Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Piret wrote:Dziękuję Ci za wsparcie, czytam to i łzy lecą 🥹 wiem, że każda z Was przechodzi co jakiś czas takie gorsze chwile, trzeba się wziąć w garść i działać tak jak mówisz ochłonę i poszukam jeszcze innego lekarza chociaż słyszałam, że właśnie ciężko we Wrocławiu o ginekologa, który nie jest tylko od prowadzenia zdrowych prawidłowych ciąż …
A probowałas u dr Borowiec w Medfeminie? Ona się specjalizuje w Endo, ale to ogólnie fajna babka i wydaje mi się, że patrzy dosyć szeroko, jak sama utknie to może pokieruje dalej. W Medfeminie jest taka wizyta "dla par z ograniczoną płodnością" czy jakoś tak. BTW bardzo mi się podoba ta nazwa. Że to jest ograniczona płodność ,a nie, że niepłodność.Piret lubi tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166 -
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się by nie budzic Brajanka. Ja dziś jestem w 12 DC i miałam mieć inseminację a tu się okazało że już po zawodach. Masakra. Nic się nie da obliczyć. Poprzednio przy tej samej stymulacji w tym dniu miałam dopiero 19mm. W klinikach kończy się kasa i gin poleciła zapisać się już na kwalifikacje do invitro gdzieś gdzie kasa jeszcze jest. W jej klinice już nie ma.
Także teraz prog na 10dni i można mnie zapisać na testowanie 24.04. Byłby cud.Belia, NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Hejka, nadrobiłam Was trochę.
Belia - gratuluję rozmowy o pracę, sama bym chciała pójść gdzieś, gdzie mówiąc o staraniach nie kręciliby głową i nie byłoby to żadną przeszkodą.
Marzycielka - piękne hasło, ja chyba też już myślę bardziej o kolejnych cyklach, niż aktualnym, bo rozkręca się u mnie jakieś choróbsko, także nie wiem czy wyjdzie coś z aktualnych starań, a owu tuż za rogiem o ile w ogóle się pojawi (2-3 dni przed owu pasek bliski bieli 🥲).
Ktoś wspomniał o prowadzeniu wątku, także ja dodam, że podziwiam osoby prowadzące za systematykę, bo mnie kilka godzin nie ma i zwykle przewijam do tyłu kilka stron, tak to wszystko zapier***a 😅
Miłego dnia dziewczyny! 🍀
Belia, Marzycielka94, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Piret wrote:Tak naprawdę dopiero od roku ta cała moja historia niepowodzeń. W marcu’ 24 cp i to był szok … bo nie staraliśmy się, zabezpieczaliśmy nawet czasem więc kompletnie zaskoczenie, tymbardziej że kilka godzin dosłownie dzieliło ujrzenie dwóch kresek na teście i znalezienie się potem w szpitalu … przez mtx byliśmy wstrzymani na pół roku.
Wrzesień na luzie okazał się biochem. Znowu załamka, ale że gin nie zlecił żadnych badań tylko aby się starać więc już na poważnie w marcu tego roku próbowaliśmy, jednak znowu wychwyciłam biochem 😣😣😣Piret lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Dzień dobry dziewczyny, powodzenia dzis! Dawajcie te kreseczki bo chce w końcu zacząć wpisywać 🌷🌷🌷
Kokosik na prowadzącą! 😀
frytka, robisz dziś powtórkę bety?Kokosik, Marzycielka94, Darrika, Lulu14, AnMiPe, Wianek, Powder, kropka_aga, karczoch321, Bergamotka94, kasialinkaa, Meggi_**, S_va_88, Justa28 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Piret wrote:Dziewczyny właśnie przechodzę załamanie …. Jestem po wizycie u innego ginekologa, poszłam z wynikami badań myślałam że ustalimy jakiś plan działania a on mi mówi, że te badania (trombofilia w którym wyszła jedna mutacja i zespół antyfosfolipidowy - mam negatywny) to nic nie wnoszą, że na etapie biochemów trombofilia nie jest przyczyną żadną. Niski progesteron nie zrobił na nim wrażenia, na sprawdzenie endometrium też nie i podsumował to problemem genetycznym i wysyła nas do kliniki genetycznej …
nie tak to sobie wyobrażałam poprzedni gin widzi problem w krwi i wspominał o acardzie bądź heparynie a ten karze od razu robić Kot i kariotypy i już o invitro mówił 😞 czuje się jakbym zderzyła się ze ścianą.
Owszem miałam z tyłu głowy też takie badania, jednak poprzedni wysyła mnie najpierw do hematologa i nastawiłam się na inne działanie, sama nie wiem czego oczekiwałam po innym lekarzu może potwierdzenia że dobrą droga idę i żeby próbować a nie usłyszeć że albo ja albo mąż mamy wadliwe genetycznie nieumożliwiające utrzymanie ciąży 😭 dopiero zaczęliśmy starania na poważnie a tu tak od razu z grubej rury …
Sorry, że tak wparowałam, ale musiałam się wyżalić 😢
Hej, troszkę musze się z tym ginekologiem zgodzić, że na tę mutację nie daje się heparyny, tylko metylowane witaminy. Acard na pewno nie zaszkodzi, jest bez recepty. Trombofilia i zespół antyfosfolipidowy odpowiada za późniejsze straty. Przy biochemach raczej zbadałabym kiry.31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Dokładnie dziewczyny, mamy półmetek. Dawać kreseczki! 🥹
Darrika, karczoch321, Marzycielka94, Meggi_**, Justa28 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
Ona: cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
On: wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Cześć kochane ☀️😍
Jestem z Wami na bieżąco, ale niestety nie jestem w stanie udzielić jakiejkolwiek rady odnośnie tego co piszecie, mam wrażenie że ja to bardziej raczkuje jeszcze w porównaniu do Waszej wiedzy 😅
Tak czy inaczej cały czas mentalnie wspieram, 🫂 za niepowodzenia, za rozterki, za naszego nieznośnego Brajanka i za 🐒 które już by mogły sobie pójść na 9 miesięcy 😂
Frytka gratulacje i niech kropek się rozgości 🥰
Trzymam mocno kciuki za testujące, rozkręcajcie nam ten miesiąc 🤞🏼
11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
20 dc
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
2 dc
Estradiol 25,7
FSH 5,31
LH 4,75
Prolaktyna 15,64
TSH 1,569
04.25 wizyta nowy ginekolog
05.25 ❓ Klinika niepłodności -
Dziewczyny, powodzenia z testowaniem na najblizsze dni. Przyznam, że od weekendu nie jestem w stanie nadrobić forum, przygotowujemy się do wyjazdu i mam urwanie głowy.
Belia, karczoch321, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Dzieńdoberek kciuki zaciśnięte, faktycznie już połowa kwietnia za nami, niech nam trochę tych tulipanków na 1 stronę wejdzie 😁
U mnie dzisiaj od rana już spokój z ciągnięciami i bólami, wczoraj jeszcze tak jak się ciągnięcia w ciągu dnia skończyły, to jeszcze z 2h miałam taki ból jak na okres. Wiadomo już co w mojej głowie siedzi, jak 7-9 dpo ciągnięcia i bóle, a dzisiaj 10 dpo nagle spokój plus póki co nie wyskakują żadne wypryski okresowe, a powoli na to czas, zawsze jakiś jeden przynajmniej się pojawia 😅 brajan wali do drzwi, ale go nie wpuszczam, czuję się na siłach, że wytrzymam i zatestuje jak się spóźni @ dopiero, aż się sobie dziwię, bo mam ten jeden test w domu ale póki co mnie nie kusi.
Pięknego dnia laseczki, ciepłego i słonecznego, u mnie się taki zapowiada, czekamy na same dobre wieści 🤞🤭
Lulu14, Belia, DreamBee, CrazyDaisy, AnMiPe, Loraa, Idawoll, ater, Pacynka, Siasi, Powder, karczoch321, Marzycielka94, Meggi_**, S_va_88, kasialinkaa, Justa28 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Belia wrote:Kokosik na prowadzącą! 😀
Z racji mojego ostatniego umiłowania do kokosowych słodyczy podpisuję pod tym obiema rękoma!
Kokosik, Marzycielka94, Meggi_**, kasialinkaa, Justa28 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Donna89 wrote:Dziewczyny ja trochę z innej beczki. Czasami przeglądam tik toka (głównie w poszukiwaniu inspiracji na posiłki i tematy ciążowe 🙈) i ostatnio wysypuje mnie amerykański tik tok, gdzie dziewczyny biorą lek MUCINEX po którym szybciutko zachodzą w ciąże. Nawet znalazłam jakąś lekarkę, która przytaczała badanie, że w cyklu po tym leku 15/23 zaszło w ciąże. Poszperałam trochę na ten temat i ten lek oczywiście nie jest dostępny w Polsce, ale chodzi głównie o składnik o nazwie Gwajafenezyna, w Polsce jest on dostępny w syropach na kaszel, a sekret ponoć tkwi w tym, że ten składnik ponoć super wpływa na śluz płodny 🤪 może któraś z Was o tym słyszała? Czy jestem już szalona, jeśli chce brać syrop na kaszel by zajść w ciąże? Być może! Ale kurcze tyle filmików co o tym widziałam to szok
To działa tak jak ACC Optima np. Różnią się substancją czynną,. Guaifenezyna i acetylocysteina działają wykrztuśnie, rozrzedzają śluz w drogach oddechowych. Guaifenezyna rozrzedza śluz, a acetylocysteina rozrzedza i ułatwia usuwanie śluzu. Nie widziałam żadnych najnowszych badań na temat Mucinexu, a najczęściej cytowane są z 1982r.
Mucinex możesz kupić na iHerb ale ma chorą cenę w porównaniu do ACC. Poczytaj sobie o NAC, na stronie tytułowej są linki. -
Ola8999 wrote:Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się by nie budzic Brajanka. Ja dziś jestem w 12 DC i miałam mieć inseminację a tu się okazało że już po zawodach. Masakra. Nic się nie da obliczyć. Poprzednio przy tej samej stymulacji w tym dniu miałam dopiero 19mm. W klinikach kończy się kasa i gin poleciła zapisać się już na kwalifikacje do invitro gdzieś gdzie kasa jeszcze jest. W jej klinice już nie ma.
Także teraz prog na 10dni i można mnie zapisać na testowanie 24.04. Byłby cud.
W klinice, do której ja idę już nie kwalifikują nowych par do IVF, nie mają już środków. Też boję się, że zanim ja dojdę do invitro to już nie będzie środków.Ola8999 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌ -
Boże dziewczyny chyba to jednak nie byl cykl besowulacyjny
https://ibb.co/JVtzxBJ
Jezu nie wierzę, ja bałam się że jestem bezpłodna z tym AMH, zbierałam się od 2 tygodni żeby powtórzyć, ale się bałam wyniku..
Nie wierzę, że jeszcze zupełnie. Mój partner się cieszy bardziej niż ja :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 08:15
Darrika, ater, sandrac_94, Daisy1, Olisska, Belia, assialbnn, Ritkaa, DreamBee, Pacynka, emilgiana, Maniaaa., Ola8999, Powder, Idawoll, Kokosik, karczoch321, Dżozu, Bergamotka94, Piret, Marzycielka94, Lulu14, Elena20, Meggi_**, snieżka, frytka, S_va_88, kasialinkaa, MimiM29, Justa28, Agat99, Zosia667, Mardotka, izzou97 lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166 -
Dziewczyny,
Czytam was od dłuższego czasu ale nigdy się nie udzielałam. Jestem po kolejnych stymulacjach letrazolem plus ovitrelle. Miałam zrobić test ciążowy i zrobiłam, ale już sama nie wiem czy ja wariuje czy tam faktycznie jest cień. Idę dzisiaj dodatkowo na betę. Ale może ktoś swoim okiem zerknąć. Mój mąż uważa że jest tam cień, ale nie chce się nakręcać.
Toczę walkę z pcos i hiperprolaktynemie i hiperandrogenizmem. Nie mam swoich owulacj.
https://ibb.co/m5P9zSvNemilgiana, Meggi_** lubią tę wiadomość
-
Nefretam wrote:Boże dziewczyny chyba to jednak nie byl cykl besowulacyjny
Jezu nie wierzę, ja bałam się że jestem bezpłodna z tym AMH, zbierałam się od 2 tygodni żeby powtórzyć, ale się bałam wyniku..
Ojaaaaa! Takie bezowulacyjne to i ja poproszę!
Gratulacje!!! 🌷🌷🌷Nefretam, karczoch321, Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Noooo i to jaka krecha od razu wyraźna a wcześniej biele na teście, co za cykl szalony 😍❤️ nieźle Ci ten cykl nawywijał, ale jaka finalna niespodzianka, teraz to już tylko życzyć nudnej, zdrowej I spokojnej ciąży 😘Nefretam, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Malineczka wrote:Dziewczyny,
Czytam was od dłuższego czasu ale nigdy się nie udzielałam. Jestem po kolejnych stymulacjach letrazolem plus ovitrelle. Miałam zrobić test ciążowy i zrobiłam, ale już sama nie wiem czy ja wariuje czy tam faktycznie jest cień. Idę dzisiaj dodatkowo na betę. Ale może ktoś swoim okiem zerknąć. Mój mąż uważa że jest tam cień, ale nie chce się nakręcać.
Toczę walkę z pcos i hiperprolaktynemie i hiperandrogenizmem. Nie mam swoich owulacj.
https://ibb.co/m5P9zSvN
Coś tam faktycznie przebija, do powtórki sikaniec jutro albo leć na betę jak masz możliwość😁34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Wow, ale gruba krecha - gratulacje 🥰🥰 ciekawe, że wcześniej nie wychodziły Ci testy bo z tego co pisałaś to już tak dobre kilka dni spóźniał Ci się okres prawda ?Nefretam lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Cześć dziewczyny! Wczoraj Was podczytywałam, ale nie miałam jak się udzielać.
Belia Gratuluje rozmowy, mądra dziewczyna jesteś! Bravo za odwage i cieszę się, że są jeszcze pracodawcy którzy rozumieją z czym się mierzymy i są po prostu ludzcy!
Nefretam Krecha jak 150! Beta to tylko oczywistość. Toż to krecha nad krechami a nie cień. Kciuki na pokładzie.
Życzę Wam miłego dzionka. Lecę ogarniać zycko, sprzątać i gotować, bo od jutra 3 dniowy maraton pracy i urlopppp.
Mam dziś w planach paznokcie i odgruzowanie się przed świętami. Zróbcie dziś coś dla siebie 🍀
Nefretam, Darrika, ater, kropka_aga, Marzycielka94, Belia, S_va_88, Justa28, NinaB lubią tę wiadomość
🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
Który wilk wygra?
Wygra ten którego nakarmisz.