X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja tez nie wiedzialam dlagego w poniedzialek i srode mama byla pokazac mi a dzis sama to zrobilam ;)

Ale jak mi sie mloda w szpitalu obsrala po pachy to wzielam ja przewiesilam orzez przedramie i pod kran i tylek umylam bez problemu. Stwierdzam ze jak ma sie wpasne dziecko to wystarczy miec pewny chwyt i wszystko sie udaje. Ja wczesniej tylko kilka razy mialam noworodka na rekach a co tu mowic o przewijaniu, kapaniu czy innych rzeczach a teraz robie to jakbym zawsze to robila. Czasem to dluzej mi zajmuje albo cos ale ogolnie jest zupelnie inaczej niz sie spodziewalam.

Magdziulla trzymam kciuki za usg ;)

Za 13minut Liwia skonczy tydzien ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam, że już tydzień na suwaczku:) wszystkiego najlepszego;)
    Ja w życiu żadnym dzieckiem się nie zajmowałam, jest totalnie zielona w tym temacie. Mam nadzieję, że na szkole rodzenia mnie oświecą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri najlepszego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki od Liwi ;D wiecie jak to wszystko sie wydaje odlegle? Ten caly szpital, porod i bol? Jakby to bylo bardzo dawno.

Magdziulla ja na szkole rodzenia nie chodzilam a instynktownie wiele rzeczy robilam i podczas porodu (polozna przychodzila i mowila ze bardzo dobrze robie zeby powiekszyc rozwarcie a i tak wiekszosc rzeczy mi nie wolno bylo przez nadcisnienie) i juz zajmujac sie mala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to już dziś cieszę się, ale też ciut boję.
    Ciri ja na pewno pójdę, wolę żeby mi położna wyjaśniła niż słuchać tysiąc rad albo jeszcze gorzej czytać w Internecie.
    A mamy nie będę miała do pomocy. Chociaż masz rację z instynktem, bo jakoś w ogóle nie boję się tego, że czegoś nie będę wiedziała tylko wiem, że jakoś pójdzie.

Mam znajomą w pracy, która ciągle wspomina jakie to traumatyczne przeżycie ciąża i poród, jej mała ma 6 lat i macierzyństwo też jest taaaakie trudne, i zawsze nam jeszcze nie dzieciatym powtarza, żekażdy tak ma, a ja myślę, że to kwestia podejścia psychiki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamy mialam tez nie miec ale w koncu jak sie dowiedziala ze cesarka to sobie tydzien wolnego zalatwila... Dlatego mialam ale byla u mnie tylko do kapieli ja sie balam ze ze wszystkim bedzie mi musiala pomagac a tu sie okazalo ze ten ttdzien urlopu wykorzystala dla siebie ;p a ja zastanawiam sie jak sie jej pozbyc dzisiaj ;p

Tylko wybieraj dobrze bo u mnie w szpitalu to dziewczyny po szkole rodzenia naprawde nic nie umialy polozne jeszcze raz im pokazywaly wszystko.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Aaa to już dziś cieszę się, ale też ciut boję.
    Ciri ja na pewno pójdę, wolę żeby mi położna wyjaśniła niż słuchać tysiąc rad albo jeszcze gorzej czytać w Internecie.
    A mamy nie będę miała do pomocy. Chociaż masz rację z instynktem, bo jakoś w ogóle nie boję się tego, że czegoś nie będę wiedziała tylko wiem, że jakoś pójdzie.

Mam znajomą w pracy, która ciągle wspomina jakie to traumatyczne przeżycie ciąża i poród, jej mała ma 6 lat i macierzyństwo też jest taaaakie trudne, i zawsze nam jeszcze nie dzieciatym powtarza, żekażdy tak ma, a ja myślę, że to kwestia podejścia psychiki.
    Bo macierzyństwo jest trudne:P. A im dziecko jest starsze tym trudniejsze. Kierunek psychologia dziecieca powinien byc ogólnie dostępny albo talony na wino:P. Co kilka miesięcy przezywam szok co tez moje dziecko jest w stanie wymyśleć.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, ale nie na tyle chyba żebyś wszystkim w okół odradzała, a wręcz czasami mam wrażenie, że ona żałuje. Gdybyś tak miała to nie miała byś Bąbla w kolejce;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Baronowa, ale nie na tyle chyba żebyś wszystkim w okół odradzała, a wręcz czasami mam wrażenie, że ona żałuje. Gdybyś tak miała to nie miała byś Bąbla w kolejce;)
    To byl żart z mojej strony. Jak znowu zacznie tak pieprzyc to powiedz żeby oddala dziecko. Sa tysiące kobiet które umieraj z tęsknoty za dzieckiem. Pewnie stracisz koleżankę ale może przestanie piprzyć

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja akt urodzenia bede miala w poniedzialek to bede zalatwiac macierzynski, ubezpieczenie Mlodej i becikowe.

A Ty zalatwialas formalnosci zwiazane z synem w Zus przez pue? Czy osobiscie? Czy im przez poczte wysylalas?

Ja dalam księgowej akt urodzenia. I podpisane pismo ze mąż nie wykorzystuje swojego urlopu. Bo sama to tylko pzu zalatwialam. Nic wiecej

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok. ;) to ja pewnie pojde tez to zalatwic sama :D

Ja czekam na polozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam dnia dzisiaj. Jakaś zacofana jestem. Myślę że dluży mi się wyczekiwanie na @... jak wrócę do domu z pracy chyba się wezmę za takie konkretne porządki

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie poloznej. Zdjęła mi szew. Mam obserwowac drzenia kończyn u Mlodej i mam lzej na ubierać. Dziś miala dostać pozwolenie na spacer ale przez to na razie odwolany.

Edit:madziulla sorry nie chciałam polubić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko ;) jakas jestem dzis zakręcona :P

czyli kiedy będziesz mogla wybrac sie z mala na spacer?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziala zeby poczekac do nastepnej jej wizyty we wtorek i do tego czasu mam ja przyzwyczanac do chlodu bo na razie zyla w ciepelku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to oby pozwoliła wam w przyszłym tyg wyjść ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja do domu ubierasz ze kazala rozebrać?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapeczka, skarpetki, body/ bluzeczka i pajac i kocyk miala.

Kazala zrezygowac z czapeczki, body zmienic na krotki rekaw i kocem nie owinac tylko nakrywac i tylko podczas snu.
    Powiedziala ze bedzie miala czkawki i bedzie lekko marzla na poczatku ale po weekendzie powinna sie juz wyregulowac sobie temperature.
    Jesli drzenie nie minie to wizyta u neurologa nas czeka. Ale powiedziala ze nic innego niepokojacego nie wiedzi wiec miejmy nadzieje ze jej minie i to kwestia szoku termicznego przy przewijaniu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie dosyć cieplo;). A drzenie może wynika© z niedojrzalosci układu nerwowego i jest normalne w pierwszym miesiącu. Takze bedzie ok;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ