Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jaka pizza? Mnie wzdyma, więc przy kp żadna pizza i nie ma dylematu;);)

Moja Mała ma chyba trądzik niemowlęcy.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, owszem mają rację, ale nie muszą mnie o tym na każdym kroku uświadamiać, bo ja to wiem ;) i ich wypowiedzi mają raczej negatywny wydźwięk i dlatego mnie to wkurza.
    Tak jak basiunia pisze: coś za coś. Tylko to, co poświęcę ma się nijak do tego, co otrzymam w zamian :)

Magdziulla, trądzik trzeba przeczekać, sam zejdzie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi to czekam:))
    Dzis znowu coezki dzionek, caly dzien na rekach ale tylko w pozycji do odbicia bo moze mnie wteey cycac po szyii (jestesmy na etapie cycania i lizania wszytskiegi)ale wyprzytulalismyvsie :D

Ale za to noc byla suoer, spal od 9 do 3.30:D

Magdziulla ja juz nie patrze na to co mnie wzdyma co nie, jem juz wszytsko bo bym oszalala, wysypka z buzi zeszla na ciele zostalo troche ale mysle ze samo minie za jakis czas:)) wazne ze sie nie powoeksza :)
    Evi moj charczy na nosku od urodzenia, teraz przy katarku wiecej ale jak odciagam to malo co leci wiec z tego musi wyrosnac :))

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6997f9ef991d.jpg

Nie mam fajnych fotek na których widać całe ubranko. Jest to rozmiar 62.

https://www.szatka.pl/pl/p/Polarowy-komplet-do-Chrztu-MY-DREAM/579
    https://www.szatka.pl/pl/p/Ocieplane-buciki-do-Chrztu-welur/161

Basiunia jak chcesz to mogę Ci pożyczyć. szkoda wydawac kase.

Magdziulla, littleladybird lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki bialuśki słodziak:)
    Moja też powoli wchodzi w 62, niewamowicie szybko rośnie.zaczynała ledwo od 50.

Little ja mam nadzieję, że to trądzik, ale jutro zapytam położną, niestety codziennie się poszerza i jest coraz więcej:/ mam nadzieję, że to szybko zejdzie.

Basiunia ja się co nieco hamuję z jedzeniem. Najbardziej wyczekuję na czekoladę.
    Mój mąż też tak nosi Małą, ja nie bardzo, kręgosłup nie daje rady.

Little co u Ciebie?

Wysłany: 12 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza ;)

A gdzie Eliza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Eliza co u Ciebie???
    Jak sytuacja z mezem???:))

Evi swietne szkoda ze sie wczesniej nie zgadalysmy bo maz byl w rzeszowie w tamtym tyg i by pozyczyl, a tak nie zdazysz mi juz wyslac bo to na ta niedziele, mogloby nie dojsc:(( kupilam mu takiego bezowego pajaca i trudno, nie pojdzie na bialo, moze nas ksiadz nie wyrzuci :D ogolnie skompletowalam mu ubranko z takich codziennych, body z mucha i brazowe sztruksiki do tego biala pikowana bluza :D i na wierzch ten pajac bo nigdzie moglam dostac takiej bialej polarowej kurteczki jak masz:o
    Po chrzcinach wrzucevzdjecie :D

Aa no i dziekuje bardzo, ze chcialas pomoc :***

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla a wypozyczylas ta chuste? Ja zaraz pisze maila do sklepu niech mi doradza jaka i zamawiam bo od niedzieli nie wypuszczam Fidcia z rak, tzn.on sobie tego nie zyczy :D obiady gotuje o 8 rano jak mi jeszcze spi a potem do wieczora oka nie zmruza, ale w nocy coraz lepiej spu znaczy sluzej nawet 6h! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera krwawię:/ jeszcze mi się połóg nie skończył, do tej pory miałam ledwo co plamki, a teraz żywa krew:/ chyba okres wrócił. Ale dlaczego tak szybko. Karmię tylko piersią i to namiętnie.

Basiunia akurat trafiłaś, bo dziś znalazłam kontakt do wypożyczalni chust u mnie w mieście. Zobaczymy, bo nie wiem czy to dla mnie.

Była dziś położna i ja nie wiem co z moim dzieckiem się dzieje, po kim ona tak rośnie. 4700waży, a przy wypisie było 2960! 300g tygodniowo jej przybywa. Ah i pochwalę niesmowicie trzyma główkę tak mi się wydawało, ale nie mam porównania, ale położna była zaskoczona, że w tym wieku tak trzyma. Moja zdolna bestia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie w tamtym tyg wydawalo ze krwawie ale tylko jefen dzien i cisza wiec chyba jeszcze okresu nima:))

Magdziulla a jak sprawy sexistowskie?? U mnie lepiej niz przed ciaza w sensie nic nie boli, przyjemnie:D

300g tygodniowo?moj oucus dwavrazy przybral mi 480 ale sie lekarka smiala :D niech rosna to znaczy ze zdrowe :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia ja po tym cc się bałam i było raz jakiś tydzień temu i było ok, ale ja się psychicznie hamowałam.
    A krew już 3 dzień sie rozkręca, ale wczoraj i dziś to ewidentnie:/ jestem zła za to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no mnie na poczatku bolal brzuch zaraz na cieciem, do teraz mam tam takie znieczulone ale juz nie boli:)
    Powoli trzeba probowac:) mi sie jakims cudem zwiekszylo libido i czycham na meża haha :D

A na okres czekam bo moglabym zastosowac kalendarzyk a tak trzeba sie stresic albo gumowac co nie jest przyjemne:D a wolalabym na razie nie byc w ciazy :D moze za rok :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie jeszze nie przełamałam na seks heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak zmienię temat na chwilę.
    Czy możecie sprawdzić czy uda Wam się wejść do mojego pamiętnika? Mam ustawione dla wszystkich, ale mówią, że jest niedostępny :(

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png

Wysłany: 12 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się właśnie zastanawiam, ile będziemy musieli czkać po porodzie i czy mi się będzie chciało. Póki co korzystamy ile się da :D

Margolciak, ja weszłam bez problemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi Ty już chyba spokojnie możesz. Tylko kwestia czy chcesz.
    Ja to teraz już całkiem nie mogę. Cholera wie, a może to nie okres...może coś mi się tam porobiło. Ale gorączki nie mam. Dupnia straszna, moja mama nie miała dopóki karmiła, ja karmię ciągle, prosto z cyca, a tu takie coś.

Basiunia tylko z kalendarzyka będziecie korzystać?

Eliza jeszce chwilkę masz, ale już w każdej chwili bobas może zapukać.

Moja dziś ma zły dzień, nie mogę jej uspokoić.

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:

Margolciak, ja weszłam bez problemu.

Dzięki :)

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i chce ale nie mam sił hheh.

zastanawiam sie nad antykoncepcja bo nie chce na razie kolejnej ciazy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi no ja tez obczajalam temat ale tabletek nie chce ani plastrow, zadnych spirali xd gumki zostaja i kalendarzyk :D na kalendarzyk mysle wskoczyc tak pod koniec macierzynskiego bo jak sie okaze zawodna metoda to bedzie spoko roznica i tam w srodku moze juz bedzie wszytsko wygojone :D na razie lecimy na przerywaniu bo dlugo sie strallismy o bobasa i wiemy ze to nie takie proste zaciazyc, choc w glowoe gdzies swita mysl ze tym razem moze nas tobzaskoczyc :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalendarzyk w tym momencie to kiepsko .. zreszta pomiary temp tez odpadaja bo sie nie da o regularnych godzinach przy dziecku.
    jak nie planuje sie to łatwo zaciazyc ;)
    u mnie tabletki, plastry, gumki odpadaja co zostaje przerywany albo zero seksu albo wpadka :D

Jestescie nprzed czy po szczepieniach?

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ