Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKotkaPsotka podobno nie powinno sie przyjowac zbyt duzo witaminy A w ciazy. czemu to nie wiem ale tak powiedziala. Ogolnie podobno dobrze brac witaminy ciazowe albo dla starajacych sie jesli starasz sie o dziecko.... u mnie w witaminach byl tej Jod wiec moze dlatego? nie pytalam podalam jej tylko nazwe i kazala odstawic.... powiedziala ze moge brac osobno magnes i zelazo (czasem mam lekka anemie i straszne skurcze) i witamine D i z grup B. ale witaminy A na poczatku nie.
-
nick nieaktualny"Witamina A jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu, rozwoju płodu. Główne źródło witaminy stanowią jaja, marchewka oraz pomarańczowe i czerwone owoce. Z uwagi na fakt, że witamina A rozpuszcza się w tłuszczach, łatwo jest ją przedawkować. Nadmiar witaminy A w ciąży uszkadza płód i może powodować poronienia." ze strony http://parenting.pl/portal/witamina-a-w-ciazy
wiec mysle ze jak ktos je produkty w ktorych jest witamina A to nie powinno sie juz jesc sumplemetow. ja jej duzo marchwii bo lubie i teraz ograniczam.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tą suplementacją to mi już 3 lekarz kazał brać jedynie kwas foliowy. Coraz wieksza ilość lekarzy do 3 miesiąca ciąży zaleca jedynie kwas foliowy, a dopiero później suplementy witaminowe dla kobiet w ciąży.
Tak naprawdę wszystko zależy od Twoich wyników krwi i ewentualnych chorób. Jeśli wszystko jest w normie, to wielu lekarzy każe przyjmować jedynie kwas foliowy. Jeśli coś odstaje od normy, to wtedy wprowadzają witaminy z naciskiem na jakąś konkretną, której na przykład w Twoim organizmie brakuje lub wyniki masz w granicach normy. Ja dlatego, że mam ciążę zagrożoną i cały czas leżę mam przyjmować witaminy o konkretnym składzie, by nie doszło do krzepnięcia krwi.Puszysta, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:Nika a kiedy zrobiłaś te 2 pierwsze testy? Ile dni po owulacji? Ja w sumie trochę się supokoiłam po tym teście, wiem, że jutro przyjdzie @ więc już nie muszę się denerwować i stresować...
Nusia, pierwszy test 26 czerwca (miałam wizytę u gina i chciałam wiedzieć czy coś tam już sobie siedzi czy nie) to był 10 dpo, ale jak temperatura zaczęła wzrastać, a potem spadła i znów w górę owu przesunęło mi owulację właśnie na ten 26 czerwca. Kolejny test zrobiłam 2 lipca po południu (bladzioszka) i w środę z rana (ciemna kreska).
Najlepsze jest to, że miałam USG- takie szybkie na zasadzie lekarz tylko złapał wymiary macicy, bo jak tylko zajdę to ona od razu się powiększy i powiedział, że ciąży nie widzi, za to endometrium na 2 cm- zaraz będzie miesiączka. I jak we wtorek nadal nie było to zgłupiałam do reszty i kupiłam następny test.
Powiem Wam, że w czwartek idę na wizytę prywatną. Nie wysiedzę do 31 lipca- poza tym mam w sobotę wesele i chciałabym wiedzieć, że wszystko w porządku i na pewno mogę jechaćAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Aga pewnie skacze z radości i uleciało Jej napisać wynik badania.
Poczekajmy do późniejszego wieczora
Ja mam takie same doświadczenia jak Matylda. Do 12 tyg. tylko i wyłącznie kwas foliowy w podstawowej dawce 0,4 mg. Po skończeniu 1 trymestru brałam Prenatal chyba Complex, a miesiąc przed narodzinami Mikołajka i do 3 miesięcy po narodzinach Prenatal DHA. Im mniej medykamentów tym lepiej- lesze są świeże warzywa i owoce, soki.
PozdrowionkaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A więc beta zwykła, ale: wizyta idealna, 40 minut pytań i odpowiedzi za tydzień mam zrobić test bo wszystko wskazuje na...lokatora macica lekko rozpulchniona,co wskazywałoby na zagnieżdżanie, zagojona, torbieli brak- zmian nie mam na jajnikach żadnych, a na dodatek to byłe plamienie moje to OWULACJA!!! Bo była tak silna,że nadpękł mi jajnik Seks był więc szanse są ogromne poza tym dr mówił, że daje nam 2 miesiące, jeśli sie nie uda mamy wrócić i chemicznie mnie przyspieszy. On wyznaje zasadę : na nieudaną ciążę najlepsza jest szybka kolejna ciąża
Aha i zasada nr 1 dla staraczek od dr Wojciecha: NIE ROBIMY DZIECI!!! Uprawiamy seks, kochamy się, dziko, często, kiedy się chce ale NIE robimy dzieci bo psychika na etapie ROBIENIA się blokuje i nici z ciąży mamy dać na luz i działać
Lokatorze: Czekamy za tydzieńPuszysta, nika86, Andzia33 lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualny
-
Puszysta wrote:Emilka trzymam kciukasy! !!!!!! Bede ci dzielnie kibicowac!
Zobaczysz, ze wiosną 2014 nam boćki przyniosą maluchyPuszysta, Andzia33 lubią tę wiadomość
alxa wrote:puszysta a wiesz co jest "najlepsze"?, że we wrześniu będę miała dopiero 23 lata... i już przeszłam dwukrotne leczenie raka szyjki macicy i wycinanie fragmentu szyjki macicy...
a może właśnie dlatego ak zależy mi już teraz na dziecku drugim? może boję się, że następnym razem nie pomogą leki i skończy się operacją?
Alxa czy to leczenie bylo przed czy po Twojeje pierwszej ciazy?Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Puszysta wrote:Puszku tak milutko mi sie zrobilo jak to przeczytalam
Testowac jutro? Jak @ nie bedzie to zatestuje..... dzis zadnych plamien nie bylo
Witam upalnie testuj Puszku, testuj! ja dziś na 16 do pracy i dopiero o 21 w domku więc umrę z ciekawościAndzia33 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:A więc beta zwykła, ale: wizyta idealna, 40 minut pytań i odpowiedzi za tydzień mam zrobić test bo wszystko wskazuje na...lokatora macica lekko rozpulchniona,co wskazywałoby na zagnieżdżanie, zagojona, torbieli brak- zmian nie mam na jajnikach żadnych, a na dodatek to byłe plamienie moje to OWULACJA!!! Bo była tak silna,że nadpękł mi jajnik Seks był więc szanse są ogromne poza tym dr mówił, że daje nam 2 miesiące, jeśli sie nie uda mamy wrócić i chemicznie mnie przyspieszy. On wyznaje zasadę : na nieudaną ciążę najlepsza jest szybka kolejna ciąża
Aha i zasada nr 1 dla staraczek od dr Wojciecha: NIE ROBIMY DZIECI!!! Uprawiamy seks, kochamy się, dziko, często, kiedy się chce ale NIE robimy dzieci bo psychika na etapie ROBIENIA się blokuje i nici z ciąży mamy dać na luz i działać
Lokatorze: Czekamy za tydzieńAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPuszysta wrote:ja biore 0,5mg kwasu foliowego... i nie wiem czy to nie za malo bo podobno u kobiet z nadwaga powinno sie brac wiecej. wie ktoras cos na ten temat ?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynika86 wrote:Aga pewnie skacze z radości i uleciało Jej napisać wynik badania.
Poczekajmy do późniejszego wieczora
Ja mam takie same doświadczenia jak Matylda. Do 12 tyg. tylko i wyłącznie kwas foliowy w podstawowej dawce 0,4 mg. Po skończeniu 1 trymestru brałam Prenatal chyba Complex, a miesiąc przed narodzinami Mikołajka i do 3 miesięcy po narodzinach Prenatal DHA. Im mniej medykamentów tym lepiej- lesze są świeże warzywa i owoce, soki.
Pozdrowionka
-
Aniqa wrote:też trzymam kciuki, super ten lekarz z tego co piszesz, chciałabym na takiego trafić hehe
No więc czekam i albo się ceiszę albo działam ostro, bo mamy czas do września
Andzia33 lubi tę wiadomość
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!