Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOo Picja wspolczuje:(
Oby szybko wrocil do formy;)
A wiadomo z czego ta biegunka?
Magdziulla sper spiworek;)
Ja sie zastanawiam nad kupnem ale wsumie jest czas, mam rozek a noz mu spasuje;)
I zaoszczedze 100zl bo pytalam poloznych i odradzaly ten bezdotykowy termometr miwia ze zwykly elektryczny najlepszy a pozniej ten spirytusowy;) to tak zrobie;)
-
nick nieaktualny
-
littleladybird wrote:Cześć ledwo przebrnęłam przez te wszystkie strony i nadrobiłam zaległości
Madziulla, kciuki za testowanie
Baronowa, super kiecka i za taką kasę. Też bym kupiła
Ciri, w necie większość to hejterzy... "Kozak w necie, piz*a w świecie". Nie warto się przejmować
Basiunia! Trzymaj małego jeszcze w brzuchu. Mam nadzieję, że w szpitalu odpowiednio się Tobą zajmują i wiedzą co robią. I przetrzymają Was tak długo jak się da.
A ja mam takie pytanie: co myślicie o dopajaniu noworodka wodą? Byliśmy w odwiedzinach w sobotę i znajomi 10-dniowemu dziecku dawali wodę, żeby się napiło i orzeźwiło w ten upał. W niedzielę całkiem przypadkiem natknęłam się na artykuł: http://www.hafija.pl/2015/01/niemowleta-i-woda-czy-niemowletom-woda-potrzebna-do-picia-i-zycia.html i tu zalecają wody nie dawać. Wiem też, że pierwsze mleko z piersi jest rzadsze i doskonale zaspokaja pragnienie dziecka. Dodam, że karmią piersią. (Z butelki, ale pokarm odciągają laktatorem).
A co najlepsze w artykule autorka wspomina, że podawanie wody zwiększa bilirubinę. A ten maluch miał żółtaczkę. Nie wiem, co zrobić, czy zadzwonić do znajomych i im to powiedzieć, czy siedzieć cicho, żeby nie uznali że się wymądrzam
do tego młody pił idealnie co 3 h, mogłam zegarek nastawić, więc jak miałam przygotowane mleko na te 3 h wiec je dawałam, mimo, ze jeszcze się nie wybudziłciri22 lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:77 za duzy. Utopi sie. Bierz 62.
My zaczynamy chować już rzeczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Kurczę to już sama nie wiem. A miałam rożka nie kupować w sumie śpiworek kosztuje tyle samo co rożek.
Ja spiworka nie używa teraz bo młodego przebieram przed mlekiem i ze dwa razy po. Oszalalabym ze spiworkiem. -
nick nieaktualnyJa za to mam spiworek na dole przy stopkach nie zamkniety. Jest gumka wiec tylko zadzieram jak spodnice i moge przewinac. Zreszta jak mloda skonczyla 1,5miesiaca i zaczela mi przesypiac noc to w ogole nie przebieram teraz w nocy. Dopiero o 7 albo 8 rano przebieram i pieluszka jest ledwo mokra. Dopiero potem robi kupw o porzadne siusiu.
A teraz jak tak goraco to mloda w samej pieluszce spi. -
nick nieaktualnyChcę kupić Minky gruby jeszcze i taki zamówiłam http://allegro.pl/womar-kocyk-bawelniany-100-bawelna-27-wzorow-hit-i5723108374.html.
Ale to się na początek chyba nie nada do spania. Myślałam, że śpiworek będzie na początek dobry, a potem kołderka. Sama nie wiem muszę pomyśleć w takim razie. -
nick nieaktualny
-
Baronowa_83 wrote:mi kazali dopajać jak miał żółtaczkę, ale obeszło się bez
do tego młody pił idealnie co 3 h, mogłam zegarek nastawić, więc jak miałam przygotowane mleko na te 3 h wiec je dawałam, mimo, ze jeszcze się nie wybudził
Ich młody był dopajany w szpitalu wodą z glukozą - dowiedziałam się w rozmowie z mężem, musiało mi to umknąć, kiedy o tym wspominali.
Rozumiem, że nie każde dziecko musi pić często, ale ich młody się już czegoś domagał po ok. 2h. Przetrzymywali go na wodzie jeszcze godzinę i dopiero karmili. Więc może faktycznie chciało mu się po prostu pić-było bardzo duszno. W każdym razie nie będę jednak nic z tym robić. To są bardziej męża znajomi niż moi i on stwierdził, że mogliby nie zrozumieć moich dobrych intencji.ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aaa skoro przetrzymywali to debilizm. Mleko matki trawi sie szybciej i skoro ma zottaczke to powinni karmić czesciej. Myślałam ze ci się wydawalo za czesto.
Karmie moim mlekiem - 3 butle mi sie uda uciagnac czasem 4. I raz rano przystawiam od 5 do 7 cycka. Reszta mm. I miedzy karmieniami przystawiam jak jest nerwówka, albo nie umie zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 21:05
ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale sutki mnie bola masakrycznie. No ale skoro mleko jest. Do tego raczej śluzy młodemu to co mu bede zalowac
-
nick nieaktualny
-
basiunia wrote:Oo Picja wspolczuje:(
Oby szybko wrocil do formy;)
A wiadomo z czego ta biegunka?
Magdziulla sper spiworek;)
Ja sie zastanawiam nad kupnem ale wsumie jest czas, mam rozek a noz mu spasuje;)
I zaoszczedze 100zl bo pytalam poloznych i odradzaly ten bezdotykowy termometr miwia ze zwykly elektryczny najlepszy a pozniej ten spirytusowy;) to tak zrobie;)
nam tez odradzali...powiedzieli, że w szpitalu musi taki byc, no bo jaky mieli kazdemu mierzyc osobno np w pupi i dezynfekowac to by nie mieli czasu na porody. My mamy elektroniczny z giętką koncówką...Ale wiesz...najleszy termometr to przy takim pierwszym rozeznaniu usta mamy..daz buziaka i juz wiesz...i wtedy sprawdzasz termometrem...Do uch u nas sie nie sprawdza tez bo małyspał na boku i uszy ma zawsze gorące -
ciri22 wrote:Ele od odciagania Cie bola?
Picja ale spi na jednym uchu. W drugim mozna mierzyc. -
nick nieaktualnyNie mialam elektrycznego laktatora wiec nie wiem ;/ w tym moim poprzednim recznym to po kilku razach napompowania gruszki mega mnie bolaly sutki w tym nie.
A odciagasz zeby wiedziec ile Wladek zjada czy dlatego ze nie za bardzo chce ciagnac bezposrednil z cycka?