X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ale przecież Liwka dużo je.

Zgodnie z prośbą:

ea1df5219e95c015med.jpg
    649a02f0af7ca88cmed.jpg

ciri22, ewi0808, basiunia, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je... Ale nie wiadomo czy nocnych karmień nie trzeba będzie wprowadzić... Jak po tych 3 tygodbiach będzie spadek bądź znów za mały wzrost to skierowanie na badania będzie.
    Moze je czesto Ale za malo. Ale jak je więcej to połowę ulewa...

Tez o takich meblach myślałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 17:49

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziullla śliczne mebelki i chyba też to łóżeczko kupie bo mi się podoba i pasuje do mebli w sypialni którą ostatnioo sobie wyremontowaliśmy żeby chwilowo żyć w jakichś warunkach :)
    Śliczny koteczek

Ciri a może to taki chwilowy przestój.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla super :))

U mnie na razie tylko komoda ale juz nie dlugo:D

Hmm Ciri no a mowilas lekarzowi ze je czesto a jak wiecej to ulewa? Znam duzo dzieci ktore w nocy nie jedza (rodzice szczesciarze:D) i niby waga byla ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam. Dlatego nie ma paniki. Za 3 tygodnie kontrola jesli bedzie sie trzymac 25 centylu i nie spadnie ponizej to spoko. To znaczy ze jest po prostu szczzuplej budowy. (Moze po tacie bo on jest wysoki i chudy). Gorzej jak spadnie wtedy wdrazamy sprawdzanie co jest nie tak.

Ja mam jedynie wiecej plynow pic. Ok 3literow na dobe.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies czytałam że bawarka w cale nei pomaga na laktacje. i tak naprawde nabiał typu serek czy mleko jest wystarczające

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 12,1 normy 12-16
    Wcześniej 12,2, jeszcze wcześniej 12,4 i 12,5, więc faktycznie spada.

Ewi my też na razie ustawiliśmy w sypialni, która póki co jest pusta. Dokupimy łóżko tylko. Tzn zbieramy na łóżko.

Ciri ja się na karmieniu kompletnie nie znam, ale powinni Ci coś na to doradzić!

Mamuśki poradzicie pewnie nie tylko mi;)
    Jeśli chodzi o ubranka do rozmiaru 68 wystarczy? Tzn. 56, 62 i 68 plus jakieś pojedyncze 50?
    No i dalej po 6 pajacyków i np. po 4 bodziaki i 4 półśpiochy + ze 3-4 kaftaniki?
    Co radzicie?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaftaniki są chyba mało praktyczne bo sie podwijają lepiej body.
    No ja mam pare małych rzeczy ogólnie od 56 do 68 póki co mam rozmiarówkę.
    Mam teraz z 8 pajaców, 10 body z długim rekawem, 5 body z krótkim rękawem i z 6 par leginsów/spodni. do tego jakieś dwa sweterki, kombinezon na zimę. dwa kombinezony- pajace bez stópek ale z długimi nogawkami rękawkami i kapturem.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, ale to łącznie czy z każdego rozmiaru np. 8 pajaców?
    A kaftaniki myślałam, dodatkowo na wyjścia, w końcu zimowe dziecko będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam same 62 i sie zastanwiam teraz bo chce z hm zamowic w koncu te body i leginsy czy brac na 56?

Ja sama przy urodzeniu miala 57 a maz 62 cm takze chyba nie mam co liczyc na 56 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 19:45

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no łącznie. ale ja wyprwkę bede dopiwero w czerwcu robic teraz to tak co mi w ręce wpadło.
    Ale ponoć nie ma co kupować dużo małeych rozmiarów bo dziecko szybko urośnie. jak będzi e miało za duże ubranka to lepiej niz za małe bo nie bedzie mu ruchó krępowało

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero się zbieram, bo w tym msc wytrzepaliśmy się z kasy całkiem. Ale kupiliśmy wózek, fotelik i mebelki, w sumie to co najdroższe.
    Ja nie spodziewam się dużego dziecka ja mam 159, mąż 178cm. Gigant nie ma po kim być:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala to chyba ttlko na wyjscie bede potrzebowala bo sa szpitalne ciuszki na te 3 doby, ale cos by sie przydalo miec swojego:)
    Magdziulla tez wlasnie zaczelam obmyslac ile mi tego potrzeba :o
    Narazie mam sweterek kombinezon 2 bodziaki rozek i czapeczke:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też dopiero się zbieram, bo w tym msc wytrzepaliśmy się z kasy całkiem. Ale kupiliśmy wózek, fotelik i mebelki, w sumie to co najdroższe.
    Ja nie spodziewam się dużego dziecka ja mam 159, mąż 178cm. Gigant nie ma po kim być:)
    No ja mam 167 a maz 195 :D jego siostrzency to takie wlasnie patyczki :D wiec nastawiam sie na 60 przy porodzie :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Hemoglobina 12,1 normy 12-16
    Wcześniej 12,2, jeszcze wcześniej 12,4 i 12,5, więc faktycznie spada.

Ewi my też na razie ustawiliśmy w sypialni, która póki co jest pusta. Dokupimy łóżko tylko. Tzn zbieramy na łóżko.

Ciri ja się na karmieniu kompletnie nie znam, ale powinni Ci coś na to doradzić!

Mamuśki poradzicie pewnie nie tylko mi;)
    Jeśli chodzi o ubranka do rozmiaru 68 wystarczy? Tzn. 56, 62 i 68 plus jakieś pojedyncze 50?
    No i dalej po 6 pajacyków i np. po 4 bodziaki i 4 półśpiochy + ze 3-4 kaftaniki?
    Co radzicie?

No to masz dobra hemoglobine :D

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie do końca tak jest ze jacy rodzice takie dziecko.
    No ja mam 175 a mąż 178 heh I myślę miec mało rzeczy małych a więcej większych :P
    Takie małe zeby miec na te pierwsze dni a jak dziecko bedzi emałe to od złej bidy w wiekszych może byc a potem cos dokupie ja mąż czy też moja mama. Zreszta zawsze jeszcze ktoś coś przyniesie więc w ubranka to tak żebym miała na pierwsze dni a potem dokupie bo wiem ze bratowa to napewno zrobi nam mega paczkę ubrankową.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak chce na 3 msc kupić, a potem sama przyjemność dokupować:) poza tym tak jak mówisz na pewno będą prezenty.
    Ja też patrzę ile ważyliśmy, mój mąż był wcześniakiem i był malutki mniej niż 3kg, ale jego siostra już nie wcześniaczka też tak mało, ponoć byli za to dłudzy:) ja 3z jakimś niedużym kawałkiem, ale niestety z dużą główką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadnej bawarki nie pijam. Mleka ja mam duzo wiex to nie o to chodzi bo jeszcze dzis mnie pediatra wymacala a mloda podejrzala jak ssie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to może po prostu taka jej uroda, będzie szczupła laska bez wyrzeczeń:)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiej too będzie zajebiście w życiu :D

Ciri a Ty jakie rozmiary kupowałs takie malutkie też?

Kupujecie nowe czy w Ciucholandzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:51

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ