X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Hej,

Patrianna jeszcze raz gratulacje:)

A ja mam pytanko, boli mnie na dole takie dziwne pulsowanie... tak jakby w okolicach pachwiny,trochę mnie tak ciągnie... nie wiem co to może być :/ miała, któraś z Was taki ból?
    mnie brzuchol wciąż pobolewa tak jakna okres ale bardziej w dole niż jajniki, mam takie uczucie ciągnięcia zresztą od samej owulacji miałam już codziennie bóle brzucha okresowe i myślałam, że też po ptakach w tym cyklu
    Wirbażka, a może to efekt zagnieżdżania się zarodka- kto wie? :)
    trzymam kciuki

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Hej,

Patrianna jeszcze raz gratulacje:)

A ja mam pytanko, boli mnie na dole takie dziwne pulsowanie... tak jakby w okolicach pachwiny,trochę mnie tak ciągnie... nie wiem co to może być :/ miała, któraś z Was taki ból?
    mnie tez juz 3 dzien w pachwinach pobolewa..

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :) Za mną pierwszy cykl starań, trochę zawaliłam bo nieregularnie mierzyłam temperaturę, ale wydaje mi się, że rozpoznaję owulację po innych objawach, więc kto wie. Teraz czekam na @, jeśli przyjdzie, to mam mocne postanowienie poprawy i przyłożenie się do wykresu. Kusi mnie, żeby zrobić test ciążowy, @ spóźnia się dopiero 1 dzień, poza tym le jest lato, różne szaleństwa, wszystko się może zdarzyć. Może jednak lepiej będzie wiedzieć jak najszybciej, żeby w razie czego nie zaszkodzić maluszkowi swoim "nieumiarkowaniem w jedzeniu i piciu"... :) Pozdrawiam!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli masz jakies przeczucia to rob testa. moze własnie sie udało. trzymam kciuki :)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczuć brak, chciałabym, ale nie jest to jakieś determinujące uczucie. W zasadzie to mój mąż oświadczył, że na 30 urodziny chciałby otrzymać prezent tego typu, a ta magiczna data wypada za rok :D Generalnie brzuch pobolewa mnie jak na @ tylko trochę mniej, bolą mnie plecy, czego nigdy nie doświadczam przed @ tylko w trakcie i ciągle chce mi się spać, ale może to być kwestia pogody - raz leje, raz świeci słońce. Nic, kupię dziś test i rano go zrobię, bo mnie ciekawość zeżre.

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też mam takie odczucię ciągnięcia, takie trochę też pulsowanie ... zobaczymy co będzie, może w przyszłym tygodniu pomyśle o testowaniu na razie czekam co będzie dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze mnie tez dzis tak boli... pulsuje i ciagnie... dziwnie tak. moze wkoncu @?

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    powiem wam ze mnie tez dzis tak boli... pulsuje i ciagnie... dziwnie tak. moze wkoncu @?

życzę Ci tego aby to było na @:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziekuje :)

• patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku jesteś zagadką, aby szybko mineło

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrianna wrote:
    Puszku jesteś zagadką, aby szybko mineło
    ja sama mam zagadke... ze mna nie moze byc nic normalnie! nigdy!

jeszcze mnie cyce zaczely bolec.... ide sie zucic pod jakis tranwaj ewetualnie pociag...

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś rano test, wyszła mi druga kreseczka ale BARDZO słaba. Kupiłam w Tesco Bobo-Test i przeczytałam gdzieś na forum, że akurat ten test ma to do siebie, że jest bardzo czuły i wykazuje nawet minimalny poziom HCG, który wcale nie musi oznaczać ciąży. Pozostaje mi przeczekać weekend i w poniedziałek zbadać krew :) Używałyście kiedyś Bobo Testu?

• Martusska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Zrobiłam dziś rano test, wyszła mi druga kreseczka ale BARDZO słaba. Kupiłam w Tesco Bobo-Test i przeczytałam gdzieś na forum, że akurat ten test ma to do siebie, że jest bardzo czuły i wykazuje nawet minimalny poziom HCG, który wcale nie musi oznaczać ciąży. Pozostaje mi przeczekać weekend i w poniedziałek zbadać krew :) Używałyście kiedyś Bobo Testu?

tak ja używałam bobo tesu wiele razy.. w dzień @ uzyłąm strumieniowego co ma czułość 10 i pokazał bladziuszka... a za 2 dni bobo test żółty płytkowy o czułości 25 i pokazał już grubą piękną krechę :) także może zrób za 2 dni jeszcze raz test ..bo z dnia na dzień jest coraz większe stężenie tego hormonu i jak już coś pokazało to będzie pokazywać coraz mocniej;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    tak ja używałam bobo tesu wiele razy.. w dzień @ uzyłąm strumieniowego co ma czułość 10 i pokazał bladziuszka... a za 2 dni bobo test żółty płytkowy o czułości 25 i pokazał już grubą piękną krechę :) także może zrób za 2 dni jeszcze raz test ..bo z dnia na dzień jest coraz większe stężenie tego hormonu i jak już coś pokazało to będzie pokazywać coraz mocniej;)
    Tia... mi cos pokazalo i nie ma ciazy... ani @....

Oczywiscie jestem za powtorka testu

Ja mam dzis wisielczy humor

• patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    super powtórz sobie test apteczny za dwa dni i później na bete leć
    super powodzenia i uważaj na siebie

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto mnie pocieszy? mam takiego dola ze szkoda gadac :(

• Martusska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    Tia... mi cos pokazalo i nie ma ciazy... ani @....

Oczywiscie jestem za powtorka testu

Ja mam dzis wisielczy humor
    .
    Ty jesteś wyjątkiem od reguły hehe

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kalitria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:

A co tam sie dolujesz Puszek Okruszek? Ja mam dziewczyny takie zapierdziel ze hoho. Szefu przylecial i chodzimy jak w zegarku. Ale polski cwaniaczek nawet na Ovu znajdzie 5 minut. Rwie mnie cos na okres, boli dziwnie a szczura @ nie ma. Siedze i łeb mnie nap.. Napadowe bóle głowy mam. I rzyg... Niedobrze mi coś. Ale to zupełnie nie na ciunżę. Już bym chciała żeby małpa przyszła. Zalałabym sobie ryjka chętnie w weekend. Jutro chyba ostatni dzień. Jak nie to drukuje wykresy i w pon do doktóra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 14:19

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrianna wrote:
    super powtórz sobie test apteczny za dwa dni i później na bete leć
    super powodzenia i uważaj na siebie

Tak zrobię :) @ spóźnia się dopiero 2 dni, więc jest jeszcze bardzo wcześnie. Ale wiadomo - jak już się coś podejrzewa, to chciałoby się wiedzieć.
    Gdyby się udało, to byłby to tryb ekspresowy - tylko dwie próby w owulacji, podobno mam też tyłozgięcie macicy. Ale poza tym nic mi nie dolega, cykle regularne, wiek odpowiedni :D.

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    Moge,ja też mam doła,facet wyjechał do pracy do Niemiec,zjazdy co 6-8 tyg,na tydzień,może troche dłużej.Siedze i wyje,tak mi smutno,dobrze,ze mam psa z którym trza wyjść na spacer i ide dziś na noc do pracy,przynajmniej ryczeć nie bede wśród ludzi.

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ