Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne " Zagroda u Zołzy " - Bez spiny , na wesoło ! Pozytywnie wykręcona Grupa Wsparcia :D
Odpowiedz

" Zagroda u Zołzy " - Bez spiny , na wesoło ! Pozytywnie wykręcona Grupa Wsparcia :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :* <3 <3
    U mnie dziś spadek na 36,2 czyli gina prawdę rzekła - Owulka niet!
    ale nie ma co walczymy o grocha ;)zobaczymy co będzie w przyszłym miesiącu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    Hej babeczki :* <3 <3
    U mnie dziś spadek na 36,2 czyli gina prawdę rzekła - Owulka niet!
    ale nie ma co walczymy o grocha ;)zobaczymy co będzie w przyszłym miesiącu
    Myślisz że się już nie pojawi? Kasia miała późno owulke swego czasu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Myślisz że się już nie pojawi? Kasia miała późno owulke swego czasu...
    Wydaje mi się, że coś się dzieje z jednym jajnikiem. Bo jeden miesiąc mam taki, że wyczuwam skok temp. i czuję, że grzeję jak mały piecyk, mdli mnie itp. a @ jest taka że na ketonalu jadę (bo zdarza mi się tracić przytomność z bólu)a kolejny miesiąc ciszaaa i nie dzieje się nic. I myślę że to własnie ten miesiąc

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak być Canti..

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że teraz ginę mam na prawdę spoko bo od razu po pierwszej wizycie wyczaiła Hashi a jak powiedziałąm, że się staramy o maluszka to tak się ucieszyła, że aż w szoku byłam :D
    Widzę, że zrobi wszystko żeby "zapylić"

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    Dobrze, że teraz ginę mam na prawdę spoko bo od razu po pierwszej wizycie wyczaiła Hashi a jak powiedziałąm, że się staramy o maluszka to tak się ucieszyła, że aż w szoku byłam :D
    Widzę, że zrobi wszystko żeby "zapylić"
    No to gratuluję ginki :) Takich to ze świecą szukać :) Ja kiedyś jak powiedziałam że chcemy sie z mężem starac o dziecko to uslyszalam ze mam przyjsc w ciazy do roku... zadnych badan... nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluję ginki :) Takich to ze świecą szukać :) Ja kiedyś jak powiedziałam że chcemy sie z mężem starac o dziecko to uslyszalam ze mam przyjsc w ciazy do roku... zadnych badan... nic...
    moja poprzednia gin miała dokładnie takie samo podejście :/
    jak dla mnie tak znieczulony lekarz powinien przechodzić na emeryturę.

Jak macie plany na dziś?? I co na obiad heheh bo pomysłu nie mam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    moja poprzednia gin miała dokładnie takie samo podejście :/
    jak dla mnie tak znieczulony lekarz powinien przechodzić na emeryturę.

Jak macie plany na dziś?? I co na obiad heheh bo pomysłu nie mam :D

Gołąbki :D <3
    Już od dawna za mb lataja :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gołąbki :D <3
    Już od dawna za mb lataja :P
    uuuu... pysznie tylko jak ja sobie sama gar gołąbków zrobię to przez miesiąc będę szamać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to co? z wiatrówki w nie strzelasz czy z procy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    uuuu... pysznie tylko jak ja sobie sama gar gołąbków zrobię to przez miesiąc będę szamać :D
    Sąsiadów zaproś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    czy mogę do Was dołączyć? :)
    staramy się z M. o dziecko od 9 miesięcy, więc według naszego genialnego planu jaki mieliśmy właśnie powinnam jechać na porodówkę, a tu nawet śladu ciąży nie ma.
    Przy problemach jakie znaleźliśmy w czasie starań, to chyba tylko moja gin zostaje optymistką, bo na poprzedniej wizycie powiedziała mi: proszę uwierzyć, będzie Pani w ciąży. Więc tak średnio wierze, ale może jednak :) póki co wszystkie moje tematy się ostatnio coś mocno zagroszkowały, a że lubię to forum, to szukam nowej grupy do której mogę dołączyć :)

Kasia1987, Zołza:), Canti 90 lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Buko!
    Miło mi Cię poznać rówieśniczko :)
    U nas 5 cs, też myślałam, ze pojdzie jak z płatka i też gin mówi, ze będzie ok, a ja mam różne dni. Witam Cię w zagrodzie naszej kochanej Zołzy, tutaj możesz posmucić i poświrować z nami.

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    czy mogę do Was dołączyć? :)
    staramy się z M. o dziecko od 9 miesięcy, więc według naszego genialnego planu jaki mieliśmy właśnie powinnam jechać na porodówkę, a tu nawet śladu ciąży nie ma.
    Przy problemach jakie znaleźliśmy w czasie starań, to chyba tylko moja gin zostaje optymistką, bo na poprzedniej wizycie powiedziała mi: proszę uwierzyć, będzie Pani w ciąży. Więc tak średnio wierze, ale może jednak :) póki co wszystkie moje tematy się ostatnio coś mocno zagroszkowały, a że lubię to forum, to szukam nowej grupy do której mogę dołączyć :)

Witaj nowa koleżanko :) !

Jak najbardziej możesz dołączyć :) Coprawda jest nas tu garsteczka... ale jakże sympatyczna :) Także pisz śmiało i czuj się jak u Siebie ! :)

Hm.. Jeśli Ginka mówi że będzie ciąża to ze strony zdrowotnej jest zielone światło :) Problem tkwi... w psychice?
    Może za bardzo "chcecie".. o tym myślicie... i stąd jakaś blokada?

• Meginka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko witamy :)
    Zołza daj trochę gołąbków :)
    jeeeej a ja muszę do pracy zaraz na 14 lecieć... i do 22 :( nienawidzę drugich zmian!
    ale pewnie podczytam z tel co tam naskrobałyście :)
    miłego popołudnia kobitki :D

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Buko witamy :)
    Zołza daj trochę gołąbków :)
    jeeeej a ja muszę do pracy zaraz na 14 lecieć... i do 22 :( nienawidzę drugich zmian!
    ale pewnie podczytam z tel co tam naskrobałyście :)
    miłego popołudnia kobitki :D

Ja jeszcze w pracy... Gołąbki póki co tylko za oknem :P hehe
    Meginka czym się zajmujesz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja jestem '88 :) ale to prawie rówieśniczki.
    Ja też mam różne dni raz lepsze, raz gorsze. Właśnie są te gorsze, bo jestem przed @, powinnam dostać lada dzień i szczerze mówiąc miałam nadzieję, że się uda teraz, bo na początku cyklu miałam robione hsg, zakupiłam również żel Conceive i od tego cyklu stosujemy, więc teoretycznie powinna być z tego ciąża jak ta lala, ale wcale się nie zapowiada.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem nawet po spełnieniu wszystkich "warunków" i jakichś wspomagaczy jak Ty teraz niestety nie wychodzi. JA tez zawsze przed @ bardziej dołuję.. A potem jak dostaję @, to myślę, że ok, zaczynamy coś nowego, jest znów nadzieja. Będzie dobrze, musi być.

Zołza:) lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Oj, ja jestem '88 :) ale to prawie rówieśniczki.
    Ja też mam różne dni raz lepsze, raz gorsze. Właśnie są te gorsze, bo jestem przed @, powinnam dostać lada dzień i szczerze mówiąc miałam nadzieję, że się uda teraz, bo na początku cyklu miałam robione hsg, zakupiłam również żel Conceive i od tego cyklu stosujemy, więc teoretycznie powinna być z tego ciąża jak ta lala, ale wcale się nie zapowiada.

Póki nie ma @ jest nadzieja ! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze pisze! Polać jej ! :D

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ