X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynam starania w 2024 ♥️
Odpowiedz

Zaczynam starania w 2024 ♥️

Oceń ten wątek:
  • zorilla94 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Witajcie w 2025 <3

Też się tu chwilę udzielałam, bliżej środka roku, trochę wtedy przerażona nieudaną stymulacją, przed badaniem drożności Potem było tylko gorzej, bo złe diagnozy dawały nam z buta po twarzy raz po raz: endometrioza, stan zapalny endometrium, oligospermia, stres oksydacyjny nasienia, niedrożność lewego jajowodu.... no i póki co, udało się. Pierwsza beta powyżej 5 była 31.12 :) Pierwszy w życiu widok ⏸️ już w obecnym roku. Naturalnie, tuż przed wizytą u Dr, na której pewnie rozważalibyśmy 3 podejścia do IUI, a potem pewnie już tylko in vitro.

Co będzie dalej - nie mam pojęcia, może być różnie (biorę pod uwagę też smutne zakończenia, włącznie z takim, że jednak będzie potrzebne IV), ale warto dociekać, walczyć o siebie, zmieniać lekarzy, jeśli nie pasują i zabierają tylko czas.. Piszę Wam to w ramach przekazania nadziei na lepsze <3 🍀 i że trochę dobrych decyzji, szczypta mądrych lekarzy i cały worek przypadkowych zbiegów okoliczności, farta może dużo zmienić na przestrzeni już jednego roku. Oczywiście życzę Wam, żeby Wasze marzenia zmieniły się w rzeczywistość jak najszybciej <3

Jak cudownie czytać takie rzeczy, dajesz dużą nadzieję nam tu wszystkim! Życzę Ci nudnej ciąży i żeby ta mała fasolka rosła z dnia na dzień ❤️

Deyansu lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼
    Przerwa w styczniu
    Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym roku.
    Ja aktualnie czekam na okres ,ale mam nadzieję że ten rok będzie też dla nas szczęśliwy.

Deyansu lubi tę wiadomość

Starania od 06.24
‹‹ 33 34 35 36 37
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ