Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • shaylen Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Wam powiem ze dalej nie dowierzam mimo że byłam wczoraj odrazu w laboratorium i beta 139.6
    Fakt faktem robilam w tym cyklu testy owulacyjne, faktycznie wyszło że mam owulacje, dzień później miałam wizytę u lekarza który też potwierdził że owulacja była. 23dc kazał zrobić progesteron i faktycznie wskazywał też na owulacje. Ale ja byłam nadal jego słowami przytłoczona...
    Nawet wam powiem ze nie staraliśmy się jakoś mocno, 13dc, 15dc i 17dc (owulacja) było ❤️ a wierzcie mi ze w ciągu tych 17 miesięcy..... to już kombinowaliśmy różnie.
    Nie wiem czy to zasługa hsg,( tak obstawiam) czy może faktycznie trochę mniej spiecia przy tym... a może to ta poduszka pod tylek z której mój facet się tak trochę podsmiechiwal 😂 Nie traćcie nadziei! To w końcu się stanie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:49

👱‍♀️27 👱‍♂️29
    👫+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    25.10.24 badanie hsg
    19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
    20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
    27.11.24 zaplanowana wizyta u lekarza
  • Dosia_24 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepłakałam wczoraj pół dnia, wylałam żale do przyjaciółki ,wszystkie oznaki nadchodzącej @ są.
    Dziś rano poszłam zrobić test ,bo przecież jak zwykle kupiłam zapas to stwierdziłam ,że poszaleję. Nastawiałam się na tą jedną samotną kreskę. Test robiony po to żeby zdeptać te ostatki tlącej się nadziei ,bo w wczoraj mieliśmy pacjentkę ,która zaczęła starania w sierpniu ( przynajmniej tak pisało w wywiadzie med ) i nie mogłam na nią patrzeć i sama się źle z tym poczułam. Fajnje ,że jej się udało no ale zazdrość wskoczyła na wysoki level. 9 miesięcy starań wymęczyły mnie do tego stopnia po prostu ,a wiem ,że są tu dziewczyny ,które starają się dłużej. Jesteście mega silne.
    Popatrzyłam tak na ten test ,a tam druga jaśniejsza kreska. Dostałam oczywiście opiernicz od męża ,że po co robię sobie nadzieję skoro już jeden taki widziałam i był fałszywy. Więc ostudziło mnie od razu jak kubeł zimnej wody.
    Poszłam rano na betę i progesteron ,zobaczymy co z tego wyjdzie.

‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ