Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witaj Carmen
współczuję ,niestety nie mogę Ci pomóc,bo Twój wykres nie jest od początku tzn 5,6 dzień i nie wiem jak długie masz cykle i kiedy przeważnie masz owulkę a to też jast zmienne,najlepiej mierz temp od 5 dnia,obserwowac śluz albo idż na monitoring cyklu ,wtedy jest 100% pewności.a trzy miesiące to naprawdę bardzo mało i nie powinnas jeszcze się martwic.Ja staram się już półtora roku i nadal nic.Pozdrawiam i życzę wytrwałościCarmen92 lubi tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualnyWitaj Andzia33
w grudniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, cykle mam różnie od 29-36 dni, najdłużej miałam teraz w lipcu bo 52 dni- owulacja była 7-8 lipca (niestety poroniłam 3-4 tydzień).
Testy owulacyjne wychodzą mi od 3 dni pozytywnie więc liczę na to że to już tym bardziej że wczoraj bolał mnie lewy jajnik i piersi robią mi się nabrzmiałe,
pozdrawiam i tobie życzę szybkiego zafasolkowaniaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
U nas było tak, że pewnego dnia (w pierwszą rocznice ślubu ) stwierdziliśmy że nie będziemy się zabezpieczać, może akurat nam się uda. Podeszliśmy do tego na pełnym luzie. Problem tylko w tym, że z każdym dniem ja coraz bardziej się nakręcam. Zostały 2 dni do @ a ja jestem kłębkiem nerwów. Mam różne, dziwne dolegliwości które nigdy wcześniej nie występowały ale obawiam się że to nie oznaki ciąży a wytwór mojej wyobraźni który wcale mi się nie podoba.
Andzia33 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Codziennie mnie mdli, cały czas mam bóle brzucha, bardzo często chce mi się siusiu o wzdęciach już nie wspomnę. Robiłam już testy, wychodziły negatywne stąd sądzę że nie jestem w ciąży a objawy są i jest to irytujące, no chyba że te objawy to nie są objawy ciąży a ja je po prostu źle interpretuje.
[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfabiola wrote:Codziennie mnie mdli, cały czas mam bóle brzucha, bardzo często chce mi się siusiu o wzdęciach już nie wspomnę. Robiłam już testy, wychodziły negatywne stąd sądzę że nie jestem w ciąży a objawy są i jest to irytujące, no chyba że te objawy to nie są objawy ciąży a ja je po prostu źle interpretuje.
Ja pamiętam że miałam strasznie wzdęcia, ból brzucha, jajniki bolały mnie na zmiane i czułam ukłucia w macicy poszłam na bete dla świętego spokoju(bo testy pokazywały negatywny wynik)i tam boom 8,20 byłam w takim szoku że nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie na drugi dzień poszłam do ginekologa potwierdził ciąże i kazał przyjść za dwa tygodnie, po 4 dniach poszłam zrobić bete a wynik tylko 12,3 więc czułam że coś jest nie tak i na drugi dzień dostałam krwawienia no i niestety moje szczęście nie trwało długo ;(
dlatego poczekaj jeszcze zrób test a jak dalej będzie negatywny i @ nie przyjdzie idź na bete
pozdrawiam i przesyłam dobre fluidyfabiola lubi tę wiadomość
-
fabiola wrote:Codziennie mnie mdli, cały czas mam bóle brzucha, bardzo często chce mi się siusiu o wzdęciach już nie wspomnę. Robiłam już testy, wychodziły negatywne stąd sądzę że nie jestem w ciąży a objawy są i jest to irytujące, no chyba że te objawy to nie są objawy ciąży a ja je po prostu źle interpretuje.
fabiola jako staraczka z doswidczeniem , to mogę z reke na sercu stwierdzić , ze typowych objawów wczesnej ciąży nie ma .. szczerze to lepiej nie utożsamiać sobie strzykniecia , zakucia, czy innych objawów jako ciązy z reguły jest tak ze w 80 % przypadkach objawów nie ma zadnych a nawet jeśli sa to sa to objawy które kazda z nas ma co miesiac przed @..
Nie ma sensu nakrecac własnej psychiki na to by nasze ciało samo w sobie sprawiało i nastawiało nas same na objawy , które w ogóle nie maja nic wspólnego z ciazą..tak naprawdę można sobie to uzmysłowić kiedy faktycznie ciaza okaze się w postaci II kreseczek czy bety.fabiola, Carmen92, Matylda36 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:fabiola jako staraczka z doswidczeniem , to mogę z reke na sercu stwierdzić , ze typowych objawów wczesnej ciąży nie ma .. szczerze to lepiej nie utożsamiać sobie strzykniecia , zakucia, czy innych objawów jako ciązy z reguły jest tak ze w 80 % przypadkach objawów nie ma zadnych a nawet jeśli sa to sa to objawy które kazda z nas ma co miesiac przed @..
Nie ma sensu nakrecac własnej psychiki na to by nasze ciało samo w sobie sprawiało i nastawiało nas same na objawy , które w ogóle nie maja nic wspólnego z ciazą..tak naprawdę można sobie to uzmysłowić kiedy faktycznie ciaza okaze się w postaci II kreseczek czy bety.
zgadzam się z Tobą w 100% jak człowiek doszukuje się u siebie objawów i później nic z tego nie wychodzi to jest bardziej podłamany i oczywiście gratuluje ciąży życzę Tobie i fasolce dużo zdrowiafabiola lubi tę wiadomość
-
MariaAntonina wrote:fabiola jako staraczka z doswidczeniem , to mogę z reke na sercu stwierdzić , ze typowych objawów wczesnej ciąży nie ma .. szczerze to lepiej nie utożsamiać sobie strzykniecia , zakucia, czy innych objawów jako ciązy z reguły jest tak ze w 80 % przypadkach objawów nie ma zadnych a nawet jeśli sa to sa to objawy które kazda z nas ma co miesiac przed @..
Nie ma sensu nakrecac własnej psychiki na to by nasze ciało samo w sobie sprawiało i nastawiało nas same na objawy , które w ogóle nie maja nic wspólnego z ciazą..tak naprawdę można sobie to uzmysłowić kiedy faktycznie ciaza okaze się w postaci II kreseczek czy bety.
Chyba masz rację, ciągle o tym myślę i pewnie dlatego dzieją się ze mną różne dziwne rzeczy, bo nigdy wcześniej przed @ się tak nie czułam. A brzuch boli mnie tylko przez kilka godzin od momentu przyjścia @.
No nic, wszystko okaże się za kilka dni
W sumie to tak mi lepiej jak m to wszystko napisałyścieCarmen92 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyfabiola wrote:Chyba masz rację, ciągle o tym myślę i pewnie dlatego dzieją się ze mną różne dziwne rzeczy, bo nigdy wcześniej przed @ się tak nie czułam. A brzuch boli mnie tylko przez kilka godzin od momentu przyjścia @.
No nic, wszystko okaże się za kilka dni
W sumie to tak mi lepiej jak m to wszystko napisałyście
ja trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i liczę że niedługo nam napiszesz jaki ci wynik wyszedł na teściefabiola lubi tę wiadomość
-
fabiola wrote:Codziennie mnie mdli, cały czas mam bóle brzucha, bardzo często chce mi się siusiu o wzdęciach już nie wspomnę. Robiłam już testy, wychodziły negatywne stąd sądzę że nie jestem w ciąży a objawy są i jest to irytujące, no chyba że te objawy to nie są objawy ciąży a ja je po prostu źle interpretuje.
Ja tak miałam w pierwszym miesiącu po odstawieniu pigułek. Byłam przekonana, że to ciąża, niestety to tylko hormony mi świrowały.
Ale mam nadzieję, że w Twoim przypadku to co innego i niedługo pojawi się zielony plusikfabiola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Trzymam kciuki żeby się zazieleniło. Ja też już chyba jestem po owulce i pozostaje mi czekać - chodź nie nakręcam się na ciążę bo już wiele miesięcy było pudło- czas pokażę - ale trzymajcie kciuki
trzymam za Ciebie kciukifabiola, topa42 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny