zioła/tabletki wspomagajace zajscie w ciaze!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aghia wrote:Mobo,
O widzisz, o taki przykład mi chodziło!
Dziurawiec ma może jakiś wpływ na hormony, ale napewno też ma właściwości poprawiające humor i zwiększające optymizmwięc też z tej strony jest pomocny przy staraniu.
Ja łykam tabletki ziołowe o nazwie Euphytose, zawierają walerianę głóg passiflorę i mierznicę. Przede wszystkim dlatego że zawiera passiflorę - jeden z najskuteczniejszych leków przeciwlękowych (porównywalna mocą z xanaxem).
Sprawdziłam że na te zioła nie ma jednoznacznych przeciwwskazań przy ciąży, ale zamierzam je brać do zobaczenia dwóch kreseczeka potem zobaczę za czymś innym.
pozdrawiam cieplutko
Stary wątek, ale zastanawiam się czy Euphytose tu komuś pomogło. -
Cześć, pozwolę sobie odświeżyć temat 🙂
Jakie suplementy mogą wspomóc owulacje i ogólnie starania o dziecko? Jakie się u Was sprawdzają?
Ja mam na pokładzie od 12 lat leczoną niedoczynnosc tarczycy, zażywam obecnie trzecie opakowanie Ovarin (na wyrównanie cykli), od tego cyklu olej z wiesiołka w kapsułkach (firma GAL), witaminę D3 (mam od lat duży niedobór), a od wczoraj pije mieszankę ziołową nr 3 ojca Sroki na owulacje. Staramy się od marca, proszę trzymajcie kciuki. Przytulam mocno każdą starającą się 💔 -
Hey , odświeżam świetny wątek!
Od dechy do dechy go przeczytałam i co do witamin szczególnie w pierwszych stronach wątku można na prawdę wiele się dowiedzieć , bo jednak po innych wątkach można bardziej znaleźć pojedyńcze witaminy i informacje na ich temat a tutaj jednak wszystko w jednym miejscu - super!
Więc co do odświeżenia jak tam Staraczki? Na jakich witaminach aktualnie ? Jakieś nowości są ?
Ja dzięki wątkowi jutro biegnę do apteki po dziurawiec i zaczynam pić - może się uda jak w końcu mój organizm raczy zacząć nowy cykl ...
Aktualnie 40dc - (brak okresu, testy negatywne,lekkie krwawienie w środku cyklu,obfity poprzedni okres - prawdopodobnie doszło do poronienia samoistnego)
Od grudnia ;
🌸 Castangus 1 tabl. 🌸
🌸 Oviarin 2 tabl. 🌸
🌸 Nac 3x1 tabl. 🌸
🌸 Witamina B6+B12+D 1 tabl. 🌸
🌸 Olej z wiesiołka 6 tabl. 🌸
🌸 Acard 75mg 1 tabl. 🌸
W wtorek lekarz , mam nadzieję że zrobi coś by wywołać mi @ bym mogła zacząć nowy cykl i oby udany ... Ahh
Od nowego cyklu dzięki innemu wątkowi poczytałam też na temat jakiejś nowości Miovelia Nac i też już czeka na nowy cykl w szafce . Jejku jak czasem wyjmuje te wszystkie witaminy itp to czuje się jak jakaś starsza pani chora na milion chorób bo to zawsze jest pełna mała miseczka leków . Mój mężu śmieje się że chce pobić rekord brania tabletek 🙈😂 a ja tak nienawidzę łykać tabletek ..ale coś zmuszam się by się udało i ogólnie by cykle które są ostrą rozbieżnością zaczęły się regulować i by były stałe miesiąc w miesiąc ...
A jak tam u Was ? 🌸👩🏻26l 🧔🏻31l
👩🏻❤️👨🏻+🧑🏻+👧🏻+🧑🏻=💗
06.11.16r - 3860g 💙
27.03.18r - 3250g 💗
23.03.20r - 3050g 💙
01.11.22r - starania o 4 ❤️
17.01.22r - ⏸️🤍
06.02.22r - bliźniaki 🤍🤍
17.02.22r - czworaczki 🤍🤍🤍🤍
05.02.22r - Poronienie samoistne..💔
11.03.22r - Antybiotyk+💉AntygenD
14.04.23r - ⏸️💥😍
17.04.23r - Żywe z bijącym serduszkiem maleństwo 🩷(6/7tc)🩷
17.04.23r - Zalecenia duphostan💊 i Clexane💊(ze względu na plamienia i krwawienia)
19.04.23r - 13,4.. 😓
💊 Acard 75mg 💊
💊 Miovelia Nac 💊
💊 Ovarin 💊
💊 Wiesiołek 💊
💊Nac 💊
💊 Costagnus 💊
💊 Witaminy 💊
🌸Macica przodozgięta 🌸
🌸 Czerpać z życia co najpiękniejsze i najlepsze, nie żałować , żyć tak by mieć co wspominać na staruszkowie lata 🌸💪 -
Hej! Od kilku dni napotykam bardzo dużo ogłoszeń że ktoś odsprzeda fertistim z brakującymi kilkoma zaszetkami. A mój właśnie dotarł do mnie z apteki i tym oto sposobem zastanawiam się czy to brać ? Co z nim nie tak że dużo kobiet to sprzedaje jednak ? Macie może jakieś opinie na ten temat ?
-
Ja dostałam od lekarza zalecenie, żeby brać Fertistim dla Kobiet i Castangus. Brałam to dwa tygodnie i chwilę później dowiedziałam się o ciąży. I sama mam prawie połowę opakowania, bo jak dowiedziałam się o ciąży to przeszłam na suplementy ciążowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 21:32
-