Zimowe staranka :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Jestem tu nowa i przylaczam sie do waszej grupki starajacych sie o dzidziusia:). My z mezem probujemy od roku, ale po drodze okazalo sie ze mam za wysoki poziom tsh, potem prolaktyne a na koncu ze mam duza cyste na lewym jajniku. w lipcu mialam laparoskopie i teraz z jajnikami jest ok. Co prawda mam jeszcze podwyzszony poziom prolaktyny i biore bromergon ale moj ginekolog powiedzial ze mozemy sie starac o dzidzia. Mam nadzieje ze sie uda:)Strażaczka90 lubi tę wiadomość
aneks -
nick nieaktualny
-
Wrocilam.
- Prawdopodobnie przyczyna niepowodzen sa zaburzenia hormonalne: za wysokie TSH, testosteron na granicy za wysokiego, za malo progesteronu.
- Leczenie - progesteron plus costam jeszcze ale nei zrozumialam, dopytam sie nastepnym razem
- Leki dostane dopeiro po obserwacji cyklu: hormony plus usg w 3 roznych dniach cyklu i pomiar temperatury*
* Tutaj bede krolikiem doswiadczalnym. Jakas dziewczyny robi doktorat w ktorym uzywa nowo zaprojektowanego krazka z sensorem ktory caly czas mierzy tempke. Dostane takei cos https://www.ovularing.com/ . Nie wiem jak to sie spradzi ale z ciekawosci sie zgodzilam a i komus pomoge w doktoracie (dziewczyna potrzebuje 50 osob do badania a ma narazie tylko 16)
Narazie dostalam tylko letrox25 na zbicie TSH.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:29
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka wrote:Wrocilam.
- Prawdopodobnie przyczyna niepowodzen sa zaburzenia hormonalne: za wysokie TSH, testosteron na granicy za wysokiego, za malo progesteronu.
- Leczenie - progesteron plus costam jeszcze ale nei zrozumialam, dopytam sie nastepnym razem
- Leki dostane dopeiro po obserwacji cyklu: hormony plus usg w 3 roznych dniach cyklu i pomiar temperatury*
Trochę tego się nazbierało. Ważne, że już wiesz i wszystko unormujesz Może zaraz po tym się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:31
-
nick nieaktualnyjesli mi sie uda, to bede brała udział w badaniach klinicznych nad in vitro i tez bede jako krolik doswiadczalny, ale mi to nie przeszkadza bo podobno te badania beda całkowicie za darmo, a to lepsze niz ten program rzadowy do ktorego my i tak sie nie kwalifikujemy...
-
nick nieaktualnyKotkaPsotka wrote:Wrocilam.
* Tutaj bede krolikiem doswiadczalnym. Jakas dziewczyny robi doktorat w ktorym uzywa nowo zaprojektowanego krazka z sensorem ktory caly czas mierzy tempke. Dostane takei cos https://www.ovularing.com/ . Nie wiem jak to sie spradzi ale z ciekawosci sie zgodzilam a i komus pomoge w doktoracie (dziewczyna potrzebuje 50 osob do badania a ma narazie tylko 16)
Narazie dostalam tylko letrox25 na zbicie TSH.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 21:00
-
nick nieaktualnyNiebieska wrote:a to bezpieczne kaarolaa ? Nie boisz się ?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam zajebistego Męża!!!!!ideał normalnie:) wróciłam do domu po pracy godzinę temu.Weszlam do salonu a tam stol ,obrus wino pełno dań które uwielbiam,świece:)zrobił kolację przy świecach:) zjedlismy,porozmawialismy,i rzuculismy sie na siebie:)serduszkowalismy długo u namiętnie:)aż tu nagle dzwoni Jego telefon nawet nie zajrzał kto to ani nie odebral:)bo był mną tak zajęty:)
KotkaPsotka, kaarolaa, Ciapulinka lubią tę wiadomość