X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w najgorszym razie tak zrobię, bo masakra;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz możliwość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak, mnie grozi szpital niestety. Wszystkie wyniki morfologii i mocz idealne ale przytylam 6,5kg w ciagu miesiaca. Lekarz bardzo jest zaniepokojony. Mam odstawic calkiem sol, do tego wedliny i inne miesne produkty przetwarzane, oraz zwiekszyc ilosc bialka...
    Mam sie wazyc codziennie, jesli w ciagu najlizszego tygodnia przytyje wiecej niz 1,5kg mam sie zglosic natychmiast i dostane skierowanie do szpitala.
    Jesli tu bedzie dobrze, to mam za 1,5 tygodnia pojsc na USG, ale jest problem bo do polowy lutego nie wciasna mnie do mojego gina...

Jeslio dziecko bedzie przybierac sporo na wadze i rosnac, bedzie cesarka...
    Moj gin niestety na pytanie kiedy na nastepna wizyte, powiedzial max 3 tygodnie bo do 4 moge nie doczekac....

Lekarz stawia ze urodze w pierwszej polowie lutego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz juz mi pobral wszystkie probki i badania ktore powinnam miec robione dopiero za miesiac, juz mnie do porodu przygotowuje...

A z paczki o ktorej pisalam ze dostalam, sa probki pieluch, kremow, i kilka innych rzeczy.
    Oraz 3 pieluchy flanelowe kolorowe! Wydaja sie naprawde grube i pozadne :)
    Niby nic a cieszy :D

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri. A mala jak? Ile wazy?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nie wesoło no ale nie jest tragicznie. moze sól powoduje zatrzymywanie się dużej ilości wody i przez to takii wzrost wagii.

Najważniejsze ze z małą wszystko dobrze.

Jak przewiduje poród na początek lutego to w sumie za miesiąc.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziemy rodzic razem :-)!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cie ja si niestety nie znam. W ciąży w tadkiem tylam kg na tydzień. Bo zaczęłam po 20 tygodniu. I nikt na to nie zwrócił uwagi. Odstaw cała sol. Jest we wszystkim. Poczytaj co ulatwia prace nerek. Dziewczyny pisały, ze lepiej dziala pokrzywa taka do zalewania, a nie ekspresowa.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie nad tymi sokami z korzenia pietruszki. Tylko nie wiem co zastosowac napar ze swierzego korzenia czy soki... Wolalabym soki... Ale ile zrodek tyle opini. Jedne mowia ze mozna przy kamicy innne ze nie powinno sie... Ja sama nie wiem bo tak jak mowisz sol jest we wszystkim wiec tak naprawde bym musiala nic nie jesc... A wiecie jak to jest z lekarzami... Pani odatawi i zero wskazowek i jak cos to szpital... Zastanawiam sie zeby przez tydzien nie zapisywac ile plynow spozywam i w jakiej formie i ile wydalam... I po tygodniu jesli zeczywiscie wiecej niz ten kilogram przytyje pojsc z ta rozpieka do niego i niech kombinuje... Bo w koncu mam wynini idealne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie przechodze zalamanie i jeszcze nie wiem jak sobie z nim poradzic...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadne załamanie. Dzialamy. Jutro chleba z warzywami na śniadanie. Mięsko upiecz bez soli dla siebie upiecz.
    Woda z jakimś sokiem. Bo sama woda nie.
    No i jakis ruch.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj warzyw gotowanych na parze są zdrowe i smaczne
    Jedz produkty z potasem one odpowiadają za gospodarkę wodną marchew, seler, suszone owoce, pomidor, banan, ziemniak, awokado, warzywa strączkowe,pestki słonecznika, kasza gryczana, skrzyp (nie wiem czy w ciąży można).
    jedz dużo owoców moczopędnych o tej porze to cytrusy. Też cebula seler ogórek pomidor natka pietruszki imbir i żurawina są moczopędne.

Wyklucz też z diety cukier on podnosi poziom insuliny i zmniejsza zdolność organizmu do wydalalania wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:21

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to wlasnie pije wode z sokiem caly czas ale jak ja w nocy sie budze spokojnie wypijam litr wody z sokiem a tyle nie wysikuje. A max 2,5 litrow dziennie moge pic w pije duzo wiecej. Wieczna zgaga i reflikuks w nocy nie pomaga.

Jeszcze musze jakos na za dwa tygodnie zalatwic usg.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z jakim sokeim pijesz tą wodę?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa oplaca sie kupowac na poczatek 2 opakowania pieluch dada? Sa teraz w promocji i mam kilka pampersow tych najmniejszych na poczatek bo dostalam spadkowe ale bym kupila ze 2 opakowania tych dada... I nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    a z jakim sokeim pijesz tą wodę?
    Z zurawinowym bez cukru.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam że jeszcze herbata z mniszka lekarskiego jest dobra na problemy z zatrzymywaniem wody w organizmie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam ale mniszek dziala podobno slabiej niz pokrzywa...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Baronowa oplaca sie kupowac na poczatek 2 opakowania pieluch dada? Sa teraz w promocji i mam kilka pampersow tych najmniejszych na poczatek bo dostalam spadkowe ale bym kupila ze 2 opakowania tych dada... I nie wiem...
    Zalezy. Tadkowi dady sluzyly. Na poczatku kupowalam oryginalne pampersy bo byly meeeega promocje. A potem się to skończyło. I przerzucilam sie na dady. I szybko oduczylam pieluch;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko znaczy kiedy? ;p

Noo bo nie wiem czy kurde czy ryzykowac i kupowac. Kupilabym te 2 opakowania... Eh...

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ