X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Dziewczyny właśnie przechodzę załamanie …. Jestem po wizycie u innego ginekologa, poszłam z wynikami badań myślałam że ustalimy jakiś plan działania a on mi mówi, że te badania (trombofilia w którym wyszła jedna mutacja i zespół antyfosfolipidowy - mam negatywny) to nic nie wnoszą, że na etapie biochemów trombofilia nie jest przyczyną żadną. Niski progesteron nie zrobił na nim wrażenia, na sprawdzenie endometrium też nie i podsumował to problemem genetycznym i wysyła nas do kliniki genetycznej …
    nie tak to sobie wyobrażałam poprzedni gin widzi problem w krwi i wspominał o acardzie bądź heparynie a ten karze od razu robić Kot i kariotypy i już o invitro mówił 😞 czuje się jakbym zderzyła się ze ścianą.
    Owszem miałam z tyłu głowy też takie badania, jednak poprzedni wysyła mnie najpierw do hematologa i nastawiłam się na inne działanie, sama nie wiem czego oczekiwałam po innym lekarzu może potwierdzenia że dobrą droga idę i żeby próbować a nie usłyszeć że albo ja albo mąż mamy wadliwe genetycznie nieumożliwiające utrzymanie ciąży 😭 dopiero zaczęliśmy starania na poważnie a tu tak od razu z grubej rury …
    Sorry, że tak wparowałam, ale musiałam się wyżalić 😢

A co to za ginekolodzy? Z kliniki niepłodności?

• ater Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny któraś stosowała Dong quai?

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam jakiś przypływ energii i wpadłam w wir sprzątania, przy myciu okien zobaczyłam, że bocian rozgościł się w moim ogrodzie i spędził tam kilka godzin ☺️ mam nadzieję, że to dobry znak

Belia, Marzycielka94, ater, Ola9896, kitka_, DreamBee, Ola8999, S_va_88, assialbnn, AnMiPe, Olisska, Pacynka, Ritkaa, Meggi_**, Zosia667 lubią tę wiadomość

• emilgiana Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Dziewczyny któraś stosowała Dong quai?

Ja stosowałam, bez efektów 🙈

• Runnerka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    Ja stosowałam, bez efektów 🙈
    Rowniez nie zauwazylam zadnych efektow.

emilgiana lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ ?)
  • Belia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Belia super wiadomość, kciuki za tą pracę 🤞
    Natomiast co do hematologa to właśnie mam zamiar się umówić, bo ten pierwszy ginekolog mi tak poradził, tylko zastanawiam się czy to w celu aby dopasować dawkę acardu i heparyny dla mnie? Ty byłaś u hematologa ? Jak wyglądała Twoja wizyta?
    Dlaczego zakładasz że będziesz musiała brać heparynę? Ta mutacje ma bardzo duży odsetek społeczeństwa. Mi acard kazał brać ginekolog. Jeżeli chodzi o heparynę to wspominał że pewnie byłaby konieczna przy mutacji v Leiden.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Piret Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    A co to za ginekolodzy? Z kliniki niepłodności?

Właśnie nic z tych rzeczy…zwyczajni ginekolodzy a jeden pracuje w szpitalu. O klinice niepłodności myślałam raczej po pół roku bezowocnych starań , no ale… 💁‍♀️

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2 x cb 💔

💊 wit. B12, wit. D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C 🆘
    Kir/kariotypy 🔜

#rodzew2026 ✨
  • Piret Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dlaczego zakładasz że będziesz musiała brać heparynę? Ta mutacje ma bardzo duży odsetek społeczeństwa. Mi acard kazał brać ginekolog. Jeżeli chodzi o heparynę to wspominał że pewnie byłaby konieczna przy mutacji v Leiden.

Hmmm chyba faktycznie coś mi się pomieszało 🙈 tak kojarzę że przy mutacji v Leiden … głowę mam już jak 🥦 po dzisiejszych emocjach. Dobrze, że jutro do pracy to zajmę myśli czymś innym.

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2 x cb 💔

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    mutacja MTHFR A1298C 🆘
    Kir/kariotypy 🔜

#rodzew2026 ✨
  • Belia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Hmmm chyba faktycznie coś mi się pomieszało 🙈 tak kojarzę że przy mutacji v Leiden … głowę mam już jak 🥦 po dzisiejszych emocjach. Dobrze, że jutro do pracy to zajmę myśli czymś innym.
    Na spokojnie, skonsultuj sobie to jeszcze raz. Ile wy się staracie? Bo widzę, że spotkało Cię już dużo przykrego. 🫂😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 21:38

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • emilgiana Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Właśnie nic z tych rzeczy…zwyczajni ginekolodzy a jeden pracuje w szpitalu. O klinice niepłodności myślałam raczej po pół roku bezowocnych starań , no ale… 💁‍♀️

Tak myślałam.. ja się z takimi 'zwyczajnymi' też tylko nawkurzałam, bo każdy miał inne zdanie. Ba, chodziłam do Formedici na wizyty i monitoringi i wiadomo, że nie zawsze był ten sam lekarz (a bo urlop, a bo był w innej pracy, a to na dyżurze w szpitalu) i przez kilka miesięcy w ciągu jednego cyklu potrafiło mnie badać trzech i każdy mówił co innego. Dziwiło mnie to tym bardziej, że cała trójca święta pracowała w jednej poradni i na jednym oddziale, każdy widział taką samą dokumentację a mówili tak skrajnie różne rzeczy. Wierzę, że są świetnymi ginekologami i położnikami ale niestety na temat niepłodności a szczególnie jej leczenia nie mają zielonego pojęcia. Tak straciłam 1,5 roku.
    Jeśli nie wybierasz się jeszcze do kliniki to poszukaj takiego, który będzie miał jakiekolwiek pojęcie, inaczej właśnie może to wyglądać tak jak wygląda. Nie w każdym przypadku oczywiście, ale ja mam takie doświadczenia jak Ty. Rozumiem Cię doskonale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 21:43

Piret lubi tę wiadomość

• Kokosik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @piret ja również uważam, że warto sięgnąć opinii jeszcze innego lekarza. Zanim zaszłam w ciążę też miałam dużo sprzecznych informacji od lekarzy na temat mojego cyklu i owulacji. Uwierzyłam wtedy w to i okazało się, że bullshit i rosła we mnie fasolka na wakacjach, a ja byłam zła na opóźniający się okres. Skoro już masz dwie różne opinie, to czas na trzecią.
    @belia cieszę się z powodu pracy ❤️
    @nefretam ja w tamtym roku miałam kilka takich cykli :( niestety były bezowulacyjne. Czekałam, po prostu.
    @marzycielka śliczne hasło 🥰 ja nawet myślałam czy nie poprowadzić ale słabo u mnie z frekwencją tutaj

Dzisiaj piękna pogoda, wróciłam z pracy pieszo do domu (auto skasowane to teraz mam motywację 😆)
    Jakoś tak daje to energii i kopa, w pracy jak znów mnie coś zirytuje to idę na zaplecze, biorę kilka głębokich wdechów i jest lepiej, zdecydowanie. Ćwiczę odpuszczanie i nawet nie zerkam jakoś który to dzień cyklu, jak pojawi się śluz to może jakiś owulak wleci ale na luźno 🤓

White1, Piret, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wysyłam przytulaski, gratulacje, i to czego dziś potrzebujecie! Ja tak wpadam z doskoku bo o ile udzielam się na innym wątku, to do tego, jako że tu zaczęła się moja przygoda z forum, również mam sentyment. :)

Chciałam się odnieść do @Piret,
    Kochana jestem z Wrocławia. Myślę że mogę Ci polecić pewnego lekarza, ale nie chciałabym tutaj, z uwagi na jego dość specyficzne metody leczenia ;)

Jednak mojej koleżance po 1 poronieniu z trombofilią zalecił heparyne i urodziła zdrowego chłopca. Ja również leczę się u niego. Ciąży brak ale zdrówko mi podreperował;)

Nic na siłę ale widzę że jesteś trochę zagubiona, i jeśli chcesz- dodaj mnie do przyjaciółek, napiszę Ci na priv :)

Marzycielka94, Nayeli, Piret, S_va_88 lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    @piret ja również uważam, że warto sięgnąć opinii jeszcze innego lekarza. Zanim zaszłam w ciążę też miałam dużo sprzecznych informacji od lekarzy na temat mojego cyklu i owulacji. Uwierzyłam wtedy w to i okazało się, że bullshit i rosła we mnie fasolka na wakacjach, a ja byłam zła na opóźniający się okres. Skoro już masz dwie różne opinie, to czas na trzecią.
    @belia cieszę się z powodu pracy ❤️
    @nefretam ja w tamtym roku miałam kilka takich cykli :( niestety były bezowulacyjne. Czekałam, po prostu.
    @marzycielka śliczne hasło 🥰 ja nawet myślałam czy nie poprowadzić ale słabo u mnie z frekwencją tutaj

Dzisiaj piękna pogoda, wróciłam z pracy pieszo do domu (auto skasowane to teraz mam motywację 😆)
    Jakoś tak daje to energii i kopa, w pracy jak znów mnie coś zirytuje to idę na zaplecze, biorę kilka głębokich wdechów i jest lepiej, zdecydowanie. Ćwiczę odpuszczanie i nawet nie zerkam jakoś który to dzień cyklu, jak pojawi się śluz to może jakiś owulak wleci ale na luźno 🤓
    Kokosik, brawo za zdrowe podejście i luz do tego wszystkiego, bo tego dystansu po prostu nam już czasem brakuje. Skoro wdrożylaś spacerki to może i znajdzie się chwila dziennie na ogarnięcie forum? Byłby juz ktoś zaklepany na maj, taki piękny, wiosenny miesiąc musi przynieść prowadzącej szczęście! ❤️

Kokosik lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Piret Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Na spokojnie, skonsultuj sobie to jeszcze raz. Ile wy się staracie? Bo widzę, że spotkało Cię już dużo przykrego. 🫂😞

Tak naprawdę dopiero od roku ta cała moja historia niepowodzeń. W marcu’ 24 cp i to był szok … bo nie staraliśmy się, zabezpieczaliśmy nawet czasem więc kompletnie zaskoczenie, tymbardziej że kilka godzin dosłownie dzieliło ujrzenie dwóch kresek na teście i znalezienie się potem w szpitalu … przez mtx byliśmy wstrzymani na pół roku.
    Wrzesień na luzie okazał się biochem. Znowu załamka, ale że gin nie zlecił żadnych badań tylko aby się starać więc już na poważnie w marcu tego roku próbowaliśmy, jednak znowu wychwyciłam biochem 😣😣😣

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2 x cb 💔

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    mutacja MTHFR A1298C 🆘
    Kir/kariotypy 🔜

#rodzew2026 ✨
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Kokosik, brawo za zdrowe podejście i luz do tego wszystkiego, bo tego dystansu po prostu nam już czasem brakuje. Skoro wdrożylaś spacerki to może i znajdzie się chwila dziennie na ogarnięcie forum? Byłby juz ktoś zaklepany na maj, taki piękny, wiosenny miesiąc musi przynieść prowadzącej szczęście! ❤️

Plus jest taki, że w majówkę mam wolne. A tak to codziennie wieczorami mogę zerkać. No cóż, zastanowię się nad tą robotą 🤪😂

ater, Powder, Marzycielka94, Justa28, S_va_88, Belia, Wianek, Meggi_** lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH

• Piret Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Wysyłam przytulaski, gratulacje, i to czego dziś potrzebujecie! Ja tak wpadam z doskoku bo o ile udzielam się na innym wątku, to do tego, jako że tu zaczęła się moja przygoda z forum, również mam sentyment. :)

Chciałam się odnieść do @Piret,
    Kochana jestem z Wrocławia. Myślę że mogę Ci polecić pewnego lekarza, ale nie chciałabym tutaj, z uwagi na jego dość specyficzne metody leczenia ;)

Jednak mojej koleżance po 1 poronieniu z trombofilią zalecił heparyne i urodziła zdrowego chłopca. Ja również leczę się u niego. Ciąży brak ale zdrówko mi podreperował;)

Nic na siłę ale widzę że jesteś trochę zagubiona, i jeśli chcesz- dodaj mnie do przyjaciółek, napiszę Ci na priv :)

Dziękuję Paulinka, poszło tylko nie wiem czy ogarnę tamtą zakładkę 😜

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2 x cb 💔

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    mutacja MTHFR A1298C 🆘
    Kir/kariotypy 🔜

#rodzew2026 ✨
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Plus jest taki, że w majówkę mam wolne. A tak to codziennie wieczorami mogę zerkać. No cóż, zastanowię się nad tą robotą 🤪😂
    Jak to bodajże Chochliczek pisała, prowadzenie wątku obfituje w owocowe czwartki, więc nic tylko brać 😂

Kokosik lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Jak to bodajże Chochliczek pisała, prowadzenie wątku obfituje w owocowe czwartki, więc nic tylko brać 😂
    Szkoda, że nie obfituje w dwie kreski 😂

Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Dziękuję Ci za wsparcie, czytam to i łzy lecą 🥹 wiem, że każda z Was przechodzi co jakiś czas takie gorsze chwile, trzeba się wziąć w garść i działać tak jak mówisz ochłonę i poszukam jeszcze innego lekarza chociaż słyszałam, że właśnie ciężko we Wrocławiu o ginekologa, który nie jest tylko od prowadzenia zdrowych prawidłowych ciąż …
    Wierzę że każda z nas znajdzie kiedyś takiego lekarza, któremu będzie mogła zaufać ❤️ i który też będzie chciał nas wysłuchać i połączyć kropki

Wirtualne wsparcie dla Ciebie ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 22:29

Piret, S_va_88 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja trochę z innej beczki. Czasami przeglądam tik toka (głównie w poszukiwaniu inspiracji na posiłki i tematy ciążowe 🙈) i ostatnio wysypuje mnie amerykański tik tok, gdzie dziewczyny biorą lek MUCINEX po którym szybciutko zachodzą w ciąże. Nawet znalazłam jakąś lekarkę, która przytaczała badanie, że w cyklu po tym leku 15/23 zaszło w ciąże. Poszperałam trochę na ten temat i ten lek oczywiście nie jest dostępny w Polsce, ale chodzi głównie o składnik o nazwie Gwajafenezyna, w Polsce jest on dostępny w syropach na kaszel, a sekret ponoć tkwi w tym, że ten składnik ponoć super wpływa na śluz płodny 🤪 może któraś z Was o tym słyszała? Czy jestem już szalona, jeśli chce brać syrop na kaszel by zajść w ciąże? Być może! Ale kurcze tyle filmików co o tym widziałam to szok

S_va_88 lubi tę wiadomość

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ