Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPo tym cetaphilu to ma jeszcze suchsza niz mial a snarowalam kilka razy dziennie:/
Widzisz to kupie ten latopik bo maskara broda kark i uszy to maskara a musze to czyms nawilzyc ...
A mozliwe ze mi go odparzylo na udach od pampersa bo jest zaduzy ?? -
Ewi, moja położna stwierdziła, że jeśli dziecko ma zdrową skórę i używasz jakiegoś preparatu myjącego, który ma w sobie jakiś nawilżający składnik to nie trzeba już dodatkowo nawilżać. Emolienty tylko i wyłącznie wtedy, gdy coś ze skórą się zaczyna dziać, a jak się dziecku skóra łuszczy (co jest naturalne u noworodka) to smarujemy te łuszczące się miejsca jakimś delikatnym kremem nawilżającym, ewentualnie oliwką, a najlepiej olejkiem migdałowym, który bardzo ładnie i szybko się wchłania
Jeśli dobrze pamiętam wspomniała o latopiku i alantanie, ale to też tylko na miejsca już zmienione chorobowo (suchość, podrażnienia itp).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:16
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam tez proponowala emolienty albo babydreama ktorego uzywalam od poczatku, reraz kupilam emolium jak sie wysypka pojawila
Ale od wczoraj krochmal a reszte rumiuanek i moze pomoze...i daje sobie na wstrzymanie bo z kim nie gadamto kazde dziecko mialo "podobne" i przeszlo wiec musze troche odczekac
Evi od poczatku jade na babydreamach z rosmana kilka razy mialam dady i tez spoko ale od kilku dni zakladam mu juz 2 bo 1 wlasnie sie odciskaly na skorze a 2 jednak go obcieraja, chyba musze piszukac innych 2moze beda mniejsze a szkoda bo rosmanowskue wychodza najtaniej -
Babydream ma dwie serie. Jedna jest większa druga mniejsz a rozmiarowo na pupie naszego Filipa. Male są jeszcze Tesco loves baby. A probowalas Bella? One male niw są ale można je fajnie dopasować bo mają jakby miejsce na pupę. Sa takie jakby okrągłe.
-
Dziewczyny! Ja wam ciągle zapominam napisać! U nas na gazy najlepiej sie sprawdza windii. Takie rurki. Do pupki. Maly id razu sie odpowietrza aż słysząc ssssssyyyt i kupkę wtedy robi. Działa ekstra. Lepiej niż espunisan. No ale raz na jakiś cz a s.
-
dla Kubusia najlepsze sa pamper baby care i ewentualnie te z rossmana.
Dady i inne odpadaja od razu skóra zaczerwieniona.
My jeszcze na 1 a mały już prawie 5 kg ma
No ja używam do mycia tego płyny z babydream.
A ten olejek migdałowyy to jakiś specjalny dla dzieci?
Dziś świętujemy drugą rocznicę ślubu
A Kubuś w niedzielę skończył miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 07:53
-
My mieliśmy drugą na poczatku miesiąca i moj maz zafundiwal mi dzień na strzelnicy i strzaly z 10 broni:) jeahhhh ewi najzwyklejszy olej ze slodkich migdalow firmy Ktc albo najel.
No to juz duży chlop...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 09:23
-
nick nieaktualnyAa to moze mi sie wydawalo ze jest za duzy, ma 4kg sprobuje moze jeszcze z lidla albo z tesco...a z bella nigdzie nie widzzialam :o
Evi ja uzywam oleju ze slodkich migdalow firmy NACOMI
Adruga rocznice mamy we wtorek i maz niby cos planuje ale nie mam pojecia co -
nick nieaktualny