęcy.
Co do zwolneinia, no to nie wiem jakmasz ta umowe bezterminowa skoro co miesiąc opróczrachunku podpisujesz umow koljna to tego nie ogarniam.
Niestety kobiety na tego typu umowach nei podlegają żadnej ochronie. Zleceniodawca nie musipodpsiywać z Tb kolejnej umowy. Niestety takie mamy dupne przepisyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 12:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny