zioła/tabletki wspomagajace zajscie w ciaze!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aghia wrote:Mobo,
O widzisz, o taki przykład mi chodziło!
Dziurawiec ma może jakiś wpływ na hormony, ale napewno też ma właściwości poprawiające humor i zwiększające optymizm więc też z tej strony jest pomocny przy staraniu.
Ja łykam tabletki ziołowe o nazwie Euphytose, zawierają walerianę głóg passiflorę i mierznicę. Przede wszystkim dlatego że zawiera passiflorę - jeden z najskuteczniejszych leków przeciwlękowych (porównywalna mocą z xanaxem).
Sprawdziłam że na te zioła nie ma jednoznacznych przeciwwskazań przy ciąży, ale zamierzam je brać do zobaczenia dwóch kreseczek a potem zobaczę za czymś innym.
pozdrawiam cieplutko
Stary wątek, ale zastanawiam się czy Euphytose tu komuś pomogło. -
Cześć, pozwolę sobie odświeżyć temat 🙂
Jakie suplementy mogą wspomóc owulacje i ogólnie starania o dziecko? Jakie się u Was sprawdzają?
Ja mam na pokładzie od 12 lat leczoną niedoczynnosc tarczycy, zażywam obecnie trzecie opakowanie Ovarin (na wyrównanie cykli), od tego cyklu olej z wiesiołka w kapsułkach (firma GAL), witaminę D3 (mam od lat duży niedobór), a od wczoraj pije mieszankę ziołową nr 3 ojca Sroki na owulacje. Staramy się od marca, proszę trzymajcie kciuki. Przytulam mocno każdą starającą się 💔 -
Hey , odświeżam świetny wątek!
Od dechy do dechy go przeczytałam i co do witamin szczególnie w pierwszych stronach wątku można na prawdę wiele się dowiedzieć , bo jednak po innych wątkach można bardziej znaleźć pojedyńcze witaminy i informacje na ich temat a tutaj jednak wszystko w jednym miejscu - super!
Więc co do odświeżenia jak tam Staraczki? Na jakich witaminach aktualnie ? Jakieś nowości są ?
Ja dzięki wątkowi jutro biegnę do apteki po dziurawiec i zaczynam pić - może się uda jak w końcu mój organizm raczy zacząć nowy cykl ...
Aktualnie 40dc - (brak okresu, testy negatywne,lekkie krwawienie w środku cyklu,obfity poprzedni okres - prawdopodobnie doszło do poronienia samoistnego)
Od grudnia ;
🌸 Castangus 1 tabl. 🌸
🌸 Oviarin 2 tabl. 🌸
🌸 Nac 3x1 tabl. 🌸
🌸 Witamina B6+B12+D 1 tabl. 🌸
🌸 Olej z wiesiołka 6 tabl. 🌸
🌸 Acard 75mg 1 tabl. 🌸
W wtorek lekarz , mam nadzieję że zrobi coś by wywołać mi @ bym mogła zacząć nowy cykl i oby udany ... Ahh
Od nowego cyklu dzięki innemu wątkowi poczytałam też na temat jakiejś nowości Miovelia Nac i też już czeka na nowy cykl w szafce . Jejku jak czasem wyjmuje te wszystkie witaminy itp to czuje się jak jakaś starsza pani chora na milion chorób bo to zawsze jest pełna mała miseczka leków . Mój mężu śmieje się że chce pobić rekord brania tabletek 🙈😂 a ja tak nienawidzę łykać tabletek ..ale coś zmuszam się by się udało i ogólnie by cykle które są ostrą rozbieżnością zaczęły się regulować i by były stałe miesiąc w miesiąc ...
A jak tam u Was ? 🌸👩🏻26l 🧔🏻31l
👩🏻❤️👨🏻+🧑🏻+👧🏻+🧑🏻=💗
06.11.16r - 3860g 💙
27.03.18r - 3250g 💗
23.03.20r - 3050g 💙
01.11.22r - starania o 4 ❤️
17.01.22r - ⏸️🤍
06.02.22r - bliźniaki 🤍🤍
17.02.22r - czworaczki 🤍🤍🤍🤍
05.02.22r - Poronienie samoistne..💔
11.03.22r - Antybiotyk+💉AntygenD
14.04.23r - ⏸️💥😍
17.04.23r - Żywe z bijącym serduszkiem maleństwo 🩷(6/7tc)🩷
17.04.23r - Zalecenia duphostan💊 i Clexane💊(ze względu na plamienia i krwawienia)
19.04.23r - 13,4.. 😓
💊 Acard 75mg 💊
💊 Miovelia Nac 💊
💊 Ovarin 💊
💊 Wiesiołek 💊
💊Nac 💊
💊 Costagnus 💊
💊 Witaminy 💊
🌸Macica przodozgięta 🌸
🌸 Czerpać z życia co najpiękniejsze i najlepsze, nie żałować , żyć tak by mieć co wspominać na staruszkowie lata 🌸💪 -
Hej! Od kilku dni napotykam bardzo dużo ogłoszeń że ktoś odsprzeda fertistim z brakującymi kilkoma zaszetkami. A mój właśnie dotarł do mnie z apteki i tym oto sposobem zastanawiam się czy to brać ? Co z nim nie tak że dużo kobiet to sprzedaje jednak ? Macie może jakieś opinie na ten temat ?
-
Ja dostałam od lekarza zalecenie, żeby brać Fertistim dla Kobiet i Castangus. Brałam to dwa tygodnie i chwilę później dowiedziałam się o ciąży. I sama mam prawie połowę opakowania, bo jak dowiedziałam się o ciąży to przeszłam na suplementy ciążowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 21:32
-