X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupiłam taki specjalny silikonowy i tez sie nim bawi:) ale mimo wszystko najbardziej bawi sie... Piersią! Hahah a no zabij mnie ale bylam pewna ze Wam pisałam!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalas ;D

Wlasnie tez chce kupic sobie taki naszyjnik geyzaczek. Takie super widzialam sylikonowr ;D a skad masz swoj?
    A zabawa cyckiem wiadomo najlepsza ;p

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo na mamagama.pl albo Mamissima.pl bo nie pamiętam:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy leżaczek ale Filip go nienawidzi:) poszedł na allegro. Za to uwielbia misia od teściowej.nie mogę się doczekać aż maly będzie siadal:) 3 funkcyjny ale wiadomo. Bez pasów to pilnować trzeba. To nasze ulubione 30 minut w ciagu dnia:) AZ zmienie sobie zdjecie na avatarze:P na mojego malego lorda:)

https://www.mothercare.com/Loved-So-Much-Sit-Me-Up-Cosy/513531,default,pd.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:59

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja to lezaczek uwielbiala od 2 tygodnia zycia i mialam problem bo nie powinna sie klasc do tego a jak nie spala to trzeba ja bylo do lezaczka wlozyc i okres czuwania miala.

Teraz ma zabawki wiec sie bawi w nim ale wczoraj kupilismy krzeselko z hustawka i lezaczkiem w jednym przeznaczonym dla dzieci od 0 do 36miesiecy. I jest lepiej bo jest wyscielane i super w tym lezy sobie i gadamy sobie i wszedzie moze ze mna "pojsc"

A ten misiek genialny! Tez chce!

A to ja ten wisiorek tez na mamissima ogladalam ;)

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam z zabawek najlepiej sprawdza się żyrafa sophie- mały szaleje za nią! no i szumiś- ale ten prawdziwy szumiacy- nie akies tam głosy deszzu serca czy wilorybów- ten na niego nie działa...tylko ten:
    http://www.tublu.pl/zabawki-dla-niemowlat/pozytywki-i-przytulanki/szumiacy-mis-z-funkcja-crysensor-whisbear-turkusowy.html?gclid=CjwKEAjwlq24BRDMjdK7g8mD6BASJABBl8n3QZ9xPyIHsaK6rP7G9Xt2KCL9Wotfb8lJ2R1rKsvh8BoCS6Tw_wcB

nie musimy go usypiac...zasypia samodzielnie w łózeczku...ostatnie karmienie przed snem mówie mu wieszyk- potem włączam szumisia i dziecka nie ma:)

aaa...no i żadne owijanie otulanie u nas nie działa..nasz nie lubi rozków pierdół i ciasnego owjania...musi się rozwalic jak lord...on ma duzo po nas...nie lubi bajerów- zadne bujaczki hamaczki i inne takie-u niego po prostu nie przechodzą:)...karuzele olał po całej linii woli zdecydowanie czerwone kokadki zawierzone na zyrandolu, nasza galerie czarnobiałych zdjc przodków w holu i...Tate chrupiącego paluszki- ten dźwięk moje dziecko kocha:)

no i ma całą szafe ubrań a tylko 2 pajace:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:14

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moja szumis nie dziala ale dzum suszarki juz tak i to jeden konretny z neta bo wyprobowalismy milion i nic dopiero jedna konkretna zadziala. Wiec zaraz bedziemy robic wlasnego szumisia.

Otulanie to tez nie dla Liwii ona musi tez byc rozwamona i raczki i nozki musi miec swobodne. Kreci sie w nocy tak ze w poprzek lozka ja znajdujemy. I sama sobie pozycje dobiera tak sie kreci i probuje obrucic ze poki my jej nie polozymy jak sobie wymysli nie pojdzie spac. Wieczorem to akurat Liwia usypia przy cycu wiec tylko ja przenisimy i juz ale musi byc po kapieli z zabawa (niedlugo musimy jakos sie przeniesc do lazienki bo ta tak szaleje ze pol pokoju zalewa tak plywa). I po kapieli 6 godzin snu jest. I spi tak jak my na brzuchu chyba ze akurat wymysli sobie inaczej ale 90% snu to na brzuchu.

Noo nasza tez ma mrga duzo po nas to niesamowite ;) a moja mama mowi ze zachowuje sie dokladnie tak jak ja w jej wieku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja poza zabawkami przy lezaczki nie ma w ogole zabawek. Tylko laruzele i misia od babci ale jego to nie dostaje bo jest mega duzy.

Ciuchy to ja mam uzywki ale chodzi tylko w kilku zestawach reszta nie ruszona ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link do misia szumisia zapisany :D

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi- jest teraz nowa wersja tansza- ptaszek szumiś- jest o wiele mnijszy a ma sam "mechanizm" w środku:).

No my od poczatku kapiemy w łazience bo w pokoju mamy 18 stopni- mały jest zimnolubny i koło 20 ma juz mokry kark więc my cała zime zakręcone grzanie i okna uchylone w kuchni a mały happy:) Z wanienki musielismy zrezygnowac bo Filip tak się przyzwyczaił do wiaderkaze bez niego ani rusz i tylko w nim chce byc:)

Tak jak byłam przeciwniczka zabawek wielu tosamo tak wyszło że mły ma ich multum , ale mu wydzelamy;) grucham mu góra dwoma naraz:P

Ogólnie to on wszystko robi odwrotnie. Może to i nasza wina. Mały nie chodzi w pajacach tylko normalnie w "dorosłych" ubraniach- tylko nanoc ma piżamkę. Powiecie- przeciez dziecku wszystko jedno czy dzien czy noc. ja tam od początku dziecko traktuje jak dorosłego- dzien i noc. mały nie miał zadneo kombinezonu...Tylko kurtke bo nam łatwiej wtedy dostosować do pogody.

Co tamjeszcze moge polecić...hmmm...szmatki z metkami zwłaszcza Snoozebaby tylko musiałam je...przerobic- bo metki były nie pojedyncze ale podwójne- i mały często plątał w nich paluszki.

-Jesli chodzi o kocyki to swietne są z organicznej bawełny firmy Nanaf Organic. Cieplejsze mamy La Millou ale po 2 praniach niczym nie rózni się od tych z Allegro a cena kosmiczna
    -muffka do wózka- fajna i przydatna- naprawdę!
    -Super sukienki i bluzy do karmienia mają na koszulove- mam ze 4 i naprawde nie wyobrażam sobie bez nich zycia...
    -większośc mojej szafy to ubrania ze strony happymum. maja odziez wykonana fantastycznie- przechodziłam w niej tez całą ciażę i po wielupraiach rzeczy, kolory i fasony sa jak nowe. a ta sukienka po porodzie zamieniła mnie w sex bombe bo tak ukrywa brzuszek ze wyglądam na -10 kg:
    https://www.happymum.pl/sklep3/d770a,tuniki,1610-twister_navy_dress.html
    -jesli chodzi o smoczek to polecam bardzo smoczki MAM
    maja bardzo nietypowy kształt, maleńską tarczke i sa niesamowicie lekkie. sposród około 15 smoczkow tylko ten małemu "zasmakował"- nie kosztują dużo. Niestety malutki nie akceptuje wersji"pefect" tej cieniutkiej przy ustach tylko klasyczną.
    -https://www.youtube.com/watch?v=gI7QqOxGy9c
    my kupijemy je na mamabebe.pl (jakby któraś chciała to na hasło rabat5 macie 5% rabatu na wszystko :-)
    -wkładki laktacyjne: najgorsze wdług mnie sa johnsons&johnsons bo sa bardzo "miseczkowate i maja..sutka! okropnie to wygląda pod ubraniem. Jesli chodzi o canpol są tragiczne bo pakowane po 2 sztuki (wiele razy potrzebowałam jedną) i na dodatek maja spód z jakby plastiku...podrazniały mnie też...najlepsze okazały sie wkładki Chicco,Tomee Tippe i Lansinoh.
    -krem do brodawek- A-pectus (lanolina), Lansinoh (lanolina najczystsza na rynku i bezbarwna), maść Bentley Organics (bez lanoliny- same olejki), krem z mothercare (ma parabeny ale jest lekki, choc nie każa zmywac -ja zmywam). Purelan sie u mnie nie sprawdził bo ma dla mnie bardzo silny zapach laoliny, mocno tłusci i plami ubrania i bieliznę i jest bardzo zwarty, gęsty)
    -pieluchy- obecnie jesteśmy na Rossmanowych Fit&Fun- mają mało kolorów a naszego uczula...barwnik z pieluch...sa mieciutkie jak chmurka a nie maja w sobie wielu śmieci, nie sa chlorowane itp itd
    -z kosmetyków przestaliśmy stosowac emolienty, jedynie buzie smarujemy kremem z flora bakteryjną Latopic- mały ma buzię jak aniołek- zadnych pryszczyków itp.
    kąpiemy w produktach dzidziuś, smarujemy się hippem (do 1 miesiąca oliwką, teraz mleczkiem z 350ml butelki) z Hipa nie lubimy tylko chusteczek- mocno pachną
    -fajny śpiworek do wózka (mamy oryginalny do wózka ale on z polarem i baaardzo ciepły) kupilismy na allegro- cieplejszy- jest bardzo duży i rozpina się go na 2 niezalezne części http://allegro.pl/edisa-wiosenny-spiworek-do-wozka-minky-110-cm-i6063992707.html
    -ten natomiast do fotelka- jest malutki- uzywamy go tez do wózka w cieplejsze dni http://allegro.pl/show_item.php?item=6017210386
    Co tam jeszcze moge napisać...może ubranka:

1)Cocodrillo- 62 na naszego jest spoooro za duże, fajna jakość, mało metek- ciekawe promocje w sklepie internetowym, błyskawizna dostawa paczkomatem
    2)C&A- smieszna cena za fajne jakościowo ubranka z orgainicznej bawełny- metki z bawełny nie trzeba ich wypruwać, nic nie drapie, sklep internetowy i szybka wysyłka, rabat 10% za zapisanie sie do newslettera lub 25 zł za zakupy za 160zł n hasło Wiosna25; 62 idealne na małego, ogrodniczki z cieniutiego jeansu są podszyte cienka bawełną- nie drapią. Piżamki do spania, skarpeteczki z organicznej bawełny- przewiewne i mały nie marudzi
    3)jasieczkowo.pl tanie ubranka- rozmiar 62 idealnie pasują na małego
    4) pinokio 62- wiekszość na naszego maława- jakość ok
    5) smyk- jakość- taka sobie- adekwatna do ceny-fajne rozciągliwe body idealne dla początkujących rodziców- w tanich wielopakach!
    6) F&F Tesco- całkiem niezłe body kopertowe w 3 i 5 pakach- swietna cena- ładnie sie noszą, nie spierają, miękkie i rozciągliwe...
    7) 5-10-15- jakis koszmar...wielkie naprasowanki, od których dizecko sie poci. Garść nitek odcinana ze spodni i pajaców tam gdzie paluszki, wystające szwy, kilka metek w ubrankach..w kilku miejscach...Zamki przy spodenkach dla noworodków, paskudne elastyzne materiały- nie polecam
    8) Pepco- powiem tylko tyle, ze to zależy..Mozna znaleźć perłki mięciutkie i oddychające a mozna znaleźć totalnie badziewny poliester:P
    9) Mothercare- jakość rewelacja, w miejscu paluszków w spodenkach i spioszkach wszyte drugie dno- tak, ze dziecko nie ma wewnatrz wcale kontaktu ze szwami, miękkie, funkcjonalne, przedziały wiekowe fajnie wpisane w rozmiar faktyczny
    10) original marines- Jakość- najlepsza pod słońcem, kazdy detal dopracowany jak w szytych na miarę ubrankach normalnie przez Diora:P:)

Mycie pupy:
    -reczniki bawełniane na rolce Tami (6 zł za 50 listków)- w biedronce robiliostatnio dla Dady- 4,99 za 50 listków- moczymy je w przegotowanej ciepłej wodzie lub wodzie micelarnej do mycia niemowląt Bioderma http://www.aptekagemini.pl/bioderma-abcderm-h2o-plyn-micelarny-delikatnie-oczyszczajacy-dla-dzieci-i-niemowlat-1000ml.html

więcej o suchych husteczkach
    http://www.srokao.pl/2015/06/zamiast-mokrych-chusteczek.html

w podrózy stosujemy chusteczek mokrych- biedronka ale nie z serii klasycznej tylko całkowicie bezzapachowych Dada Cotton ultra Sensitive- wcale nie pachna i nie sa super-mokre...jedyna wada, że hu...o się je wyciąga ale za skład- daje im medal
    http://tusziwanilia.blogspot.com/2013/04/dada-cotton-czyli-nowosc-z-biedronki.html

no i chusteczki bezzapachowe z tesco, najtasze tescowe równiez w wersji bezzapachowej http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120294557

ufffff ale sie napisałam

wkładki laktacyjne, podkłady i inne taki najtaniej na : aptekagemini, blizejciebie.pl i doz.pl ( Linomag rózowy tu ok 6-7 zł- w innyc sklepach np. Mlekolandia- 23zł!

-KOSZ N BRUDNE PIELUCHY to najlepszy wynalazek ever- 3 dni bez wynoszenia a w sypialni! zero "zapachu" pieluchy! zapytanie czemu nie wynoszę- bo gdy akurat jestem w mieszkaniu a nie domciu, który remontujemy, to jestem na 4 piętrze- i nie zostawię małego samego a pieluchy daja równo:)..Wkłady trzeba kupować, ale my od porodu nie zuzyliśmy jeszcze 3-go...w zestawie były 3- wczoraj założyłam trzeci...

no i kosz mozna wykorzystac potem jako zwykły kosz- ze zwykłymi workami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:40

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierzemy w płatkach mydlanych lub orzechach piorących, płuczemy w płynie Dzidziuś, Bobini lub Lovela...Uczula nas Jelp...tłuste plamy po ulniu lub plamy po kupce itp usuwamy tanim jak barszcz mydełkiem Dr Beckmann- spierze kazda tłustą plamę! i połogowa też;) a koszuje 4-5 zł

- smiesznie tania pościel do wózka- wraz z wkładami w komplecie!
    https://www.mlekolandia.pl/wyszukiwanie?q=posciel

-jałowe gaziki do oczek czy uszka- polecam na aptekagemini-pakowane po 2 sztuki jałowo-od razu do obu oczek, sa tak miękkie jakby były z bawełny czy watki-nie gubią niteczek- to wazne w oczzkach...sa smiesznie taniea milion razy lepsze niz te tradycyjne z apteki, którymi mozna co najwyzej skrobac garnki jakdruciakiem:)

http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=medicomp&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

-po jedzeniu do łożeczka kładziemy pod główkę ie tetrę tylko bambusowe szmatki 30x30 z texpolu- najtaiej znalazłam tu: http://jasieczkowo.com/pl/p/PIELUCHA-BAMBUSOWA-BAMBUS-100-30x30-jasna-/4794

są jak jedwab, i zadne muslinowe pieluchynie sa tak delikatne pod główke jak te szmatki

- jesli macie zamiar uzywac kaftaników to zajrzyjcie na mamitati.pl mają ciuszki nowe za grosze - my kupowalismy tam kaftaiki tylko, ale nie uzywalismy ich- może kiedyś bratowa skorzysta:) świetna miękka polska bawełna
    http://www.mamitati.pl/kaftaniki-koszulki-niemowlece-c-773.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:49

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnaiłabym- najlepszy wynalazek Ever- przedłużka do body- można ich uzywac w nieskończonoć:)Super dlaoszczędnych...
    Białe kupujemy tu:
    http://nanaforganic.pl/product-pol-2032-Przedluzacz-do-body-naturalny.html
    a kolorowe zamawiamy tu:
    http://ekoubranka.pl/pl/222-przedluzacz-do-body

Co fo nanaf Organic to maja swietne bdy a lkoszula zkołnierzykiem, a poniewaz nie lubie męczyc mojego dziecka w ubrania iewygodne i drapiące, uwierające- zdecydowałam sena nie na swięta. Nie załuje. mały wyglądał jak gentelman bło mu miło i mięciutko https://www.mlekolandia.pl/odziez,nanaf-organic-body-polo-biale-dlugi-rekaw-rozm-56,70-k-1923-1980-p

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez mufka sie sprawdzila.

Spiworek tez mam (dostalam w gratisie do wozka od pani) i bardzo sie sprawdzil zamiast koca dziecko mi sie tak nie pocilo.

Kosz ta pieluchy a tak naprawde worki u mnie tez bardzo sie sprawdzaja ;)

U mnie dorosle ciuszki sie nie sprawdzaja mimo ze probowalam. Mloda sie tak wierci ze bluzki i skarpetki, kaftaniji wszystko jej podjezdza i zjezdza. Tak samo kurteczki. A mam dwie spadkowe.
    Pizamka hardcore. Raz ja mialam w tym i obidzila sie bez spodni ;p .
    Dlatego tez spi w spiworku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przedluzacz do body to ciekawostka!

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam, więc melduję się po wizycie :D
    Dziecko jest zdrowe, ma wszystkie kończyny, mierzy ok. 5cm, serducho ok. 159 uderzeń na minutę. Najprawdopodobniej nie ma zespołu downa ani żadnych wad serduszka. I na 70% jest dziewczynką :D

ciri22, Madziulla, Magdziulla, ewi0808 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kapania to Liwia jest za to cieplolubna jak my. W mieszkaniu 24stopnie i przy 22 marznie a kapiel najlepsza kolo 40stopni ;p
    Kolo 36-37 za zimna i ryk jest ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Dziecko jest zdrowe, ma wszystkie kończyny, mierzy ok. 5cm, serducho ok. 159 uderzeń na minutę. Najprawdopodobniej nie ma zespołu downa ani żadnych wad serduszka. I na 70% jest dziewczynką :D
    Super!

littleladybird lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się bałam, że te cholerne infekcje na początku ciąży zaszkodziły, ale na szczęście nie :) oby tylko nic więcej się nie przypałętało :D

Picja, ale napisałaś elaborat :D cały zapisałam sobie w pamiętniku :D
    I też się zdziwiłam, że Wasz synek został jednak Filipkiem :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:

Super cieszę się bardzo !! ;)

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 minut przed rejestracja:)! Little- gratuluje córci:) mala biedroneczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:41

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ