X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupiłam taki specjalny silikonowy i tez sie nim bawi:) ale mimo wszystko najbardziej bawi sie... Piersią! Hahah a no zabij mnie ale bylam pewna ze Wam pisałam!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalas ;D

Wlasnie tez chce kupic sobie taki naszyjnik geyzaczek. Takie super widzialam sylikonowr ;D a skad masz swoj?
    A zabawa cyckiem wiadomo najlepsza ;p

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo na mamagama.pl albo Mamissima.pl bo nie pamiętam:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy leżaczek ale Filip go nienawidzi:) poszedł na allegro. Za to uwielbia misia od teściowej.nie mogę się doczekać aż maly będzie siadal:) 3 funkcyjny ale wiadomo. Bez pasów to pilnować trzeba. To nasze ulubione 30 minut w ciagu dnia:) AZ zmienie sobie zdjecie na avatarze:P na mojego malego lorda:)

https://www.mothercare.com/Loved-So-Much-Sit-Me-Up-Cosy/513531,default,pd.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:59

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja to lezaczek uwielbiala od 2 tygodnia zycia i mialam problem bo nie powinna sie klasc do tego a jak nie spala to trzeba ja bylo do lezaczka wlozyc i okres czuwania miala.

Teraz ma zabawki wiec sie bawi w nim ale wczoraj kupilismy krzeselko z hustawka i lezaczkiem w jednym przeznaczonym dla dzieci od 0 do 36miesiecy. I jest lepiej bo jest wyscielane i super w tym lezy sobie i gadamy sobie i wszedzie moze ze mna "pojsc"

A ten misiek genialny! Tez chce!

A to ja ten wisiorek tez na mamissima ogladalam ;)

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam z zabawek najlepiej sprawdza się żyrafa sophie- mały szaleje za nią! no i szumiś- ale ten prawdziwy szumiacy- nie akies tam głosy deszzu serca czy wilorybów- ten na niego nie działa...tylko ten:
    http://www.tublu.pl/zabawki-dla-niemowlat/pozytywki-i-przytulanki/szumiacy-mis-z-funkcja-crysensor-whisbear-turkusowy.html?gclid=CjwKEAjwlq24BRDMjdK7g8mD6BASJABBl8n3QZ9xPyIHsaK6rP7G9Xt2KCL9Wotfb8lJ2R1rKsvh8BoCS6Tw_wcB

nie musimy go usypiac...zasypia samodzielnie w łózeczku...ostatnie karmienie przed snem mówie mu wieszyk- potem włączam szumisia i dziecka nie ma:)

aaa...no i żadne owijanie otulanie u nas nie działa..nasz nie lubi rozków pierdół i ciasnego owjania...musi się rozwalic jak lord...on ma duzo po nas...nie lubi bajerów- zadne bujaczki hamaczki i inne takie-u niego po prostu nie przechodzą:)...karuzele olał po całej linii woli zdecydowanie czerwone kokadki zawierzone na zyrandolu, nasza galerie czarnobiałych zdjc przodków w holu i...Tate chrupiącego paluszki- ten dźwięk moje dziecko kocha:)

no i ma całą szafe ubrań a tylko 2 pajace:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:14

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moja szumis nie dziala ale dzum suszarki juz tak i to jeden konretny z neta bo wyprobowalismy milion i nic dopiero jedna konkretna zadziala. Wiec zaraz bedziemy robic wlasnego szumisia.

Otulanie to tez nie dla Liwii ona musi tez byc rozwamona i raczki i nozki musi miec swobodne. Kreci sie w nocy tak ze w poprzek lozka ja znajdujemy. I sama sobie pozycje dobiera tak sie kreci i probuje obrucic ze poki my jej nie polozymy jak sobie wymysli nie pojdzie spac. Wieczorem to akurat Liwia usypia przy cycu wiec tylko ja przenisimy i juz ale musi byc po kapieli z zabawa (niedlugo musimy jakos sie przeniesc do lazienki bo ta tak szaleje ze pol pokoju zalewa tak plywa). I po kapieli 6 godzin snu jest. I spi tak jak my na brzuchu chyba ze akurat wymysli sobie inaczej ale 90% snu to na brzuchu.

Noo nasza tez ma mrga duzo po nas to niesamowite ;) a moja mama mowi ze zachowuje sie dokladnie tak jak ja w jej wieku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja poza zabawkami przy lezaczki nie ma w ogole zabawek. Tylko laruzele i misia od babci ale jego to nie dostaje bo jest mega duzy.

Ciuchy to ja mam uzywki ale chodzi tylko w kilku zestawach reszta nie ruszona ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link do misia szumisia zapisany :D

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi- jest teraz nowa wersja tansza- ptaszek szumiś- jest o wiele mnijszy a ma sam "mechanizm" w środku:).

No my od poczatku kapiemy w łazience bo w pokoju mamy 18 stopni- mały jest zimnolubny i koło 20 ma juz mokry kark więc my cała zime zakręcone grzanie i okna uchylone w kuchni a mały happy:) Z wanienki musielismy zrezygnowac bo Filip tak się przyzwyczaił do wiaderkaze bez niego ani rusz i tylko w nim chce byc:)

Tak jak byłam przeciwniczka zabawek wielu tosamo tak wyszło że mły ma ich multum , ale mu wydzelamy;) grucham mu góra dwoma naraz:P

Ogólnie to on wszystko robi odwrotnie. Może to i nasza wina. Mały nie chodzi w pajacach tylko normalnie w "dorosłych" ubraniach- tylko nanoc ma piżamkę. Powiecie- przeciez dziecku wszystko jedno czy dzien czy noc. ja tam od początku dziecko traktuje jak dorosłego- dzien i noc. mały nie miał zadneo kombinezonu...Tylko kurtke bo nam łatwiej wtedy dostosować do pogody.

Co tamjeszcze moge polecić...hmmm...szmatki z metkami zwłaszcza Snoozebaby tylko musiałam je...przerobic- bo metki były nie pojedyncze ale podwójne- i mały często plątał w nich paluszki.

-Jesli chodzi o kocyki to swietne są z organicznej bawełny firmy Nanaf Organic. Cieplejsze mamy La Millou ale po 2 praniach niczym nie rózni się od tych z Allegro a cena kosmiczna
    -muffka do wózka- fajna i przydatna- naprawdę!
    -Super sukienki i bluzy do karmienia mają na koszulove- mam ze 4 i naprawde nie wyobrażam sobie bez nich zycia...
    -większośc mojej szafy to ubrania ze strony happymum. maja odziez wykonana fantastycznie- przechodziłam w niej tez całą ciażę i po wielupraiach rzeczy, kolory i fasony sa jak nowe. a ta sukienka po porodzie zamieniła mnie w sex bombe bo tak ukrywa brzuszek ze wyglądam na -10 kg:
    https://www.happymum.pl/sklep3/d770a,tuniki,1610-twister_navy_dress.html
    -jesli chodzi o smoczek to polecam bardzo smoczki MAM
    maja bardzo nietypowy kształt, maleńską tarczke i sa niesamowicie lekkie. sposród około 15 smoczkow tylko ten małemu "zasmakował"- nie kosztują dużo. Niestety malutki nie akceptuje wersji"pefect" tej cieniutkiej przy ustach tylko klasyczną.
    -https://www.youtube.com/watch?v=gI7QqOxGy9c
    my kupijemy je na mamabebe.pl (jakby któraś chciała to na hasło rabat5 macie 5% rabatu na wszystko :-)
    -wkładki laktacyjne: najgorsze wdług mnie sa johnsons&johnsons bo sa bardzo "miseczkowate i maja..sutka! okropnie to wygląda pod ubraniem. Jesli chodzi o canpol są tragiczne bo pakowane po 2 sztuki (wiele razy potrzebowałam jedną) i na dodatek maja spód z jakby plastiku...podrazniały mnie też...najlepsze okazały sie wkładki Chicco,Tomee Tippe i Lansinoh.
    -krem do brodawek- A-pectus (lanolina), Lansinoh (lanolina najczystsza na rynku i bezbarwna), maść Bentley Organics (bez lanoliny- same olejki), krem z mothercare (ma parabeny ale jest lekki, choc nie każa zmywac -ja zmywam). Purelan sie u mnie nie sprawdził bo ma dla mnie bardzo silny zapach laoliny, mocno tłusci i plami ubrania i bieliznę i jest bardzo zwarty, gęsty)
    -pieluchy- obecnie jesteśmy na Rossmanowych Fit&Fun- mają mało kolorów a naszego uczula...barwnik z pieluch...sa mieciutkie jak chmurka a nie maja w sobie wielu śmieci, nie sa chlorowane itp itd
    -z kosmetyków przestaliśmy stosowac emolienty, jedynie buzie smarujemy kremem z flora bakteryjną Latopic- mały ma buzię jak aniołek- zadnych pryszczyków itp.
    kąpiemy w produktach dzidziuś, smarujemy się hippem (do 1 miesiąca oliwką, teraz mleczkiem z 350ml butelki) z Hipa nie lubimy tylko chusteczek- mocno pachną
    -fajny śpiworek do wózka (mamy oryginalny do wózka ale on z polarem i baaardzo ciepły) kupilismy na allegro- cieplejszy- jest bardzo duży i rozpina się go na 2 niezalezne części http://allegro.pl/edisa-wiosenny-spiworek-do-wozka-minky-110-cm-i6063992707.html
    -ten natomiast do fotelka- jest malutki- uzywamy go tez do wózka w cieplejsze dni http://allegro.pl/show_item.php?item=6017210386
    Co tam jeszcze moge napisać...może ubranka:

1)Cocodrillo- 62 na naszego jest spoooro za duże, fajna jakość, mało metek- ciekawe promocje w sklepie internetowym, błyskawizna dostawa paczkomatem
    2)C&A- smieszna cena za fajne jakościowo ubranka z orgainicznej bawełny- metki z bawełny nie trzeba ich wypruwać, nic nie drapie, sklep internetowy i szybka wysyłka, rabat 10% za zapisanie sie do newslettera lub 25 zł za zakupy za 160zł n hasło Wiosna25; 62 idealne na małego, ogrodniczki z cieniutiego jeansu są podszyte cienka bawełną- nie drapią. Piżamki do spania, skarpeteczki z organicznej bawełny- przewiewne i mały nie marudzi
    3)jasieczkowo.pl tanie ubranka- rozmiar 62 idealnie pasują na małego
    4) pinokio 62- wiekszość na naszego maława- jakość ok
    5) smyk- jakość- taka sobie- adekwatna do ceny-fajne rozciągliwe body idealne dla początkujących rodziców- w tanich wielopakach!
    6) F&F Tesco- całkiem niezłe body kopertowe w 3 i 5 pakach- swietna cena- ładnie sie noszą, nie spierają, miękkie i rozciągliwe...
    7) 5-10-15- jakis koszmar...wielkie naprasowanki, od których dizecko sie poci. Garść nitek odcinana ze spodni i pajaców tam gdzie paluszki, wystające szwy, kilka metek w ubrankach..w kilku miejscach...Zamki przy spodenkach dla noworodków, paskudne elastyzne materiały- nie polecam
    8) Pepco- powiem tylko tyle, ze to zależy..Mozna znaleźć perłki mięciutkie i oddychające a mozna znaleźć totalnie badziewny poliester:P
    9) Mothercare- jakość rewelacja, w miejscu paluszków w spodenkach i spioszkach wszyte drugie dno- tak, ze dziecko nie ma wewnatrz wcale kontaktu ze szwami, miękkie, funkcjonalne, przedziały wiekowe fajnie wpisane w rozmiar faktyczny
    10) original marines- Jakość- najlepsza pod słońcem, kazdy detal dopracowany jak w szytych na miarę ubrankach normalnie przez Diora:P:)

Mycie pupy:
    -reczniki bawełniane na rolce Tami (6 zł za 50 listków)- w biedronce robiliostatnio dla Dady- 4,99 za 50 listków- moczymy je w przegotowanej ciepłej wodzie lub wodzie micelarnej do mycia niemowląt Bioderma http://www.aptekagemini.pl/bioderma-abcderm-h2o-plyn-micelarny-delikatnie-oczyszczajacy-dla-dzieci-i-niemowlat-1000ml.html

więcej o suchych husteczkach
    http://www.srokao.pl/2015/06/zamiast-mokrych-chusteczek.html

w podrózy stosujemy chusteczek mokrych- biedronka ale nie z serii klasycznej tylko całkowicie bezzapachowych Dada Cotton ultra Sensitive- wcale nie pachna i nie sa super-mokre...jedyna wada, że hu...o się je wyciąga ale za skład- daje im medal
    http://tusziwanilia.blogspot.com/2013/04/dada-cotton-czyli-nowosc-z-biedronki.html

no i chusteczki bezzapachowe z tesco, najtasze tescowe równiez w wersji bezzapachowej http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120294557

ufffff ale sie napisałam

wkładki laktacyjne, podkłady i inne taki najtaniej na : aptekagemini, blizejciebie.pl i doz.pl ( Linomag rózowy tu ok 6-7 zł- w innyc sklepach np. Mlekolandia- 23zł!

-KOSZ N BRUDNE PIELUCHY to najlepszy wynalazek ever- 3 dni bez wynoszenia a w sypialni! zero "zapachu" pieluchy! zapytanie czemu nie wynoszę- bo gdy akurat jestem w mieszkaniu a nie domciu, który remontujemy, to jestem na 4 piętrze- i nie zostawię małego samego a pieluchy daja równo:)..Wkłady trzeba kupować, ale my od porodu nie zuzyliśmy jeszcze 3-go...w zestawie były 3- wczoraj założyłam trzeci...

no i kosz mozna wykorzystac potem jako zwykły kosz- ze zwykłymi workami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:40

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierzemy w płatkach mydlanych lub orzechach piorących, płuczemy w płynie Dzidziuś, Bobini lub Lovela...Uczula nas Jelp...tłuste plamy po ulniu lub plamy po kupce itp usuwamy tanim jak barszcz mydełkiem Dr Beckmann- spierze kazda tłustą plamę! i połogowa też;) a koszuje 4-5 zł

- smiesznie tania pościel do wózka- wraz z wkładami w komplecie!
    https://www.mlekolandia.pl/wyszukiwanie?q=posciel

-jałowe gaziki do oczek czy uszka- polecam na aptekagemini-pakowane po 2 sztuki jałowo-od razu do obu oczek, sa tak miękkie jakby były z bawełny czy watki-nie gubią niteczek- to wazne w oczzkach...sa smiesznie taniea milion razy lepsze niz te tradycyjne z apteki, którymi mozna co najwyzej skrobac garnki jakdruciakiem:)

http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=medicomp&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

-po jedzeniu do łożeczka kładziemy pod główkę ie tetrę tylko bambusowe szmatki 30x30 z texpolu- najtaiej znalazłam tu: http://jasieczkowo.com/pl/p/PIELUCHA-BAMBUSOWA-BAMBUS-100-30x30-jasna-/4794

są jak jedwab, i zadne muslinowe pieluchynie sa tak delikatne pod główke jak te szmatki

- jesli macie zamiar uzywac kaftaników to zajrzyjcie na mamitati.pl mają ciuszki nowe za grosze - my kupowalismy tam kaftaiki tylko, ale nie uzywalismy ich- może kiedyś bratowa skorzysta:) świetna miękka polska bawełna
    http://www.mamitati.pl/kaftaniki-koszulki-niemowlece-c-773.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:49

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnaiłabym- najlepszy wynalazek Ever- przedłużka do body- można ich uzywac w nieskończonoć:)Super dlaoszczędnych...
    Białe kupujemy tu:
    http://nanaforganic.pl/product-pol-2032-Przedluzacz-do-body-naturalny.html
    a kolorowe zamawiamy tu:
    http://ekoubranka.pl/pl/222-przedluzacz-do-body

Co fo nanaf Organic to maja swietne bdy a lkoszula zkołnierzykiem, a poniewaz nie lubie męczyc mojego dziecka w ubrania iewygodne i drapiące, uwierające- zdecydowałam sena nie na swięta. Nie załuje. mały wyglądał jak gentelman bło mu miło i mięciutko https://www.mlekolandia.pl/odziez,nanaf-organic-body-polo-biale-dlugi-rekaw-rozm-56,70-k-1923-1980-p

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez mufka sie sprawdzila.

Spiworek tez mam (dostalam w gratisie do wozka od pani) i bardzo sie sprawdzil zamiast koca dziecko mi sie tak nie pocilo.

Kosz ta pieluchy a tak naprawde worki u mnie tez bardzo sie sprawdzaja ;)

U mnie dorosle ciuszki sie nie sprawdzaja mimo ze probowalam. Mloda sie tak wierci ze bluzki i skarpetki, kaftaniji wszystko jej podjezdza i zjezdza. Tak samo kurteczki. A mam dwie spadkowe.
    Pizamka hardcore. Raz ja mialam w tym i obidzila sie bez spodni ;p .
    Dlatego tez spi w spiworku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przedluzacz do body to ciekawostka!

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam, więc melduję się po wizycie :D
    Dziecko jest zdrowe, ma wszystkie kończyny, mierzy ok. 5cm, serducho ok. 159 uderzeń na minutę. Najprawdopodobniej nie ma zespołu downa ani żadnych wad serduszka. I na 70% jest dziewczynką :D

ciri22, Madziulla, Magdziulla, ewi0808 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kapania to Liwia jest za to cieplolubna jak my. W mieszkaniu 24stopnie i przy 22 marznie a kapiel najlepsza kolo 40stopni ;p
    Kolo 36-37 za zimna i ryk jest ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Dziecko jest zdrowe, ma wszystkie kończyny, mierzy ok. 5cm, serducho ok. 159 uderzeń na minutę. Najprawdopodobniej nie ma zespołu downa ani żadnych wad serduszka. I na 70% jest dziewczynką :D
    Super!

littleladybird lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się bałam, że te cholerne infekcje na początku ciąży zaszkodziły, ale na szczęście nie :) oby tylko nic więcej się nie przypałętało :D

Picja, ale napisałaś elaborat :D cały zapisałam sobie w pamiętniku :D
    I też się zdziwiłam, że Wasz synek został jednak Filipkiem :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:

Super cieszę się bardzo !! ;)

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 minut przed rejestracja:)! Little- gratuluje córci:) mala biedroneczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:41

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ