Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Widziałam temat więc napiszę bo choć udzielam się rzadko to cały czas Was czytam ja troszkę o sobie napisałam jak przyszłam ale powtórzę
1. Jak długo sie starcie - obecnie jest drugi cykl starań po poronieniu, a w ogole - licząc te cykle przed poronieniem - to 6 cykli (z przerwami z powodu leków, złego terminu porodu, choroby, etc). Ogólnie to od stycznia się staramy, w lipcu się udało ale na krótko bo w 7tygodniu poroniłam.
2. Czy sa to starania z problemami - jak wyżej ogólnie raczej problemów nie ma, ale nie wychodzi to od razu, za pierwszym razem udało się w 4tym cyklu faktycznego starania się (przy czym pierwszy był bezowulacyjny - USG wykazało - czyli w sumie w trzecim). Póki co gin nie kazał się martwić.
3. Jak psychicznie podchodzicie do starań - sinusoida w jednym cyklu olewam i nawet nie liczę dni cyklu, w innym (jak obecnie) szaleję - mierzę temp, obserwuję szyjkę i śluz, aplikuję małżowi Salfazin i Kwas foliowy, sobie kwas foliowy, kupiłam testy owulacyjny (zacznę robić jak przyjdą) ogólnie jak przychodzi @ to lepiej się do mnie nie odzywać
4. Czy posiadacie juz jakies potomstwo - tak, synka 1,5 rocznego, spłodzonego z czystej miłości, bez wyliczeń w pierwszym cyklu po ślubie
5. Czy robiłyście juz jakies badania ( to raczej do długodystansowych) - nie wiem czy sie zaliczam do długodystansowych, raczej nie ale mam porobione toxo, cytomegalię, cytologię, morfo, posiew... no takie podstawy, wszystko w normie.
6. Skąd pomysł na to FORUM..OVU - w poprzedniej ciąży zaczęłam od forum gdzie indziej, bardzo to polubiłam, podczas staranek byłam na tamtym forum w wątku staraczek, przed poronieniem zajrzałam do materiałów o NPR które dostałam w trakcie nauk małżeńskich i jeden cykl nawet mierzyłam temp i zapisywałam w zeszyciku (co stresowalo małża ), po poronieniu 1szy cykl odpuściłam, zmieniłam wątek a tam dziewczyny mi pokazały ten program OVU i zaczęłam od cykli a potem dojrzałam że tu też forum jest i nie mogłam się oprzec
7. Czym sie zajmujecie na codzień, i co by kazda od siebie chciała dodać..
na co dzien jestem urzędnikiem, a wolałabym własny salon kosmetyczny albo jakiś sklep z rzeczami dla dzieci (butami albo ksiażkami).
Uff mam nadzieję, ze trochę rozjaśniłam kto jestemIwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MariaAntonina wrote:ok..
1. Jak długo sie starcie
2. Czy sa to starania z problemami
3. Jak psychicznie podchodzicie do starań
4. Czy posiadacie juz jakies potomstwo
5. Czy robiłyście juz jakies badania ( to raczej do długodystansowych)
6. Skąd pomysł na to FORUM..OVU
7. Czym sie zajmujecie na codzień, i co by kazda od siebie chciała dodać..
Pytam dla tego , ze dołączyło do NAs duzo nowych staraczek.. a raczej napisze wprost żadna głebiej sie nie przedstawił..co i jak..a w luznych postac trudno wyłapac co i kiedy i jak po co z kim i za czym..
Prosze sie nie obrazać, to taka moja osobista kultura wewnętrzna..
Ja Was podczutuję od jakiegoś czasu, ale nigdy się nie udzielałam na tym wątku, do dziś.
Moje odp. na pytania to:
1. Tak na poważnie to dwa cykle.
2. Na razie trudno stwierdzić, bo w moim wieku nie zachodzi się w ciążę od tak.
3. Na luzie, ponieważ mam już dzieci (2 chłopców) i zawsze chciałam mieć jeszcze córcię, ale przez kilka lat nie mogłam o tym nawet marzyć.
4. Tak, dwóch synów 17 i 5 lat. Jedno poronienie 18 lat temu.
5. Badań narazie żadnych
6. Byłam na kilku forach, ale nie wszędzie jest tak fajnie jak tu
7. Nie pracuję zawodowo. Kiedyś musiałam zrezygnować z pracy i tak już zostało.
Reszta w pamiętnikuAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Iwone dziękuje za wpis , serdecznie cie zapraszamy do siebie .. przeczytałam pamiętnik..coś nas łączy..serdecznie witam..i trzymam kciuki za twoją dziewuszkę..
Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
MariaAntonina wrote:Karanga dziękujemy za wnikliwa analizę twojej postaci..
MariaAntonina lubi tę wiadomość
-
Po to jej pseudonim artystyczny .. na wątku pażdziernik chyba lub Tu ?? tak sie ujawniła.. trzeba by przeczytać .. o co Kaman.. ogólnie to robimy sobie jaja z wielu spraw.. podążamy tak już kilka msc .. pisząc rożnie i podrównanie..
karanga, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Niestety w pracy nie działają mi wszystkie skrypty na stronie (a w domu rzadko mam na nią czas) więc chcialam się spytać na jakim etapie cyklu jesteście ja obecnie odczuwam wzmożone podekscytowanie nadchodzącymi wielkimi krokami dniami płodnymi (chyba że już się zaczęły ale poczta polska nie raczyła dostarczyć mi testów owu na czas więc nie wiem ;/ )
Maria - jesteś zwolniona z odpowiedzi (swoją drogą ja w pierwszej ciąży rzygałam codziennie do 20któregoś tygodnia więc już nie wierzę w gadanie że to się kończy z magicznym 13tc, ale oczywiście Tobie życzę aby przygoda z KFC była ostatnią w tej ciąży ) -
No kobiety ileż można o śluzie , dniach płodnych i etc..starania staraniami , ale życie tez kreci się swoim rytmem. My go nadajemy w taki a nie inny sposób..nie jesteśmy zatwardziały konserwatorami wiec a co..
Iwone lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
karanga wrote:Tak mówisz bo już zaciążyłaś a poczytaj swoje postry z okresu staranek anyway, ja zaraz lecę po młodego i do domku więc miłego popołudnia Wam życzę, bez myślenia o śluzach, szyjkach etc
własnie , ze ja nigdy tu nie wynurzałam sie z tym .. to jest moj jeden moze jedyny atut..byłam tu dla innych by wspierać..etap udręki poniosłam po poronieniu..wtedy nie było mnie na forum.. W msc kiedy wyszedł pozytyw to nawet moj wykres był prowadzony od tak bo we wrzesniu miałam miec HSG.. nie był udostępniony, nie nastwaiałam sie na nic.. a tu prosze..
Raczej pomagałam zawsze niz pisałam o tym czy o tym .. ja sie nie rozczulam nad sobą za bardzo..nic to nie wniesie i nie zmieni..Andzia33, Iwone, Matylda36 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
To ja jestem ta z drugiej strony galaktyki, ja potrzebuję forum żeby się wywnętrzać, tak jak tego nie moge uczynić wobec koleżanek/przyjaciółek/rodziny w realu, potrzebuję gadać, biadolić, pytać, szukać, roztrżasywać, dowiadywać sie. Wtedy szukam osób, które przeżywają to co ja i tak jak ja - forum i wątek dla dziewczyn chcących zostać mamami w 2014 wydał się idealny, zresztą same na powitanie pisałyście ze mogę się pytać o wszystko i że służycie radą. Hm.
I ja też wcale ciągle nie piszę tylko o staraniach, tylko o wszystkim co w tym czasie zaprząta moją głowę a nie są to bynajmniej tylko śluzy, szyjki i jak się tu przyjeło - serduszkowania.gruszeczka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje juz po owu a ja dziś mam śluz zabarwiony krwią... takie niteczki .. nigdy tak nie miałam w środku cyklu
może to ta infekcja - w sumie to już zgupłam bo żadnych badań potwierdzających infekcję - dostaliśmy tylko zapobiegawczo ponieważ M wyszło w posiewie że jakaś infekcja jest .. -
ale u mnie to raczej nie możliwe bo ostatnie było na kilka dni przed owu .. bo mamy do konca brania antybiotyku zakaz