X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki, staram się już 3 miesiące o fasolke, w lipcu niestety poroniłam :( i chciałabym abyście pomogły mi w interpretacji mojego wykresu, ponieważ nie wiem kiedy ta owulacja nastąpi a to już 22 dc.

2256c0484e27f894331b15286f3bc100.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Carmen
    współczuję ,niestety nie mogę Ci pomóc,bo Twój wykres nie jest od początku tzn 5,6 dzień i nie wiem jak długie masz cykle i kiedy przeważnie masz owulkę a to też jast zmienne,najlepiej mierz temp od 5 dnia,obserwowac śluz albo idż na monitoring cyklu ,wtedy jest 100% pewności.a trzy miesiące to naprawdę bardzo mało i nie powinnas jeszcze się martwic.Ja staram się już półtora roku i nadal nic.Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Carmen92 lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andzia33
    w grudniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, cykle mam różnie od 29-36 dni, najdłużej miałam teraz w lipcu bo 52 dni- owulacja była 7-8 lipca (niestety poroniłam 3-4 tydzień).
    Testy owulacyjne wychodzą mi od 3 dni pozytywnie więc liczę na to że to już tym bardziej że wczoraj bolał mnie lewy jajnik i piersi robią mi się nabrzmiałe,
    pozdrawiam i tobie życzę szybkiego zafasolkowania ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak, że pewnego dnia (w pierwszą rocznice ślubu :)) stwierdziliśmy że nie będziemy się zabezpieczać, może akurat nam się uda. Podeszliśmy do tego na pełnym luzie. Problem tylko w tym, że z każdym dniem ja coraz bardziej się nakręcam. Zostały 2 dni do @ a ja jestem kłębkiem nerwów. Mam różne, dziwne dolegliwości które nigdy wcześniej nie występowały ale obawiam się że to nie oznaki ciąży a wytwór mojej wyobraźni który wcale mi się nie podoba.

Andzia33 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje fabiola że to ciąża i trzymam za Ciebie mocno kciuki :)

fabiola, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A objawy jakie ci towarzyszą ?

fabiola lubi tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie mnie mdli, cały czas mam bóle brzucha, bardzo często chce mi się siusiu o wzdęciach już nie wspomnę. Robiłam już testy, wychodziły negatywne stąd sądzę że nie jestem w ciąży a objawy są i jest to irytujące, no chyba że te objawy to nie są objawy ciąży a ja je po prostu źle interpretuje.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    Mam nadzieje fabiola że to ciąża i trzymam za Ciebie mocno kciuki :)
    dziękuję, obyś miała rację :):)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola może poprostu jeszcze za wcześnie na pozytywny test, dopiero masz 11 dpo, może za 2 dni test pokaże już 2 kreseczki, czego oczywiście CI życzę

fabiola, Carmen92 lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz rację, poczekam do piątku i wtedy zrobię kolejny test, no chyba że przyjdzie @. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :):)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Codziennie mnie mdli, cały czas mam bóle brzucha, bardzo często chce mi się siusiu o wzdęciach już nie wspomnę. Robiłam już testy, wychodziły negatywne stąd sądzę że nie jestem w ciąży a objawy są i jest to irytujące, no chyba że te objawy to nie są objawy ciąży a ja je po prostu źle interpretuje.

Ja pamiętam że miałam strasznie wzdęcia, ból brzucha, jajniki bolały mnie na zmiane i czułam ukłucia w macicy poszłam na bete dla świętego spokoju(bo testy pokazywały negatywny wynik)i tam boom 8,20 byłam w takim szoku że nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie na drugi dzień poszłam do ginekologa potwierdził ciąże i kazał przyjść za dwa tygodnie, po 4 dniach poszłam zrobić bete a wynik tylko 12,3 więc czułam że coś jest nie tak i na drugi dzień dostałam krwawienia no i niestety moje szczęście nie trwało długo ;(

dlatego poczekaj jeszcze zrób test a jak dalej będzie negatywny i @ nie przyjdzie idź na bete :)
    pozdrawiam i przesyłam dobre fluidy

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:

fabiola jako staraczka z doswidczeniem , to mogę z reke na sercu stwierdzić , ze typowych objawów wczesnej ciąży nie ma .. szczerze to lepiej nie utożsamiać sobie strzykniecia , zakucia, czy innych objawów jako ciązy z reguły jest tak ze w 80 % przypadkach objawów nie ma zadnych a nawet jeśli sa to sa to objawy które kazda z nas ma co miesiac przed @..

Nie ma sensu nakrecac własnej psychiki na to by nasze ciało samo w sobie sprawiało i nastawiało nas same na objawy , które w ogóle nie maja nic wspólnego z ciazą..tak naprawdę można sobie to uzmysłowić kiedy faktycznie ciaza okaze się w postaci II kreseczek czy bety.

fabiola, Carmen92, Matylda36 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    fabiola jako staraczka z doswidczeniem , to mogę z reke na sercu stwierdzić , ze typowych objawów wczesnej ciąży nie ma .. szczerze to lepiej nie utożsamiać sobie strzykniecia , zakucia, czy innych objawów jako ciązy z reguły jest tak ze w 80 % przypadkach objawów nie ma zadnych a nawet jeśli sa to sa to objawy które kazda z nas ma co miesiac przed @..

Nie ma sensu nakrecac własnej psychiki na to by nasze ciało samo w sobie sprawiało i nastawiało nas same na objawy , które w ogóle nie maja nic wspólnego z ciazą..tak naprawdę można sobie to uzmysłowić kiedy faktycznie ciaza okaze się w postaci II kreseczek czy bety.

zgadzam się z Tobą w 100% jak człowiek doszukuje się u siebie objawów i później nic z tego nie wychodzi to jest bardziej podłamany i oczywiście gratuluje ciąży :) życzę Tobie i fasolce dużo zdrowia :)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:

Chyba masz rację, ciągle o tym myślę i pewnie dlatego dzieją się ze mną różne dziwne rzeczy, bo nigdy wcześniej przed @ się tak nie czułam. A brzuch boli mnie tylko przez kilka godzin od momentu przyjścia @.

No nic, wszystko okaże się za kilka dni :)

W sumie to tak mi lepiej jak m to wszystko napisałyście :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Chyba masz rację, ciągle o tym myślę i pewnie dlatego dzieją się ze mną różne dziwne rzeczy, bo nigdy wcześniej przed @ się tak nie czułam. A brzuch boli mnie tylko przez kilka godzin od momentu przyjścia @.

No nic, wszystko okaże się za kilka dni :)

W sumie to tak mi lepiej jak m to wszystko napisałyście :)

ja trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :) i liczę że niedługo nam napiszesz jaki ci wynik wyszedł na teście

• topa42 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby się zazieleniło. Ja też już chyba jestem po owulce i pozostaje mi czekać - chodź nie nakręcam się na ciążę bo już wiele miesięcy było pudło- czas pokażę - ale trzymajcie kciuki :-)

Carmen92, fabiola lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:

Ja tak miałam w pierwszym miesiącu po odstawieniu pigułek. Byłam przekonana, że to ciąża, niestety to tylko hormony mi świrowały.
    Ale mam nadzieję, że w Twoim przypadku to co innego i niedługo pojawi się zielony plusik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Trzymam kciuki żeby się zazieleniło. Ja też już chyba jestem po owulce i pozostaje mi czekać - chodź nie nakręcam się na ciążę bo już wiele miesięcy było pudło- czas pokażę - ale trzymajcie kciuki :-)

trzymam za Ciebie kciuki :)

fabiola, topa42 lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki i życzę Wam spokojnej nocy :) i owocnej <3 ;)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawzajem <3

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ