X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslałam ikiedy brzuszek zaczeło byc widac?

zobaczymy kiedy mój uwierzy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czulam gruba juz na poczatku ciazy bo mialam mega wzdecia pozniej kolo 12 sie skonczylo nooo i kolo 20 tygodnia zaczel rosnac. Powiem Ci ze mi sie wydawalo ze widac brzuch juz w 12tygodniu i nnie sie wydawal duzy ale teraz jak patrze na zdjecia to ktos kto nie wiedzial ze jestem w ciazy z boku tak dopiero od dwoch miesiecy jest wstanie powiedziec ze jestem w ciazy... Ale to widac na zdjeciach w pamietniku mozesz sobie zobaczyc.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bierzaco sledze Twój pamietnik ;))

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha milo ;) choc ja to malo co zamieszczam ;p

Ale mowie tak sie cieszylam chyba w 16tygodniu ze brzuch mi opadl i widac ze ciazowy.... Taaaa jasne jak teraz patrze na ten brzuch wcale nie widac ze w ciazy ;p a teraz jak patrze na swoj w lustrze nie moge uwierzyc ze jest taki duzy bo mimo tego ze sie mecze to ciezaru brzucha nie czuje. Wydawalo mi sie ze bedzie to uczucie takie jakby Ci ktos cos ciezkiego uczepil do brzucha a wcale tak nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to mialam pytac dzwonilas do gina wczoraj?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mam przyjsc we wtorek na wizyte. i nadal brac duphostan. tylko zapomniałam zapytac czy zbadac proga.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze raczej Ci nie odstawi progesteronu nawet jak bedziesz miala wysoki dlatego nie kazal badac. Dopiero kolo 2 trymestru zwykle odstawienie ma miejsce. Mimo wszystko to jakies zabezpieczenie.
    To pecherzyk zoltkowy zobaczysz ;) bp bedzie cos tam widac. Pewnie po nowym roku na serducho karze przyjac ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrr co za noc... Wczoraj pospalam a dzis...? Noe das ze nie noglam usnac to co przysnelam to aie budzialam... Ilosc pobudek wyczerpana. 15 razy to jednak za duzo... Ciezki bedzie dzien...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedaczyna.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 1,5 godzinki udalo mi sie zdrzemnac wiec moze nie bedzie tak zle...

Co dzis macie w planach?
    Ja zaraz zjadam sniadanie (jakos ostatnio w ogole apetytu nie mam wiec pozno jadam) i zbieram sie na szybkie zakupy, a potem sprzatanie i praca ;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś leniuchuje, mam sporo roboty ale sobie poodpoczywam, coś ugotuje na luzie, może choinkę udekoruję. oo takie na luzei włóczenie sie po domu.
    Ciri czy Ty na poczatku ciązy czułaś jakies bóle brzucha?
    Takie np chwilowe skurcze jak sie np nagle ruszysz? albo takie bóle krzyzów i brzucha jak na miesiączke?

To supcio ze chociaż troszkę jeszcze sie zdrzemnełaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:07

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja to w ogole zadnych dolegliwosci bolowych nie mialam na poczatku ciazy. Zero ale wiem ze to powszechne i jesli skurcze nie sa cykliczne (regularne skurcze) to nie ma sie czym martwic. Moja ciotka np nie wiedziala ze jest w ciazy i myslala ze najgorszy w jej 32 letnim zyciu okres sie zbliza. Okazalo sie ze to ja tak boli z powodu ciazy a brala gorace kapiele i leki przeciwbolowe (czyli wszystko czego bie wolno).

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie czuje sie jak na najgorszy okres w zyciu heh.

Dzieki

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie bardzo zlr wez nospe. Mnie profilaktycznie lekarz przepisal ale nie bralam.
    A do wtorku juz niebwem wiec sie czegoa dowiesz.
    Jesli dostaniesz skurczy albo zaczniesz plamic nie daj boze od razu do szpitala.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szczerze mówiąc to takie skurcze jak się np wycagam, wstane tak szybko.
    I ogólnie jak leże to czuje plecy jak na okres. nie bede nic brała bo nie jest tak, źle.
    No mam nadzieje ze obejdzie sie bez plamień. zastanwiam sie czy pójści jutro zrobić progesteron.!? Czy jest sens.

Nie ejstem kościotrupem, małe boczki i troszke za duże uda ale brzuch to miałam mega płaski wrecz taki wklęsły, a móm mąż sie ze mnei śmieje ze już wyglądam jak w ciąży jak założe dopasowana bluzkę. Niby jakichś wzdęć nie mam. ale naprawde śmiejemy się z tego strasznie. Mówie do moejgo ze to przez to ze zjadłabym konia z kopytami. Wiem ze na brzuszek ciążowy za wcześnie ale naprawde tak wygląda. wrzucę potem zdjęcie :P Tylko jak zwykle nie wiem jak i musze poszperać w necie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam to samo, nadwaga byla ale za to brzuch plasciutki, a jeszcze przed testem mi wzdelo strasznie, ze w spodnie sie nie dopinalam, ale to zejdzie, duzo kobiet tak ma (a z gazami jako tako problemow nie mialam). Wiec sie nie przejmuj to normalna sprawa. Ja to po tescie mialam ukochane spodnie na rower to sie w nie nie dopinalam... ;/

Nie wiem jak chcesz, ja progesteronu w ogole nie badalam (juz po tescie bo w 7dpo badalam), wiec moim zdaniem nie ma sensu skoro bierzesz dupha. Malo ktory lekarz decyduje sie na odstawienie na tak wczesnym etapie ciazy (poki lozyska nie ma to nie odstawia bo dzieki progestoronowi jest utrzymywana ciaza, dopiero potem lozysko przejmuje ta funkcje).

Okresowy bol jest normalny, jesli da sie wytrzymac to spoko. MOze tak byc kilka dni. Na fioletowej to laski przez cala ciaze co poniektore sie skarza na taki bol.
    Zdjecia ja wrzucam przez fotosik.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 12:36

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) odpuszczam OF na jakiś czas ;) będę zaglądać, ale raczej rzadko. Rośnijcie zdrowo laseczki :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;))

Dzieki za opinie bardzo wazne od doswiadczonej kobiety.

Jak sie czujesz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Cześć ;) odpuszczam OF na jakiś czas ;) będę zaglądać, ale raczej rzadko. Rośnijcie zdrowo laseczki :D

Little daj znac co tam u CB. Powodzenia, szkoda ze Nas opuszczasz

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a czemu? Cos sie stalo? czy swieta i grudniowy odpoczynek od nas i tego wszystkiego? Mam nadzieje ze po nowym roku wrocisz do nas...

Ewi ja tam nie wiem czy jestem doswiadczona pisze tylko to co zauwazylam i wyczytalam przez te kilka miesiecy nic wiecej.

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ