X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zimowe staranka :)
Odpowiedz

Zimowe staranka :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia w klinice, mam nadzieje ze dobrze sie Toba zajma. :)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za dobre wyniki :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) u Was tez tak zimno??? mam pyt. czy któraś z Was brala luteine i jej tempka skoczyla dopiero na 4 dzien brania?

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• aneks Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem tu nowa i przylaczam sie do waszej grupki starajacych sie o dzidziusia:). My z mezem probujemy od roku, ale po drodze okazalo sie ze mam za wysoki poziom tsh, potem prolaktyne a na koncu ze mam duza cyste na lewym jajniku. w lipcu mialam laparoskopie i teraz z jajnikami jest ok. Co prawda mam jeszcze podwyzszony poziom prolaktyny i biore bromergon ale moj ginekolog powiedzial ze mozemy sie starac o dzidzia. Mam nadzieje ze sie uda:)

aneks
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Aneks:)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aneks :) W której części cyklu jesteś? Dopiero zaczynasz? :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • aneks Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Niebieska jestem w polowie cyklu, ostanio @ mialam 12 listopada, wiec wychodzi ze teraz mozemy sie starac:)

aneks
  • Topola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nic ciekawego. Może za jakiś tydzień, 10 dni mogę się jakiejś owulacji spodziewać, ale któż to wie.

Boję się, że ten cykl bez wsparcia dupka znowu się zablokuje całkowicie :(

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam.
    - Prawdopodobnie przyczyna niepowodzen sa zaburzenia hormonalne: za wysokie TSH, testosteron na granicy za wysokiego, za malo progesteronu.
    - Leczenie - progesteron plus costam jeszcze ale nei zrozumialam, dopytam sie nastepnym razem
    - Leki dostane dopeiro po obserwacji cyklu: hormony plus usg w 3 roznych dniach cyklu i pomiar temperatury*

* Tutaj bede krolikiem doswiadczalnym. Jakas dziewczyny robi doktorat w ktorym uzywa nowo zaprojektowanego krazka z sensorem ktory caly czas mierzy tempke. Dostane takei cos https://www.ovularing.com/ :D . Nie wiem jak to sie spradzi ale z ciekawosci sie zgodzilam a i komus pomoge w doktoracie (dziewczyna potrzebuje 50 osob do badania a ma narazie tylko 16)

Narazie dostalam tylko letrox25 na zbicie TSH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:29

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na takie zimne dni najlepsze przytulanki z mężem :D Ja jestem przed @, więc libido mam minimalne :P Nie martw się Topola, może nie będzie tak źle w tym cyklu :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Wrocilam.
    - Prawdopodobnie przyczyna niepowodzen sa zaburzenia hormonalne: za wysokie TSH, testosteron na granicy za wysokiego, za malo progesteronu.
    - Leczenie - progesteron plus costam jeszcze ale nei zrozumialam, dopytam sie nastepnym razem
    - Leki dostane dopeiro po obserwacji cyklu: hormony plus usg w 3 roznych dniach cyklu i pomiar temperatury*

Trochę tego się nazbierało. Ważne, że już wiesz i wszystko unormujesz :) Może zaraz po tym się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:31

ckaiflw1up047qr9.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki ;)

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Topola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, dziękuję za wsparcie. Trzymam kciuki za tą owulkę i dopinguję ja jak mogę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli mi sie uda, to bede brała udział w badaniach klinicznych nad in vitro i tez bede jako krolik doswiadczalny, ale mi to nie przeszkadza bo podobno te badania beda całkowicie za darmo, a to lepsze niz ten program rzadowy do ktorego my i tak sie nie kwalifikujemy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Wrocilam.

* Tutaj bede krolikiem doswiadczalnym. Jakas dziewczyny robi doktorat w ktorym uzywa nowo zaprojektowanego krazka z sensorem ktory caly czas mierzy tempke. Dostane takei cos https://www.ovularing.com/ :D . Nie wiem jak to sie spradzi ale z ciekawosci sie zgodzilam a i komus pomoge w doktoracie (dziewczyna potrzebuje 50 osob do badania a ma narazie tylko 16)

Narazie dostalam tylko letrox25 na zbicie TSH.
    kochana a ten krazek to bedziesz musiala caly czas nosic?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 21:00

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to bezpieczne kaarolaa ? Nie boisz się ?

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    a to bezpieczne kaarolaa ? Nie boisz się ?
    to jest bardzo dobra klinika, pierwsza ktora powstała w polsce, takze mysle ze nie ma sie czego bac :) jestem nawet troche tym podekscytowana, tylko czekam na tel czy mnie przymja do tych badan...

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki za to, żeby się udało! :D

Saramago, kaarolaa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    kciuki bardzo sie przydadza...
    mam jeszcze jakis miesiac czasu zanim sie odezwa, oby z dobra wiadomoscia :)

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zajebistego Męża!!!!!ideał normalnie:) wróciłam do domu po pracy godzinę temu.Weszlam do salonu a tam stol ,obrus wino pełno dań które uwielbiam,świece:)zrobił kolację przy świecach:) zjedlismy,porozmawialismy,i rzuculismy sie na siebie:)serduszkowalismy długo u namiętnie:)aż tu nagle dzwoni Jego telefon nawet nie zajrzał kto to ani nie odebral:)bo był mną tak zajęty:)

KotkaPsotka, kaarolaa, Ciapulinka lubią tę wiadomość

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ