X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny!
    Zoya ogromne gratulacje!

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ja też się przyłączam do wątku :)
    Jeszcze kilka cykli otwartych na 2014 :D

może będą nasze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kochane,wypisuje się z bycia mamą,straciłam moja dzidzię,nie wiem kiedy ponownie uda mi się zajść w ciążę

• kalitria Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 przykro mi bardzo :( mam nadzieje ze po tej stracie nie bedziecie musieli dlugo czekac...

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia strasznie mi przykro :( przytulam..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje justysia <przytul>

• aniczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mi przykro wyrazy wspolczucia wiem jak to boli przytulam justysia z calego serducha

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula84 wrote:
    czasem mam wrażenie że wszytskim sie udaje tylko nie nam to straszne a tak bardzo tego pragniemy to już 5 lat nie wiem co dalej znacie jakiegoś dobrego lekarza w krakowie albo okoliccah POMOCY
    ja zapisalam sie do kliniki "parens", na razie zajmuja sie mna z pieczolowita starannoscia, ale zobaczymy czy beda tego jakies efekty...

• aaana Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    na pewno warto się wybrać do kliniki małżeństwa Ludwinów - słyszałam, że to dobrzy ginekolodzy i zatrudniają wielu dobrych specjalistów również od niepłodności
    akurat Ludwina pod tym wzgledem nie polecam, bylam tam kilka miesiecy i niestety mialam wrazenie, ze na sile przeciagaja podjecie jakichkolwiek decyzji tylko po to, zeby chodzic na kolejne i kolejne wizyty. Ludwin nie jest nastawiony typowo na nieplodnosc jak np. klinika "macierzynstwo" czy "parens" wiec po doswiadczeniach i kilku miesiacach straconych nie polecam.

• aaana Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    no to kochane,wypisuje się z bycia mamą,straciłam moja dzidzię,nie wiem kiedy ponownie uda mi się zajść w ciążę
    przykro mi :( mam nadzieje, ze juz niedlugo znow bedziesz mama :* trzymaj sie dzielnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys, oby przyszły rok Ci to wszystko wynagrodził....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 16:16

• mamaMai Nowa

Wysłany: 15 września 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Rozpoczęłam drugi cykl z ovu, czwarty starań... mam nadzieję że będzie szczęśliwy:)
    Czytałam Wasze historie... Razem łatwiej czekać.

celia, MalutkaEve lubią tę wiadomość

mamaMai
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

justysia90 brak mi słów :-( Wspieram i ściskam mocno ... :-(

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia, będzie dobrze. W końcu trafi się ten szczęśliwy cykl!

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że mòj wpis na tym wątku będzie 2014 i mam nadzieje że przyniesie mi to szczeęście i zostanę mamą w 2014 i wszystkim wam tego życzę

MalutkaEve lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 16 września 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem zupełnie nowa. Trafiłam tu przypadkiem ale podoba mi się to miejsce

W listopadzie 2012 musiałam odstawić tabletki bo zaczeł wpłwać na moją wątrobę. Na początku pomyślałam że tak ma być i zaczelismy starać się o bobaska. Ale zaczynam się martwić bo mija już 10 miesięcy i nic!!

Czy myślicie że powinnam sobie zrobić jakieś badania?? Kilka lat temu zaczęłam brać tabletki przez zbyt niski poziom progesteronu i bardzo nieregularne cykle, nawet do 60 dni. A teraz moja Pani ginekolog uspokaja mnie że do 12 miesiecy to nie mam sie czym martwić, no ale... Nie wiem co o tym myśleć.

Cykle nadal są niezbyt regularne. Od 26 do 40 dni. W tym miesiącu zaczęłam brać wiesiołka. Słyszałam że tylko do owulacji powinno się go brać. Kwas foliowy biorę od listopada. Zrobiłam też pierwszy raz test owulacyjny. Przez 5 dni wychodził negatywny, ale ze względu na moje nieregularne cykle to nie wiem czy robiłam go w dobrych dniach.

Poradzicie coś??

oar83e3kwtr09ifz.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

nie ma takich słów by opisać to co czują kobiety tracące swoje dziecko i tak jak jest napisane jeszcze cie nie ma a już tak obdarzony miłością...

Kochana czas leczy rany, uda się na pewno młoda jesteś...każde cierpienie nas wzmacnia.. ważne by iść dalej i nie zamykać się w sobie..

Andzia33 lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Nie wiem co mam powiedzieć, brakuje słów 50przytula.gif

Na pewno niedługo znów ci się uda i ani się obejrzysz a bedziesz przytulać swoje maleństwo :*

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 16 września 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza temperatura zmierzona dzisiaj!

A badania hormonów czy najlepiej zrobić w jakimś konkretnym dniu cyklu?? Nie wiem jak się do tego zabrać.

oar83e3kwtr09ifz.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 16 września 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog mi tłumaczy że do roku to się nie ma czym przejmować...

MalutkaEve, Anutka lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ