Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdej aptece. Ja kupuje na doz :-). Basiunia cetaphil to naturalny nie jest:-) chyba ze cos zmienili...

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 19 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie latopic. Pl poczytasz więcej...one sa tez polecane przy alergii i skazie bialkowej. Ja dla siebie używam od ponad roku

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym cetaphilu to ma jeszcze suchsza niz mial :/ a snarowalam kilka razy dziennie:/

Widzisz to kupie ten latopik bo maskara broda kark i uszy to maskara :/ a musze to czyms nawilzyc ...
    A mozliwe ze mi go odparzylo na udach od pampersa bo jest zaduzy ??

Wysłany: 19 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem niestety w sprawie pampersów nie pomogę...dawno przestaliśmy używać bo miał zaczerwieniona pupkę...raz na j a kis czas ubierzemy pieluchoajtki i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 15:30

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za duże to nie powinno jak coś to od zabardzo ścisnietych nóżek mogło go odparzyć. Basiunia jakiej firmy używasz pam[ersów?
    Kupie ten krem latopik :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, moja położna stwierdziła, że jeśli dziecko ma zdrową skórę i używasz jakiegoś preparatu myjącego, który ma w sobie jakiś nawilżający składnik to nie trzeba już dodatkowo nawilżać. Emolienty tylko i wyłącznie wtedy, gdy coś ze skórą się zaczyna dziać, a jak się dziecku skóra łuszczy (co jest naturalne u noworodka) to smarujemy te łuszczące się miejsca jakimś delikatnym kremem nawilżającym, ewentualnie oliwką, a najlepiej olejkiem migdałowym, który bardzo ładnie i szybko się wchłania ;)

Jeśli dobrze pamiętam wspomniała o latopiku i alantanie, ale to też tylko na miejsca już zmienione chorobowo (suchość, podrażnienia itp).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:16

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 19 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest fajna polozna...nasza to malucha kazala nam wręcz od 1 dnia topić w emolientach. Jak powiedziałam ze ja olejek wole to ona: Do kosza! Szybko zaczelam działać na własną rękę oj szybko

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez proponowala emolienty albo babydreama ktorego uzywalam od poczatku, reraz kupilam emolium jak sie wysypka pojawila :/
    Ale od wczoraj krochmal a reszte rumiuanek i moze pomoze...i daje sobie na wstrzymanie bo z kim nie gadamto kazde dziecko mialo "podobne" i przeszlo wiec musze troche odczekac :)

Evi od poczatku jade na babydreamach z rosmana kilka razy mialam dady i tez spoko ale od kilku dni zakladam mu juz 2 bo 1 wlasnie sie odciskaly na skorze a 2 jednak go obcieraja, chyba musze piszukac innych 2moze beda mniejsze :( a szkoda bo rosmanowskue wychodza najtaniej :)

Wysłany: 20 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ma dwie serie. Jedna jest większa druga mniejsz a rozmiarowo na pupie naszego Filipa. Male są jeszcze Tesco loves baby. A probowalas Bella? One male niw są ale można je fajnie dopasować bo mają jakby miejsce na pupę. Sa takie jakby okrągłe.

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 20 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ja wam ciągle zapominam napisać! U nas na gazy najlepiej sie sprawdza windii. Takie rurki. Do pupki. Maly id razu sie odpowietrza aż słysząc ssssssyyyt i kupkę wtedy robi. Działa ekstra. Lepiej niż espunisan. No ale raz na jakiś cz a s.

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla Kubusia najlepsze sa pamper baby care i ewentualnie te z rossmana.
    Dady i inne odpadaja od razu skóra zaczerwieniona.

My jeszcze na 1 a mały już prawie 5 kg ma :)
    No ja używam do mycia tego płyny z babydream.
    A ten olejek migdałowyy to jakiś specjalny dla dzieci?

Dziś świętujemy drugą rocznicę ślubu :D
    A Kubuś w niedzielę skończył miesiąc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 07:53

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 20 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy drugą na poczatku miesiąca i moj maz zafundiwal mi dzień na strzelnicy i strzaly z 10 broni:) jeahhhh :) ewi najzwyklejszy olej ze slodkich migdalow firmy Ktc albo najel.

No to juz duży chlop...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 09:23

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to moze mi sie wydawalo ze jest za duzy, ma 4kg :D sprobuje moze jeszcze z lidla albo z tesco...a z bella nigdzie nie widzzialam :o
    Evi ja uzywam oleju ze slodkich migdalow firmy NACOMI :)

Adruga rocznice mamy we wtorek i maz niby cos planuje ale nie mam pojecia co :D

Wysłany: 20 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia. Bliżejciebie.pl możesz zamówić kilka sztuk:) a stacjonarnie na pewno sa w kauflandzie. A te z Lidka to są takie sztywne papierowe- ale ja nie wiem czy lidl nie ma kilku serii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:44

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to popatrze dzieki Picja :*
    Kupilam wlasnie te z lodla jak dojade do domu to sprawdzimy co to :o

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich firm macie lezaczkibujaczki?

ja już z moim nie moge całymi dniami nie spi tylko na rekach....i tak ma od samego urodzenia. jak kochanego ciałak przybywa robi sie ciezko :D

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 20 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam caretero i to byl szajs. Ale do niego byl pałąk ruchomy na zabawki który idealnie pasuje do wózka bebetto. Ratowal nam życie i tylko dla niego kupilabym go ponownie caretero astral.

atdcj44jkiiobkzm.png

Wysłany: 20 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. Chustuj albo kladz na mate.

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś nie mogę sie przekonać to chusty. mata mało atrakcyjna nie jest nią zainteresowany heh

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 21 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę i nie bardzo wiec wiem o czym mówisz.a może tulą? Można wypozyczac...sprawdzisz.. U nas sprwdza sie ze hej. Cyk cyk i juz zapięte a działa jak chusta

atdcj44jkiiobkzm.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ