Zaczynam starania w 2024 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Tylko u mnie niestety nie jest to podbarwiona wydzielina a brązowa krew, czasem wymaga to zmiay wkładki w ciągu dnia. Okres mam zawsze 6 dni, plamienia ok 4 albo dłużej, więc nawet do 12 dc ta krew się pojawia. Chociaż mam długie cykle bo trwają ok. 35 dni.
Norma 🙂 brązowa krew to krew utleniona, czyli już jakiś czas wcześniej musiała opuścić macicę. Taka uroda niektórych kobiet, rzadko kiedy jest tak, że okres trwa 5 dni i nagle jest odcięcie.snieżka, Kamcia97 lubią tę wiadomość
-
psaj91 wrote:Zależy co brałaś, jeżeli jakieś NLPZ (ibuprom, ketonal, itd.), to nawet w ulotce jest napisane, że leki z tej grupy mogą utrudniać zajście w ciążę.👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
psaj91 wrote:Norma 🙂 brązowa krew to krew utleniona, czyli już jakiś czas wcześniej musiała opuścić macicę. Taka uroda niektórych kobiet, rzadko kiedy jest tak, że okres trwa 5 dni i nagle jest odcięcie.
Takie plamienia nie są normalne jak trwają dłużej niż 3 dni po okresie..Starania od 06.24 -
Dzień dobry! Mam 26 lat. Mam pewną wątpliwość. Mój cykl regularny: 27 dni.
Miesiączka ostatnia od 15go do 20go listopada. Dni płodne między 25 listopada a 1 grudnia. Pozytywny test owu 29 listopada. Stosunki: 23, 27, 28, 30 listopada oraz 7 grudnia. Przez cały czas w czasie owulacji do teraz miewam bóle podbrzusza, krzyż, gdzie wcześniej to się tak długo nie utrzymywało. Zazwyczaj trwało 2-3 dni maksymalnie i potem spokój do kolejnej miesiączki. Ewentualnie pobolewało 2 dni przed miesiączką.
Kolejna miesiączka powinna pojawić się 15go grudnia.
Testy negatywne. Podkusiło mnie zrobić pierwszy raz badanie beta hcg z krwi. 9 dni po rzekomej owu 9 listopada. Wyszła ujemna: Wynik <0,2 mIU/ml
Czy jest szansa że wykonałam ją za wcześnie? Czy raczej już nie ma nadziei po takim wyniku? 🥺 -
Hej dziewczyny, tak jak Wam jest mi bliski temat problemów z płodnością, dlatego piszę na ten temat pracę magisterską. Zachęcam Was do wypełnienia ankietki, której wyniki posłużą celom naukowym.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform
Bardzo dziękuję z góry za pomoc, jest to dla mnie bardzo ważne -
Hej,
Od już prawie roku staramy się o dziecko z partnerem. W międzyczasie miałam nieregularne miesiączki, jeden lekarz stwierdził PCOS, później, że go jednak nie mam. Brałam jakiś czas duphaston. Od kilku miesięcy okres jest regularny, czasem mniej, a czasem bardziej obfity i bolesny, ale jest. Zauważyłam też, że pojawił się w końcu płodny śluz i kłucie jajników w okresie planowanej owulacji.
Jakiś czas temu robiłam wyniki i chciałbym żebyście rzuciły na nie sowim okiem. Lekarz powiedział, że są ok, ale chciałabym zasięgnąć waszej opinii. Miałam jedynie za wysoki testosteron na który brałam jakiś czas leki. Po nowym roku idę zrobić ponowne badania, aby je porównać.
Glukoza - 90
TSH - 2,33
FT3 - 4,18
FT4 - 1,57
FSH - 6,63
LH - 10,60
Estriadol - 55
Prolaktyna - 20,40
Insulina - 6,7
Testosteron - 89, 60
DHEA-O4 - 470,10
Co sądzicie?
Aktualnie zmieniłam styl życia, trenuje, zdrowo się odżywiam, trochę już schudłam. Dodatkowo suplementuje: kwas foliowy, kwasy omega 3, magnez, witaminę D3, vita miner pregna oraz olej z wiesiołka z witaminą A i E.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 23:18
-
Ostatni okres od 29.11.2024 r. (przed nim kilka dni plamiłam) do 04.12.2024 r. (dość skąpy ale był). Już 05.12 bardzo dużo rozciągliwego śluzu i ochota na przytulanki, więc działamy prężnie. Przez moje nieregularne cykle nie wiem kiedy mam dni płodne więc staram się obserwować ciało i korzystać ile wlezie oczywiście z przyjemnością, a nie z przymusu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 15:48
Kamcia97 lubi tę wiadomość
-
Kamcia97 wrote:Takie plamienia nie są normalne jak trwają dłużej niż 3 dni po okresie..
Powiedz to moim 4 ginekologom, z którymi miałam styczność w swoim życiu 😉 Każdy twierdzi to samo - wszystko ok, taka uroda, że dłużej się "system" oczyszcza. Można wziąć cyclonamine, ale po co. 😉snieżka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. W tym miesiacu ze względu na delegacje męża było tylko jedno serduszko w 14 dc, a owulacja podejrzewam, ze mogła być Ok 16-17 dc. Dodam ze przed owulacja byłam chora i przyjmowałam sporo leków przeciwzapalnych + miałam gorączkę. Myślicie, ze jest szansa?
Dodam, ze nie zaobserwowałam w 24dc śluzu płodnego i byłam po leczeniu bakterii, która wyszła w posiewie (antybiotyk + globulki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 05:51
👧 29 👨31
•podejrzenie PCOS
•macica dwurożna
Wyniki:
•TSH 2,3
•Ferrytyna 28,3
•Prolaktyna 15,6
•żelazo 121
•kwas foliowy 7,37
Zalecenia: prenatal primo -
Ja mam jakieś dziwne bóle podbrzusza i mam wrażenie, że idzie znowu @ która niedawno była
Boje się, że znowu rozregulował mi się cykl i dupa.
15.12 mam wizytę w Warszawie u nowego ginekologa, więc zobaczymy co powie. Dlaczego to wszystko musi być takie skomplikowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 10:14
Kamcia97 lubi tę wiadomość
-
Monia97 wrote:Ja mam jakieś dziwne bóle podbrzusza i mam wrażenie, że idzie znowu @ która niedawno była
15.12 mam wizytę w Warszawie u nowego ginekologa, więc zobaczymy co powie. Dlaczego to wszystko musi być takie skomplikowane
Sama się zastanawiam..znając życie jakbym nie chciała mieć dzieci to bym miała..a takto nic z tegoStarania od 06.24 -
Monia97 wrote:Ja mam jakieś dziwne bóle podbrzusza i mam wrażenie, że idzie znowu @ która niedawno była
15.12 mam wizytę w Warszawie u nowego ginekologa, więc zobaczymy co powie. Dlaczego to wszystko musi być takie skomplikowane
Może masz bole owulacyjneStarania od 06.24 -
Monia97 wrote:Hej,
Od już prawie roku staramy się o dziecko z partnerem. W międzyczasie miałam nieregularne miesiączki, jeden lekarz stwierdził PCOS, później, że go jednak nie mam. Brałam jakiś czas duphaston. Od kilku miesięcy okres jest regularny, czasem mniej, a czasem bardziej obfity i bolesny, ale jest. Zauważyłam też, że pojawił się w końcu płodny śluz i kłucie jajników w okresie planowanej owulacji.
Jakiś czas temu robiłam wyniki i chciałbym żebyście rzuciły na nie sowim okiem. Lekarz powiedział, że są ok, ale chciałabym zasięgnąć waszej opinii. Miałam jedyne za wysoki testosteron na który brałam jakiś czas leki. Po nowym roku idę zrobić ponowne badania, aby je porównać.
Glukoza - 90
TSH - 2,33
FT3 - 4,18
FT4 - 1,57
FSH - 6,63
LH - 10,60
Estriadol - 55
Prolaktyna - 20,40
Insulina - 6,7
Testosteron - 89, 60
DHEA-O4 - 470,10
Co sądzicie?
Aktualnie zmieniłam styl życia, trenuje, zdrowo się odżywiam, trochę już schudłam. Dodatkowo suplementuje: kwas foliowy, kwasy omega 3, magnez, witaminę D3, vita miner pregna oraz olej z wiesiołka z witaminą A i E.
Uważam że tsh jest za duże. Ja przy takim tsh co prawda zaszłam w ciążę, ale tak szybko jak to się stało to również szybko ją straciłam bo obrazu w ciazy tsh skoczyło mi na 4.6
Musi być poniżej 2karasol lubi tę wiadomość
-
Oleczka_kh wrote:Uważam że tsh jest za duże. Ja przy takim tsh co prawda zaszłam w ciążę, ale tak szybko jak to się stało to również szybko ją straciłam bo obrazu w ciazy tsh skoczyło mi na 4.6
Musi być poniżej 2
Ja słyszałam opinie od lekarzy, ze wynik tsh w okolicy 2 jest dobryKamcia97 lubi tę wiadomość
👧 29 👨31
•podejrzenie PCOS
•macica dwurożna
Wyniki:
•TSH 2,3
•Ferrytyna 28,3
•Prolaktyna 15,6
•żelazo 121
•kwas foliowy 7,37
Zalecenia: prenatal primo -
Panna_M wrote:Ja słyszałam opinie od lekarzy, ze wynik tsh w okolicy 2 jest dobry
Tak naprawdę co lekarz to inna opinia..
Ja tsh mam 1.6 a usłyszałam że dobrze jakby było jeszcze mniej..a miałam 3.9 ,nie brałam żadnych tabletek tylko zaczęłam brać D3karasol lubi tę wiadomość
Starania od 06.24 -
Panna_M wrote:Ja słyszałam opinie od lekarzy, ze wynik tsh w okolicy 2 jest dobry
Ja słyszałam, że przy staraniach o ciążę najlepiej mieć tak do 2 TSH. Ale 1.6 to już powinno być ok, dziwne, że lekarz tak Ci powiedział. Zwłaszcza, że miałaś 3.9 to wynik bardzo ładnie Ci się poprawił.Kamcia97 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
snieżka wrote:Ja słyszałam, że przy staraniach o ciążę najlepiej mieć tak do 2 TSH. Ale 1.6 to już powinno być ok, dziwne, że lekarz tak Ci powiedział. Zwłaszcza, że miałaś 3.9 to wynik bardzo ładnie Ci się poprawił.
Też myślę że jest dobrze..Ale ciazy jak nie było tak nie ma
Może też przez pracę.. bo w jeden dzień idę na 5 rano żeby kolejnego dnia iść na nocke a zaraz potem na popołudnie plus stres dźwignie i takto jest.Ale w takim świecie żyjemyStarania od 06.24