Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Przyzwyczaj się . A zobaczysz bunt dwulatka. Będziesz marzyla zeby tylko cycka chciała
Baronowa ja mam nadzieje ze maz jednak sie uwinie ;/ A Ty ze "soba" u lekarza? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiri nie strasz :o
Czyli skoki to takie dni kuedy nie wiesz ci sie dzieje??
Baronowa wspolczuje:/ moze choc z tym remontem jakos pojdzie:/
A co z Tadkiem? Do usuniecia ten migdal?
Evi dobrze ze jest jakis postep:)
Ja tez dlugo pamietam jak cos mi zalezie za skore ale no trzeba walczyc o zwiazek;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBasiunia łapaj o skokach... Akurat Liwia zaczela 22tydzien życia... I tak stawiam ze to to...
http://dziecisawazne.pl/skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-dziecka/
Baronowa niech szybko syn zdrowieje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja się nawet wyspałam, nie miałam pobudki w trakcie wow.
Dziś wieczorem idę do gin. Ciekawe czy mi żelazo przepisze, bo hemoglobinę mam 10,8. Chyba powinien.
Wczoraj mieliśmy na szkole.takie dodatkowe zajęcia na szkole z doradcą laktacyjnym i trochę się nauczyłam, a trochę namieszała w głowie. Chociaż po.zajęciach rozmawiałyśmy z.właścicielką i nie była zadowolona, bo twierdzi, że parę rzeczy oni uczą inaczej.
Pani doradca twierdzi, że wystarczy jedna pobudka w.nocy na karmienie(jeśli dziecko.śpi)-na szkole mówią, że 2 bo się nie.rozbuja lakatacji, że nie trzeba odbijać(!)-mówią, że odbijać, i często wystarczy ok 10 minut aktywnego ssania- mówi, że może się nie włączyć druga faza mleka. Reszta chyba ok, więc się przyda, ale powyższych zaleceń Pani nie będę stosowała, bliższe mi są.zalecenia szkoły.
A Wy jak uważacie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiestety dalej jest zle z Liwia znaczy ze spaniem i w ogole.
Magdziulla a Ty tardyferon bierzesz? Bo mi po ciazy zostal wiec jak cos to moge Ci wyslac.
Co do laktacji: noworka kilkudniowego nam tez mowila pani doktor w szpitalu ze mozna probowac odbekac ale czesto to nie daje efektow. Dopiero po jakims tygodniu dziecko zwykle zaczyna odbijac. Dlatego ukladamy na boku zeby sie nie zachlysnelo. Ale tez ulewanie u takich mini mini dzieci jest baaardzo rzadkie...
Co do pobudek to 2 powinny byc... I w sumie noworodzia nie znam takiego ktore by sie nie budzilo. Zwykle dopiero po 1,5 miesiaca zaczyna przesypiac noc i wtedy jesli przybieta dobrze na wadze nie trzeba w ogole w nocy karmic.
Co do ssania. To tez jest tak ze powinno 10minut minimum ale jak sa upaly dzieci nie maja apetytu i wtedy czescie a krocej ssa. Tez tu wszystko jest zalezne od wagi. Jak dziecko noe chce. Nie zmusisz. -
Jak dziecko przybiera to pobudek nie trzeba. Laktacja sie dostosowuje do dziecka. Ponownie jak dziecko przybiera to i 3 minuty starcza. Odbijanie to zalezy od dziecka. Moj po piersi bardziej bekal niz po butki a sa dzieci co nie lykjs powietrza.
-
nick nieaktualnyZ pokarmami to tak jak mowilam Ci na priv szkola mowi jedno,zycie mowi co innego a dziecko jeszcze co innego. Zasada :dazymy do wylacznego karmienia piersia do 6 miesiaca zycia. Noo ale jak rozmawiwlam z mamami i z doradca laktacyjnym ktora jest w grupie chustowej to powiedziala ze ona sama zaczela wczesniej dawac i wszystko jest uzaleznione od dziecka.
Tak podcina sie wedzidelko u dzieci ktore maja za bardzo zrosniete i nie moga ssac. Ale to baardzi rzadko sie zdarza. Wada wrodzona. -
Magdziulla, moj pije 5-6 minut raz na 2-3 godziny i niemal od poczatku przesypia noce. Dlatego nie chodziłam do szkoły rodzenia. Bo ja jestem z tych co nie lubią schematów a wola improwizacje. Za to znajomej pomogła obyć sie z tematem porodu. A temat pielęgnacji to inna bajka. Sama zobaczysz:)mi w szpitalu mówili ze dlugo nie pokarmie bo zle małego przystawiam ze nie bierze calej otoczki blablabla. I w szpitalu ryczalam po katach bo nie umiałam nu tak wepchnąć jak one mowily. A jakos karmie do teraz i maly ma ponad 8 kg i 74 cm .
Dzis robimy badanie moczu po 12 dniach antybiotyku. Modle sie zeby zadzialal. Jak nie to szpital:/