Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMasz rację Basiunia, mną chybq hormony targają, teraz jest już lepiej, czuję, że może jednak ogarnę.
Na szczęście zdjęcie szwów nie bolało, chociaż przestraszyłam się widząc, że lekarka ma z 60 lat:). Tak mi się wydawało, że mam dużą ranę i ona to potwierdziła, to przez wielowodzie, trudno, przynajmniej jest nisko.
Ja karmię piersią i chyba też jest tłuste w takim razie, bo tluszczyk się zbiera. W ogóle dzięki Ciri za polecenie habermana świetny jest, użyłam dwa razy, a raczej szczęśliwy z tego powodu tatuś - na zdjęciu szwów i na spacerze.
Ja mam 10kg mniej, ale brzuch jak na 5 msc wisi taki flaczek, mogłabym się spokojnie w kolejki wpychać.
Ewi q często sciagsz? W ogóle warto teraz ściągać, żeby rozkręcić czy coś, bo ja niby mleko mam. -
nick nieaktualnyNa kazdym mleku tluszcz sie zbiera. Mleko to taka mieszanka wody (ktore leci na poczatku karmienia) oraz tlustej odzywki. Jak sciagniemy to tluszcz zawsze sie oddziale od wodu.
Druga rzecz przybieranie na wadze dziecka nie jest zwiazane bezposrednio z iloscia tluszczu w mleku.(juz nie pamieta jaki skladnik jest za to odpowiedzialy) wiec moznq miec tluste mleko i chude dziecko.
Moim zdaniem nie ma sensu sciagac. Mozesz sobie narobic nawal mleka i bedziesz miala problem. Tak sie lakracja przystosuje do potrzeb twojego dziecka i nie bedziesz misiala sie martwic o bol i nawal mleka a piersi same Ci powiedza kiedy pora karmienia. -
ja sciagam rano bo mam zastoije bo mały budzi sie dwa razy w nocy i je po 15 min wiec rano mi sie z cycków leje strumieniami. a codziennie praktycznie wychodze cos załatwic wiec mam jedzonko i moge małego po karmieniu zostawic z mama wiec do nastepnego karmienia ze sciagnietego mleka minie 2 h a potem na cyca znow mam dwie h wiec moge wyjsc na 4 h
jak masz nawał, zastokje to albo mała przystawiaj albo sciagaj ale tylko tyle zeby ulge poczuc i przed sciagnieciem ciepłe okłady albo ciepły prysznic a po zimne okłady ( pielucha tetrowa pod kran z zimna woda i na cycki)
półtorej tygodnia po porodzie poszłam na zakupy spotkałam znajoma i sie mnie pyta Co robisz? a ja siedze w domu a ta sie mnie pyta to kiedy rodzisz na co ja juz urodziłam takze tez mam brzusio kazda ma co widaC BYŁO NA POPORODOWYCH SALACH
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie dlatego martwię się, że moja je tak krótko, no naprawdę po 7 minut, rzadko zdarza się dłużej i może nie dochodzi dotego treściwego mleka. W poniedziałek będzie położona i zwazy ją to się dowiem.
Propos brzucha moja teściowa wczoraj powiedziała, że powinnam natychmiast zacząć nosić pas poporodowy, bo mi taki brzuch zostanie! -
U nas w szpitalu dawali na wyjściu pas popprodowy ale widziałam ze Rossmann ma juz w ofercie na ciążowych regalach pasy. Co do tresciwego mleka to dzieci na pierwszym mleku czasem tyja nawet bardziej. Cukier mleczny tuczy...cukrzyk Ci to mówi:P chociaz gdzies czytałam ze obalono juz teorie ze mleko ma więcej laktozy na poczatku cycania
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak czytam i kompletnie sobie nie wyobrażam ze względu na ranę zakładanie pasa, w ogóle nic ściskającego. W ogóle nad raną, mam takie duże wybrzuszenie o martwym czuciu chyba tam mam brzeg szwu wewnętrznego druga strona normalnie.
Nie wygląda to normalnie, może zejdzie choć na razie tylko rośnie.
Mi waga spada, mam teraz 53kg wystarczy jak zrzucę do 50kg ale brzuch to inna bajka, jest niezależny od wagi.
Ewi a w tym pasie się cały czas chodzi.
Mąż pojechał po nawilżacz powietrza, miałam ciężką noc, bo Mała ciężko oddycha, nie udało jej się oczyścić, niby nie za bardzo zalega, ale po kąpieli lepiej oddycha. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny