Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zwykle ok 32 - 36 dni (raz miałam 39 dniowy). Dlatego nie wiem czy testować bo ovu zaznaczył mi początek @ na dzisiaj:/20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:zwykle ok 32 - 36 dni (raz miałam 39 dniowy). Dlatego nie wiem czy testować bo ovu zaznaczył mi początek @ na dzisiaj:/
jak tempka sie utrzyma mozesz sprobwac testowac jutro. data owulki wyglada na potwierdzona chyba ze masz dluzsza faze lutealna to moze jeszcze sie cykl pociágnác. jak dlugo robisz wykresy na Ovu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 14:32
-
To jest mój pierwszy wykres na ovu. Ale wcześniej robiłam wykresy w takim programie monitorowania cyklu dla kobiet. Wprowadziłam dane z tamtych wykresów do ovu. Łącznie jest to mój 4 wykres i zarazem 4 miesiąc starań.
Dodatkowo zawsze niezależnie od długości cyklu faza lutealna miała 13 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 14:40
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ahh boję się rozczarowania:/ no ale nic jutro testuję jeżeli tempka nie spadnie.
Bardzo Wam dziękuję20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
na to wygląda przy tych moich cyklach 34-35 i ostatnim 50 dniowym to i tak bosko
nie chciała się dzidzia pokazać na początku chyba będzie wstydziochem hahaha
27.08 idę na kolejną wizyte i już będzie wszystko wiadomo na 100% co do wieku wszystko jest dobrze to dla mnie najważniejszeAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywirbażka wrote:Hej,
Patrianna jeszcze raz gratulacje:)
A ja mam pytanko, boli mnie na dole takie dziwne pulsowanie... tak jakby w okolicach pachwiny,trochę mnie tak ciągnie... nie wiem co to może być miała, któraś z Was taki ból?
Od siedzenia na zimnie moze byc, moglo ci tylek przewiac (nawet w upalach mozna sie przewiac!!!) albo poporstu boli. W pachiwnach sa przeciesz wezly chlonne wiec moze to cie boli? na infekcje? a moze jajnik cie boli?
Kochana... jest na to tuzin opowiedzi, nie ma sie co nakreac jakimis bolami... owszem macica moze sie rozciagac ale to jeszzcze za szybko!
Swoja droga.. u mnie to chyba nie owu, chociasz mnie kluje jajnik... ja juz nie wiem co sie dzieje... wstalam i pierwsze co puscilam chawta albe to chyba od tej kapusty wczoraj bo i wczoraj mnie lekka biegunka zlapala az brzuch bolal albo stresuje sie wizyta w szpitalu we wtorek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 10:52
-
Kochana... jest na to tuzin opowiedzi, nie ma sie co nakreac jakimis bolami... owszem macica moze sie rozciagac ale to jeszzcze za szybko!
Swoja droga.. u mnie to chyba nie owu, chociasz mnie kluje jajnik... ja juz nie wiem co sie dzieje... wstalam i pierwsze co puscilam chawta albe to chyba od tej kapusty wczoraj bo i wczoraj mnie lekka biegunka zlapala az brzuch bolal albo stresuje sie wizyta w szpitalu we wtorek...[/QUOTE]
Ja się nie nakręcam, pełen luzik:) ale takie dziwne uczucie towarzysz mi przy tym bólu, czekam do poniedziałku na @ i działamy znów tuturutututuuuu mam przeczucie że nic z tego w tym cyklu, dlatego czekam na @.
a nie można jakoś @ wywołać?Bo się biedna zaczekasz:/ U Ciebie może byćjakiś wirusik grypy jelitowej albo faktycznie stresor Cię dopadł... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Wczoraj przyszła @. I mimo tego że się spodziewałam to i tak mam doła. Chciałam, żeby to już był ten miesiąc...
Czekam na wyniki badan czy nie ma żadnych przeszkód, w tym tygodniu idę tez do lekarza żeby zacząć monitoring cyklu i upewnić się że owulacja faktycznie jest. No bo niby aktywność jest w dniach przed owu, po owu i w czasie a ciąży brak...
Mam nadzieję ze to tyko kwestia statystyk i będzie dobrze w kolejnym.
Z moich wyliczeń wynika że moje dni płodne zaczynają się już w 6 dniu cyklu w tym miesiącu, wiec przyszły tydzień może być kluczowy...
Ech...pozdrowienia dla wszystkich starających się. -
nick nieaktualnywirbażka wrote:Ja się nie nakręcam, pełen luzik:) ale takie dziwne uczucie towarzysz mi przy tym bólu, czekam do poniedziałku na @ i działamy znów tuturutututuuuu mam przeczucie że nic z tego w tym cyklu, dlatego czekam na @.
a nie można jakoś @ wywołać?Bo się biedna zaczekasz:/ U Ciebie może byćjakiś wirusik grypy jelitowej albo faktycznie stresor Cię dopadł...
Eh no juz probowalam goracych kapieli... seksu... przewaznie dziala... no ale moja szyjka jest wysoko i ledow ja moge posmyrac....
kurde chyba sie przeziebilam bo z nosa mi cieknie i gardlo mnie boli. -
starająca się:) wrote:Hej dziewczyny
Wczoraj przyszła @. I mimo tego że się spodziewałam to i tak mam doła. Chciałam, żeby to już był ten miesiąc...
Czekam na wyniki badan czy nie ma żadnych przeszkód, w tym tygodniu idę tez do lekarza żeby zacząć monitoring cyklu i upewnić się że owulacja faktycznie jest. No bo niby aktywność jest w dniach przed owu, po owu i w czasie a ciąży brak...
Mam nadzieję ze to tyko kwestia statystyk i będzie dobrze w kolejnym.
Z moich wyliczeń wynika że moje dni płodne zaczynają się już w 6 dniu cyklu w tym miesiącu, wiec przyszły tydzień może być kluczowy...
Ech...pozdrowienia dla wszystkich starających się.
Kazda z nas to przechodzi kochana. Pomysl sobie ze kazego dnia ta do ktorej wlasnie przyszla @ mysli doslownie tak samo jak ty. Pisze tak nie chcac cie jeszcze bardziej zdolowac, tylko pokazac ci ze nie jestes sama w tym wszystkim i ze niekoniecznie cos musi byc z toba zle.
Dosiwadczenie uczy pokory, ze tak to juz jest. Chocbys nie wiadomo jakie fikolki robila podczas seksu, nie wiadomo jakich tabletek nie brala to i tak zaciazysz wtedy kiedy przyjdzie twoja pora. Obys jak najkrocej czekala. Obys zaszla w tym cyklu. Starac sie nie zaszkodzi oczywiscie
USZY DO GÓRY. i powodzenia x x xstarająca się:) lubi tę wiadomość
-
Kobiety miłego dnia ja dzis z N .. przyjechałam pobaraszkowałam teraz siedze i nic mi sie nie chce.. spałam do 10 masakra . a juro do pracy na 7 i znow musze jechac o 6 juz do siebie czyli do pracy..pogmatwane to wszytsko.. ale noc była miła,.. powiedziałam mojeu ze chce tak co dzień..heeeeeeee
pozdrawiam ..nika86 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
MariaAntonina wrote:Kobiety miłego dnia ja dzis z N .. przyjechałam pobaraszkowałam teraz siedze i nic mi sie nie chce.. spałam do 10 masakra . a juro do pracy na 7 i znow musze jechac o 6 juz do siebie czyli do pracy..pogmatwane to wszytsko.. ale noc była miła,.. powiedziałam mojeu ze chce tak co dzień..heeeeeeee
pozdrawiam ..
jak to do siebie czyli do pracy? pracujesz u siebie? a spisz gdzie? cos mowilas o 2 domach, ale ja sie zgubilam... o 6 rano jedziesz juz czy ieczorem? -
nick nieaktualny