Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Baronowa przy kp to chyba nie ma czegoś takiego jak za często? W sensie na początku chociaz nie wiem, nie mam doświadczenia ani wiedzy w tej kwestii
Jak moje dziecię będzie chciało pić co godzinę, to co godzinę dostanie cycka, chyba że moje cycki odmówią posłuszeństwa na razie biorę pod uwagę tylko optymistyczny scenariusz
Basiunia, ja to miałam taką konkretną akcję dzisiaj po raz pierwszy -
nick nieaktualnyLittle wlasnie sa rozne szkoly. Jedne mowia ze nie mozna przekarmic piersia drugie mowia ze takie male dziecko nie powinno jesc czesciej niz co dwie godziny najlepiej zeby jadlo co 3-4 i nie dluzsza przerwa niz 5 godzin ale moim zdaniem jeslo mowimy ze karmimy na rzadnanie to nie mozna mowic o tym ze dziecko je za czesto lub za rzadko. Np w dzien moje dziecko po skonczeniu 3 tyg zaczelo jesc co 2 godziny. Czasem co pol godziny je ale tym samym w nocu lolp 6tygodnia zaczelo robic sobie przerwy po 7 godzin co jest niby za dlugo dla takiego malucha.
Ale moja pediatra nic nie mowila ze trzeba czesciej lub rzadziej. A na ostatnim wazeniu wyszlo niby ze moje dziecko w 3tyg przytylo 100g (mnie sie wydake ze maja popsuta wage bo na domowycn dwoch wyszlo nam 300g) i pani doktor tylko zapytala jak czesto karmie i jakie przerwy sa w nocy i powiedziala ze wszystko ok n
Jest. Wiec ja karmie czasem co chwile jesli trzeba a jak dziecko nie chce to nie daje bo musi. -
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Nie mialam elektrycznego laktatora wiec nie wiem ;/ w tym moim poprzednim recznym to po kilku razach napompowania gruszki mega mnie bolaly sutki w tym nie.
A odciagasz zeby wiedziec ile Wladek zjada czy dlatego ze nie za bardzo chce ciagnac bezposrednil z cycka?
Ciri z tymi przerwami to jak juz jest w miare laktacja. Przy 10 dniowym dziecku to z reguły leży sie non stop i przystawiaciri22 lubi tę wiadomość
-
ewi0808 wrote:a mi sie teskni za bliskoscia męża ;/
-
nick nieaktualnyJa tam wlasnie przy 10 dniowym mialam najwiecej wolnego bo moje dziexko jadlo co 3 czy r godziny i wredy to moglam naprawde duzo zeobic naprawde. Zastanawialam sie jak inne matki nie maja na to czy na tamto czasu ;p bo moja corka nadla 40 minut a potem spala przez 3 godziny a ja bylam wolna jak ptak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
basiunia odpuść sobie seksy ja mam zakaz od lekarza. orgazm-skurcze macicy oiwoduja skracanie sie szyjki takze w Rwoim przypadku bym dała spokoj z seksem chociaż wiem jakie to wkurzające. my już chyba ze 2w i pół miesiąca zero seksu albo moze i dłuzej. Dla mojego dziecko to abstrakcja tak jak Baronowa pisze ale zanim Ty mi powiedzałaś ze seks i szyjka to kiiepskie połączenie i zapytaniu lekarza to seksowaliśmy sie nei był to taki seks jak przed ciążą ale było spoko. a teraz wszzystko jakoś tak mi ucieka- mam wrazenie ze ciąża zniszczyłła relacje i więź z mężem.
-
nick nieaktualny
-
Mój to chyba jakiś dziwak jest nie ma żadnych oporów i póki nie będzie żadnych przeciw, będzie seks. I nie ma mowy o chowaniu brzucha - zawsze wszystko ze mnie ściąga uwielbia mój goły brzuch za to ja mam blokadę w głowie, unikam orgazmu i zakazuję dotykać piersi...
Witam się i ja po krótkiej nocy śniły mi się pierdoły i już nie mogę usnąć. -
nick nieaktualnyU mnie co prawda malo seksu jest ogolnie ale w ciazy tez mnie zawsze rozbieral i tak do 30tc nie mial nic przeciwko ale potem mocno go corka skopala podczas jednego seksu i stwierdzil ze nie swojo czuje z tym ze my sie tu bzykami on do chodzi a tu widac jak zaczyna sie wypychac dziecko ;p poki bylo male nie ruszalo go a potem juz mial jakia problem.
Mloda lezy ze mna na lozku i tak na nia patrze sobie i wie rozczulam. Takie to male a tak dorosle wyglada zajmuje mi pol lozka.
Ja mialam jakis fajny sen jak z ksiazki ale corka mnie obudzila i juz nie moge udnac.
Trzymajcie kciuki zeby mnie wybrali zglosilam sie do sesji zdjeciowej w chustach;) ale malo miejsc jest i maja wybrac tylko kilka osob.littleladybird lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny