Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa sie czulam gruba juz na poczatku ciazy bo mialam mega wzdecia pozniej kolo 12 sie skonczylo nooo i kolo 20 tygodnia zaczel rosnac. Powiem Ci ze mi sie wydawalo ze widac brzuch juz w 12tygodniu i nnie sie wydawal duzy ale teraz jak patrze na zdjecia to ktos kto nie wiedzial ze jestem w ciazy z boku tak dopiero od dwoch miesiecy jest wstanie powiedziec ze jestem w ciazy... Ale to widac na zdjeciach w pamietniku mozesz sobie zobaczyc.
-
nick nieaktualnyHaha milo
choc ja to malo co zamieszczam ;p
Ale mowie tak sie cieszylam chyba w 16tygodniu ze brzuch mi opadl i widac ze ciazowy.... Taaaa jasne jak teraz patrze na ten brzuch wcale nie widac ze w ciazy ;p a teraz jak patrze na swoj w lustrze nie moge uwierzyc ze jest taki duzy bo mimo tego ze sie mecze to ciezaru brzucha nie czuje. Wydawalo mi sie ze bedzie to uczucie takie jakby Ci ktos cos ciezkiego uczepil do brzucha a wcale tak nie jest. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysle ze raczej Ci nie odstawi progesteronu nawet jak bedziesz miala wysoki dlatego nie kazal badac. Dopiero kolo 2 trymestru zwykle odstawienie ma miejsce. Mimo wszystko to jakies zabezpieczenie.
To pecherzyk zoltkowy zobaczyszbp bedzie cos tam widac. Pewnie po nowym roku na serducho karze przyjac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeszcze 1,5 godzinki udalo mi sie zdrzemnac wiec moze nie bedzie tak zle...
Co dzis macie w planach?
Ja zaraz zjadam sniadanie (jakos ostatnio w ogole apetytu nie mam wiec pozno jadam) i zbieram sie na szybkie zakupy, a potem sprzatanie i praca ;/ -
a ja dziś leniuchuje, mam sporo roboty ale sobie poodpoczywam, coś ugotuje na luzie, może choinkę udekoruję. oo takie na luzei włóczenie sie po domu.
Ciri czy Ty na poczatku ciązy czułaś jakies bóle brzucha?
Takie np chwilowe skurcze jak sie np nagle ruszysz? albo takie bóle krzyzów i brzucha jak na miesiączke?
To supcio ze chociaż troszkę jeszcze sie zdrzemnełaśWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:07
-
nick nieaktualnyNoo ja to w ogole zadnych dolegliwosci bolowych nie mialam na poczatku ciazy. Zero ale wiem ze to powszechne i jesli skurcze nie sa cykliczne (regularne skurcze) to nie ma sie czym martwic. Moja ciotka np nie wiedziala ze jest w ciazy i myslala ze najgorszy w jej 32 letnim zyciu okres sie zbliza. Okazalo sie ze to ja tak boli z powodu ciazy a brala gorace kapiele i leki przeciwbolowe (czyli wszystko czego bie wolno).
-
nick nieaktualny
-
tak szczerze mówiąc to takie skurcze jak się np wycagam, wstane tak szybko.
I ogólnie jak leże to czuje plecy jak na okres. nie bede nic brała bo nie jest tak, źle.
No mam nadzieje ze obejdzie sie bez plamień. zastanwiam sie czy pójści jutro zrobić progesteron.!? Czy jest sens.
Nie ejstem kościotrupem, małe boczki i troszke za duże uda ale brzuch to miałam mega płaski wrecz taki wklęsły, a móm mąż sie ze mnei śmieje ze już wyglądam jak w ciąży jak założe dopasowana bluzkę. Niby jakichś wzdęć nie mam. ale naprawde śmiejemy się z tego strasznie. Mówie do moejgo ze to przez to ze zjadłabym konia z kopytami. Wiem ze na brzuszek ciążowy za wcześnie ale naprawde tak wygląda. wrzucę potem zdjęcieTylko jak zwykle nie wiem jak i musze poszperać w necie
-
nick nieaktualnyja mialam to samo, nadwaga byla ale za to brzuch plasciutki, a jeszcze przed testem mi wzdelo strasznie, ze w spodnie sie nie dopinalam, ale to zejdzie, duzo kobiet tak ma (a z gazami jako tako problemow nie mialam). Wiec sie nie przejmuj to normalna sprawa. Ja to po tescie mialam ukochane spodnie na rower to sie w nie nie dopinalam... ;/
Nie wiem jak chcesz, ja progesteronu w ogole nie badalam (juz po tescie bo w 7dpo badalam), wiec moim zdaniem nie ma sensu skoro bierzesz dupha. Malo ktory lekarz decyduje sie na odstawienie na tak wczesnym etapie ciazy (poki lozyska nie ma to nie odstawia bo dzieki progestoronowi jest utrzymywana ciaza, dopiero potem lozysko przejmuje ta funkcje).
Okresowy bol jest normalny, jesli da sie wytrzymac to spoko. MOze tak byc kilka dni. Na fioletowej to laski przez cala ciaze co poniektore sie skarza na taki bol.
Zdjecia ja wrzucam przez fotosik.plWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 12:36
-
nick nieaktualnyLittle a czemu? Cos sie stalo? czy swieta i grudniowy odpoczynek od nas i tego wszystkiego? Mam nadzieje ze po nowym roku wrocisz do nas...
Ewi ja tam nie wiem czy jestem doswiadczona pisze tylko to co zauwazylam i wyczytalam przez te kilka miesiecy nic wiecej.