Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMILA wrote:a ja mam w planie dzisiaj serowo-cebulową
właśnie ugotowałam pyszną zupkę warzywna, a tez miałam Milciu gotowac cebulową bo małżyk bardzo lubi, no ale ile można ją jeść
i nie choruj, no noWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 17:47
-
nick nieaktualnykalitria wrote:ty to jednak jestes niezastapiona!!! jak to pieknie ujelas w kazdym calu.
ja tez jestem z wami kilka dobrych miesiecy i jak sobie przypomne moja droge do ciazy na forum, doswiadczenia objawow ciazowych, zmeczenia w ciagu dnia i te depresyjnie negatywne testy ciazowe to tylko kiwam glowa i cmokam sobie pod nosem. w ciagu kilku miesiecy nauczylam sie:
1. nie zwracac uwagi na zadne objawy bo specjalnie sie nakrecalam
2. testy owulacyjne sa zdradliwe i nie musza pokazywac owulki
3. ovu wyznacza owulke posilkujac sie naszym wpismi czyli np. tymi mylnymi testami owu, sluzem
4. w ciagu miesiaca ovu moze wyznaczyc kilka owulek a tak naprawde pecherzyk moze najprosciej wcale sie nie uwolnic i zadnej owulki w sumie nie bedzie
5. temp moze byc tez zawodna w zaleznosci od trybu zycia
6. najlepiej od razu rzucic sie do gina na monitoring i sprawdzac co z owulka to jedyna wiarygodna w miare sprawa
7. i najwazniejsze ze podczas seksu nie mozna myslec ze to 'na pewno ten cykl i to na pewno teraz, pamietaj dokladnie tą noc, bo podczas niej dojdzie do zaplodnienia' bo nigdy w zyciu tak akurat sie nie stanie
Glupie to czekanie na ciaze.
I nadal mysle, ze jak tylko urodze w koncu to dostanie klapsiora za to ze kazal tak dlugo na siebie czekac...
a wiesz z czego się to wszystko bierze?
z pragnienia posiadania MaluszkaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Madzik doskonale wiem o co chodzi ... ale ja zazwyczaj odpowiadam.. wtedy kiedy przyjdzie na to pora .. A jak ktoś jest nachalny - to mówie że nie jego interes zeby sam zaczął się starać jak się lubi interesować życiem innych tozajmie się swoim
Nie dołuj się .. to nie sprzyja tworzeniu nowego życiaMadzik_1984, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Ania_84
czy któraś z Was miała monitorowany cykl przez Ginekologa ? na czym to polega ? chodzi sie co kilka dni na usg czy jak to działa ? chciałąbym aby lekarz pomógł mi w wyznaczeniu dnia owulacji i w sumie to chciałabym mieć pewność że ją mam...Ania_84 lubi tę wiadomość
Madzik_1984 -
ja zazwyczaj ide w 10-12 dniu cyklu - przy cyklach 30-33 dniowych
nie raz późneij jeszcze raz ide żeby zobaczyc czy wsio pękło Zazwyczaj lekarz sam mi mówi kiedy przyjsc I jak już się zdecydujesz na monitoring - to i zapewne lekarz powie Ci jakie badania możesz zrobic dodatkowo -
Wróćiłam z pracy.. wqrwili mnie dziś niemiłosiernie..
także dziś zasiadam na innym wątku z kielichem26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Witam Was drogie przyszłe mamy Nie pisałam tutaj wcześniej, ale podczytywałam co nieco, kiedy sami staraliśmy się o dziecko. Udało się, jestem w 7 tygodniu, jutro mam pierwszą wizytę ciążową, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i może zobaczę już na usg bijące serduszko Staraliśmy się od maja, łykałam najpierw zwykły kwas foliowy, potem za radą lekarza femibion, który biorę do tej pory. Mam nadzieję, że moja ciąża bedzie spokojna, a dzidziuś zdrowy. Trzymam kciuki za Was wszystkie i przesyłam ciążowe fluidki od mojej przyszłorocznej czerwcowej kropki
Ania_84, Anutka, kierzynka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 to chyba też sie wybiore w takich dniach przy kokejnym cyklu ponieważ też mam 30-33 dniowe.
Czyli wystarczy jak powiem lekarzowi że chce monitorować cykl ? jestem tylko ciekawa ile to bedzie kosztowalo...Anutka lubi tę wiadomość
Madzik_1984 -
Madzik to zależy czy na NFZ czy prywatnie26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Anutka ja tez miałam podobnie w tym cyklu jednak owulke niby miałam dopiero w 15 dc... a już w 6 zaczęłam miec wodnisty i później rozciągliwy
na wszelki wypadek probujcie
I korzystajcie