Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJe... Ale nie wiadomo czy nocnych karmień nie trzeba będzie wprowadzić... Jak po tych 3 tygodbiach będzie spadek bądź znów za mały wzrost to skierowanie na badania będzie.
Moze je czesto Ale za malo. Ale jak je więcej to połowę ulewa...
Tez o takich meblach myślałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 17:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMowilam. Dlatego nie ma paniki. Za 3 tygodnie kontrola jesli bedzie sie trzymac 25 centylu i nie spadnie ponizej to spoko. To znaczy ze jest po prostu szczzuplej budowy. (Moze po tacie bo on jest wysoki i chudy). Gorzej jak spadnie wtedy wdrazamy sprawdzanie co jest nie tak.
Ja mam jedynie wiecej plynow pic. Ok 3literow na dobe. -
nick nieaktualnyHemoglobina 12,1 normy 12-16
Wcześniej 12,2, jeszcze wcześniej 12,4 i 12,5, więc faktycznie spada.
Ewi my też na razie ustawiliśmy w sypialni, która póki co jest pusta. Dokupimy łóżko tylko. Tzn zbieramy na łóżko.
Ciri ja się na karmieniu kompletnie nie znam, ale powinni Ci coś na to doradzić!
Mamuśki poradzicie pewnie nie tylko mi;)
Jeśli chodzi o ubranka do rozmiaru 68 wystarczy? Tzn. 56, 62 i 68 plus jakieś pojedyncze 50?
No i dalej po 6 pajacyków i np. po 4 bodziaki i 4 półśpiochy + ze 3-4 kaftaniki?
Co radzicie? -
kaftaniki są chyba mało praktyczne bo sie podwijają lepiej body.
No ja mam pare małych rzeczy ogólnie od 56 do 68 póki co mam rozmiarówkę.
Mam teraz z 8 pajaców, 10 body z długim rekawem, 5 body z krótkim rękawem i z 6 par leginsów/spodni. do tego jakieś dwa sweterki, kombinezon na zimę. dwa kombinezony- pajace bez stópek ale z długimi nogawkami rękawkami i kapturem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no łącznie. ale ja wyprwkę bede dopiwero w czerwcu robic teraz to tak co mi w ręce wpadło.
Ale ponoć nie ma co kupować dużo małeych rozmiarów bo dziecko szybko urośnie. jak będzi e miało za duże ubranka to lepiej niz za małe bo nie bedzie mu ruchó krępowało
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo szpitala to chyba ttlko na wyjscie bede potrzebowala bo sa szpitalne ciuszki na te 3 doby, ale cos by sie przydalo miec swojego:)
Magdziulla tez wlasnie zaczelam obmyslac ile mi tego potrzeba :o
Narazie mam sweterek kombinezon 2 bodziaki rozek i czapeczke:D -
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Ja też dopiero się zbieram, bo w tym msc wytrzepaliśmy się z kasy całkiem. Ale kupiliśmy wózek, fotelik i mebelki, w sumie to co najdroższe.
Ja nie spodziewam się dużego dziecka ja mam 159, mąż 178cm. Gigant nie ma po kim być -
Magdziulla wrote:Hemoglobina 12,1 normy 12-16
Wcześniej 12,2, jeszcze wcześniej 12,4 i 12,5, więc faktycznie spada.
Ewi my też na razie ustawiliśmy w sypialni, która póki co jest pusta. Dokupimy łóżko tylko. Tzn zbieramy na łóżko.
Ciri ja się na karmieniu kompletnie nie znam, ale powinni Ci coś na to doradzić!
Mamuśki poradzicie pewnie nie tylko mi;)
Jeśli chodzi o ubranka do rozmiaru 68 wystarczy? Tzn. 56, 62 i 68 plus jakieś pojedyncze 50?
No i dalej po 6 pajacyków i np. po 4 bodziaki i 4 półśpiochy + ze 3-4 kaftaniki?
Co radzicie?
No to masz dobra hemoglobineMagdziulla lubi tę wiadomość
-
To chyba nie do końca tak jest ze jacy rodzice takie dziecko.
No ja mam 175 a mąż 178 heh I myślę miec mało rzeczy małych a więcej większych
Takie małe zeby miec na te pierwsze dni a jak dziecko bedzi emałe to od złej bidy w wiekszych może byc a potem cos dokupie ja mąż czy też moja mama. Zreszta zawsze jeszcze ktoś coś przyniesie więc w ubranka to tak żebym miała na pierwsze dni a potem dokupie bo wiem ze bratowa to napewno zrobi nam mega paczkę ubrankową.
-
nick nieaktualnyJa właśnie tak chce na 3 msc kupić, a potem sama przyjemność dokupować poza tym tak jak mówisz na pewno będą prezenty.
Ja też patrzę ile ważyliśmy, mój mąż był wcześniakiem i był malutki mniej niż 3kg, ale jego siostra już nie wcześniaczka też tak mało, ponoć byli za to dłudzy:) ja 3z jakimś niedużym kawałkiem, ale niestety z dużą główką. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny