Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem. Witam
Nie wyspalam się okropnie. Jak budzik zadzwonił to go chciałam przez okno wyrzucić...
A ciekawe gdzie to słońce macie, he? U mnie szaro buro i ziąb okropny.
MariaAntonina, o mnie to by mogła cala epopeja wyjść może jakiś plan napisz w pkt hihi -
ok..
1. Jak długo sie starcie
2. Czy sa to starania z problemami
3. Jak psychicznie podchodzicie do starań
4. Czy posiadacie juz jakies potomstwo
5. Czy robiłyście juz jakies badania ( to raczej do długodystansowych)
6. Skąd pomysł na to FORUM..OVU
7. Czym sie zajmujecie na codzień, i co by kazda od siebie chciała dodać..
Pytam dla tego , ze dołączyło do NAs duzo nowych staraczek.. a raczej napisze wprost żadna głebiej sie nie przedstawił..co i jak..a w luznych postac trudno wyłapac co i kiedy i jak po co z kim i za czym..
Prosze sie nie obrazać, to taka moja osobista kultura wewnętrzna..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:08
Olgenek, MILA, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
MA, fajny pomysł, może będę pierwsza
1. 2 cykle
2. raczej nie
3. z jednej strony wmawiam sobie objawy z drugiej załamuję się jak muszę kupić tampony
4. niestety nie
5. tsh, hormony, morfologia, toksoplazmoza, kiła, cholesterol, prolaktyna. kiepska cytologia, mała torbiel na lewym jajniku- powoli sie wchłania. ciągłe problemy z pęcherzem.
6. szukałam cudownego wspomagacza płodności i w google znalazłam ovu
7. pracuje w biurze rachunkowym, jako pełnoprawny niewolnik , niepoprawna optymistka, zawsze staram się cieszyć tym co mam i nie załamywac przez to czego nie mam.MariaAntonina, mała_mi, MILA, Andzia33, Anutka lubią tę wiadomość
-
To może zacznę bo nowa jestem i rzeczywiście wypadałoby się przedstawić.
Właściwie od czerwca nie zabezpieczamy się od tego czasu jeden cykl na antybiotykach więc lipa, inny nie było możliwości serduszkowania, a od połowy tego zaczynam mierzyć temp. i dokładniej się temu wszystkiemu przyglądać. Mam męża, dzieci brak. Na forum jestem ponieważ nie chce za bardzo ze znajomymi ani rodziną o tym rozmawiać a wole z wami bo wszystkie mamy wspólny cel więc jedna drugiej nie zanudzi a ze znajomymi jest czas myśleć o czym innym a nie dziecku. Mam 29 lat i uwielbiam czytać książki.
WITAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY I DZIĘKUJĘ ZA MIŁE PRZYJĘCIE MNIE DO WASZEGO GRONAmała_mi, MILA, MariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
1.nim zaszłam 9 miesięcy, znaczy cykli.
2. chyba tylko w mojej głowie.
3. Do pół roku bylo ok, potem się zaczęłam martwic, no ale nim poleciałam robić badania, w 9 cyklu się udało. Tylko się spieprzylo. A teraz nie wiem jak będzie. Chciałabym ale się boje
4. Sztuk dwie.
5. Nie. Pewnie zrobię, jak nam nadal nie będzie wychodziło
6. Całkowity, zupełny przypadek. Szukałam w necie kobiet z podobnymi problemami no i trafiłam na was. A z wami jest świetnie wiec póki co zostaje. Czy się wam to podoba czy nie, hihi.
7. Czym się zajmuje... Teraz domem i dziećmi. Po poronieniu zrezygnowałam z pracy która miałam na umowę zlecenie i siedzę w domu na urlopie wychowawczym. Uwielbiam zajmować się domem. I... ja to bym chciała mieć jeszcze dwójkę, ale mój chłop ledwo się zgodził na to trzecie co go zrobić nie możemy. Najpierw sceptycznie bardzo, teraz okropnie przezywa ze mną. A poza tym jestem po 2 cc wiec na trzecim(o ile będzie) się zakon czy.MILA, MariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
OKI
1. 5 cykli
2. trochę
3. wkurza mnie że się nie udaje, ale jak nie będzie to nie będę płakać
4. tak i dlatego nie będę płakać
5. tym razem tylko mąż robił, no i średnio na jeża te wyniki
6. a tak jakoś wyszło że chciałam zacząć mierzyć temperaturę i znalazłam na necie wspomagacza w tym temacie czyli OVU
7. praca ? kancelaria komornika sądowego - miasto? tajemnicaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:24
MariaAntonina, Andzia33, Anutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam i miłego dzionka życzę
To i ja się wypowiem
1. 3 lata
2. Tak
3. oj różnie...nie wiem co napisać bo dziś akurat jest dobrze, ale często siedze i rycze
4. Nie
5. oj tak...dużo tego było i powtarza się co jakiś czas
6. na ovu jestem przypadkiem, już nie pamiętam jak to się stało, ale chyba szukałam czegoś u wujka google na temat moich schorzeń i mi forum wyskoczyło - ot taki przypadek
7. Na co dzień - pracuje w dziel kadr w firmie budowlanej oraz w salonie z oświetleniem...hmm nie wiem co jeszcze Was interesujeMariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
1. Jak długo sie starcie
Starałam sie za 1 razem 4 msc poroniłam w 9 tyg.w listopadzie 2012 r. no i kolejne starania aż do sierpnia , kiedy było na teście II.
2. Czy sa to starania z problemami.
Po poronieniu , widac moj organizm a moze raczej psychika szwankowała. Ogólnie to mieliśmy podejrzenia , ze moj N ma problemy.. ale widac - poszło.
3. Jak psychicznie podchodzicie do starań.
Z racji , ze to dzieciatko miało byc 1 a zarazem ostanie miałam duzego doła psychicznego, próbowałam dac rade i dałam, jak widać.Teraz jestem pełna szczęścia i wiary w dobre roziwazanie tego tematu co mnie gniecie na pecherz.
4. Czy posiadacie juz jakies potomstwo
Jestem po rozwodzie( 12 lat małżeństwa) z 1 moim byłym mężem mam 2 dzieci * 15 letniego chłopca i 6 letnia dziewczynkę.
5. Czy robiłyście juz jakies badania ( to raczej do długodystansowych)
Tak badania prolaktyna , progesteron , estrodial,icos jeszcze.. badanie nasienia, morfologia z racji niedokrwistości.
6. Skąd pomysł na to FORUM..OVU
Byłam forumowiczka innego forum , na którym kobiety były naprawdę wredne i chyba nie zakumkały ideii bycia i wspierania sie , a nie dogryzania i odradzania bycia mamą.. Pozniej miałam przerwe na jakis czas i zalogowałam sie tutaj i tak juz mecze innych sobą od marca czy kwietnia
7. Czym sie zajmujecie na codzień, i co by kazda od siebie chciała dodać..
Pracuje w jednostce budżetowej ,na samodzielnym stanowisku specjalisty ...czytam książki , zyje w 2 światach .. 5 dni praca wlkp. 2,5 dnia dom lubuskie.. od listopada 2012 urządzałam mój nowy dom .. Czuje sie szczęśliwa kochana osobą to najważniejsze. Mimo moich perypetii życiowych doceniam to co mam..
A dla zainteresowanych udostępniam pamiętnik..na dziś dzień.
https://ovufriend.pl/pamietnik/zapomniec-choc-na-chwile-o-tym-wszystkim-ale-isc-do-przodu,330.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:59
MILA, Andzia33, Anutka lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyAga_Andzia wrote:A tak odbiegając od tematu i wracając do mojego wczorajszego zapytania - poszłam dziś na betę...teraz czekam na wynik choć wiem, że nie będzie się czym pochwalić
dawno cię nie widziałam na forum, albo gdzieś mi to umykało.
mam nadzieje że wynik będzie pozytywnyAndzia33 lubi tę wiadomość
-
a teraz ja
1. Czy długo się staracie - w sumie to od sierpnia... dwa cykle
2. Czy są to starania z problemami - jeszcze nie i mam nadzieje, że problemu nie będzie
3. Jak psychicznie podchodzicie do starań - uuu różnie to bywa ale jestem w ciągłym szoku że to tak długo może trwać i podziwiam kobiety, które staraja sie dużo dłużej.
4. Czy posiadacie już jakieś potomstwo - nie
5. Badania - jeszcze nic
6. Skąd pomysł na to forum - znalazłam przez przypadek szukajac kalendarza dni płodnych i się tu baardzo zadomowiłam.
7. Czym sie zajmujecie na co dzień - jestem Administratorem budynków w Osiedlu (pracuje w Spółdzielni mieszkaniowej), mam lat 26 (więc jeszcze nie tak duzo).
A POZA TYM BARDZO TRZYMAM KCIUKI ZA WAS MOJE OVUKOBIETKI I ANI TROCHĘ NIE CZUJĘ ZAZDROŚCI JEŚLI KTÓRAŚ SIĘ ZAZIELENI chciałabym żeby wszystkim szybko sie udało, bez tych ciągłych stresów, bo mozna przez to wpaść w deprecheMariaAntonina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:dawno cię nie widziałam na forum, albo gdzieś mi to umykało.
mam nadzieje że wynik będzie pozytywny
bo dawno mnie nie było...potrzebowałam odpocząć bo całe to forum zbytnio mnie nakręcało. Pomogło - bardzo pomogło. Polecam wszystkim odciąć się na jakiś czas. Wiadomo, że nie da się zupełnie przestać o tym wszystkim myśleć, ale samo nie zaglądanie co dzień na forum wiele daje. Ja jedynie codziennie wchodziła uzupełnić wykres i zmykałam. Teraz wróciłam, ale też chyba nie na długo bo nie chce znów się nakręcać, ale będę do Was zaglądać raz na jakiś czas i podczytywać co się u Was dzieje. Cały czas jestem myślami z Wami i trzymam za Was kciuki żeby się wam udało i wszystko przebiegło prawidłowo.MariaAntonina, Andzia33, Aniqa lubią tę wiadomość
-
1. Od trzech lat się nie zabezpieczamy ale też nie bardzo się staraliśmy. Z racji tego, że w moim przebiegu PCO kompletny brak popędu pozwalał na jakieś 3-4 w cyklu.
2. Mam stwierdzone PCO ale uważam, że lekarze (przynajmniej w mojej okolicy) to konowały i nie są w stanie mi pomóc.
3. Psychicznie czasem lepiej czasem gorzej. Czasami wyje, że nie ma po co się wogóle starać a czasem jestem pełna entuzjazmu i wydaje mi się, że już wogóle jestem w ciąży. Ale takie lekkie stany depresyjne również mogę w pewnym stopniu przypisać swojej chorobie.
4. Oprócz psa i męża więcej dzieci nie posiadam
5. Typowe badania przy diagnozie PCO, tsh, prolaktyna, testosteron, usg..
6. Szukałam pomocy w google na temat zajścia w ciąże przy PCO i tak tu trafiłam. Zobaczyłam, że może jednak się udać i chciałam sobie pomóc poprzez lepsze poznanie swojego ciała i jego fizjologi.
7. W lipcu obroniłam pracę magisterską. Skończyłam wydział prawa. Od stycznia 2013 roku jestem bezrobotna. Wcześniej pracowałam w kancelarii adwokackiej. Niedługo zacznę pracę w innej kancelarii na zastępstwo za dziewczynę, która wybiera się na porodówkę. Ironia losu Podeszłam do egzaminu na aplikację adwokacką tydzień temu ale niestety jak połowa ludzi, która do niego podchodzi przegrałam z kretesem. Teraz muszę znaleźć nowy pomysł na życie. Mam nadzieję, że uda mi się "szybko" zajść w ciąże i będę miała dla kogo prać, prasować, sprzątać, gotować bo dla męża mi się nie chce ;P
MariaAntonina, MILA, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
zrobiłam RISERDZ ..przeleciałam wszytskie strony i ..
Prosze Panie mamy takie statystyki:
Ciężąrne :
alexa
makcza
Martusska
Matylda36
patrianna
MaraiaAntonian
Stinka
Kaja
Miriam
juicca
:oniqa
Lissa
carmen92
Nusia
Były z NAMI: z tego co wiem bez rezultatów
Jaga
puszysta
nika86
EmilkaWSK
kotka-psotka
wirbażka
ofelaine
koza
topa42
Topola
olinka84
Dżola
Klif
NAt:)
Ania1986
MisiaMisiai inne , które były na chwile
STAŁE BYWALCZYNIe tego haremu to :
Aniga
Aga-andzia
Iwka
Kalitria
Anutka
Andzia33
Kaarola
Nusia
MariaANtonina( jedyna zaciązona )
mała mi
Malutka EVA
i reszta nowych dziewczyn......WITAM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:56
MILA, kaarolaa, Nusia, Andzia33, kalitria, Anutka lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyAga_Andzia wrote:bo dawno mnie nie było...potrzebowałam odpocząć bo całe to forum zbytnio mnie nakręcało. Pomogło - bardzo pomogło. Polecam wszystkim odciąć się na jakiś czas. Wiadomo, że nie da się zupełnie przestać o tym wszystkim myśleć, ale samo nie zaglądanie co dzień na forum wiele daje. Ja jedynie codziennie wchodziła uzupełnić wykres i zmykałam. Teraz wróciłam, ale też chyba nie na długo bo nie chce znów się nakręcać, ale będę do Was zaglądać raz na jakiś czas i podczytywać co się u Was dzieje. Cały czas jestem myślami z Wami i trzymam za Was kciuki żeby się wam udało i wszystko przebiegło prawidłowo.
bardzo dobre podejście, ja osobiście też już nie wchodzę na te forum z taką częstością jak ostatnio, nawet mi się nie chciało ostatnio, czas mi ucieka a mogłabym zrobić coś innego, znalazłam sobie parę innych zajęć i jestem zadowolona, dopiero teraz widze to czego nie widziałam siedzać przed kompem.