X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja co tam u Cb?
    Jak tam synek?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosnie jak na drożdżach..Dziś dostal pierwsza łyżeczke wody:) siorbał az miło- dlatego zaczynamy dopajac pełna parą...az ni miałam sumienia zabirac mu tej łyzeczki:/ no ale 4 łyzki to 4 łyzki:(...bawi się, dokazuje...I uwielbia byc noszony w tuli. Do tego stopnia, ze zrezygnowalismy z chusty :-)

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jkiiobkzm.png
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Aa Picja kiedys sie zastanawialam gdzie Ty sie podziewasz;))
    Co tam u Ciebie ?;)

No ja kupilam kilka na 62 duzo dostalam na 68 i 74 i zobaczymy rezzte wole na biezaco kupowac :)

Macierzyństwo jakos tak mnie wciągnęło- spędzamy na macie kilka godzin i z dnia na dzień sie mały tak rozwija, ze nie miałam serca siedzieć na forum:)

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzius jest najwazniejszy:)))
    To super ze wszystko w porzadku:))
    Obyzmy my zdawaly za jakis czas takie relacje:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my rozmiar 2 nosimy od miesiąca i nie zanosi się na szybki przeskok na 3. Trzeba testować.

U nas paskudnie. Leje od wczoraj:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 byly przez 3 tygodnie mniej wiecej. 2 przez 1,5-2 miesiace i teraz sa 3. Ale jak zaczynalismy nosic 3 to one byly lekko za duze ale zdecydowalismy sie na nie bo kupy coraz wieksze byly i w 2 potrafily wyjsc gora to raz a dwa ze byly wtedy te upaly to mniejsze prawdopodobienstwo odparzen.

Edit; u nas tex leje i ma lac caly dzien. Mnie glowa od wczoraj peka... Masakra.

Edit 2; Picja kupilam taka wanienke jak Ty masz ta turystyczna i naprawde fajna. Pod namiotem kapalam mala i bylo naprawde fajnie. Co prawda ta zalaczona pompka to srednia (ja uzywalam takiej do materaca wiec o wiele szybciej) ale fajne to ze gume miedzy nozkami dzieci mozna ale nie trzeba napompowywac. Wiec dziewczyny jak ktoras bedzie chciala wanienke turystyczna to tak zdecydowanie polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy byla taaaaka burza:(
    A dzis mglisto brzydko no do dupy:/
    Ale dla mnie to bez znaczenia bo i tak musze lezec :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie słonecznie ale strasznie słabo poszłabym spać :P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy i nad ranem padało, a od 8 spokój. Ale pochmurno i duszno, chyba nawet nie pójdę na ćwiczenia dzisiaj. Tzn. muszę jechać tam na 2 autobusy aż, więc to mnie zniechęca w mpk będzie zaduch.
    Zaniosłam siuśki rano, kupiłam w ciuchu bodziaka, koszulę nocną (taka jak w Pepco) i bluzeczkę wszystko za 7 zł.
    Teraz muszę zrobić listę obiadowo-zakupową na ten tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę Was zalać zdjęciami? Wrzuciłabym Wam zzrzuty ekranu z koszyków z allegro, gemini i rossmanna i jakbyście zobaczyły czy o czymś zapomniałam?
    To będzie 5 zdjęć. Głównie chodzi o higieniczne produkty, leki, kosmetyki. Z tego co może się rzucić w oczy to brak maści majerankowej, bo nie mają na stanie i mam sporo pieluch tetrowych po kimś, więc dokupuje tylko, mam małe opakowanie sudocremu i płyny do prania i małą butelkę. Poza tym nie mam nic z takich rzeczy.
    Jak myślicie co warto jeszcze wrzucić? Może nie będę Was na razie spamować, dajcie znać czy macie chęć rzucić okiem to wtedy wstawię zdjęcia.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj foty :)

A na co jest maść majerankowa?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar. Ale to zdarzy jeszcze kupic. Male dzieci czesto nie choruja a te rzeczy ziolowe maja nie za dluga date waznosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wstawiam, najwyżej później usunę, żeby nie bałaganić.
    Maść majerankowa na przeziębienie.
    Allegro:

14156bc0517b5d63med.jpg

d205427503b44b22med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini:
    117f8aac084473ffmed.jpg

Rossmann:
    c5023d04f98f74e9med.jpg

c344e05be2ef6606med.jpg

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO MI SIE NA PIERWSZY RZUT OKA WSZYSTKO ZGADZA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 11:57

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez sobie za 2 reczniki malym dzieciom zdarza sie prykac kupa po kapieli i wiecej wkladek laktacyjnych. Nie wiem ile podkladow do szpitala (na lozko) wzielas ale wez sobie ze 3 minimum. Bo czesto w szpitalu daja ale lepiej miec w razie cos. Ja zurzylam po cesarce 4 bo mialam cewnik i po nim lecialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko, jeszcze mam do kupienia pościel i zestaw Minky, no i jakieś ubranka. Ale to wsadziłam i zastanawiam się czy o czymś nie zapomniałam. I tak będę kupować na raty teraz i w kolejnych msc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rossmana chyba wszystko i z apteki kup sobie wode morska oraz wit b + k ja uxywam fajna bo w aerozolu. Najlatwiejsza aplikacja.

Edit; na wode morska patrz ktora jest od urodzenia bo nie wszystkie sa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 11:58

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już 3 ręczniki kupione zapomniałam dopisać, a podkładów tu jest 10pak bella, 2x semi plus mam u rodziców awaryjnie, bo kiedyś dostali. Nad wkładkami laktacyjnymi się zastanawiałam ile tu jest 24szt na szkole mówili, żeby nie kupować na razie. Wrzucić więcej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Z rossmana chyba wszystko i z apteki kup sobie wode morska oraz wit b + k ja uxywam fajna bo w aerozolu. Najlatwiejsza aplikacja.

Edit; na wode morska patrz ktora jest od urodzenia bo nie wszystkie sa.
    Wit to tabletki? To dla mnie?, a wody morskiej zaraz poszukam to dorzucę. Co z czopkami glicerynowymi, kupować to i jakie, bo jak szukałam to widziałam dla większych dzieci.

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ