Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    tylko gadam z klientem i biegne do łazienki troche kiepsko to wygląda heh.
    Picja spróbuje tej Twojej mikstury. Piłaś to gorące?
    Gorące, zimne, z lodem. W kazdej postaci:-) do tej pory pije tylko miód zastapilam ksylitolem i kupiłam miodofrutti malinowy(miks miodu z malinami) na stronie z przyprawami SKWORCU. No cóż. Orzechy brazylijskie od nich sie sprawdzily;)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Madziulla przeglądnij wózki dziewczynys ie smiały ze oglądam z nimi wózki i od patrzenia zajde w ciąże i akurat się udało.

To raczej była kwestia tego ze gadaliśmy o "skutkach ubocznych ciąży ". No u mnei tez jestten przesąd ze jak brzydniejesz to na dziewczynke a piękniejesz na chłopaka. tak naprawde to nie sprawdza się heh
    Sprawdza:-)! Ja jestem piękna, nie tyje, włosy rosną jak szalone i cala jestem seksi! Pewnie po porodzie zostaną mi dwa włosy. No i teraz zero fochów. Zero nerwów. Zero huśtawek i puchniecia. Tylko mi to się pewnie po porodzie zacznie....a Ciri skończy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:36

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to możliwe, ogólnie każda kobieta jest piękna w ciązy. tylko nie które kobiety ciężko ją przechodzą i przez tonie wyglądaja ekstra tryskające energią

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jedyne co sie poprawilo w ciazy to paznokcie ale juz od jakiegos miesiaca wrocily do "normy" z przed ciazy...

Ja mysle ze to nie chodzi o przechodzenie ciezkie, to tez robi swoje ale niektore wiesz brzydko tyja np. moja kolezanka tyla od samego poczatku i tyla cala, brzuch jej prawie w ogole nie urosl a sama byla nabita, po mnie dopiero od 2 miesiecy widac ze cala tyje wczesniej tylko brzuch rosl a ona to za nim doszla do 7 miesiaca to sama z laski szczuplej zrobila sie barylka. Niektorym ciaza nie sluzy w zaden sposob a inne wygladaja o wiele lepiej w ciazy.

Co nie zmienia faktu ze dla swojego mezczyzny zawsze bedziesz najpiekniesza a w ciazy to juz w ogole :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:45

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżlei facet chce dziecka to będzie kobieta najpiękniejsza dla niego.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ojca, to moj G wczoraj spotkal sie z tym znajomym co czesto wam o nim opowiadalam :P

Ogolnie ona po 3 miesiach wrocila tutaj z domu rodzinnego, a on dalej jezdzi po pracy do mamusi i tylko na noc do domu... Pytam sie mojego G co tam u nich slychac wiec stwierdzil ze chyba on nie jest zainteresowany zona i dzieckiem bo prawie nic nie powiedzial o nich...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A co do ojca, to moj G wczoraj spotkal sie z tym znajomym co czesto wam o nim opowiadalam :P

Ogolnie ona po 3 miesiach wrocila tutaj z domu rodzinnego, a on dalej jezdzi po pracy do mamusi i tylko na noc do domu... Pytam sie mojego G co tam u nich slychac wiec stwierdzil ze chyba on nie jest zainteresowany zona i dzieckiem bo prawie nic nie powiedzial o nich...
    takiego to za włosy i o kolano ;/
    moja koleżanka też ma ciekawego męża, jest miesiąc przezd rozwiązaniem, ale lekarz już kazał torbę spakować, bo moze urodzic lada dzień, a ten sobie do mamusi pojechał kłaść panele i został na noc(a miał 15 km żeby wrócić) ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlopa? Mnie jej nie szkoda, zrobila to sobie na wlasne zyczenie.

On dziecka nie chcial tak szybko i mowil jej caly czas ze on nie jest gotowy a ona raz go namowila na seks bez gumki i od razu zaszla. Co do sluby on jej sie oswiadczyl tylko dlatego ze im sie nie ukladalo i nie chcial sam zostac (jak ona mi opowiadala to powiedziala ze by sie z nim rozstala gdyby nie jej sie nie oswiadczyl), slub on chcial na spokojnie za dwa lata, ona wszystko z siostrzyczkami wyszykowala w niecaly rok.
    Wiec coz... ja tam uwazam ze sie nie pcha w dziecko i slub jak nie jest dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no to oczywiście, chyba, ze taka sytuacja...niestety decyzja o dziecku powinna być podejmowana wspolnie, bo później szkoda dziecka;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda dziecka i związku bo potem sie zaczynają oskarżenia ludzie sie oddalają od siebie itp

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zajebisty obiad powiem nieskromnie :D

Kotlet schabowy z piekarnika -MNIAM!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri dziękuję:) w końcu do Was dołączę:)
    Patrz Ty za chwilę się rozpakowujesz, a ja dopiero zaczynam. Znowu będę chłonęła z Twojej wiedzy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam wenę na dobre obiady. A jak się robi z piekarnika, to w całości czy kawałkach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ciri dziękuję:) w końcu do Was dołączę:)
    Patrz Ty za chwilę się rozpakowujesz, a ja dopiero zaczynam. Znowu będę chłonęła z Twojej wiedzy;)
    Ah cos czuje ze zostane alfa i omega :P

A co do kotleta, ja teraz jestem na diecie niskosodowej, mialam robic kotleta w otrebach owsianych ale okazalo sie ze nie mam wiec wybralam opcje z platkami kukurydzianymi (bo jeszcze mi zostala sol do wykorzystania),
    wiec normalnie robisz kotleta jak do smazenia, kladziesz na papierze do pieczenia i do piekarnika na 180 stopni pieczesz po kazdej stronie 15 minut, wyszlo meeeega dobre :)

A do ziemniakow dodalam zamiast soli, posypalam bazylia, i w ogole nia nie bylo czuc a ziemniak nie wydawal sie taki jalowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam filety nadziewane szpinakiem z fetą, sosem śmietanowym, uwielbiam szpinak:)
    Ciri czy źle robię, że do lekarza wybieram się dopiero w nast tyg tj. 7tc? Bo zaczynam się zastanawiać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. W odpowiednim momencie, patrzac na Twoja bete to masz mala szanse na serducho. Wszystko zalezy. ja to bym jeszcze tydzien dla pewnosci poczekala zeby juz pojsc na serce takie na 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat tak miał termin, więc już pójdę, on nie robi usg, więc na ten sam dzień umówiłam się do innego na usg. A Ty jakoś późno byłaś na pierwszej wizycie jak dobrze pamietam, więc serducho pewnie już było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tz wcale nie tak pozno bo pierwsza pierwsza wizyte mialam w 6 tygodniu bo cos... juz nie pamietam co od niego chcialam... i dostalam skierowanie na USG i jakos 2 tygodnie pozniej mialam (w 8 tygodniu) , a po drodze jeszcze trafilam do szpitala z plamieniami to bylo jakis tydzien wczesniej czy cos to juz mowil lekarz ze jest zarodek i widac serduszko ale za male zeby policzyc czy miarowo bije. i za tydzien kazal zrobic usg.

Pozno mialam karte ciazy zalozona bo dopiero w 11tc.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla gratulacje

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się, synuś ma 2 i pół kilograma:)

nick nieaktualny, Baronowa_83, ewi0808 lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ