X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, ja pewnie tak jak Ewi powiedziałabym mężowi od razu z zaznaczeniem, że jeszcze wszystko się może zdarzyć.
    Myślę, że 1-2 dni po terminie @ (której oczywiście nie będzie :D ) to dobry moment ;)

Jak już zaciążę, to reszcie otoczenia nie powiemy wcale :P No może rodzicom i Wam :D ale pozostali się dowiedzą dopiero jak będzie widać :)

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu pewnie powiem po pierwszej becie.
    I tak jak Little to wy pewnie najszybciej sie dowiecie potem moi rodzice i tesciowa. a wszystcy pozostali pewnie jak juz w miare bezpiecznie bedzie czyli pewnie w okolicy 12 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedzialam swojemu po sikancu to mnie zlal ;p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badania chodzi, żonę wozi ale się nie wkręca

Uwaga uwaga beta 15:D. Takze laski kciuki bo na dwoje babka wróżyła

Madziulla, ewi0808, wiewiórka17, werni lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to za dwa dni znow ;) ale mysle ze bedzie dobrze ;)

To powiedz po drygiej jak bedzie ladny przyrost ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa naprawde wielke gratki. szok przeżyłam jak zobaczylam test. pozytywny szok oczywiscie :P
    trzymam kciuki zeby ladny przyrost byl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:01

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

A więc mocno trzymam za przyrost :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa trzymam mocno kciuki za przyrost :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wiewiorka co u Ciebie? jak sie czujecie Ty i maluszek?

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc a u mnie nic ciekawego, siedze w domu na L4 i się nudzę. a ja czuje sie nie za najlepiej mam niskie cisnienie,i mnie słabi , ciagle latam do wc,boli mnie żołądek bo uciska mi na jelita i kiszke stolcowa. moj maluszek ma się dobrze, tydzień temu miał 2,5 cm. Kolejna wizyte mam za 3 tyg. i dowiem się jaka płeć... czuje ze chlopczyk :). Dla mnie plec w tym momencie nie jest wazna zeby tylko zdrowe było :). Mam nadzieje ze z tygodnia na tydzień bede sie coraz lepiej czuc. :) madziula a co u Ciebie nowego ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem z czego oni te facelle robią, ale na popołudniowym to nie jest żaden cień cienia, tylko malowana krecha :)

ciri22, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tylko się cieszyć ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie chcę absolutnie zabrzmieć, ze się wymądrzam czy coś - bo wiem, że dwie kreski to jeszcze nie szczęśliwy poród
    Ale zaraz po okresie odstawiłam absolutnie gluten i biały cukier i łykałam niepokalanka ze swansowona i po 9 miesiącach nagle coś ruszyło w dobrą stronę

Zanim zaszłam 6 lat temu też byłam na diecie - absolutne zero białego cukru i glutenu też praktycznie minimalne ilości - wtedy zaszłam złotym strzałem.

Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale może akurat

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ma... Ale tego pewnie sie nie dowiemy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze rzeczywiscie cos jest na rzeczy... Tylko pytanie w czym to pomoglo? W zafniezszeniu czy owulacji?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem. ale u mnie 2 razy się sprawdziło. Może akurat komuś taka wiedza też się przyda. Jak można testować różne leki, wspomagacze, pozycje, schematy seksu to myślę, że dietę też można :)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie gdyby nie to ze wiem ze to za wczesnie czasem mam wrazenie ze ten szkrab cos tam zachacza/smyra powolutku... Takiego uczucia jeszcze nigdy w brzuchu nie mialam a zdarza to sie zawsze wieczorem i max raz dwa razy w ciagu dnia... Od kilku dni cyklicznie... W sumie juz pewnie tydzien bedzie.. Ale tez wiem ze to nie możliwe... Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    nie wiem. ale u mnie 2 razy się sprawdziło. Może akurat komuś taka wiedza też się przyda. Jak można testować różne leki, wspomagacze, pozycje, schematy seksu to myślę, że dietę też można :)
    Noo na pewno. Moze masz jakas "chorobe"nieprzysfajanie czy cos innego niezdiagnozowanego. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka u mnie nic dobrego we wtorek wyladawalam w szpitalu z okropnymi bólami podbrzusza byłam pewna że pekla torbiel. Ale okazało się ze nie zniknęła. Był to skręt torbieli. Nic miłego. Dziś dostałam @. I zaczynam 3 mies "kuracje" antykoncepcyjna ma ta torbiel i mam nadzieje ze się wchłonie i te 3 miechy szybko mi zleca.. wiewiórka na pewno nie długo poczujesz się lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm może faktycznie trzeba zmienić swoje przyzwyczajenia żywieniowe. Nie zaszkodzi spróbować

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ