X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Picja wspolczuje:(
    Oby szybko wrocil do formy;)
    A wiadomo z czego ta biegunka?

Magdziulla sper spiworek;)

Ja sie zastanawiam nad kupnem ale wsumie jest czas, mam rozek a noz mu spasuje;)

I zaoszczedze 100zl bo pytalam poloznych i odradzaly ten bezdotykowy termometr :D miwia ze zwykly elektryczny najlepszy a pozniej ten spirytusowy;) to tak zrobie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little az tak hormony dzialaja?;)
    Ja moze z 5 razy tak dopiero :D

Ale wazne ze to lzy szczescia nic innego;))

littleladybird lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Cześć :D ledwo przebrnęłam przez te wszystkie strony i nadrobiłam zaległości ;)
    Madziulla, kciuki za testowanie ;)
    Baronowa, super kiecka i za taką kasę. Też bym kupiła :D
    Ciri, w necie większość to hejterzy... "Kozak w necie, piz*a w świecie". Nie warto się przejmować ;)
    Basiunia! Trzymaj małego jeszcze w brzuchu. Mam nadzieję, że w szpitalu odpowiednio się Tobą zajmują i wiedzą co robią. I przetrzymają Was tak długo jak się da.

A ja mam takie pytanie: co myślicie o dopajaniu noworodka wodą? Byliśmy w odwiedzinach w sobotę i znajomi 10-dniowemu dziecku dawali wodę, żeby się napiło i orzeźwiło w ten upał. W niedzielę całkiem przypadkiem natknęłam się na artykuł: http://www.hafija.pl/2015/01/niemowleta-i-woda-czy-niemowletom-woda-potrzebna-do-picia-i-zycia.html i tu zalecają wody nie dawać. Wiem też, że pierwsze mleko z piersi jest rzadsze i doskonale zaspokaja pragnienie dziecka. Dodam, że karmią piersią. (Z butelki, ale pokarm odciągają laktatorem).
    A co najlepsze w artykule autorka wspomina, że podawanie wody zwiększa bilirubinę. A ten maluch miał żółtaczkę. Nie wiem, co zrobić, czy zadzwonić do znajomych i im to powiedzieć, czy siedzieć cicho, żeby nie uznali że się wymądrzam :/
    mi kazali dopajać jak miał żółtaczkę, ale obeszło się bez
    do tego młody pił idealnie co 3 h, mogłam zegarek nastawić, więc jak miałam przygotowane mleko na te 3 h wiec je dawałam, mimo, ze jeszcze się nie wybudził

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    77 za duzy. Utopi sie. Bierz 62.
    poczekałabym i kupiła dopiero po porodzie. Na początku i tak się dziecko owija rożkiem. A potem ocenisz jaki będzie lepszy.
    My zaczynamy chować już rzeczy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Baronowa ma racje. liwia do spiworka wpakowalam jak byla troche starsza. Nie pamietam ile miala ale ponad miesiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to już sama nie wiem. A miałam rożka nie kupować w sumie śpiworek kosztuje tyle samo co rożek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Liwie rozkiem owijalam tylko w szpitalu. Potem rozek mi robil za kocyk.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kurczę to już sama nie wiem. A miałam rożka nie kupować w sumie śpiworek kosztuje tyle samo co rożek.
    Nie musi być rozek. Może byc kocyk. Na początek sie mota. Wybierz sobie co chcesz kupic i zobaczysz.
    Ja spiworka nie używa teraz bo młodego przebieram przed mlekiem i ze dwa razy po. Oszalalabym ze spiworkiem.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam spiworek na dole przy stopkach nie zamkniety. Jest gumka wiec tylko zadzieram jak spodnice i moge przewinac. Zreszta jak mloda skonczyla 1,5miesiaca i zaczela mi przesypiac noc to w ogole nie przebieram teraz w nocy. Dopiero o 7 albo 8 rano przebieram i pieluszka jest ledwo mokra. Dopiero potem robi kupw o porzadne siusiu.

A teraz jak tak goraco to mloda w samej pieluszce spi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę kupić Minky gruby jeszcze i taki zamówiłam http://allegro.pl/womar-kocyk-bawelniany-100-bawelna-27-wzorow-hit-i5723108374.html.
    Ale to się na początek chyba nie nada do spania. Myślałam, że śpiworek będzie na początek dobry, a potem kołderka. Sama nie wiem muszę pomyśleć w takim razie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde poki nie sprawdzisz nie bedziesz wiedziec. Ale kocyk bawelniany bedzie bardzo dobry na poczatek. Spiworek zawsze mozesz sobie domowic.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    mi kazali dopajać jak miał żółtaczkę, ale obeszło się bez
    do tego młody pił idealnie co 3 h, mogłam zegarek nastawić, więc jak miałam przygotowane mleko na te 3 h wiec je dawałam, mimo, ze jeszcze się nie wybudził

Ich młody był dopajany w szpitalu wodą z glukozą - dowiedziałam się w rozmowie z mężem, musiało mi to umknąć, kiedy o tym wspominali.
    Rozumiem, że nie każde dziecko musi pić często, ale ich młody się już czegoś domagał po ok. 2h. Przetrzymywali go na wodzie jeszcze godzinę i dopiero karmili. Więc może faktycznie chciało mu się po prostu pić-było bardzo duszno. W każdym razie nie będę jednak nic z tym robić. To są bardziej męża znajomi niż moi i on stwierdził, że mogliby nie zrozumieć moich dobrych intencji.

ciri22 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to najlepiej zaufac mezowi ;)

Baronowa Ty nadal karmiesz piersia?

littleladybird lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa skoro przetrzymywali to debilizm. Mleko matki trawi sie szybciej i skoro ma zottaczke to powinni karmić czesciej. Myślałam ze ci się wydawalo za czesto.

Karmie moim mlekiem - 3 butle mi sie uda uciagnac czasem 4. I raz rano przystawiam od 5 do 7 cycka. Reszta mm. I miedzy karmieniami przystawiam jak jest nerwówka, albo nie umie zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 21:05

ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to gratulacje ;) przeszlas miesiac ktory sama mowilas ze postarasz sie karmic i tez te 6 tygodni o ktorych ja mowilam ;D fajnie ze Ci sie udala tyle dawac ;) na pewno mlody skorzysta.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sutki mnie bola masakrycznie. No ale skoro mleko jest. Do tego raczej śluzy młodemu to co mu bede zalowac

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ele od odciagania Cie bola?

• Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Oo Picja wspolczuje:(
    Oby szybko wrocil do formy;)
    A wiadomo z czego ta biegunka?

Magdziulla sper spiworek;)

Ja sie zastanawiam nad kupnem ale wsumie jest czas, mam rozek a noz mu spasuje;)

I zaoszczedze 100zl bo pytalam poloznych i odradzaly ten bezdotykowy termometr :D miwia ze zwykly elektryczny najlepszy a pozniej ten spirytusowy;) to tak zrobie;)

nam tez odradzali...powiedzieli, że w szpitalu musi taki byc, no bo jaky mieli kazdemu mierzyc osobno np w pupi i dezynfekowac to by nie mieli czasu na porody. My mamy elektroniczny z giętką koncówką...Ale wiesz...najleszy termometr to przy takim pierwszym rozeznaniu usta mamy..daz buziaka i juz wiesz...i wtedy sprawdzasz termometrem...Do uch u nas sie nie sprawdza tez bo małyspał na boku i uszy ma zawsze gorące

atdcj44jkiiobkzm.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ele od odciagania Cie bola?
    Nooo. Przystaw sobie co kilka h odkurzacz ;).

Picja ale spi na jednym uchu. W drugim mozna mierzyc.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam elektrycznego laktatora wiec nie wiem ;/ w tym moim poprzednim recznym to po kilku razach napompowania gruszki mega mnie bolaly sutki w tym nie.

A odciagasz zeby wiedziec ile Wladek zjada czy dlatego ze nie za bardzo chce ciagnac bezposrednil z cycka?

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ