X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja tak mam 1 raz, zawsze jak miałam dostac @ to się pojawiło plamienie ale większe i już tego samego dnia się rozkręcało, no nic, trudno. Wkurza mnie takie czekanie na @ bo brzuch boli i nie mam na nic sił, już by mogła przyjść!

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia podpowiedz mi w takiej jednej sprawie - jesteś autorytet :) :

ledwie skończyło mi się krwawienie i zaznaczyłam przy dzisiejszym dniu plamienie i detektor pokazuje mi "dzień przypuszczalnie płodny" kiedy on płodny być nie może. Czy też tak masz bądź miałaś ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie będzie mnie jutro, wracam w pt :) bay

fabiola lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wydaje mi się, że to zdecydowanie za wcześnie, mi tak nigdy detektor nie pokazał, zależy jak długie masz cykle, ale mi np zdażyło się, że miałam owulacje już w 10 dc, więc teoretycznie od około 7-8 dc mogły być już dni płodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Anutka wydaje mi się, że to zdecydowanie za wcześnie, mi tak nigdy detektor nie pokazał, zależy jak długie masz cykle, ale mi np zdażyło się, że miałam owulacje już w 10 dc, więc teoretycznie od około 7-8 dc mogły być już dni płodne.

ja rok temu miałam podobnie...owulacje miałam już w jakimś 8 dc i wtedy sie o dziwo udało...,niestety nie skończyło się to dobrze, ale wierzę że i tak było to jakis postępem że w ogóle się udało...w tym cyklu kompletnie nie wiem czy miałam owulację czy też nie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to i dobrze, że jesteś nieświadoma, może to akurat pomoże zajść w ciążę, oby się udało tym razem!

Paulina121289 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    może to i dobrze, że jesteś nieświadoma, może to akurat pomoże zajść w ciążę, oby się udało tym razem!

w tym miesiącu to jestem kompletnie nieświadoma...nic nie obserwuje, chciałam wyluzować, odpocząc psychicznie bo stres w poprzednim miesiącu wyssał ze mnie ostatnie soki...teraz odżyłam i fajnie by było gdzyby ten bezstresowy sexik okazał się w tym miesiącu owocny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj musze niestety ucieć, obowiązki wzywają
    papa Kochane

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki żeby się udało, miłego wieczorku!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki, jak tam Wam się dzień zaczął ktoś ma jakieś dobre informacje? <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    kto wie może akurat zaskoczy, w górach jest przyjemny klimat i bardzo się można zrelaksować ;) ja w górach podjęłam decyzje o tym że chce zostać mamą ^^ magiczne miejsce
    tak tak, tylko w górach, zapraszam!!! super pogoda, tylko troszkę turystów jest ale przecież i to ma swoje zalety:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    u mnie decyzja, że chciałabym zostać mama kiełkowała dość długo, ale jak się już zdecydowałam to na maxa :) to śmieszne, ale jak poznałam mojego męża to od razu wiedziałam, że chce mieć z nim dzidzi i założyć rodzinę :) jeszcze przed ślubem mu wspominałam, że chciałabym zacząć starania, ale jak to facet... jeszcze nie jeszcze nie... a teraz chcewmy oboje tylko... coś nie wychodzi :/
    nic sie nie martw na razie, mi tez nie wychodzi, ale teraz zmieniłam strategię i na pewno się uda, a jak nie to na pewno następnym :)
    przyjeżdżaj w góry, wypoczniesz troszkę, i nie myśl o jednym. a kto wie może nawet będziemy gdzieś przechodzić koło siebie hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!
    Ja już dzisiaj na 100% dostane okres, brzuch mnie boli okropnie, mam aż takie skurcze. Nienawidzę tego czekania! brrr
    Miłego dnia dla wszystkich!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przechodziłam to parę dni temu, współczucie, ale ostatnio okres trwa mi tylko 3 dni, 1 - straszliwy ból, 2- mniejszy , a 3- juz niema i koniec.
    dziwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja teraz co miesiąc mam inaczej, raz tylko 3 dni, nastepnym razem 5 a nawet 7, różnie to teraz u mnie bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ostatnio raczej 3-4 dni, ale teraz tz. wczoraj czułam jak mnie podbrzusze boli, i tak jak by jajniki, raz z jednej raz z drugiej strony, tak przeważnie odczuwam przy owulacji, ale to raczej nie możliwe, 9 okres a 14 już owulacja, ostatnim razem sprawdzałam na paskach i miałam w połowie cyklu, poza tym teraz nawet nie mam śluzu.
    ostatnio lekarz się mnie pyta czy odczuwam ból po za czasem krwawienia, to mu mówię że w czasie owulacji, a on mi na to że świetnie, że to lepiej niż by miało go nie być, ale nie wiem o co chodzi z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co jest grane dokucza mi ból w podbrzuszu (łagodniejszy niż ten przed okresem) i bolą mnie piersi, myślicie że to owulacja?

2256c0484e27f894331b15286f3bc100.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2013, 18:58

• skowronka Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewuchy, wpadłam się pożalić na swoją głupotę ;)
    Po przeczytaniu termometrowych rad z forum i instrukcji obsługi termometru, stwierdzam, że cały wykresik mogę sobie wsadzić centralnie w dupkę :<
    Ale nie ma tego złego, jutro pójdę zrobić betę i może jednak się okaże, że owu była wtedy kiedy TEN śluz i wszystko jest pięknie i cudownie. Trzymajcie kciukaski, będzie mi miło :)

bazooka tube on my shoulder
  • alxa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczynki nie mam czasu nawet usiąść i poczytać co tam ciekawego piszecie:) remont pochłonął nas całkowicie... ale przynajmniej zaczyna być widać efekty!
    mała po operacji już i ma się dobrze <3

jeszcze 7 dni i testowanie.. ale ten cykl mi szybko zleciał.. jedynie wieczorami sobie przypominam, że przydało by się po stresować chwilkę:)

całuję Was dziewczynki cieplutko:*

nika86 lubi tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:

Nusia cykle mam wydaje mi się, że "normalnej" długości w granicach 29 - 34 dni :) dziś znowu mam dzień prawdopodobnie płodny wg detektora :) sama nie wiem jak to rozumieć... ból niby owulacyjny...ale czy to możliwe... ostatni cykl zakończyłam na 34 dniu... wczoraj serduszkowanie wieczorem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2013, 20:46

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ