Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny..
Jestem tu nowa.. To moje pierwsze forum na jakie odważyłam się zapisać..
Chciałabym podobnie jak Wy tutaj zostać mumusią roku 2014 ..
Moja historia jest skomplikowana, gdyż to nasze trzecie podejście do tego aby zostać rodzicami..Pierwsza ciąża zakończyła się obumarciem w 8 tygodniu, a druga w 20 tygodniu.. Niestety maluszek nie miał szans i urodził się martwy.. Strasznie to przeżyliśmy z mężem a lekarze do tej pory nie znaleźli przyczyny dlaczego do tego doszło.. Przeszłam przez serie badań zaczynając od badań genetycznych, hormonów tarczycy, zespołu antyfosfolipidowego, cytomegalii, toxoplazmozmy, bakteriologii szyjki, progesteronu i jeszcze tam jakiś..Tyle ich było, że nie sposób wszystkich spamiętać..Wszystkie wyniki wyszły prawidłowe..Teraz po tych wszystkich badan dostaliśmy w końcu po 7 miesiącach zielone światełko i mogliśmy zacząć starania o upragnionego maluszka..Może przy odrobinie szczęścia uda nam się zaskoczyć już po pierwszym cyklu.. Zobaczymy, okres powinien przyjść lada dzień, ale mam nadzieje że tak się nie stanie i zobaczę dwie kreski na teście czego sobie i Wam wszystkim życzę ...Myślę że wspólnie z Wami będzie mi raźniej i będę miała się z kim podzielić swoimi spostrzeżeniami itp..Agacik -
nick nieaktualnyAgacikk wrote:Czesc dziewczyny..
Jestem tu nowa.. To moje pierwsze forum na jakie odważyłam się zapisać..
Chciałabym podobnie jak Wy tutaj zostać mumusią roku 2014 ..
Moja historia jest skomplikowana, gdyż to nasze trzecie podejście do tego aby zostać rodzicami..Pierwsza ciąża zakończyła się obumarciem w 8 tygodniu, a druga w 20 tygodniu.. Niestety maluszek nie miał szans i urodził się martwy.. Strasznie to przeżyliśmy z mężem a lekarze do tej pory nie znaleźli przyczyny dlaczego do tego doszło.. Przeszłam przez serie badań zaczynając od badań genetycznych, hormonów tarczycy, zespołu antyfosfolipidowego, cytomegalii, toxoplazmozmy, bakteriologii szyjki, progesteronu i jeszcze tam jakiś..Tyle ich było, że nie sposób wszystkich spamiętać..Wszystkie wyniki wyszły prawidłowe..Teraz po tych wszystkich badan dostaliśmy w końcu po 7 miesiącach zielone światełko i mogliśmy zacząć starania o upragnionego maluszka..Może przy odrobinie szczęścia uda nam się zaskoczyć już po pierwszym cyklu.. Zobaczymy, okres powinien przyjść lada dzień, ale mam nadzieje że tak się nie stanie i zobaczę dwie kreski na teście czego sobie i Wam wszystkim życzę ...Myślę że wspólnie z Wami będzie mi raźniej i będę miała się z kim podzielić swoimi spostrzeżeniami itp.. -
Witam drogie Panie i nowe koleżanki proszę trzymać dziś kciuki za nas. O 16.15 mam pierwszą wizyte u lukarza i kurcze nie wiem dlaczego ale się stresuje- pragne aby wszystko było oki z dzidzią i żeby tam w brzuszku sobie zdrowo rosła i kazała na siebie czekać te 9 miesięcy
pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dzionka -
patrianna wrote:Witam drogie Panie i nowe koleżanki proszę trzymać dziś kciuki za nas. O 16.15 mam pierwszą wizyte u lukarza i kurcze nie wiem dlaczego ale się stresuje- pragne aby wszystko było oki z dzidzią i żeby tam w brzuszku sobie zdrowo rosła i kazała na siebie czekać te 9 miesięcy
pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dzionka
Obiecuję trzymać kciuki To normalne, że się stresujesz, głowa do góry, będzie dobrze.patrianna lubi tę wiadomość
-
WItam Kobietki muszę nadrobić te kilka dni co mnie tu z Wami nie było.. pprzeprowadzka na maxa więc czasu nie ma w ogóle!
Po za tym stres już sięga zenitu... Jutro do szpitala z malutką! ale my mamusie jesteśmy okropne! wiem, że wycinanie miglałków to niegroźni zabieg i na pewno wszystko będzie dobrze a od 5 rano czytam co jeszcze musimy zabrać do szpitala! tragedia jakaś!
chodzę zdenerwowana, buczę na każdego kto się odezwie!
a jeszcze remont nam stanął w miejscu i lipa!
wykończę się psychicznie i męża przy okazji;P
krzyczę od rana na niego, że co z naszym dzidziusiem? że ja chcę i musimy conajmniej co drugi dzień się przytulać na wszelki wypadek z moimi cyklami a tu wieczorem na niego wrzeszczę, że ma mi dać spokój idę spać.. i on już wariuje;P -
Hej dziewczyny
dzień raczej pod kołdrą , no ale cóż..
Witam nowe koleżanki, mam nadzieje że znajdziecie w NAS oparcie i pomoc. Razem z NAMI będziecie podążać to jakby nie patrzeć ciężką drogą do upragnionych II kreseczek...
ALe z Nami idzie lepiej znieść troski i niepowodzenia ... bo każda z nas ma bogate doświadczenie w tym temacie...
A ogólnie to szurnięte tu same siedzą.. strzelaja , przylatuja i odlatują oraz ryczą i łapia karniaki 100x i by nie zapomniec o
Ale ogólnie u nas jest jak na dobrej
Wiec serdecznie WITAMY
Miriam lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
alxa wrote:WItam Kobietki muszę nadrobić te kilka dni co mnie tu z Wami nie było.. pprzeprowadzka na maxa więc czasu nie ma w ogóle!
Po za tym stres już sięga zenitu... Jutro do szpitala z malutką! ale my mamusie jesteśmy okropne! wiem, że wycinanie miglałków to niegroźni zabieg i na pewno wszystko będzie dobrze a od 5 rano czytam co jeszcze musimy zabrać do szpitala! tragedia jakaś!
chodzę zdenerwowana, buczę na każdego kto się odezwie!
a jeszcze remont nam stanął w miejscu i lipa!
wykończę się psychicznie i męża przy okazji;P
krzyczę od rana na niego, że co z naszym dzidziusiem? że ja chcę i musimy conajmniej co drugi dzień się przytulać na wszelki wypadek z moimi cyklami a tu wieczorem na niego wrzeszczę, że ma mi dać spokój idę spać.. i on już wariuje;P
Oj oj no tak to nie idzie prosze usiasc na dywanie ( jak masz) dać głęboki wydech i wdech . w pozycji kwiatu lotosu. i powtarzać głośno .. NIE BĘDĘ SIE WYRZYWAC NA CHŁOPIE BO WIECZOREM MI TYŁKA NIE SKOPIE .. I tak z 3 razy...wdech i wydech
I za negatywne nastawienie 100 x karaniaka prosze .. i usmiech mi na twarzy juz szybko..aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnypatrianna wrote:Witam drogie Panie i nowe koleżanki proszę trzymać dziś kciuki za nas. O 16.15 mam pierwszą wizyte u lukarza i kurcze nie wiem dlaczego ale się stresuje- pragne aby wszystko było oki z dzidzią i żeby tam w brzuszku sobie zdrowo rosła i kazała na siebie czekać te 9 miesięcy
pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dzionka
Zmykam dzis dziewczyny...bede moze popoludniu mam wizyte w szpitalu i nie wiem kiedy wejde i wyjde -
Witajcie moje drogie Koleżanki
Kupę czasu mnie nie było, ale samopoczucie wstrętne, więc zmuszać się do czegokolwiek nie będę.
Obecnie jestem na urlopie- byłam tak wykończona mdłościami i zawiłościami w pracy, że musiałam odpocząć i koniec. Tak więc siedzę sobie w domku, sprzątam tu i ówdzie i rozkoszuję się muzyką z radia. Nawet nie myślę o tym, żeby wracać do pracy- dziś idę po zwolnienie.
4 dni zajęło mi dojście do siebie...
Dziś po fali upałów znów czuję, że żyję.
Witam nowe Koleżanki i uściskowuję stare
Podczytuję Was w międzyczasie.
Powodzenia w drodze do celu Kochane
Ps. Już czas powiedzieć w pracy, obgryzam wszystkie paznokcie ze stresu.
W życiu tak się nie bałam.... -
Starające się i zafasolkowane 2013/2014
Instruktaż: Jeśli chcesz być na liście to proszę o namiary na priv..każde zmiany i aktualności też proszę kierować na priv.
Tabelka będzie uzupełniana i aktualizowana . Jeśli dam to ogarnąć..
Zawsze aktualna wklejona w tym poście.
Forum > Starając się - ogólne > Lista starajacych sie...2013/2014
Dziękuje
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cf69b6fba8477106.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 11:32
aniołek 13.11.2012 r.
Ofelaine wrote:Hej dziewczyny szukam dobrego gina we wrocku, onkologa bądź kogoś kto zna się na endometriozie???
Mam podwyższony marker ca 125
Hej kobieto.. głowa do góry
bedzie dobrze..aniołek 13.11.2012 r.
MariaAntonina wrote:Starające się i zafasolkowane 2013/2014
Instruktaż: Jeśli chcesz być na liście to proszę o namiary na priv..każde zmiany i aktualności też proszę kierować na priv.
Tabelka będzie uzupełniana i aktualizowana . Jeśli dam to ogarnąć..
Zawsze aktualna wklejona w tym poście.
Forum > Starając się - ogólne > Lista starajacych sie...2013/2014
Dziękuje
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cf69b6fba8477106.html -
wirbażka wrote:Hej Dziewczyny witam Was wszystkie i każdą z osobna
Jak myślicie kiedy mogę testować?
No jeszcze troche bo to dopiero 8 dco wiec najbliżej jest około 12 dnia od owulacji ale to z bety sikanca robiłabym 2 dni przed spodziewana @.. nie predzej .. chyba zem lubisz hard core i stres:)aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynika86 wrote:Witajcie moje drogie Koleżanki
Kupę czasu mnie nie było, ale samopoczucie wstrętne, więc zmuszać się do czegokolwiek nie będę.
Obecnie jestem na urlopie- byłam tak wykończona mdłościami i zawiłościami w pracy, że musiałam odpocząć i koniec. Tak więc siedzę sobie w domku, sprzątam tu i ówdzie i rozkoszuję się muzyką z radia. Nawet nie myślę o tym, żeby wracać do pracy- dziś idę po zwolnienie.
4 dni zajęło mi dojście do siebie...
Dziś po fali upałów znów czuję, że żyję.
Witam nowe Koleżanki i uściskowuję stare
Podczytuję Was w międzyczasie.
Powodzenia w drodze do celu Kochane
Ps. Już czas powiedzieć w pracy, obgryzam wszystkie paznokcie ze stresu.
W życiu tak się nie bałam....nika86 lubi tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie:)
Mam takie samo pytanie jak Wirbażka - Jak myślicie kiedy mogę testować?
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny